HírekIsmerjétek meg Wrathion történetét

Ismerjétek meg Wrathion történetét

Borovi Bence | 2019.09.15 11:00
2708

Wrathion

Wrathion más néven a Fekete Herceg, talán az egyetlen fekete sárkány, akit soha nem fertőztek meg az Old Godok.

Sok-sok ideje nem készült már kártyatörténet, úgyhogy most a Mean Streets of Gadgetzanból Wrathion történetével folytatjuk ezt a sorozatot. A korábbi kártyatörténeteket a cikk alján lévő kártyatörténet címkére kattintva (vagy ide kattintva) érhetitek el.

Rheastrasza - egy vörös sárkány - rájött, hogy miként lehet megszabadítani a fekete sárkányokat az őrülettől. Elfogta Nyxondrát, (fekete sárkány) akit arra kényszerített, hogy rakjon le tojásokat abban bízva, hogy az Őrzők Szemének segítségével az Old Godok befolyása nélkül fognak kikelni. Egy tojást talált, amit méltónak ítélt meg a kísérleteire, amivel folyamatosan menekült, hogy a fekete sárkányok ne akadjanak a nyomára. Végül Deathwing levadászta és megölte őt, a tojást pedig elpusztította. Azonban Deathwing azt nem tudta, hogy az elpusztított tojás Rheastrsza saját tojása volt, a fekete sárkány tojását már időközben átadta a vörös sárkányoknak Vermillion Redoubt-nál, ahonnan egyébként hamarosan el is tűnt a tojás.

A tojást tolvajok (Rogue-ok) vitték el Ravenholdt Manorba, ahol Wrathion megszületett. Itt végeztek az összes fekete sárkánnyal, az egyedüli túlélő Wrathion volt.

A World of Warcraft: Mists of Pandaria-ban

Wrathion

Wrathion egy erőteljes fekete sárkánnyá vált, aki megjósolta, hogy egy hatalmas fenyegetés közeleg Azeroth felé, ami később kiderült, hogy a Burning Legion újboli visszatérése volt. Wrathion összehívta a Horda és a Szövetség hőseit, hogy segítse azokat, akik igazán méltóak. Engedte, hogy a Horda és a Szövetség egymással küzdjön, illetve harcoljanak a Mogukkal is. Úgy vélte erre szükség is van, hogy képesek legyenek ellenállni a Burning Legionnek.

Akik túlélték a harcokat, azokat erőteljes jutalmakkal és ősi titkokkal látta el.

Miután a Szövetség, és a Horda többsége együtt legyőzte Garrosh Hellscreamet, Varian Wrynn megengedte a Hordának, hogy új vezetőt válasszanak. Wrathion felháborodott, mert azt remélte, hogy Varian háborút kezdeményezne, és egyesítené a Hordát, illetve a Szövetséget bármi áron. Ezt követően a Fekete Herceg távozott, de megesküdött, hogy mindenképpen megvédi a világot a Burning Legion-től.

A World of Warcraft: Warlods of Draenor-ban

Wrathion

Wrathion az expedíció 12. napján érkezett meg Draenorra a Szövetség egyik szökevényeként. Vendégként fogadták, de házi őrízetben tartották. A következő napokban rakományok érkeztek, melyek Wrathion ajándékai voltak, és segítettek felépíteni egy fogadót (ahol biztosan jót Hearthstone-oztak). Taylor admirális felszólította az őröket, hogy állandó megfigyelés alatt tartsák Wrathiont, de közben Wrathion lefizette az őröket, hogy az admirálst tartsák megfigyelés alatt.

Az admirális egy hétig távol volt, majd mire visszatért teljes káosz uralkodott el a bázison, Wrathion pedig eltűnt és magával vitte több követőjét is.

Ezt követően Wrathionnal nem találkoztunk, illetve Karazhan tornyánál lehetett látni fekete sárkány alakjában, de senkivel nem tárgyalt, csak megfigyelte az eseményeket (például ahogy Cordana Felsong átállt a Szövetség oldaláról a Burning Legion-höz).

Wrathion a Hearthstone-ban egy 6 Manás, 4/5-ös semleges Legendary kártya, ami Dragon paklikban akár használható is, de sohasem volt túlságosan népszerű.

Vissza a főoldalra!

kártyatörténet gadgetzan wrathion

További híreink