HírekLezárult a felvásárlás: A Micros...

Lezárult a felvásárlás: A Microsoft kezébe került az Activision Blizzard

Borovi Bence | 2023.10.13 17:00
830

Microsoft Blizzard

Az angol versenyhivatal is megadta a mai napon az engedélyt a tranzakcióra, így a Microsoft sikeresen felvásárolta az Activision Blizzardot.

 

Történelmi nap a mai...

2022. januárjában jelentették be, hogy 68,7 milliárd dollárért (jelenleg ~25 100 milliárd forint) a Microsoft felvásárolja az Activision Blizzardot.

Sok-sok vizsgálat és pereskedés után 2023. október 13-án, magyar idő szerint 15:00-kor a felvásárlás megtörtént. Az Egyesült Királyság versenyhivatala még reggel adta meg az engedélyt.

Az ügyről többször is írtunk, ezeket itt olvashatjátok.

Kisebb változás is történt a felvásárlás sikerének érdekében: A Microsoft az Ubisoftnak adta az Activision Blizzard játékok felhő alapú szolgáltatásainak (streaming) jogait!

Erről is írtunk már, de még egyszer, hogy ez pontosan mit is jelent:

A Microsofté lesz továbbra is minden Activision, King és Blizzard játék és ugyanúgy árusíthatja őket, mint eddig, de a felhő alapú szolgáltatások tekintetében az Ubisofté a teljes irányítás és kizárólag ők döntenek arról, hogy milyen streaming szolgáltatásokon teszik elérhetővé a Microsoft játékait (pl.: GeForce NOW, Microsoft Cloud, Stadia).

Így a CMA nem tart attól, hogy a Microsoft minden játékát csak a saját platformjain fogja elérhetővé tenni, hiszen semmilyen befolyásuk nem lesz a streaming szolgáltatások fölött.

Bobby Kotick már közzé is tett egy nyilatkozatot ("Egy új fejezet"), amiben megköszöni az Activision Blizzard csapatnak, hogy az elmúlt 40 évben folyamatosan inspiráltak és innováltak, hiszen ezek nélkül most nem jöhetett volna létre ez a nagyszerű pillanat.

A Microsoftnak köszönhetően - Bobby szerint - még élvezetesebb, még jobb és még több embert elérő játékokat tudnak majd létrehozni.

Köszöni a munkatársak folyamatos elkötelezettségét, hogy állandóan új határokat feszegetnek és lenyűgözik a játékosokat.

A Microsoft részeként együtt még jobbak leszünk! - Bobby Kotick

Bobby Kotick az év végéig segít a zökkenőmentes átállásban.

Hasonló üzenetet osztott meg Phil Spencer, a Microsoft Gaming igazgatója is.

microsoft blizzard

További híreink