HírekA nerfek magyarázatai - közelgő ...

A nerfek magyarázatai - közelgő balance változások október 2018

Borovi Bence | 2018.10.16 17:00
2471

Nerfek 2018 október

Alább olvashatjátok, hogy mivel indokolja a Blizzard a Mana Wyrm, a Giggling Inventor és Aviana nerfjét.

Blizzard Entertainment cikkének a fordítása

Giggling Inventor 7 Mana (5 helyett)

Giggling Inventor nerf

A Giggling Inventor az egyik legerősebb és legnépszerűbb kártya, amit valaha létrehoztunk. Tulajdonképpen nem okoz hátrányt, ha ez bekerül a pakliba, és mivel semleges, ezért majdnem az összes pakliban szerepel. Úgy gondoljuk, hogy fontos kockáztatni, különösen a semleges Tauntok esetében, hiszen azok elősegíthetik a lények közötti együttműködéseket és érdekesebbé tehetik a meccseket. Azonban a Giggling Inventor túllépte tervezett hatáskörét, és nem érezzük, hogy olyan hatékonynak kellene lennie, mint amilyen lett.

Eredetileg 6 Manával teszteltük ezt a lapot a jelenlegi Standard formátumban és új kártyákkal is, melyek hamarosan megjelennek. Vegül úgy éreztük, hogy a kártya ereje még úgyis túl sok volt, mint ami egy olyan kártyánál elfogadható, ami Semleges és nem kell köré paklit építeni. 7 Manánál viszont már úgy gondoljuk, hogy kevesebb pakliban fog szerepelni, - és sokkal kevésbé lesz hatékony a Quest Rogue-ban - de például az Evolve Shamanban továbbra is játszható lesz.

Mana Wyrm 2 Mana (1 helyett)

Mana Wyrm nerf

Folyamatosan egyre inkább eltávolodtunk az erőteljes 1 Manás lapoktól, mint amilyen a Mana Wyrm is. Gyakran lehet azt érezni, hogy egy meccs azon dől el, hogy sikerül-e az első körben felhúzni és gyorsan el tudja-e távolítani az ellenfél. Továbbá a Mana Wyrm miatt nem készítettünk újabb erőteljes alacsony-költségű Mage spelleket. Szeretnénk, hogy a Mana Wyrm továbbra is egy lehetőség legyen az olyan paklik számára, amelyek jól működnek együtt vele, de nem szeretnénk, hogy hatalmas első körös veszélyt jelentsen.

Így, hogy 2 Manás lesz, könnyebben ki lehet végezni a kijátszásának körében, illetve nehezebb lesz olcsó spellekkel buffolni. Úgy gondoljuk továbbra is egy választási lehetőség lesz az olyan paklikban, amelyek az olcsó spellekre koncentrálnak, de kevésbé lesz vonzó más paklik esetében.

Aviana 10 Mana (9 helyett - ez egy Wild lap)

Aviana nerf

A változásnak köszönhetően többé nem lehet majd Aviana-t Kun the Forgotten King-gel együtt kijátszani további segítség nélkül, mint például Innervate, vagy The Coin. Ez azt is jelenti, hogy a Juicy Psychmelon többé nem fogja egyszerre felhúzni Aviana-t és Kun-t. Így az Aviana+Kun kombó kevésbé lesz megbízható, miközben továbbra is lehetséges marad a kombó kijátszása azok számára, akik élvezik vele a játékot.

Forrás: Playhearthstone - Közelgő balance változások október 2018

Vissza a főoldalra!

kártya nerf

További híreink