HírekBen Brode a 'random' szó használ...

Ben Brode a 'random' szó használatáról

Borovi Bence | 2014.06.06 18:00
2826

Ben Brode hearthstone

Ben Brode elmagyarázta, hogy mikor használják a 'random' (véletlen) szót a kártyákon és milyen változások várhatóak ezáltal a Naxxramas-ban érkező kártyák szövegében. A fordítást a tovább után találjátok.

Egy picit több információt szeretnék megosztani veletek azzal kapcsolatosan, hogy a 'random' szót mikor használjuk a kártyák leírásaiban. Sok témát láttam, ami ezzel foglalkozott manapság és úgy gondoltam, hogy ezt izgalmasnak találhatjátok.

Amint elindult a Hearthstone, ezt a stratégiát alkalmaztuk:

  • Akkor használjuk a 'random' szót, amikor a játék véletlenszerűen választ a harctérről vagy a kezedből. (látható helyek)
  • Nem használjuk a 'random' szót, amikor a játék az ellenfél kezéből vagy paklijából választ. (rejtett helyek)

Például a Thoughtsteal nem használja a random szót és eléggé egyértelmű hogyan működik. Az Alarm-o-Bot leírása azonban tartalmazza a 'random' szót, mert különben úgy gondolhatnád, hogy te választhatsz célpontot.

Néha ezek a szabályok nem működnek. Például ha a Lightwell-hez hozzáadnánk a 'random' szót, eléggé nehezen érthető szöveget kapna. "At the start of your turn, restore 3 Health to a random damaged friendly character." (A köröd végén adj 3 életet egy véletlenszerűen sebzett saját karakternek.)

Megtanulod idővel, hogy ez is 'random' és számunkra ez így megfelelő. Legalábbis jobb, mint egy hosszú és zavaró szöveg. Néhány kártya tartalmazza a 'random' szót annak ellenére, hogy nem lenne szükséges, mint például a Sense Demons és a Mind Vision. Azonban ezek a lapok egyszerű basic-set* kártyák, melyeknél egyszerűen úgy érezzük, hogy a 'random' szó jobban hangzik. "Az érzés" nagyon fontos, amikor megírjuk a kártyákat. Az egységesség is fontos, de egy olyan digitális kártyajátéknál kevésbé, ahol a számítógép figyeli a szabályokat helyetted.

A kártyákhoz egy sablont használunk. Például: "Whenever ____ happens, do this," (Amikor ____ történik, csináld ezt), ahelyett, hogy "Do this whenever ____ happens." (Csináld ezt, amikor ____ történik). Ezek a sablonok nagyon fontosak, mert segítenek, hogy könnyedén megértsd az új kártyákat, ha a szövegük felépítése hasonló.

Természetesen mindig újragondoljuk ezt és a Naxxramas fejlesztése közben a 'random' szón gondolkodtam, hogy vajon tényleg szükséges-e a Deathrattle-s kártyákra ráírni. Úgy gondoltam, hogy azt a tényt, miszerint nem tudsz döntéseket hozni az ellenfél körében, egy játékszabályként kezelnénk és ezáltal a Deathrattle effektek azt sugallták volna, hogy ezek random módon történnek meg, tehát véletlenszerűen. Így a szövegek lerövidítése hatalmas előnyökkel járt számunkra (a kártyák kevésbé tűntek komplikáltnak és közben több komolyabb effektet is készíthettünk), ezért úgy gondoltam, hogy ez jó lehet a játékra nézve. Néhány játékos értette, hogy ezek az új kártyák random-ot jelentenek, de sok játékos nem. Sokan azon aggódtak, hogy ez befolyásolná az új játékosok tapasztalatait, ami az egyik leglényegesebb dolog a számunkra.

Szívesen olvassuk az ezzel kapcsolatos visszajelzéseket és sok beszélgetés után úgy döntöttünk, hogy visszatérünk a régi stratégiánkhoz. Voidcaller, Avenge és Anub'ar Ambusher is tartalmazni fogja a 'random' szót a kártya szövegükben. ha készítünk olyan kártyákat, ami láthatatlan helyekről húz lapokat (pl. Thoughsteal), azok természetesen továbbra sem fogják tartalmazni a 'random' szót. És továbbra is lesznek kivételek, amikor úgy érezzük, hogy ettől jobb lesz a kártya.

rogue kártya naxxramas paladin kártya naxxramas warlock kártya naxxramas

Ez a három kártya tartalmazni fogja a random szót

Ahogy mindig, most is szívesen olvassuk a visszajelzéseieteket, és ha nem is mindig értünk egyet - azonban most igen - sokat segítettetek a játékot jobbá tenni mindannyiunk számára!

Köszönjük,

Ben Brode!

Basic-set: Olyan lapok, amelyekkel egy kaszt vagy rendelkezik a legelső pillanattól, vagy legkésőbb az adott kaszttal a 10-es szint elérésééig megkapják a játékosok. Ezen kívül létezik még az Expert-set, ami az összes többi lapot tartalmazza. Ezeket lehet megszerezni kártyacsomagokból és lehet őket kraftolni.

Vissza a főoldalra!

random interjú benbrode

További híreink