HírekAz Egyesült Királyság versenyhiv...

Az Egyesült Királyság versenyhivatala hamarosan engedélyezheti, hogy a Microsoft felvásárolja az Activision Blizzardot

Borovi Bence | 2023.09.24 10:00
537

Activision Blizzard felvásárlás a Microsoft által

Nem egyszerű ügy a Microsoft számára az Activision Blizzard felvásárlása, de úgy tűnik lassan célegyenesbe érnek.

 

Még 2022. januárjában jelentették be, hogy 68,7 milliárd dollárért (jelenleg ~25 200 milliárd forint) a Microsoft felvásárolja az Activision Blizzardot.

Legkésőbb 2023. június 30-áig szerették volna lezárni a tranzakciót, de időközben szinte mindenhol meggátolták a felvásárlást. Az USÁ-ban magánszemélyek is pert indítottak, ezenfelül többek között az EU, Brazília, Anglia és az USA versenyhivatala is vizsgálatot indított.

Ezek a vizsgálatok véget értek, a pereket elrendezték, már csak egy maradt: az Egyesült Királyság.

Úgy tűnik, hogy hamarosan az angolok sem fogják tovább gátolni az üzletet és az sikeresen megvalósulhat az új, október 18-ai határidőig.

A CMA (Anglia versenyhivatala) előzetes jóváhagyást adott ki az Activision Blizzard felvásárlást illetően szeptember 22-én (a Hearthstone Hungary 10. születésnapján).

Ez annak köszönhető, hogy egy hónappal ezelőtt a Microsoft az Ubisoftnak adta az Activision Blizzard játékok felhő alapú szolgáltatásainak (streaming) jogait!

Korábban a Microsoft még azt is bejelentette, hogy egyszerűen kivonulnak az angol piacról, de végül úgy néz ki, hogy az Ubisoft jelentheti a megoldást.

Ez tulajdonképpen azt jelenti, hogy a Microsofté lesz továbbra is minden Activision, King és Blizzard játék és ugyanúgy árusíthatja őket, mint eddig, de a felhő alapú szolgáltatások tekintetében az Ubisofté a teljes irányítás és kizárólag ők döntenek arról, hogy milyen streaming szolgáltatásokon teszik elérhetővé a Microsoft játékait (pl.: GeForce NOW, Microsoft Cloud, Stadia).

Így a CMA nem tart attól, hogy a Microsoft minden játékát csak a saját platformjain fogja elérhetővé tenni, hiszen semmilyen befolyásuk nem lesz a streaming szolgáltatások fölött.

A felhő alapú játék azt jelenti, hogy a játék a felhőben fut, a játékosnak csak egy átlagos eszközre és jó internetre van szüksége, de nincs szükség erős hardverre (pl.: processzor, videókártya). Hasonlóan kell elképzelni, mint a streaming TV szolgáltatásokat (pl.: Netflix).

Forrás: WoWHead

microsoft blizzard

További híreink