HírekInterjú Griotgardal

Interjú Griotgardal

Kovács Márk | 2016.10.07 14:30
513

Griotgard az, aki ritkán szólal meg, de akkor zseniális ötletekkel tudja támogatni a fejlődési folyamatokat. Nem mellesleg kiváló gondolkodása nem egyezer bizonyult a Hearthstone-ban sikeresnek. Most a National HearthCup Championship negyedéves döntője elött kérdeztem a játék jövőjéről.

 

Mit gondolsz, jó ötlet a versenyeken egyes lapok kizárása? Mely kártyákat zárnál ki a versenyekről?

Véleményem szerint jó ötlet, ugyanis van pár olyan lap, ami indokolatlanul erős, valamint nem kedvelem az RNG alapú kártyákat sem.

Yogg Saront biztosan. A Legeslegnagyobb szerencsefaktor jelenleg a játékban, ami meccseket nyerhet, teljesen vesztes állásból is. Második a Call of the wild lenne: 8 manáért kapsz 3 prémium 3 manás szörnyet. A harmadik lap amit kiraknék, a Doomhammer: 5 manáért 16 damage egy kicsit sok. Negyedik talán a shaman 4 manás 7/7 lenne. Erősnek érzem ezt a lapot is. Az utolsó lap, ami kizárást érdemelne, a Tuskarr totemic, túl sokszor ad totem golemet, illetve mana tide totemet.

Mit vársz a játéktól, miután januárban kimennek a kalandok és a kiegészítő?

Remélhetőleg az aggro deckek háttérbe szorulnak és a control deckek nagyobb szerepet fognak játszani, illetve kevesebb RNG lap lesz a játékban.

Véleményed szerint mennyit fejlődött hazánkban a HS közösség az elmúlt fél évben? Mivel motiválnád a játékosokat, hogy vegyék komolyabban az e-sportot?

Mindenképpen sokat fejlődött, gondolok itt a tavern hero versenyekre, valamint az NHC versenysorozatra, de külföldhöz képest még mindig van mit javulnunk. Kicsit keveslem a játékosok számát a versenyeken, mindenképp azt tanácsolom, hogy gyertek el minél többen, mert nagyon jó a hangulat, sokat lehet fejlődni és rengeteg új arccal ismerkedhettek meg.

Megvetted az üdvözlő csomagot? Ha igen mit nyitottál?

Nem vettem meg a csomagot

Aggro deckeket vittem a versenyre, név szerint dragon warrior, hybrid hunter, tempo mage és yogg saron token druid.

Alap esetben tempo mage helyett aggro sámán lett volna, mert ezek a legerősebb deckek a jelenlegi metában, de ki akartam próbálni a maget a versenyen.

A paklikat próbáltam úgy felépíteni, hogy aggro ellen legyenek a leghatékonyabbak: magebe 2 flamestrike, wariba 2 ghoul és ezért hoztam a népszerűbb midrange hunter helyett egy gyorsabb verziót.

Köszönöm Griotgardnak az interjút és sok sikert kívánok a negyedéves döntőhöz.

griotgard esport verseny interjú

További híreink