HírekIII. Lumina Legends Élménybeszámoló

III. Lumina Legends Élménybeszámoló

Zonnenkraft | 2015.10.25 21:20
3371

Sziasztok Magyar „Zonnenkraft” Zoltán vagyok a FrozenFlame csapatból. 2015. október 24-én részt vettem a III. Lumina Legends Hearthstone versenyen, Jászfényszarun. Az itt szerzett élményeimet szeretném megosztani veletek.

 

Alapvetően sajnos Magyarországon nagyon kevés verseny van, és még annál is kevesebb offline ezek közül. Éppen emiatt várta már rengeteg Hearthstone Fan ezt a rendezvényt. Mint írtam ez volt a 3. alkalom, amikor megrendezte ezt a nívós eseményt a Lumina Cornu csapata, akik ez évben ünnepelték a 10 éves fennállásukat. Tudni kell a srácokról, hogy nem csak Hearthstone-al foglalkoznak, többek közt szerepjátékokkal, társasjátékokkal, kártyajátékokkal, gyakorlatilag mindennel, ami összehozza az embereket egy jó játék erejéig. 

A versenyen közel 50 ember indult és mindezek mellett számos néző is megfordult. 4-3 fős csoportok voltak, amelyekből a legjobb 32 játékos jutott tovább. A versenyen számos nagy név is indult, mint például: Anti, Chaincaller és Exigo. A streamelésről pedig Magyarország legnézetebb streamere Belező Csabi és az Esport TV-től Nevermore Miki gondoskodott.

Na de... kezdjük az elejéről: én Chaincallerrel és Antival már pénteken leutaztam Jászberénybe, a szomszédos városba, ahol jól megvitattuk, hogy mennyire balance-szolt és jó játék a Hearthstone, csavarogtunk és dumálgattunk egy jót, majd másnap reggel utaztunk a helyszínre, ami 9kor kezdődött a regisztrációval. Egy művelődési házban volt megrendezve, nagyon igényes környezetben. Meg kell említenem, hogy a szervezők a díszlettel is foglalkoztak, amely mellett ment a jól megszokott HS-es kocsmai zene, szóval igazán hangulatos volt. Alapvetően csak jókat tudnék írni a versenyről, egy probléma volt, amellyel a szervezők is tisztában voltak, hogy Jászfényszaru nehezen megközelíthető, hiszen ha ez a verseny Pesten lenne megrendezve, véleményem szerint több száz ember jönne el, mert állati jó élmény volt. A verseny egy kis csúszással indult, mert a technika ördöge sosem alszik, ezt követően belecsaptunk a lecsóba. A sors fintora, hogy Chaint, Antit és engem egy csoportba sorsolt be a rendszer, de szerencsére mind a 3-an tovább jutottunk. A versenyen nagyon érződött, hogy a patron nincs, emiatt szinte mindenkinél fix volt egy secret paladin. Sok druida is volt, de voltak igazán érdekes deckek is, mint például Echo Giant Mage, Control Priest, Shaman, Rogue, amelyek talán mostanában eléggé eltűntek. 

1. helyezett: Dommancs
2. helyezett: SteveFrench
3. helyezett: RushMan

Dommancs deckjei: 

 

A top32 paklit és azok winrate-jeit itt tudjátok megtekinteni: http://hshu.co/lumina-3/

A döntőt pedig itt: http://www.twitch.tv/luminacornu/v/22251721

Összegezve rendkívül jól éreztem magam, és úgy gondolom mindenki más is, aki nem hagyta ki. Alig várom a következőt. Köszönjük a Luminás srácoknak a szervezést.


 

lumina esport élménybeszámoló zonnenkraft

További híreink