HírekHearthstone PlayIT kupa selejtez...

Hearthstone PlayIT kupa selejtező#4 - interjú

Kovács Márk | 2016.11.23 20:25
1749

A hétvégén Jokeh szerezte meg a PlayIt döntőjébe való kijutáshoz szükséges győzelmet, Chrish ellen.

 

Jokeh Shaman, Druid, Warrior, Warlockból paklikat hozott.

Jokeh Shaman

Pakli megtekintése

Jokeh Warlock

Pakli megtekintése

Jokeh Druid

Pakli megtekintése

Jokeh Warrior

Pakli megtekintése

 

Amíg Chrish listája Rogue, Warrior, Shaman, Druid kasztokból állt.

Chrish Rogue

Pakli megtekintése

Chrish Warrior

Pakli megtekintése

Chrish Shaman

Pakli megtekintése

Chrish Druid

Pakli megtekintése

 

A döntő után beszélgettünk a versenyzőkkel.

Mi alapján állítottad össze a paklijaid?

Chrish - A saját tapasztalatom, játék stílusom, és a blizzconon játszott deckek alapján állítottam össze a lineupom.

Jokeh - Az aktuális meta szerint állítottam össze: a két – versenyeken szinte kötelező, shaman és druid – alap deck  mellé próbáltam olyan paklit hozni, ami kompetens lehet druid, tempo mage és control warrior mellett is. Így esett a választásom a discard zoora és a C'thun warriorra. Az általam felsorakoztatott paklik „lehetőségeire” tekintettel shamant bannoltam. 

Korábbi cikkeinkben már bemutattuk az eddigi döntősök decklistáit. Tanulmányoztad őket?

Chrish - Nem olvastam. A meta már annyira kiszámítható, hogy szinte mindenki ugyan azzal a lineuppal játszik, apróbb változtatással.

Jokeh – Őszintén, nem olvastam. Nagyjából tudtam, milyen paklikkal jöhettek, tudom, mivel szoktak játszani. Egyedül Exigoét néztem át figyelmesebben, de az ő lineupját is ismertem már, korábbról.  

Hamarosan teljes egészében is „megcsodálhatjuk” az új kiegészítőt. Az eddig látottak/hallottak alapján mi róla a véleményed?

Chrish - Az új kiegészítő spelljei és az új három klasszos kártyák tetszenek. Az viszont nem, hogy erőltetik a Reno Jackson mechanikát.

Jokeh - Az új kiegészítőt már nagyon várom , és folyamatosan követem, hogy milyen újabb kártyát bűvészkednek elő Ben Brode-ék. Eddig nagyon tetszik az irány, amerre a Blizzard mozdul ezzel a kiegészítővel, de a teljes lapkészlet megjelenéséig természetesen nem mondhatunk biztosat. 

Mit gondolsz, melyik a legerősebb paklid? Melyik lap teszi leginkább azzá?

Chrish - A legerősebb paklimnak elsőre talán a midrange shamant mondanám, a shaman viszont eleve erős, így ezen kívül a malygos rogue-ot említeném meg. Az utóbbiban Barnes igen értékes, teljesen megfordíthatja a játékot – szerencsés esetben.

Jokeh – Úgy gondolom, nincs legerősebb deckem. Egy lapot sem emelnék ki – egy paklihoz minden kártya hozzáad valamennyit, ezek közül némelyik természetesen mozgatható. Ha mégis ki kell emelnem egy decket, akkor a (jelenleg legjobbak közés sorolt) druidot választom. 

Chrish, a szép teljesítmény ellenére számodra a verseny itt véget ért. Szerinted min csúszott el a döntő?

Chrish - A döntő sajnos több dolgon is múlott: az addigi szerencsém alább hagyott, ezen kívül gyakorolni sem volt sajnos elég időm, a warrioros meccseken pedig hoztam rossz döntéseket, amik sajnos felrakták az i-re a pontot.

A selejtező négy legjobbja így: JustBrave, Exigo, Adam0227 és Jokeh.

Velük találkozhattok november 26-án, a PlayIten!

playIT HSHU selejtező

További híreink