Véletlenszerű hír Összes hír megtekintése

A magyar kormány 2 milliárd forintot ad e-sport verseny megrendezésére

Beküldve: , által. Megtekintve:2125

Esportmilla

A magyar kormány támogatja, hogy az e-sportot sportágként ismerjék el, ezért 2 milliárd Forintot ad egy régiós e-sport verseny és konferencia megszervezésére.

Nem teljesen Hearthstone-nal kapcsolatos hír, de úgy gondolom a jövőre nézve ez mindannyiunk számára nagyszerű hír, ezért mindenhol, mindenkit értesíteni kell erről!

A Magyar Közlöny pénteki számában jelent meg a kormány határozata:

"A magyarországi elektronikus sport (a továbbiakban: E-sport) sportágként történő elismerése, illetve az E-sport-világ támogatása, továbbá a visegrádi együttműködés elmélyítése érdekében a Kormány egyetért a visegrádi négyek országai között E-sport bajnokság és konferencia megrendezésével."

A támogatást az Egymillióan a Magyar Esportért Egyesült kapja, amelynek pontos összege 1 999 500 000 Ft (a Magyar Közlöny pénteki számában elírták és mindössze 1 999 500 Ft szerepelt benne, de ezt szombaton a Közlöny legújabb számában helyesbítették).

Egyelőre nem tudni, hogy mikor lesz a bajnokság és milyen versenyekre számíthatunk.

Itt követhetitek az Esportmillát a Facebookon:

Kövessétek a Hearthstone Hungary-t is, ha eddig még nem tettétek volna:

Az e-sport szerencsére egyre jobban elkezdett beindulni Magyarországon is az elmúlt hónapokban! Már az MTK és a DVTK is rendelkezik e-sport csapattal!

Ne feledjétek szerdán (november 15-én) bejelentjük legújabb versenysorozatunkat! Ez most egy rövid, ám annál izgalmasabb versenysorozat lesz speciális szabályokkal!

Szólj hozzá!

Hírek megtekintése!

Paklik megtekintése!

esport verseny Magyarország

Ezeket olvastad már?

További híreink