Véletlenszerű hír Összes hír megtekintése

Ismerjétek a TGT kártyák történetét is: Varian Wrynn

Beküldve: , által. Megtekintve:5271

Varian Wrynn

Úgy gondolom a kártyák történeteivel kissé le vagyunk maradva, úgyhogy ideje folytatni. A Grand Tournament kártyák történeteinek utolsó szereplőjéről, Varian Wrynn-ről lesz most szó.

"Én vagyok Stormwind királya és senki sem szakíthat el a népemtől - sem a Naga, sem a Scourge, sem a Burning Legion tüzes urai!"

Az első háború

Figyelem: Ez a rész kapcsolatban áll a Warcraft filmmel!

!!!SPOILER!!!

A történet nem egyezik teljesen a film történetével. Az eredeti történet szerint Stormwindet elpusztítják az orkok, Garona Gul'dan befolyása alatt megöli a királyt (King Llane), míg a túlélők Anduin Lothar vezetésével elmenekülnek. A filmben Stormwindet nem sikerül elpusztítaniuk az orkoknak és a király kéri Garonát, hogy végezzen vele, mert így békét hozhat a két fajra.

!!!SPOILER VÉGE!!!

Varian Wrynn Azeroth királyának, Llane Wrynn-nek a fia. Fiatalkorában vidám életet élt Stormwind hercegeként, azonban mindez egy csapásra megváltozott, amikor orkok törtek elő a Dark Portalból és megpróbálták elpusztítani szülőföldjét.

Anduin Lothar, Stormwind Bajnoka összegyűjtötte a seregeket és kétségbeesetten próbálkozott a Hordát visszatartani és távoltartani a királytól, Variantól és Stormwindtől. Lothar és serege kisebb sikereket ért el a Hordával való ütközetekben, azonban erőfeszítései szertefoszlottak, amikor Stormwind egyik szövetségese, Garona Halforcen elárulta királyát, Llane-t, kivágta szívét és átadta Gul'dannak a Shadow Council kérésére. Varian tehetetlenül nézte végig, ahogy apját meggyilkolják és a Horda elpusztítja a királyságát, felgyújtják otthonát és végeznek mindenkivel, ki útjukba kerül. Apjának halála óriási hatással volt rá. Később Arthas Menethil lett a legjobb barátja, aki úgy emlékszik vissza arra a pillanatra, amikor először meglátta, hogy fáradt és megtört volt, látszott rajta, hogy "elvesztett mindent, csak saját élete maradt".

King Llane

Kivonulás Lordaeronba

Amint Lothar meggyőződött róla, hogy nincsen már remény Stormwind megmentésére, magával vitte Variant és a maradék túlélőt, majd elmenekültek otthonukból. A menekülési terv is madjnem kudarcba fulladt, de végül sikerült hajóra szállniuk és gyorsan elmenekülni. Szerencsére nem Stormwind volt az egyetlen emberi királyság abban az időben. Ezért északra tartottak, Lordaeronba annak érdekében, hogy  az emberiséget megmentsék a teljes megsemmisüléstől. Miután partot értek Southshore-ban, Lothar Varian herceggel, Khadgaral és legjobb lovagjaival együtt elindultak Lordaeron felé, hogy figyelmeztethessék II. Terenas Menethil királyt. Érkezésükkor a fiatal Variant kora ellenére úgy fogadta Terenas király, mint egy vele egyenértékű uralkodót. Ígéretet tett, hogy mellettük áll, amíg vissza nem foglalják királyságukat és addig maradhatnak, ameddig csak szeretnének. Eleinte Varian kissé félénk volt, mivel egy számára teljesen idegen királyságban kellett élnie, melyet még soha nem látott, de amint megismerte Terenas fiát, Arthas Menethilt - aki csak pár évvel volt fiatalabb nála - , félénksége egyből elmúlt és igazi barátokká váltak. Nem sokkal érkezésüket követően Terenas király létrehozta a lordaeroni Szövetséget, mely legfőképpen az emberek, high elfek és törpök között jött létre.

Anduin Lothar parancsnoksága alatt a Szövetség hamarosan véget vetett a Horda uralmának a Második Háborúban. Azonban a győzelemnek nagy ára volt, Lothart nem sokkal a háború véget érése előtt megölte Orgrim Doomhammer és soha nem láthatta meg Stormwind visszafoglalását.

Varian barátsága Arthas-al

Arthas Menethil

Arthas Menethil

Amint menedékre leltek Lordaeronban, Varian nagyon hamar Arthas Menethil barátja lett, aki már alig várta, hogy megismerhessen egy másik herceget. Általában higgadtan töltötte napjait, azonban egy napon - amikor Arthas meg akarta vigasztalni apja halála miatt - könnyekben tört ki. Éveket töltöttek el együtt és idővel legjobb barátokká is váltak. Később Variant királlyá koronázták, Arthas pedig az Order of the Silver Hand tagjává válhatott (a legjobb Paladin lovagok Rendje). Idővel a Scourge vált a legfőbb ellenséggé, mely északról jött és Lordaeront fenyegette. Amit Stratholmeban találtak az maga volt a borzalom, végül Arthas is szörnyű tettet követett el, az egész várost kivégezte, de ezzel sem ért el semmit és ez teljesen megőrjítette őt. A városban találkozott egy démonnal, Mal'ganis-al is, de vele sem sikerült végeznie, mert valahogyan eltűnt onnan. Arthas megesküdött, hogy megtalálja a démont és végez a Scourge-al, majd felgyújtotta a várost, mely azóta is lángokban áll. Ezt követően északra ment egy csapattal és nem sokára egykori mentorával, Muradin Bronzebearddel találkozott és közösen keresni kezdték a Frostmourne-t. A Frostmourne azonban átkozott volt és onnantól "elvesztettük" Arthast és már nem ő uralta saját elméjét. Hazatérésekor megölte apját, a királyt és hamarosan ő vált az új Lich Kinggé, Varian a Szövetség legnagyobb árulójának tartotta őt.

Felemelkedése királyként

Stormwind visszafoglalását követően lassan el kezdték újjáépíteni a várost, (köszönhetően Terenas királynak, aki finanszírozta a város újjáépítését) Variant hivatalosan is megkoronázták Stormwind királyaként 18. évében. Terenas úgy tekintett rá, mint második fiára, aki egy nagyon bölcs és nemes király lett.

stormwind

Stormwind

Uralkodása alatt Varian többször elhagyta Stormwind városát, hogy megvédje népét portyázó ork csapatoktól, eközben kémekkel találkozott, akik az orgyilkos Garonát keresték. Hónapokkal később Stormwind felépült a méltóság és a lenyűgöző építészet királyságaként. Varian feleségül vett egy fiatal és gyönyörű nőt, akit Tiffinnek hívnak. Született egy fiuk, akit Anduin Wrynn-nek neveztek el, a bátor Anduin Lothar után.

Hamarosan a Szövetség elkezdett széthullani, kiváltak Quel'Thalas Királyságának elfjei, a gilneas-i és a stormgarde-i emberi Királyságokkal együtt. A helyzetet tovább rontotta, hogy Stormwind városának korrupt tanácsa nem volt hajlandó kifizetni a város újjáépítését. Zendülés tört ki Edwin VanCleef vezetésével Stormwind utcáin, mely addig fajult, hogy a király feleségét, Tiffint egy kő eltalálta, ami végzett vele. Varian hónapokon át gyászolta feleségét és teljesen depressziós lett, míg végül visszanyerte régi énjét és ígéretett tett, hogy továbbra is azért fog harcolni, hogy egy új és jobb világot teremthessen magának, fiának és Stormwind népének.

Varian Wrynn

Varian Wrynn

A Harmadik Háború

A Harmadik Háború idején Variant nem sokszor lehetett látni, de folyamatosan támogatta Lordaeront katonákkal, hogy sikeresen vissza tudják verni a Scourge támadásait. Továbbá menedéket is adott Stormwindben a lordaeroni menekülteknek. A Harmadik Háborúban Lordaeron elesett (Arthas végzett az apjával, Terenas Menethillel), a túlélők Stormwindbe menekültek. Egyébként a Harmadik Háború a Nagy Szövetség győzelmével zárult (itt csatlakoztak a Night Elfek a Szövetséghez).

Elrablása

A Harmadik Háborút követően Varian Theramore-ba utazott, hogy beszéljen Lady Jaina Proudemoore-al a Horda/Szövetség kapcsolatairól. Azonban útközben elrabolta őt a Defias testvériség és az Alcaz Szigeten tartották fogságban.

Varian elrablását követően Bolvar Fordragon lett Stormwind vezetője. Esküt tett, hogy megtalálja és megmenti a királyt bármi áron! Lady Prestor a király tanácsadója meggyőzte Bolvart, hogy Varian 10 éves fiát, Anduin Wrynnt koronázzák meg, de a hatalom Fordragon kezében marad, amíg a király vissza nem tér, vagy Anduin el nem éri a felnőttkort.

Gladiátor

Varian sikeresen megmenekült a fogságból, azonban majdnem megfulladt mire kiúszott Durotar partjaira, ahol az orkok elvitték őt Gladiátornak. Broll Bearmantle és Valeera Sanguinar lett a két társa az arénákban, rá pedig a Lo'Gosh (Szellemfarkas) név ragadt, hiszen emlékezetét elvesztette a fogságban.

Sikereiket követően elmehettek Thunder Bluffba, ahol Hamuul Runetotemmel találkoztak, aki elmesélte Lo'Gosh eredeti történetét. Végül Lo'Gosh és Broll eljutottak Darnassus-ba (Night Elfek fővárosa), ahol Tyrande Whisperwinddel találkoztak. Sajnos Tyrande sem tudta Lo'Gosh emlékezetét visszahozni, ezért elküldte őket Theramore-ba, hogy Jaina talán tudna rajta segíteni.

Tyrande Whisperwind

Tyrande Whisperwind

Theramore-ba való érkezésükkör Jaina ígéretett tett a Lo'Gosh-t övező rejtély megfejtésére és Aegwynnhez fordult segítségért. Lo'Gosh elméjét körülvevő sötét aurán átjutva látták fia születését, feleségének halálát, tüzet és hajóutat, majd újabb sötétséget. Azonban egy láthatatlan fal nem engedte, hogy beljebb hatolhassanak az elméjébe, viszont ez is elég volt ahhoz, hogy rájöjjenek ő valóban Varian Wrynn, Stormwind elveszett királya, aki egyértelműen egy sötét varázslat áldozatává vált.

Jaina az egyik hajót előkészítette, hogy Lo'Gosh visszatérhessen Stormwindbe, ahol remélhetőleg visszanyerné a többi emlékét is, azonban Aegwynn óvatosságra intette, hiszen előfordulhat, hogy fiára, Anduinra támadna.

A hajón Broll és Lo'Gosh ismét találkozott Valeerával és együtt útnak indultak Stormwind felé.

A Király visszatérése

Stormwindbe érkezésüket követően a Defias testvériség egyik mágusa megpróbálta megölni Lo'Gosh-t, azonban Valeera és Broll megakadályozta ezt. A mágus nem tudta, hogy ki bérelte fel a gyilkosságra, de azt elárulta, hogy stormwindi aranyban fizetett érte. Idővel kiderült, hogy Lady Prestor állt minden mögött, akinek valódi neve Onyxia volt, egy fekete sárkány. A varázslatával két Variant hozott létre, azonban a király olyan erős volt, hogy sikerült kitörnie Onyxia irányítása alól.

Jaina tornyában mindkét Varian arra a megállapításra jutott, hogy ők egy és ugyanaz a személy, de mindketten csak fél-fél lélekkel rendelkeznek. Az egyik Varian Lo'Gosh lett, a gladiátor bajnok, aki küzd emlékeinek visszaszerzésével, a másik pedig Stormwind visszatért királya.

A végső harcra Onyxia barlangjában került sor, ahol Onyxia kétségbeesett varázslata során a két Varian ismét egyesült.

A király végül visszatért biztonságban a fiával együtt, ahol elmesélték, hogy nemes tetteiknek egy napon majd meg lesz a jutalma és Stormwind újjá fog születni egy új, szebb jövő reményében. (Ez már a Wrath of the Lich King idején történt.)

Onyxia

Onyxia

A World of Warcraft: Cataclysmben

Moira Thaurissan át vette az irányítást Ironforge-ban a Dark Iron klánjával és mindenkit túszként tartott a városban, még a saját fiát is. Varian ezen teljesen felháborodott és elindult Ironforge-ba, hogy végezzen Moirával, azonban fia, Anduin utána sietett és meggyőzte apját, hogy ne végezzen Moirával, hanem inkább tanítsa meg miként lehetne jobb vezető. Annak ellenére, hogy Moira egy zsarnok volt, aki túszul ejtette az egész várost, valóban ő volt a trónörökös és kivégzése csak még inkább megkérdőjelezné, hogy ki legyen Ironforge következő királya. Azonban ha életben marad az összes törp klán egyesülhetne. Varian idővel egyetértett és létrehozta a Három Kalapács Tanácsát (Council of Three Hammers). Ironforge városa megtapsolta Varian Wrynn döntését.

A World of Warcraft: Legionben

!!!SPOILER!!!

Aki még nem tudja a Legion történetét (2016. augusztus 30-án jelenik meg) és szeretné a játékban megtapasztalni, az NE olvasson tovább!!!

Khadgar figyelmezteti Variant, hogy a Légió visszatért és egy rég elveszett kontinensen indul az invázió. A Szövetség és a Horda is elindul a Broken Shores-ra, hogy megállítsák az inváziót, azonban Gul'dan "végtelen" mennyiségű démont idéz meg. Jaina az utolsó pillanatban nyit egy portált, de Variant már nem tudta megmenteni és a démonok végeztek vele. Anduin Wrynn, a fia lesz az új király.

Jaina Proudmoore

Jaina Proudmoore

A csatában egyébként életét veszti Tirion Fordring, illetve a Horda új vezetője, Vol'jin is!

Megjegyzés: Ez a történet sikerült a leghosszabbra, pedig több fontosabb eseményt is kihagytam belőle. Varian a Warcraft történetének egyik legfontosabb szereplője, több könyvnek, illetve képregénynek is kiemelten fontos alakja, úgyhogy akit jobban érdekel a Warcraft világa nyugodtan keressen utána. Varian Wrynn egyébként a Warcraft filmben is megjelenik!

Varian Wrynn a Hearthstone-ban nagyon-nagyon felkapott lap volt a TGT megjelenése utáni pár hétben, de szépen lassan csökkenni kezdett a népszerűsége. Ugyan nagyon sokat számíthat az a három laphúzás, mind amellett, hogy az összes húzott lényt ki is rakja, némely esetben ez akár vissza is üthet. Ilyen eset például egy másik Control Warrior elleni harc. Hátránya még, hogy az általa idézett lények úgy kerülnek ki, hogy azok Battlecry effektje nem teljesül.

Manapság a Control Warrior már szinte teljesen nélkülözi, csak néha-néha tűnik fel egy-egy kóbor Dragon Warrior pakliban.

Szólj hozzá!

Hírek megtekintése!

Paklik megtekintése!

kártyatörténet tgtkártyatörténet varian

Ezeket olvastad már?

További híreink