Véletlenszerű hír Összes hír megtekintése

Ismerjétek a TGT kártyák történetét is, speciális év végi kiadás: Rhonin

Beküldve: , által. Megtekintve:3039

Boldog Új Évet Kíván a Hearthstone Hungary 2016-ra

Az év utolsó napján áttekintjük Rhonin történetét, de egyben Boldog Új Évet is kívánunk minden kedves olvasónknak Azeroth-on és azon túl is, ezért kissé átalakítottuk a történetet. Jövőre is várunk mindenkit ugyanitt, a Hearthstone Hungary-n!

"Az életünknek... az életünknek van értelme!" - Rhonin

Az átalakított történet egyeseket érzékenyen érinthet és az eddig ismert vallási nézeteiknek ellent mondhat. A módosítások mindössze a történet legelején, illetve a legvégén történtek és csakis a szórakoztatást szolgálják.

Egyszer volt, hol nem volt egy messzi-messzi Japánban élt 47 Ronin, de ez a történet nem róluk szól, hanem egy Azeroth-i mágusról.

Fiatal korában úgy tűnt, hogy egy nagyszerű mágus lehet Rhonin-ból, de egy katasztrófális küldetésben a varázs képességeit meggondolatlanul használta, ami társainak az életébe került. Száműzetésbe került volna, azonban egy veszélyes Khaz Modan-i küldetésben esélyt kapott, hogy jóvá tegye tetteit. Krasus, a Kirion Tor egyik vezető mágusa és a Hatok Tanácsának egyike meggyőzte Rhonin-t, hogy vállalja el ezt a veszélyes küldetést, így visszakaphatja becsületét és tiszteletét a Kirion Tor-tól. A küldetésben a high elf Vereesa Windrunner, a harcos törp Falstad Dragonreaver és a sárkány-mágus Krasus segítette.

Az elején a rettenetes fekete sárkány, Deathwing is segítette őt, ám Deathwing valódi célja az volt, hogy ellopja Alexstrasza néhány tojását, amivel újra hatalmas lehetne a megtizedelt fekete sárkányfaj. Azonban Rhonin elpusztította a Dragon Soul-t és kiszabadította Alexstraszát. (Alexstrasza történetéről itt írtunk).

A küldetés alatt Rhonin és Vereesa egymásba szerettek, és később össze is házasodtak. Vereesá-n és Krasus-on kívül, Rhonin is azon kevés jól ismert túlélő közé tartozott, akik túlélték a Scourge hatalmas pusztítását Azeroth-on. A Scourge lerombolta Lordaeron királyságát, Dalaran-t és Quel'Thalas-t a high elvek otthonát is Arthas herceg vezetésével, aki az elátkozott Froustmourne-tól vált gonosszá. Rhonin családját Anodrhal városának bukásakor ölték meg.

Vereesa Windrunner

Vereesa Windrunner

Miközben Rhonin és Vereesa éppen ikreik születésére készülődtek, Krasus-nak ismét a segítségére volt szüksége. A sárkány-mágus felfedezett egy törést az időben, ami elnyelte mindhármójukat az ork veteránnal, Broxigar-al együtt. 10 000 évet mentek vissza az időben, ahol olyan legendás hősökkel találkoztak, mint Cenarius, Malorne, Aviana, Illidan Stormrage, Malfurion Stormrage, Tyrande Whisperwind, Jarod, Maiev Shadowsong és Shandris Feathermoon (többségükről olvashattok a kártyatörténeteink között).

Rhonin idővel Illidan mentorává vált, legfőképpen azért, hogy megpróbálja kordában tartani az erejét, de Rhonin munkája legtöbbször abból állt, hogy Illidan hibáit hozza helyre. Miután Illidan rossz útra tért, Rhonin átvette a Moonguard irányítását. Bátor tetteiért Nozdormu megengedte Rhonin-nak, hogy visszatérjen Vereesá-hoz, hogy ne maradjon le ikreinek születéséről. Nozdormu továbbá felajánlotta a gyerekeknek a bronz sárkányfaj barátságát.

Az elmúlt években Rhonin a Kirion Tor-i mágusok és Dalaran vezetője lett, mert a Kirin Tor kétségbeesésében őt választotta vezetőjükké. Azonban ő legszívesebben a családjával lenne, viszont felelősségérzete arra ösztönzi, hogy soha ne hagyja cserben a fontos feladatait és népét. Akárcsak Tirion Fordring, ő is továbbra is hűséges a Szövetséghez, azonban a Kirion Tor egy semleges mágus szenátus, melynek tagjai a Hordából és a Szövetségből kerülnek ki.

Vezetéknevét sosem árulta el, bár a Night of the Dragon regényben (109-es és 239-es oldalon) úgy utalnak rá, hogy Rhonin Draig'cyfail, lefordítva Rhonin Dragonheart, az sosem lett megerősítve. Rhonin jól beszéli az Ursin nyelvet, mely a Furbolg-ok nyelve.

furbolgok

Furbolgok (medveszerű lények)

A World of Warcraft: Wrath of the Lich King-ben:

Ulduar-ban Algalon a titánok hírnöke azzal a céllal érkezett, hogy elpusztítsa a bolygónkat, Azeroth-ot, hiszen, amit itt teszünk, az eltér a titánok terveitől, azonban Algalon a legyőzését követően rádöbben, hogy az itt élő emberek, orkok, törpök, taurenek, vagy bárkik is legyenek, igazi hősök és hatalmas dolgokra képesek, így megkímélte bolygónkat.

Ezt követően Rhonin bejelentést tesz Dalaran lakói számára, melyet ebben a videóban tekinthettek meg, magyar felirattal (CC):

A World of Warcraft: Mists of Pandaria-ban:

Pandaria szigetének felfedezése előtt az orkok kegyetlen támadást indítottak Theramore szigete ellen, ahol Jaina is élt. A városra egy mana bombát dobtak, melynek nyomán csak egy kráter maradt a városból és a bomba több ezer városlakóval végzett egy pillanat alatt. A bomba becsapódásakor Rhonin kétségbeesett próbálkozásaként mágikus védelemmel látta el a mágusok tornyát Theramore-ban és kinevezte Jaina-t az örökösének. Eközben nyitott egy portált Dalaran-ba, ezzel megmentve Jaina-t, feleségét Vereesa-t és Shandris Feathermoon tábornokot. Rhonin feláldozta magát értük, de Kalecgos később megjegyezte, hogy áldozata nélkül a pusztítás még szörnyűbb lett volna.

Jaina átvette a Kirin Tor vezetését, de többé már nem volt semleges a Kirin Tor működése, mert az orkok lebombázták a városát, ezért az összes hordás tagot kiűzte a Kirion Tor-ból és azóta csak Szövetségesek alkothatják a mágusok szenátusát.

A pusztítás éppen január elsején történt, ezért azóta ezen a napon Rhonin halálára emlékezünk. Az előtte lévő napon pedig Rhonin nagyszerű tetteire vagyunk büszkék és azt ünnepeljük.

Emlékezetes Rhonin Napot és Boldog Új Évet Kívánunk!

Boldog Új Évet Kíván a Hearthstone Hungary 2016-ra

A Hearthstone-ban Rhonin-t a Tempo paklik tudták eddig csak magukba fogadni, azonban még ott sem számít a pakli oszlopos tagjának. Ha kell egy egészen jó értékkel rendelkező minion, akkor ő nem számít egy rossz választásnak, hiszen egészen sok Mage lappal van jó szinergiában. A Deathrattle képessége után kapott 3 Arcane Missiles mind Archmage Antonidas-al, mind a Flamewaker-el jól kombózik. Agresszívabb paklik esetén asztal tisztításra is alkalmas. Általában Dr. Boom helyére szokott bekerülni, hogy a pakli managörbéjét ne csapja annyira el. Ahogy észrevettem, játékstílus függvénye, hogy ki melyik lapot részesíti előnyben. Ameddig Boom effektje szinte azonnali, addig Rhoniné a szinergiára való várakozás miatt kicsit lassabb hatású. Hátránya is pont ebből fakad, hiszen igazán nagy értéket csak akkor tud adni, ha bevárásra kerül a kombó másik fele is.

A Hearthstone-ban látható Rhonin kártyának a rajzát két nagyon híres magyar művész készítette, akiket már valószínűleg többen ismertek, hiszen sci-fi filmekhez (pl.: Star Wars), játékokhoz (pl.: World of Warcraft) és a legtöbb magyar könyv borítójához szoktak képeket (posztereket, borítókat) készíteni, ők: Szikszai Gábor és Boros Zoltán.

Szólj hozzá!

Hírek megtekintése!

Paklik megtekintése!

kártyatörténet tgtkártyatörténet rhonin

Ezeket olvastad már?

További híreink