HírekJaina Proudmoore, a Mage

Jaina Proudmoore, a Mage

Borovi Bence | 2014.03.30 14:00
12029

Jaina Proudmoore

Az egyik legerősebb mágus Azeroth-on, az egykor jószívű és könyörületes Jaina Proudmoore az arcane (misztikus) művészet mesterévé vált, miközben a Burning Legion (Lángoló Légió) démonai és az Undead Scourge ellen harcolt, majd szeretett otthona - Theramore - elpusztítása után legfőbb ellensége a Horda lett.

Jaina, a mage

Képekre kattintva nagyobbak lesznek

Gyerekként Jaina könnyedén tanulta a varázslatokat és együttérzést mutatott a népének. Dalaran-ba küldték - egy erős királyság és a mágusok menedéke - , hogy megtanulja kezelni a misztikus energiákat. A Kirin Tor vezére, Archmage Antonidas, nagy lehetőséget látott Jaina-ban, ezért elfogadta tanítványaként.

Jaina artwork

A szorgalmas és tehetséges Jaina azonnal belefogott a misztikus művészet elsajátításába. Tanulmányaival és kötelezettségeivel foglalkozott minden nap, így ez felemésztette minden idejét.

Hearthstone mage

Jaina gyerekkori barátja, Lordaeron hercege, Arthas Menethil volt, akivel Dalaran-ban újra találkozott, és egymásba szerettek. Azonban Jaina tanulmányai és Arthas kötelezettségei gátolták a kapcsolatukat, így az hirtelen véget ért. Jaina szíve összetört, de folytatta tanulmányait.

Hearthstone Jaina

Évekkel később, egy szörnyű pestis söpört végig Lordaeron-on. Mivel ez nem egy szokványos betegség volt, ezért Archmage Antonidas elküldte Jaina-t, hogy találkozzon Arthas-szal. A pestis a fertőzött gabonából származott, és futótűzként terjedt a régióban. Átalakította a városlakókat élőhalottakká. Brill és Andorhal városait teljesen megfertőzte a pestis, és Jaina tudta, hogy erősítést kell szereznie.

Jaina visszatért, Uther és a Knights of the Silver Hand segítségével. Sajnos túl későn: Stratholme lakosai is megették a gabonát és hamarosan a pestis áldozataivá váltak. Arthas azt javasolta, hogy öljék meg a stratholme-i embereket mielőtt előhalottakká váltak volna - Jaina elszörnyedt az ötlettől és Uther azonnal elutasította, hogy ilyen barbár tevékenységben részt venne.

Jaina tudta, hogy még volt némi remény Stratholme-ért, ezért összegyűjtötte a túlélőket és elrejtette őket Lordaeron-ban. Végül a tetteivel több ezer embert mentett meg. Jaina és a menekültek nyugatra hajóztak, míg végül Kalimdor partjaihoz érkeztek... azonban azt vették észre, hogy az orkok már elfoglalták a területet.

Miközben egy biztonságos menedéket keresett az embereinek, Jaina vitézül harcolt a Hordával szemben, de hamarosan egy nagyobb fenyegetéssel került szembe. Egy rejtélyes próféta Mount Hyjal-ba vezette Jaina-t és a menekülteket, a Hordával és a night elf-ekkel együtt, hogy legyőzzék Archimonde-t, a démont. Amint elfojtották ezt a veszélyt, Jaina végre új otthonra lelt egy szigeten, Kalimdor keleti partjainál, amit elnevezett Theramore-nak.

Mialatt felépítették a várost, a Horda és a Szövetség közti feszültség újra felszínre tört. Jaina szövetséget kötött Thrall-al, hogy biztosítsa népének a védelmét. Azonban a problémák tovább súlyosbodtak, amikor a Horda bajnoka, Rexxar azt állította, hogy az emberek orgyilkosokat küldtek, hogy megöljék őt. Jaina természetesen erről semmit sem tudott, de felajánlotta a segítségét Rexxar-nak, hogy kiderítsék ki áll valójában emögött.

Döbbenetére, Jaina hamarosan megtudta, hogy az apja, a Szövetség admirálisa, - Daelin Proudmoore - küldte az orgyilkosokat. Daelin egy hosszútávú, mélyen gyökerező gyűlöletet mutatott a Hordával szemben és semmi sem állíthatta meg őt, hogy eltakarítsa őket Azeroth-ról. Jaina könyörgött az apjának, hogy álljon le és hagyja békén az orkokat, de nem engedett. Daelin és seregei összecsaptak Rexxar-ral és a Hordával, de esélyük sem volt a Horda fölényével és könyörületlenségével szemben. Daelin-t Rexxar végezte ki, Jaina bánatosan azt kívánta, hogy az apja bárcsak hallgatott volna a tanácsára.

Apja halála után Jaina fenntartotta a kapcsolatot Theramore és Orgrimmar között, tudván, hogy egyesített erőkkel sokkal erősebbek bármely potenciális veszély ellen. A szövetségük felbecsülhetetlen volt, amikor a Scourge felemelkedett, Northrend jeges kontinensén. Arthas Menethil, most már a Lich King, vezette az előholt seregeket. Jaina elkötelezett volt, hogy egykori szerelmét megmentse a fertőzéstől, de úgy tűnt már semmi sem maradt Loraeron hercegéből. Mindazonáltal Jaina segítette a Szövetsé erőit Northrend szívébe, hogy megtisztítsák a kontinenst betolakodó gonosztól. Miután a seregek sikerrel jártak, a Lich King keresése közben találtak egy jelképet, ami reményt adott Jaina-nak, hogy valami mégis maradt Arthas-ból - egy medál, amit egykor Arthas-nak ajándékozott.

Jaina Proudmoore Hearthstone

Amikor a Horda vezetését Garrosh Hellscream vette át, gyorsan és brutálisan kiírtotta a Szövetség jelenlétét Kalimdor-on, Theramore-ral kezdve. Garrosh seregei készítettek egy mana bombát, amit rádobtak a gyanútlan várostal, így Theramore-t eltörölték a térképről. Pillanatok alatt megszámlálhatatlanul sokan meghaltak. Jaina alig élte túl a robbanást, de örökre megváltozott, a haja és a szeme fehér lett, és továbbá nem tekintette barátságosnak és megértőnek a hordát, csakis könyörtelennek, brutálisnak és ridegnek.

Jaina Proudmoore artwork

Jelenleg a Kirin Tor vezetője, haragja a Horda iránt nem alaptalan. Jaina Proudmoore nyers mágikus erejét és fortyogó dühét nem szabad alábecsülni.

mage Hearthstone

Jaina Proudmoore egy képzett mágus, misztikus képességek sorát tudja felmutatni. Továbbá meg tud idézni vízi elementálokat is, hogy védje őt a csatában. Ezek az erős lények képesek az ellenfelet lefagyasztani, így azok harcképtelenné válnak egy rövid időre.

Water Elemental Hearthstone

Reméljük, hogy élveztétek ezt a betekintést Jaina történetébe és a Hearthstone mage-ének szerepébe.

A mage kártyáit megtekinthetitek az adatbázisunkban itt! Legendary kártyája Archmage Antonidas.

Korábbi hősökről szóló cikkeink: Thrall, a ShamanAnduin, a PriestValeera, a RogueGul'dan a Warlock és Rexxar, a hunter.

Forrás: Battle.net, Jaina Proudmoore, a mage

Vissza a főoldalra!

hőstörténet mage jaina

További híreink