HírekBen Brode elhagyta a Blizzardot

Ben Brode elhagyta a Blizzardot

Borovi Bence | 2018.04.20 21:30
6511

Ben Brode

15 évet dolgozott a Blizzardnál, ebből 10 évet a Hearthstone csapatában töltött, de most úgy döntött, hogy elhagyja a Blizzardot.

Egy "nagyon kockázatos" dologba kezd: Egy új vállalkozás beindításában fog segíteni, amelyik "talán játékokat is fog készíteni".

A gyűlölködő és kárörvendő hozzászólásokat kivétel nélkül törölni fogom és 1 hónap bant is kiosztok Disqus-on és a Hearthstone Hungary-n is! Ez itt most nem annak a helye! Köszönöm megértéseteket!

Ben Brode utolsó üzenete, amit a Blizzard alkalmazottjaként írt:

Blizzard Entertainment cikkének a fordítása

Barátaimnak, munkatársaimnak és a Hearthstone közösségnek,

15 Blizzardnál töltött év után, amelyből majdnem 10 évet a Hearthstone-nal töltöttem, meghoztam azt a hihetetlenül nehéz döntést, hogy új útra induljak.

Ezt a mondatot aztán nehéz volt leírni.

20 éves voltam, amikor itt kezdtem, még "Night Crew Game Tester"-ként.

Azóta a Blizzard jó volt hozzám. Kasztolhattam esport eseményeket, bejelenthettem BlizzCon-okat, játszhattam rock együttesekben, írhattam rappeket és hihetetlen emberekkel dolgozhattam, de a legnagyobb lehetőség 2008-ban jött, amikor csatlakoztam a "Team 5"-ba, a Hearthstone Csapatba.

Nagyon büszke vagyok a Hearthstone-ra. Úgy hiszem hatással voltunk az iparágra. Az emberek olyanokat mondanak nekem, hogy a Hearthstone összehozta a családokat, vagy olyan barátokat szereztek, amelyeket Fireside Gatheringeken ismertek meg. Mások pedig azt mondják, a Hearthstone inspirálta őket, hogy játék fejlesztőkké váljanak. Hihetetlen egy olyan dolog részesévé válni, amely oly sok embert érint meg.

De amilyen büszke vagyok a Hearthstone-ra, ugyanolyan büszke vagyok a csapatra is.

Nincs még egy olyan csapat, mint a Hearthstone csapata. Emberek jöttek és mentek az elmúlt 10 évben, a Hearthstone fejlesztése során, de mégis van valami speciális a Csapat Lelkében. Mindannyian tudtuk, hogy a legfontosabb termékünk nem a játék volt, hanem maga a csapat. Egy nagyszerű csapat, remek dolgokat csinálhat és úgy hiszem a Hearthstone csapata a legnagyszerűbb. Ez nemcsak egy munka. Ez a közös szenvedélyünk. Munkába jöttünk és arra a játékra koncentrálhattunk, amit imádunk és minden nap egyre jobbá kívántunk tenni.

Gyakran figyeljük a Hearthstone redditet olyan lehetőségek után kutatva, amelyek javíthatják a játékot. Imádtam a buta mémeket, részt venni a vitákban, még azt is, hogy engem lehetett felelősségre vonni az általam és a közösség által támasztott magas elvárások miatt. Megpróbálunk mindig elérhetőek lenni a közösségi oldalakon és úgy hiszem ebben nagyon jól fejlődött a csapatunk. Különösen kielégítő volt számomra azt látni, ahogy az elmúlt években a csapatunk egyre aktívabban jelen volt a közösségi oldalakon, miközben én jobban koncentrálhattam a csapat irányítására és egyre kevésbé a design-ra.

Túlságosan nagy népszerűségre tettem szert a Hearthstone nyilvános arcaként, de 80-nál is többen vannak még a fejlesztői csapatban, akiket nem szabad elfelejteni és igazából ők azok, akik készítik a kártyákat, a brawl-okat, az eseményeket, a küldetéseket és az új funkciókat. Teljes meggyőződéssel állíthatom, hogy a játék a lehető legjobb kezekben van és alig várom, hogy a Hearthstone új vezetői milyen irányba viszik tovább a játékot.

Szerencsés vagyok azért, hogy egy ilyen őrülten veszélyes dolgot tehetek meg most az életemben, izgatott vagyok, de egy kissé rémült is. Segíteni fogok egy új vállalkozás beindításában. Talán játékokat is fogunk készíteni, de még nem találtuk ki ezeket a dolgokat. Már alig várom a design-olást, a programozást és ismét új dolgok készítését. Viszont hiányozni fog a Starbucks, ami a Blizzard épületében található.

A Blizzardnak köszönöm, hogy lehetőséget adtak nekem és azt is köszönöm, hogy a Hearthstone-nál is adtak egy lehetőséget. Alig várom, hogy mit fogtok ezután készíteni.

És a szenvedélyes közösségnek: Hiányozni fogtok és hiányozni fognak a közös nevetéseink. Köszönöm, hogy részese lehettem a Hearthstone-nak, ami oly sok vicces pillanatot adott nekem. Imádtam minden egyes percét.

Tisztelettel,

Ben Brode

Forrás: Battle.Net - Hearthstone fórum: Üzenet Ben Brode-tól

Vissza a főoldalra!

benbrode

További híreink