HírekA kártya nerfek magyarázatai (20...

A kártya nerfek magyarázatai (2019. május 22.)

| 2743

Rise of Shadows nerfek

Tegnap a Blizzard bejelentette, hogy négy kártyát nerfelnek, melyekből három a Rogue-okat célozza. Most pedig elvolashatjátok, hogy milyen indokokkal nerfeli a Blizzard ezeket a lapokat.

Blizzard Entertainment cikkének a fordítása

A játék adatainak elemzése, illetve a meta legnépszerűbb paklijait érintő belső és külső visszajelzések áttekintése után a Rogue paklik erőszintjével és elterjedtségével fogunk foglalkozni, továbbá Archivist Elysiana különleges interakciójával. A változások május 22-én lépnek életbe.

Legfőképpen a Rogue-ra fókuszálunk ebben a frissítésben, mert azt látjuk, hogy a meta a Rogue kaszt legnépszerűbb paklijai köré stabilizálódik. Jelenleg, ha készíteni akarsz egy paklit, ami erőteljes a Rogue ellen, akkor csak egy ésszerű lehetőséged van: Warrior. Ha pedig összehasonlítod a Rogue-ot a Warriorral, akkor láthatod, hogy az utóbbinak a sok legyőzhető pakli mellé sok olyan is társul, amelyek ellen tehetetlen, ezért eléggé valószínűtlen az a lehetőség, hogy a Warrior megelőzze a Rogue népszerűségét a jelenlegi metában.

Tudjuk, hogy más népszerű és erőteljes paklik is vannak a metában (mint például a Token Druid, a Conjurer Mage és a Mech Hunter), de úgy döntöttünk, hogy nem módosítunk rajtuk, mert, ha egyik pakli fel is törne népszerűségben, akkor is bőven lesznek paklik, amelyek sikeresen harcba szállhatnak vele, amitől a meta folyamatosan változni fog.

Mint mindig, most is figyelni fogjuk ezeknek a változtatásoknak az eredményeit az elkövetkezendő hetekben és várjuk a visszajelzéseiteket.

A közelgő változások:

EVIL Miscreant nerf

EVIL Miscreant - Mostantól 4 Élettel rendelkezik (5 helyett).

  • Az EVIL Miscreant-nak egy érték generáló kártyának kellene lennie, ami a következő körökre ad előnyt, de azzal, hogy 5 Élettel rendelkezik, a Rogue-ok nagyon keveset áldoznak fel a következő körökért. Azt gondoljuk, hogy ez a lap a jövőben is egy nagyszerű választási lehetőség lesz a Rogue paklikban, de olyan erőszinten, ami sokkal inkább egyezik a többi elérhető kártyával.

Raiding Party nerf

Raiding Party - Mostantól 4 Manába kerül (3 helyett).

  • A Rogue most is remekel a laphúzásban, úgyhogy egy újabb ilyen erőteljes opcióval a Rogue meccsek túlságosan egyformák lettek, ami szerintünk már nem szórakoztató. Azért hoztuk meg ezt a változtatást, hogy megfelelő erőszinten legyen a "nagyon specifikus kártyák húzása (ez esetben Pirate)" típusú lapokkal.

Preparation nerf

Preparation - A következő spelled manaköltségét 2-vel csökkenti (3 helyett).

  • Az összes változtatás, amit a Classic és Basic szettben azért történik, hogy a játék hosszútávon egészséges maradhasson. Ez a spell jelenleg egy olyan erőteljes kártya, ami szinte az összes Rogue pakliban fellelhető. Ennek ellenére csak egy kis változást eszközöltünk. Ugyan akarjuk, hogy a kártya erőszintje csökkenjen, de közben úgy gondoljuk fontos, hogy egy használható lehetőség maradjon, hiszen nagyszerűen beleillik a Rogue kaszt fantáziájába.
  • A Preparation-t gyakran arra használják, hogy a Sap, vagy az Eviscerate költségeit csökkentsék, azokra pedig nincsen hatással ez a változtatás. Viszont kissé megnöveli a tervezési helyünket, hogy 3 helyett csak 2-vel csökkenti a következő spell manaköltségét, így drágább Rogue spelleket készíthetünk anélkül, hogy az egyensúlyozásnál figyelembe kellene vennünk a Preparation-t.

Archivist Elysiana nerf

Archivist Elysiana - Mostantól 9 Manába kerül (8 helyett).

  • Itt az volt a célunk, hogy megtartsuk Archivist Elysiana érzését és erőszintjét, amikor átlagosan van használva, viszont sokkal nehezebbé tegyük azt, hogy egy meccsen többször is játékba kerüljön. A Shamanok továbbra is játszhatják a Shudderwock-on keresztül, de ez nem olyan gyakori, vagy problémás, mint amit a Warrior paklikban láthattunk. Mostantól Elysiana kijátszása kevésbé lesz konzisztens stratégia olyan lapok mellett, mint a Baleful Banker, vagy a Youthful Brewmaster.

Arcane Dust

Ahogy a korábbi nerfek esetén, úgy most is ezeket a lapokat a nerfek élesedésétől számítva kettő teljes héten át be lehet törni a teljes kraftolási árukon.

Forrás: PlayHearthstone - Közelgő balance változások, 2019 május 22

Vissza a főoldalra!

kártya nerf

További híreink