HírekHearthside Chat: Régi kártyák le...

Hearthside Chat: Régi kártyák leporolása Mike Donais-el

| 3334

Mike Donais régi lapok

Mike Donais, a játék vezető designer-e, - aki a kártyák kiegyensúlyozásán és módosításain dolgozik - egy cikket írt arról, hogy miként lehet bizonyos új kártyákkal olyan régi lapokat behozni a metába, amik eddig nem voltak népszerűek, például a Mysterious Challenger-el a Paladin Secret-eket.

Blizzard Entertainment cikkének a fordítása

Minden egyes alkalommal, amikor bevezetünk egy új szettet a Hearthstone-ba, egy része a kártyáknak elgondolkodtatja a játékosokat, "Milyen pakliban használnám ezt a kártyát?". Míg néhány játékos bizonyos kártyát keres, hogy teljes legyen a paklija, vagy a legnépszerűbb kártyát  jelenlegi metában, addig más játékosok azon csodálkoznak a csomagok nyitása közben, hogy ezen kártyák egy része miért lett létrehozva, ha nem használhatóak vagy relevánsak számomra azonnal?

Sok különböző típusú kártya kerül be a játékba minden egyes szettben, mindegyik valamilyen egyedi képességgel. Néha olyan kártyákat adunk hozzá a játékhoz, melyek bizonyos témákat követnek és hozzájárulnak az adott szett felismerhetőségéhez. Például Naxxramas-ban több kártya érkezett Deathrattle-lel, mert Naxxramas témája arról szólt, hogy élőhalottak járnak Kel'Thuzad hatalmas nekropoliszában - lények, melyek veszélyesek lehetnek haláluk után is!

Néha a kártyák nem kerülnek bele az adott témába - nem készíthettük el az összes Naxxramas-os kártyát Deathrattle-lel, vagy nem adhatnánk az összes Grand Tournament-es lapnak Inspire-t, de ettől még nem lesznek azok a lapok hasztalanok. Talán nem kerülnek bele az aktuális paklidba, vagy nincsen helyük a jelenlegi metában. Talán azok a kártyák inkább azok számára készülnek, akik gyűjtik a lapokat a gyűjteményükbe, vagy azoknak, akik őrült paklikat akarnak létrehozni, melyekkel élvezetes játszani, de lehetséges, hogy nem nyernek túl sokat. Minden egyes játékos különböző, amikor a Hearthstone élvezetére gondolunk - az nem mindig a győzelemről szól!

Néha azok a régi, nem használt kártyák visszatérnek friss, új fényükben az új tartalommal. Van pár olyan kártya, amelyek feltámadást hoztak ezeknek a "régi kártyáknak" és a játékosok leporolják ezen nem használt kártyák egy részét a gyűjteményükben, hogy kiagyaljunk új stratégiákat és szélesebb körben, különbözőbb módokon játszhassanak.

Reno JacksonReno Jackson ennek egy jó példája. Reno nemcsak egy teljesen új módot vezet be a pakli készítésbe, de Mr. Jackson azt is elősegíti, hogy a játékosok paklijaiban kártyák szélesebb köre forduljon elő. Nem okoz drasztikus változást a régi kártyák értékeiben, de Reno-nak köszönhetően a kártyák szélesebb körét találjuk vonzónak egy paklin belül. Biztosan van értelme annak, hogy egy legendás felfedező, mint Reno tökéletes arra, hogy leporoljuk a régi tárgyainkat...

Ki hozta vissza a ritkán használt Paladin secret-eket? "None of your business".

A Mysterious Challenger visszahozta a Paladin secret-eket a fényességbe, az Myterious Challengeregyedi Battlecry-ával. Előtte a Paladin secret-eket ritkán használták a Paladin paklikban, de a Mysterious Challenger egy jó példája annak, hogy egy kártyának azonnali hatása lehet a régi kártyák visszahozásában. Előfordul, hogy nem mindig működik egy pakli tele secret-ekkel, ha a kezdésnél tele van a kezed velük, de néha a Challenger lóháton megérkezik a harcba és nagy, azonnali hatást ér el a játékban (hogy ezt mennyire utálom, nincs is ennél rosszabb - a szerk.) Onnantól a játék sokkal inkább egy puzzle lesz az ellenfél számára, hogy eldöntse, mit kezd a harctérrel.

A tudós Sir Finley Mrrgglton bemutatta, hogy akár egy olyan egyszerű változással, mint a Hero Power megváltoztatása, képes a pakli készítés stratégiáiban egy teljesen új világot létrehozni, ami eddig nem létezett. Mind a Warrior-ok és a Shaman-ok választhatnak, hogy inkább védekező vagy kontrol stílusú játékmódot választanak, vagy inkább egy támadó játékmód mellett döntenek a megfelelő Hero Power-el, miközben a Hunter-eknek több lehetőségük van control-alapú játékmódra. További kasztok is élvezhetik az előnyeit, hogy különböző pakli készítési opciókkal rendelkezhetnek Finley-vel, ezzel arra buzdítva az új kártyákat, hogy visszatérjenek.

Sir Finley Mrrrglton

A régi kártyákra teljesen új fényben tekinthetünk, de ez csak az egyik dolog, amit a jövőben is csinálni szeretnénk a Hearthstone-ban. Ösztönözni, hogy sokféle játékmód legyen, olyan kártyákat készíteni, amelyek megtetszenek a játékosok többségének, és olyan kártyákat készíteni, amik visszatérhetnek, és újra népszerűek lehetnek a jövőbeli szettek megjelenésével, hogy a dolgok izgalmasak maradjanak. Továbbá az is célunk, hogy a játékosoknak folyamatosan gondolkozniuk kelljen minden egyes új tartalom kiadásával.

Forrás: Battle.Net - Hearthstone : Régi lapok leporolása Mike Donais-el

Vissza a főoldalra!

mikedonais kártya nerf

További híreink