HírekA hétvége eseményei és az NHC dö...

A hétvége eseményei és az NHC döntő nyertesei paklikkal

Borovi Bence | 2016.05.18 15:00
3964

NHC döntő

Összszedtük az összes információt a hétvégéről, az európai selejtezőtől az NHC döntőig! Láthatjátok az NHC döntő legjobb játékosainak a paklijait is, illetve megtudhatjátok, hogyan folytatjuk a versenyeinket.

 
  1. A hétvége esményei
  2. Tavern Hero döntő és az Európai selejtező magyar résztvevői
  3. NHC döntő nyertesei
  4. NHC döntő - legjobb 4 paklijai
  5. NHC nyári szezon - mi várható?
  6. Videók

1. A hétvége esményei

Pénteken, szombaton és vasárnap volt az európai selejtező, melynek magyar helyszíne a BarCraft 2 eSport Bár volt. Eközben aki ellátogatott a helyszínre és részt vett egy "side event-ben" (egy kis versenyben), az megkapta (illetve ez még eltart egy kis ideig) az eSport Power Core hátlapot, aminek megszerzésére Magyarországon most először volt lehetőség. Pénteken és szombaton összesen 10-20 játékos ment le a BarCraft 2-ben a hátlapért, viszont vasárnap 90-en jöttek le, ami sajnos problémákat okozott. Természetesen nagyon örülünk, hogy ekkora volt az érdeklődés csak nem számítottunk erre és a BarCraft 2 sem bírt el ennyi embert, hiszen vasárnap lett volna az NHC negyedéves döntő is, illetve még tartott az európai selejtező is. Mivel pénteken és szombaton csak páran jöttek el és a vasárnapi Old Gods-os versenyre (amiért járt a ritka hátlap) is alig volt jelentkező, ezért nem számítottunk vasárnap sem nagy tömegre, de rejtélyes módon vasárnap reggelre a jelentkezők száma megsokszorozódott.

Szombaton még a BarCraft 1-ben is volt egy versenyünk, ami az utolsó lehetőség volt az NHC negyedéves döntőre való bejutásra!

Végül vasárnap az NHC döntőt elhalasztottuk és hétfőn tartottuk meg. Szerencsére szinte mindenki ráért hétfőn is, így sikerült rendezni hétfőn is egy nagyszerű versenyt.

Hétfőn sajnos a negyedéves döntőnek az eredményeit valaki kitörölte a negyedik forduló alatt. Nem tudjuk, hogy ki lehetett és miként fért hozzá olyan beállításokhoz, hogy törölhesse az adatokat, de azóta is folyamatosan küldjük a Curse of Rafaam-ot és reméljük, hogy eléri azt, aki ezt tette! Ez nagyjából egy órás csúszást okozott, de végül sikerült helyreállítanunk az eredményeket. Majd a Swiss végén is volt egy kisebb-nagyobb probléma, mert egy játékosnak nem tetszett a HearthCup-on használt Swiss súlyozás, így az ő kedvéért manuálisan újra számoltuk az összes 3 pontos játékost, hogy ki jusson be nyolcadikként a legjobb 8 Bo5-ös egyenesági kieséses versenybe!

Vasárnap eredetileg kvíz kérdések is lettek volna és egyedi Blizzard-os ajándékok, ezek viszont sajnos elmaradtak, mert nem érkeztek meg a Blizzard-tól az ajándékok, illetve a Whispers of the Old Gods Kocsma díszítő elemek sem. Időközben egyébként már idértek (május 17-én kedden), úgyhogy ezek a díszítések majd egy későbbi versenyen lesznek láthatóak és ott fogjuk kiosztani az egyedi Blizzard-os ajándékokat is!

Mindezek ellenére is úgy gondoljuk, hogy nagyszerű hétvégét zártunk! Szombaton is többen jöttek el a BarCraft 2-be a magyar játékosokért szurkolni - és néhányan jöttek a hátlapért is -, de közben a BarCraft 1-ben is lezajlott egy versenyünk. Majd vasárnap megtelt a BarCraft 2 és nagyszerű hangulat alakult ki az Old Gods Launch Party-ra érkező játékosok és nézők között. Végül hétfőn sikerült megtartanunk a döntőt is, ami egészen éjfélig tartott és még éjfélkor is több, mint 600-an nézték Twitch-en a közvetítésünket!

2. Tavern Hero döntő és az Európai selejtező magyar résztvevői

Pénteken két magyar Tavern Hero győztes játszott a Tavern Hero döntőben, hogy bejuthassanak az európai selejtezőbe. A két Tavern Hero-t mi rendeztük Budapesten még április folyamán! Az egyikről Griotgard, a másikról pedig PenhaDani jutott be a döntőbe. Magyarországon volt még egy harmadik Tavern Hero is áprilisban, ez Zalaegerszegen volt, de sajnos a szervezők elrontották a dolgokat és a Blizzard nem fogadta el az ő nyertesüket. Ezért a jövőben a Hearthstone Hungary csapata fog segíteni a vidéki versenyeken is (amennyiben a szervezők nincsenek ellene), hogy ilyen többé ne fordulhasson elő!

Pénteken PenhaDani sikeresen továbbjutott az európai selejtezőbe, ahol egy másik magyar játékos, Exigo is szerepelt. A szombati nap folyamán PenhaDani sajnos kiesett a legjobb 64-ben, Exigo viszont a legjobb 32-ig jutott, ahol ThijsNL-től kapott ki. Mivel az európai selejtező Double Elimination formátumban zajlott, ezért mindkettejüknek volt még esélye. PenhaDani azonban rögtön kiesett az alsó ágból, de Exigo továbbjutott és még vasárnap is játszott, de sajnos végül ő is kiesett.

Mindenesetre gratulálunk nekik, hiszen nagyon nehéz az európai selejtezőbe is bekerülni! Nagyszerű, amit elértek!

3. NHC döntő nyertesei

5.- 8. helyezettek: neyzoDanielMarioexigoGriotgard - Jutalmuk: 2.500 Ft és egy koktél a BarCraft-ban

4. helyezett: Gänger vagy PenhaDani - Jutalma: 10.000 Ft és egy Blizzard-os figura*

3. helyezett: Gänger vagy PenhaDani - Jutalma: 20.000 Ft, 30 csomagos Orbit rágó, és Rézangyal pálinka*

2. helyezett: FallenDemon - Jutalma: 35.000 Ft és egy gépház

1. helyezett: mölo - Jutalma: 45.000 Ft, egy Hearthstone Hungary-s kupa és egy Gamer szék

A legjobb 8 ágrajzát ide kattintva tekinthetitek meg!

A döntőben FallenDemon 2-0-ára állt, majd innen kikapott háromszor, mert a Priestjével egyszer sem sikerült nyernie! Mölo pedig veretlenül (a Swiss-ben sem kapott ki) nyerte meg az NHC-t! Gratulálunk neki és természetesen mindenkinek, aki egyáltalán bejutott az NHC döntőre! Reméljük, hogy jól éreztétek magatokat és találkozunk a nyári szezonban is!

*PenhaDani és Ganger nem játszotta már le a meccseket a harmadik helyért, így felezték a pénzt és az ajándékokat is.

4. NHC döntő - legjobb 4 paklijai

Gänger paklijai

Miracle Rogue

Pakli megtekintése

Bloodlust Shaman

Pakli megtekintése

Patron Warrior

Pakli megtekintése

PenhaDani paklijai

Miracle Rogue

Pakli megtekintése

Aggro Shaman

Pakli megtekintése

Tempo/Midrange Warrior

Pakli megtekintése

FallenDemon paklijai

Control/Deathrattle Priest

Pakli megtekintése

Aggro Shaman

Pakli megtekintése

Control/C'Thun Warrior

Pakli megtekintése

Reno/C'Thun Warlock

Pakli megtekintése

mölo paklijai

Miracle Rogue

Pakli megtekintése

Beast Druid

Pakli megtekintése

Reno/Freeze Mage

Pakli megtekintése

5. NHC nyári szezon - mi várható?

  • Júniusban kezdődik az NHC második szezonja (nyári szezon)
  • A BarCraft 2-ben végre nem 10/1Mbps-es Wi-Fi lesz, hanem 2000/500-as (Érkezik a DIGI), így nem lesz többet gond a nagyobb versenyekkel sem
  • A tervek szerint megyünk vidékre is (a PlayIT-eken kívül is)
  • Várhatóan Bo5-ös Double Elimination formátumot fogunk használni

6. Videók

Az NHC döntő élö közvetítését hamarosan megnézhetitek majd YouTube-on is (sokkal jobb felbontásban, mint Twitch-en), csak mielőtt feltöltenénk a videót, a szüneteket kivágjuk belőle.

A legjobb pillanatokról külön videót fogunk készíteni (például, amikor Yogg-Saron megfordította az egyik meccs állását a top 8-ban).

Amíg YouTube-on nincs fent a videó, addig nézhetitek Twitch-en ide kattintva! (12 és fél óra!!!)

nhc hct barcraft hearthcup

További híreink