HírekHearthstone Esport 2019: Több, m...

Hearthstone Esport 2019: Több, mint 4 millió USD nyeremény és könnyebb részvétel

Borovi Bence | 2018.11.30 15:00
1975

Hearthstone Esport 2019

Elképesztően sok pénzt lehet nyerni 2019-ben a Hearthstone versenyeken, és a részvétel is sokkal könnyebb lesz.

 

Összefoglaló:

  • Első szint: Több száz selejtező lesz jövőre, ezek többsége online fog zajlani és nem lesz régióhoz kötve.
  • Második szint: Három meghívás alapú esemény is lesz, ahova csak a legtöbb ponttal rendelkező játékosokat hívják meg.
  • Legfelsőbb szint: A legjobb játékosok a "premier" eseményeken vehetnek részt.
  • A 2018-as év pontjai átkerülnek 2019-be is, szóval akik idén sok pontot gyűjtöttek, azok nem a nulláról kezdik a 2019-es évet.

Blizzard Entertainment cikkének a fordítása

A 2018-as év nagyszerű volt a Hearthstone Esportban. A hónap elején Kína szerezte meg a győzelmet Brazíliával szemben a Hearthstone Global Games döntőjében a BlizzConon. Két szezonális bajnokot avattunk a Nyári és Őszi Bajnokságokon. Több, mint 200 000 játékos látogatott el valamelyik nagy Hearthstone bajnokságra és Tour Stopra a világon. A Holló Évének a végére pedig összesen több, mint 2,8 millió USD-t fogunk kiosztani - az eddigi legmagasabb összeg.

Eközben sok visszajelzést kaptunk a játékosoktól és a rajongóktól. Megtanultuk, hogy sokan úgy érzitek a HCT rendszert nehéz követni, nehezen hozzáférhető az új játékosok számára és fenntarthatatlan a profiknak. A mai napon megmutatjuk, hogy miként próbáljuk a legjobbá tenni a Hearthstone Esportot mindenki számára.

Jövő év és azon túl

A HCT Világbajnokság döntője 2019 tavaszán lesz, amelynek az összdíjazása 1 000 000 USD.

A Világbajnokságot követően egy új, három szintes kompetitív rendszert vezetünk be, amiben lesznek selejtezők, globális versenyek és exkluzív legfelső szint. Az össznyeremény pedig meghaladja a 4 millió USD-t. Íme, hogyan működik:

Selejtezők

Az év során a Hearthstone Esportban több száz selejtező lesz, többségük online. Ezek tavasszal kezdődnek és nem lesznek régióhoz kötve: bárki, bárhonnan versenybe szállhat, amikor nekik megfelel az időpont. Egy selejtező megnyerésével továbbjutsz a versenyzés következő szintjére.

Élő Globális Versenyek

2019-ben három meghívás alapú versenyt fogunk rendezni, 2020-ban pedig még többet tervezünk. Ezek az élő események a legjobb és legokosabb Hearthstone versenyzőket láthatjuk, - ismert személyektől a feltörekvő profikig - akik 250 000 USD-ért versenyeznek minden egyes globális versenyen. Akik itt diadalmasokdnak, azok a versenyzés legfelsőbb szintjébe kerülnek.

Premier

A legfelsőbb szinten lévő játékosok szezonális, online, round-robin típusú versenyeken fognak megküzdeni régiókra bontva. Ők valóban a világ legjobb és legérdekesebb Hearthstone játékosai. A Premier a HCT Világbajnokság után veszi kezdetét. Minden játékos, aki ebben részt  vesz, az teljesítmény alapú bónuszokat kap, továbbá meghívást az összes globális versenyre, ami ettől egy szinttel lejjebb van. További részletek a Premier szintről hamarosan.

Hearthstone Esport 2019

Formátum

A célunk az, hogy a Hearthstone Esport fenntartható, szórakoztató és hozzáférhető legyen bárki számára. Ezért megszüntetjük a Conquest formátumot 2019-ben, azt szeretnénk, hogy a Hearthstone Esport jobban tükrözze a játékon belüli tapasztalatot, és könnyebben megérthessék az új nézők. Az új formátumról hamarosan beszámolunk.

Hearthstone Mesterek és az Átmeneti Időszak

2018-ban létrejött a Hearthstone Mesterek rendszer, hogy jobban elismerjük a legjobb játékosokat a teljesítményük alapján. Sokan keményen dolgoztatok ezért, és 2019-ben drasztikusan megváltozik a Hearthstone Esport, de biztosítani fogjuk, hogy azok, akik elérték a Mester státuszt, továbbra is a mostanival megegyező, vagy annál nagyobb jutalmat kapjanak.

Továbbá a 2018-as szezonban gyűjtött pontok nem fognak lejárni december 1-én. Sőt, 2019 március 31-éig a játékosok további bónusz pontokat szerezhetnek az "Átmeneti időszak" alatt:

Hearthstone Esport 2019

At Átmeneti időszak alatt a játékosok pontokat szerezhetnek a Tour Stoppokon, a HCT Téli Playoffon és a HCT Téli Bajnokságán, de Rankeden nem.

Elképzelés

Köszönjük, hogy elolvastátok! Alig várjuk, hogy hallhassuk a visszajelzéseiteket az új rendszerről. Biztosíthatunk titeket, hogy a következő hónapokban találkozni fogunk a játékosokkal, hogy válaszoljunk a kérdésekre és megoldást találjunk az aggályokra. Szeretnénk, hogy hosszú távon mindenki számítson, az alkalmi játékostól a legelkötelezettebb profikig. Szeretnénk betartani azt az ígéretünket, hogy a Hearthstone Esportot fenntarthatóvá és élvezhetővé tegyük mindenki számára, aki belép a Kocsmába!

Forrás: PlayHearthstone - A Hearthstone Esport következő nagy lépése

esport

További híreink