Véget ér a Duels játékmód! Patch 29.2-vel megszűnik a Duels!

HírekA mai kezdők nincsenek könnyű he...

A mai kezdők nincsenek könnyű helyzetben - Interjú Boldiikával

Reni | 2016.12.12 08:00
4550

boldika interjú hearthstone hungary

Számtalanszor foglalkoztunk már külföldi játékosokkal, viszont úgy gondolom, hogy honfitársaink is megérdemlik a figyelmet. Nekünk is sok jó Hearthstone versenyzőnk van – így tehát eljött az ideje, hogy a legjobb magyar gamerekkel készítsünk cikksorozatot. Első interjúalanyom biztosan sokatok számára ismerős, Dányi Boldizsár, Boldiika.

 

A kiegészítőt már teljes pompájában láthatjuk. Mi róla a véleményed?


- Engem később kapott el, önhibámon kívül kellett több hetet kihagynom a játékból. Az eddig látottak alapján nem látom még a végleges, kisimult metát - az új lapokkal sokat erősödtek a Renorara alapuló paklik, a jade szinergiált deckek pedig nem lettek olyan epikusak és erősek, mint arra számítottunk. Nekem tetszik a kiegészítő, de még sok mindent ki lehet belőle hozni.

Milyen paklival másznál laddert, és mit ajánlanál másoknak?


- Kezdetben, a szinte minden streamen látott Renolockot raktam össze, majd a gyorsabb mászáshoz "standard" Miracle Rogue-ot és Pirate Warriort játszottam. A legendig egy Renolockkal mászok majd, ezt és a Pirate Warriort tartom a leghatékonyabb pakliknak ladderre.

Mit ajánlanál azoknak, akik kevesebb lappal rendelkeznek?


- Figyelni kell a nagyobb streamerek mellett a kevésbé nézett, viszont tehetséges arcokat, én sokat fejlődtem és sok bomba paklit lestem el tőlük anno. Emellett az épp aktuális metadecket kell megtalálni, ha mászni akarsz és nem vagy profi nincs választásod, vagy a "rák", vagy a sírás facebook csoportokban. Kezdőknek, a játékban még nem teljesen járatos játékosoknak mindenképp aggro, esetleg könnyen játszható midrange/tempo deckeket javaslok, ezekkel tanulod meg a játék alapjait, ismersz meg más deckeket, később a nehezebb paklik sem jelentenek gondot. A mai kezdők nincsenek könnyű helyzetben, ritkák a kiegészítő-mentes paklik, ezért, amíg ezekre ki nem gyűlik az arany, a legjobb, ha netről nézett, itt-ott átalakított, olcsó paklival játszanak. A legelején sok küldetés segít gyűjtögetni, ezeket is kihasználhatják, viszont az arénát kezdőknek (sokakkal ellentétben) nem ajánlom, persze fontos, hogy megtanuld ezt a játékmódot is, de erre ráérsz a későbbiekben, mikor már stabil lapkészleted van. Packokból mindenképp classic-kal kezdenék, ezek a játék alapjai továbbra is, ez így is marad egy darabig.

Mit gondolsz, erősödnek majd a metában a jade sereget előállító deckek? Ha igen, mi lesz az ellenszerük?


- A meta legnépszerűbb jade deckje a druidáé, legyen ez a példa: itt a sokat számít, ha tempót veszítesz, nagy eséllyel nem mentenek meg a jade golemek a végjátékban, ha eljutsz odáig. Tudnod kell ezt a paklit játszva mérlegelni az ellenfeled leszedési potenciálját és helyes ütemben kell pótolni, vagy kihelyezni a golemeket. Az ellenszer mindenképp a tempóelőny és a value leszedések.

Csapatod, a Synthetic Shadows is részt vesz a közelgő, WSE által rendezett versenyen. Mit vársz a megmérettetéstől és a társaidtól?


- A szervezés elsőrangú ötlet, jár a pacsi Antiéknak. A csapatban sok minden változott mostanában, megváltunk egy kollégánktól, de csatlakozott is hozzánk egy új tag, FallenDemon személyében, aki egy nagyon tehetséges srác, gyorsan beilleszkedett hozzánk. Amint tudok és állapotom engedi, mindent megteszek érte, hogy a lehető legjobban felkészüljünk. Mindenképp esélyesek lehetünk, de nem szállunk el magunktól. Várom a versenyt!

Mikor láthatunk téged újra a képernyőn?


- Egyelőre ki kell pihennem a kórházat, nehéz még a beszéd, a levegővétel, így nem vagyok képes interakciókra. Ez idő alatt a számítógépem is fejlődik, emellett nekem is vissza kell rázódnom a játékba. Szeretnék minél előbb visszatérni Twitch-re is, tehát a válasz: hamarosan.

Összegzésül:

Arra kérek mindenkit, kicsit foglalkozzunk többet a magyar Hearthstone élettel, a hazai, tehetséges játékosokkal. Ne csak a „nagy neveket” nézzük játék közben, akár egy 20-19 szinten lévőtől ugyanúgy tanulhatunk, mint egy legendás gamer stremjéből. (Ha mást nem, hát elemezzük, mit rontott el).


Írta: Glonda „Raven” György

boldiika kiegészítő hungary

További híreink