HírekGameStar: Aula Hearthstone profi...

GameStar: Aula Hearthstone profi verseny

Kovács Márk | 2016.11.25 18:30
691

Mint azt már sokan tudják, a döntőbe Exigo, Justbrave, Adam és Jokeh jutott be, szombaton az ő megmérettetésüket követhetitek szombaton, élőben. A verseny legjobbja 100.000 Ft értékű nyereménnyel lesz gazdagabb, tehát nem kevés pénz forog kockán – természetesen a  hírnév mellett.

 

A nyeremények:
1. Helyezett: ASUS STRIX-RX470-O4G-GAMING 4 GB GDDR5 256 BIT PCI-E
2. Helyezett: AULA Pulse Fire Gaming Keyboard
3. Helyezett: AULA Storm gaming headset
4. Helyezett: AULA Catastrophe Gaming Mouse

A verseny előtt kicsit beszélgettünk a srácokkal.

Kit gondolsz a legesélyesebbnek és miért?

Exigo: - Természetesen magamat, kétszer már sikerült megnyernem a PlayIT döntőt, itt az ideje a harmadiknak is

Ádám: - Nem tudom megjósolni, hogy ki fog nyerni, szerintem mindhárman profin játszanak. Bármelyikük nyerhet, magamról viszont nem tudok nyilatkozni

Jokeh: - Egyértelműen Exigot. Kiváló játékos, aki már többször bizonyított a profi versenyeken is, emellett rengeteg háttértudás és gyakorlás van mögötte.

JustBrave: - Itt nyilván mindenki saját magát mondaná. :) A másik három játékos közül Jokeh ellen játszottam már, őt tudom, hogy jól játszik, de Exigoról sem tudok rosszakat mondani.

Ádámról pedig lehet nem találkoztam még, azonban okozhat meglepetéseket számunkra. Egy biztos, nem merem kijelenteni, hogy bármelyikük ellen könnyű lenne a győzelem.

Szerinted ki milyen paklit hoz magával?

Exigo:  - Magyar versenyről beszélünk, úgyhogy fogalmam sincs.

Ádám: - Szerintem többnyire hozzák a szokásos „rákot”, amit mindenki kívülről ismer. Remélem, valaki lesz olyan tökös, hogy meglepő paklit hoz. Ha senki sem akar, akkor majd én.

Jokeh: - Mindenki hozza az aktuális metadeckeket , magyarul mindenképpen ott lesz a Sámán és a Druida. Emellett hozhatnak Discard zoot, Tempo maget, C'thun wariorrt és Secret huntert. Exigot, ahogy ismerem, hozni fogja a rouge-ját.

JustBrave: - Valószínűleg mindenki a megszokott verseny paklikat fogja hozni, de bízom benne, hogy egy-két meglepetés tech lap, vagy szokásostól eltérő pakli is jelen lesz a versenyen.

Nyilván decklistről nem beszélünk, de melyek lennének számodra a legkedvezőbb matchupok?

Exigo:  - A Control warriorra, Freeze mage-re és Druidra egész jó a lineupom, így nem bánnám, ha mindenkinél lenne belőlük pár.

Ádám: - Egyelőre két pakli van meg a fejemben, amit biztosan viszek, így erről még nem tudok nyilatkozni.

Jokeh: - Természetesen a Priest - viccet félretéve, ezt nehéz megítélni. Conquest formátumban mind a három pakliddal nyerni kell egyet, a jelenlegi metában pedig elég nehéz alig van olyan deck, ami ellen jó vagy az összes pakliddal.

JustBrave: - Egy matchupot se „néznék le”, hiszen bármi megtörténhet.

Szerinted mi a különbség a „hobbyjátékos” és egy profi között?

Exigo:  Az alap játékos csak szórakozásból játszik - a profit meg is fizetik érte.

Ádám: - A játékos élvezi a játékot, a profi csak játssza.

Jokeh: - Sok gyakorlás és legfőképpen a játékos hozzáállása. (Egy profi) nem csak szórakozás céljával ül le játszani, egyre jobb és jobb szeretne lenni. Ha veszít, akkor magában keresi a hibát (nagyon jó példa erre LifeCoach, aki a kérdéses meccseket visszanézi és elemzi).

JustBrave: - Egyértelműen a játékkal töltött idő az első szempont, hiszen az tudja profi szinten művelni, aki kiismerte a játékmenetet, illetve ki tudja számítani az ellenfél lehetséges lépéseit. Ehhez nélkülözhetetlen a játékban szerzett tapasztalat, akár streamek követése, akár játékkal töltött idő formájában. Úgy hiszem, akkor művel valaki valamit profi szinten, ha a szabad idejét sem sajnálja rá, illetve rá tud érezni a lényegre, így az átlagnál magasabb szinten végzi azt.

Van kedvenc lapod, esetleg kasztod?

Exigo: - Természetesen a shaman és a Spirit Claws, a hős és a kártya is hihetetlen jól „balanszolt”.

Ádám:  - Nyilván a Hunter, mert "Face is the place" 

Jokeh: - A kedvenc kasztom a Mage , nagyon univerzális és sokrétű paklikat lehet építeni a Renotol kezdve a Freeze magen keresztül a Tempo mage-ig . Kedvenc lapjaim Jaraxxus és Tirion. Jaraxxus az egyedi képessége és beszólásai, Tirion pedig az extrém értéke és epikus belépője miatt.

JustBrave: - Kedvenc lapom nincs, de a LoE legendary lapjai nagyon jól sikerültek, így biztosan közülük választanék. Ebből adódóan a kedvenc paklim is ekkor jött létre, név szerint a Reno mage, ladderen és versenyen is előszeretettel használtam, hiszen senki nem számított rá. A decemberben megjelenő lapok remélem, visszahozzák a metába, legalábbis tavaszig.

Minden játékosnak mást jelent a HearthStone. Te mit látsz benne?

Exigo:  - Általában kiégést 5 ranked meccs után.

Jokeh: - A HS egy életérzés. Néha gyűlölöm, néha imádom. Szerintem a játékok közül itt van a legjobb közösség Magyarországon, főleg, ha hozzá vesszük a Twitchet is. Zseniális dolgok szoktak történnek egy-egy HS-es közvetítésen. Azért játszok vele, mert szeretem a közösséget, szeretek gondolkodni, túljárni az ellenfél eszén (régen ez jobban érvényesült, mint a jelenlegi metában). Imádom a kártyajátékokat, plusz a Warcraft lore nagy szerelmese is vagyok.

JustBrave: - Világ életemben MMORPG-vel játszottam. Az egyetem és munka mellett már azonban nincs annyi szabadidőm, amennyit a játékkal foglalkozhatnék. Ebben a kártyajátékban viszont akár napi 1-2 óra is elég ahhoz, hogy mindent megszerezz és sikerélményed legyen. Számomra a HeartStone azzá a játékká vált, amivel bármikor mehetek pár meccset, mégis kompetitív módon tudom játszani.

Sokakban felmerülhet a kérdés: legend voltál már??

Ádám:  - Még nem, először előző hónapban próbáltam meg a legend rusht, de nem volt elég időm, így csak rank 2-ig jutottam, ebben a hónapban természetesen mindenképp el szeretném érni.

Úgy tudjuk, nemsokára a WSE „háza táján” verseny lesz. Mit vársz a megmérettetéstől?

Jokeh:- Ez igy igaz, tervezünk egy nagy kaliberű csapatversenyt, amibe az ország legjobb csapatait hívtuk meg . A versenytől maximális komolyságot várok, elvégre is, itt tényleg nagyon sok jó játékosok fog összecsapni egy olyan környezetben, ami eddig még nem volt hazánkban. Célunk vele új távlatokat nyitni a versenyszcénában, feldobva ezzel a közösséget is. Erre nincs is jobb eszköz, mint a csapatok bemutatása.

Kiléptél a Synthetic Shadows ból. Nem bántad meg? Milyen az új csapat?

JustBrave: - Egy lehetőséget láttam a csapatváltásban, most már a MyRevenge e.V. színeiben játszhatom. Bánom, hiszen ez azt jelentette, hogy valamilyen szinten megszűnik a kapcsolatom velük, azonban bízom benne, hogy a baráti viszony ezen túl is megmarad majd. Az új társakkal pedig remélem, hogy a jövőben is jól kijövök.

Szombaton érdemes lesz hozzánk ellátogatni, a nézők között is értékes nyeremények találnak majd gazdára. Csak hogy párat megemlítsünk:
 - AULA Shax Gaming Headset
- AULA Magic Pad
- Gaming Mouse Pad

Azok se szomorkodjanak, akik nem jutnak ki hozzánk a PlayItre, mert élőben követhetik a versenyt, közvetítőink XooNara és Nevermore lesznek.

Jó szórakozást mindenkinek!

Támogatóink: Paly It, MagyarEsportTV, AULA, Gamestar és a RENTPC
Írta: Raven és Keppy

gamestar esport verseny

További híreink