HírekA Standard meta 5 legjobb paklija

A Standard meta 5 legjobb paklija

Borovi Bence | 2019.11.20 12:00
2136

Vladyslav Kutuzov Thrall artwork

Bár most mindenki a Battlegrounds játékmóddal van elfoglalva, azért nézzük meg, hogy az a kevés játékos, aki még Rankedezik milyen paklikkal játszik.

Az öt legjobb paklit a Vicious Syndicate meta jelentése alapján mutatjuk be. Ők is megemlítik, hogy borzasztóan megcsappant a Ranked játékosok száma (most például 20 000 lejátszott mérkőzés adataiból dolgoztak a megszokott 50 - 70 000 helyett, és ezek az adatok még a november 4.-ei hétről származnak, amikor még nem játszhatott mindenki a Battlegrounds játékmóddal).

A legjobb 5

Minden rangon a legjobb pakli az Aggro Shaman! Ez nem is csoda, hiszen náluk van a csoda kombó: Desert Hare/Mogu Fleshshaper/Evolve. Szerencsére az Evolve kirotál a Descent of Dragons megjelenésekor, de a többi lap marad, és ott lesz még a Mutate, illetve a Witchy Lackey is a Standardben. Erről már egyébként írtunk részletesen, és az sincs kizárva, hogy a Mogu Fleshshaper nerfet kapjon.

Mogu Fleshshaper

Mogu Fleshshaper nerf érkezhet a következő kiegészítő megjelenése után

Alec Dawson, a Hearthstone egyik játéktervezője árulta el a PC Gamernek, hogy a Mogu Fleshshaper-t nagyon megfigyelik.

A legnépszerűbb kaszt is a Shaman volt egyébként, az összes rangot tekintve a meccsek 27,9%-át Shamannal játszották, de ha csak a Legenda rangot nézzük, akkor a meccsek 38,6%-át uralták a Shamanok. Őket követi a Rogue 15% környékén, majd 10% körüli gyakorisággal fordul elő a Priest, a Druid és a Hunter is. A legkevésbé népszerűbb kaszt a Warlock (összesen a meccsek 3,1%-án használtak Warlock-ot, de Legenda rangon mindössze 1,4% ez a szám).

Aggro Shaman 6520

Pakli megtekintése

A második legjobb pakli az összes rangot nézve, a Secret Highlander Hunter, bár Legenda rangon gyengébben teljesít, mivel a profi Shaman és Rogue játékosok sokkal jobban ki tudják használni a Hunterek gyengeségeit. Viszont gyengébb rangokon (10+) nagyon erős ez a pakli.

Secret Highlander 15700

Pakli megtekintése

A harmadik helyen a Tempo Rogue áll, ami 5-ös rang alatt egyébként a második helyen található, és a legerősebb nem Shaman pakli a játékban jelenleg, továbbá elég sikeresen meg tudja állítani a Shamanokat is, legyen szó Aggroról, Murloc-ról, vagy Quest-ről, mert mindegyik elképesztően népszerű. Emiatt nem is lehet véletlen, hogy a Rogue a második legnépszerűbb kaszt, és igazi gyengéje mindössze a Quest Druid, melyek most népszerűbbé is váltak a Combo Priestek háttérbe szorulásának köszönhetően, de valószínűleg ettől népszerűbbek és sikeresebbek már nem tudnak lenni a mostani metában (és csak a Tier 2 legvégén, illetve a Tier 3 elején található a Quest Druid).

Tempo Rogue 7640

Pakli megtekintése

A negyedik és az ötödik helyen ismét Shaman található az összes rangot tekintve. Előbb egy Evolve-os Quest Shaman, majd egy Fleshshaper-es Murloc Shaman, ami kezdők számára is ajánlott, hiszen nagyon olcsón lekraftolható (nem véletlen a sikere 10-es rang fölött). Legenda rangon egyébként a Murloc Shaman nagyon gyengén teljesít. Ezen a rangon még érdemes megemlíteni a Control Warriort (íme egy pakli link), hiszen az ott nagyon sikeres, és talán az egyetlen pakli, ami igazán jól teljesít az Aggro Shamanokkal szemben.

Evolve Quest Shaman 6700

Pakli megtekintése

Fleshshaper Murloc Shaman 2400

Pakli megtekintése

pakli készítőnkben mindig készíthettek, illetve egy kattintással importálhattok is paklikat! A héten meg is változott a pakli készítőnk, és többé nincsen külön Wild és Standard pakli készítő, hanem egy közösre leegyszerűsítettük, ahol már egy új formátum szűrőt is találtok! Várjuk nagyszerű paklijaitokat!

A "Legjobb paklik a Hearthstone Hungary-n" cikkünk jó paklik hiányában sajnos elmarad.

Vissza a főoldalra!

meta standard pakli

További híreink