Véget ér a Duels játékmód! Patch 29.2-vel megszűnik a Duels!

HírekBobby Kotick december 29-én távo...

Bobby Kotick december 29-én távozik az Activision Blizzard éléről, a Microsoft átvette a céget

Borovi Bence | 2023.12.21 08:00
1005

Bobby Kotick

Október 13-án sikeresen felvásárolta a Microsoft az Activision Blizzardot, most pedig a feléhez ért az átalakulási folyamat, így Bobby Kotick távozik.

 

Több, mint másfél évbe telt, de idén októberben a Microsofté lett a cég több, mint 25 000 milliárd forintért.

Biztosan sokaknak örömhír Bobby távozása, de ahogyan a Wowhead is felhívta rá a figyelmet, nem szabad elfelejteni, hogy 1990. decemberében Bobby Kotick vásárolta meg a csőd szélén álló Activision-t tárásával, Brian Kelly-vel. Kotick egyedül megmentette a céget, ami 60 millió dollár adóssággal is rendelkezett, de pillanatok alatt egy elképesztően sikeres céggé alakította. 2008-ban pedig a céghez csatlakozott a Vivendi Games (benne a Blizzarddal), így létrejött a mostanáig ismert Activision Blizzard. Annak idején ez a cég már 18,9 milliárd dollárt ért. A részvények Kotick vezetése alatt 0,29 dollárról majdnem 100 dollárig emelkedtek. Tehát, aki az Activision-be fektetett, az 30 év alatt akár háromszázszoros (30 000+ %) profitra is szert tehetett.

Az évek során persze sok kritika érte Bobby Kotick-ot az üzleti stratégiái miatt, illetve később azért is, mert állítólag tudott a cégen belüli szexuális zaklatásokról.

Most levelet küldött az alkalmazottaknak, amiben elköszön mindenkitől és megköszöni az elmúlt 32 évet, hogy ilyen nagyszerű játékokat alkottak és a cég az egyik legnagyobbá vált.

Mindig is mélységesen hálás leszek azoknak az embereknek, akik fáradhatatlanul hozzájárultak ennek a cégnek a felépítéséhez, és biztos vagyok benne, hogy a játék erejével továbbra is örömet okoznak és egyesítik az embereket.

Hálával és elismeréssel,

Bobby Kotick

A cégnél január 2-ától ezért több változás is történni fog. Ezeket Phil Spencer osztotta meg a Microsoft Gaming-től:

  • Thomas Tippl (Vice Chairman, Activision Blizzard), Rob Kostich (Elnök, Activision Publishing), Mike Ybarra (Elnök, Blizzard Entertainment) és Tjodolf Sommestad (Elnök, King) ezúttal Matt Booty alá tartoznak (Elnök, Game Content and Studios).
  • Brian Bulatao (Chief Administrative Officer) pedig Dave McCarthy-nak fog jelenteni (Chief Operations Officer, Microsoft Gaming).
  • Julie Hodges (Chief People Officer) Cynthia Per-Lee-nek fog jelenteni (Corporate Vice President, Gaming Human Resources).
  • Grant Dixton (Chief Legal Officer) Linda Norman-nak jelent (Corporate Vice President, Gaming CELA).
  • Armin Zerza (Chief Financial Officer) továbbra is Tim Stuart-nak fog jelenteni (Corporate Vice President, Finance), ahogy ez már októberben bejelentésre került.
  • Lulu Meservey január végével elhagyja a céget (Executive Vice President, Corporate Affairs and Chief Communications Officer), továbbá Humam Sakhnini december végén távozik (Vice Chairman, Blizzard és King).

Az átstrukturálási folyamat teljes egészében 2024. márciusáig fog tartani. A fent említett nevek közül Thomas, Brian, Julia, Grant és Armin az átállási folyamat végéig fogja segíteni a céget (feltételezem, hogy utána ők is távoznak).

microsoft blizzard

További híreink