HírekAréna változások - súlyozások, m...

Aréna változások - súlyozások, megjelenési arányok és a kalapok

| 2050

Aréna fejlesztések Hearthstone

Legutóbb júniusban érkeztek változások az arénához, de most a Boomsday patch érkezésével ismét újabb változásokra kell számítani.

Aréna kalapok az oldalon: Mostantól megtekinthetitek itt az oldalon (A menüből a Wiki > Az Aréna > Aréna kalapok kasztok szerint, illetve mobilon az aréna menüpont alatt), hogy melyik lap, melyik "aréna kalapba" tartozik - szépen, kasztokra bontva képekkel (nem olyan rondán, mint a Blizzard CSV-je). A kalapokról reszletek a cikk alján!

A Boomsday patch várhatóan már ma este érkezik és az aréna változások már életbe is lépnek, de az új lapokkal értelmszerűen nem lehet játszani augusztus 7-én 19:00-ig.

Júniusban a Blizzard elmagyarázta az "aréna kalapokat", a súlyozást és a megjelenési arányokat. Ezt mi is részletesen megírtuk magyarul:

Most újabb változások érkeznek:

  • Megjelenési arány bónusz: +50% kasztspecifikus kártyákra (+100%-ról).
  • Megjelenési arány bónusz: +50% spell-ekre és fegyverekre (+75%-ról).
  • Rare kártyák az esetek 11%-ában fognak előfordulni (csökkentett érték).
  • Epic  kártyák az esetek 5%-ában fognak előfordulni (csökkentett érték).

Ha Basic és Common lapok mellett jelentek meg Rare kártyák, akkor a játékosok túlságosan nagy arányban választották a Rare kártyát, ezért csökkentik a Rare és Epic kártyák előfordulási arányát.

Megjelenési arányok

A Blizzard szimulált 100 000 aréna draftot és ez alapján készítettek egy csv fájlt, amit megosztottak mindenkivel. Ha valaki nagyon el szeretne merülni a témában, akkor ide kattintva böngészheti ezt a fájlt (A CSV fájlt megnyitja a Chrome, az Excel, vagy társítható akár jegyzettömbhöz is).

Aréna kalapok

A Blizzard megoszotta azt is, hogy melyik kalapban melyik lap található. Ez a lista 1609 lapot tartalmaz és ugyanolyan CSV-ként megtekinthető.

Azonban ehhez készítettem egy külön menüpontot itt az oldalon, ami sokkal szebben néz ki, mint a csv fájl. A menüből a Wiki > Az Aréna > Aréna kalapok kasztok szerint menüpontban érhető el, illetve mobilon az aréna menüpont alatt. Kiválasztjátok, hogy melyik kaszt "kalapjait" szeretnétek látni és már nézhetitek is képekkel a gyönyörű listát. Kereshettek is aalapok között, ha az összes opciót választjátok és nem az egyik kasztot. Boomsday lapoknál egyelőre csak a lapok nevei vannak kiírva, de amint bekerülnek a lapok az adatbázisunkba, ott is megjelennek a kártyák képei (automatikusan).

Az éppen aktuális aréna súlyozások és megjelenési arányokhoz is létrejött egy új oldal, ami a Wiki > Az Aréna > Aréna súlyozások és megjelenési arányok menüpont alatt érhető el.

Természetesen az aréna összefoglalóból is eléritek az új információkat. Wiki > Az aréna > Aréna összefoglaló (https://hearthstonehungary.hu/wiki/arena) - Innen minden arénával kapcsolatos menüpontunkat látjátok.

Aréna kalapok

Vissza a főoldalra!

arena patch kriszierhut

További híreink