HírekLapok nerfelése és buffolása az ...

Lapok nerfelése és buffolása az alfateszttől napjainkig #8 - Warlock, Shaman, Paladin

| 2015.12.19 18:00
3311

A cikk keretein belül ezúttal három kaszt változtatásaival is megismerkedhetünk. Az érintett kasztok a Warlock, a Shaman, valamint a Paladin.

 

Warlock lapokat érintő változások

Patch 1.0.0.3388 - (2013-06-22) - Alpha

A Warlock 3 nagyon erős 1 manás lénnyel is rendelkezett már az alfateszt kezdete óta, így nem is véletlen, hogy ennél a kasztnál alakult ki az első igazán hatásos agró pakli, a Zoolock. Gyorsan teret hódított a pakli, hiszen olcsó is volt, valamint a játék is könnyebb volt vele, mint a legtöbb paklival. Hogy valamelyest gátat szabjanak neki, többek között ez volt az első olyan lap, amelyet kifejezetten a Zoo miatt nerfeltek le. (A pakli sikerességébe a kaszt hősképessége is nagyon nagy szerepet játszott, és játszik is a mai napig.)

 

Ez a nerf gátat szabott annak, hogy a Zoo már a negyedik körben elárassza a térfelét erősebb lényekkel. A változtatás után pl. egy Chillwind Yeti segítségével már könnyebben le lehetett szedni a Portált. A paklinak így megadatott a lehetőség továbbra is, hogy a felhasználásával csökkentett áron hozzon ki lényeket, de egyben az ellenfelének is megadja a lehetőséget, hogy időben le tudja reagálni a lap képességét.

 

A démon és/vagy kontrol paklik erősítésére szánt buffolás. Arénás szempontokat figyelembe véve máig élvezzük ennek a változtatásnak a pozitív hatását.

 

Patch 1.0.0.3890 - (2013-10-02) - Beta

 

Egy másik próbálkozás a démonos paklik erősítésére. Ugyan így a statjai is elfogadhatóbbak, illetve a Battlecryból érkező sebzése is kevesebb, még így sem volt elég, hogy népszerű lappá váljon. A mai metát figyelemmel követve, pedig már-már felér egy öngyilkossággal a használata.

 

Patch 1.0.0.4217 - (2013-12-10) - Beta

 Egy újabb nerfelés a Zoo paklik ellen. Ezúttal az imp már nem kettőt, hanem hármat sebez a saját hősébe. Mivel sem az értékei, sem a mana költsége nem változott, ezért ez a nerfelés sem ért semmit sem. Csupán az utóbbi hónapokban kezdte elveszteni a lap a népszerűségét, ugyan is annyira gyors metát élünk, hogy minden egyes életerőpont sokat számít már. Két példányszámban már szinte senki sem játssza, sőt az új lapoknak hála a legújabb verziókba már bele sem kerül.

 

Patch 1.0.0.4458 - (2014-01-16) - Beta

A Warlocknak még mindig három nagyon erős 1 manás lénye volt, így, hogy a Zoo-t valamennyivel visszább szorítsák, drasztikusabb lépésre volt szükség. A változtatással a Blood Imp már nem aurába adja a +1 életerőpontot amíg fent van, hanem a körök végén ad egy véletlenszerűen kiválasztott barátságos lénynek +1 életerőpontot, de azt permanensen. Ugyan sokáig még így is bent maradt a Zoo paklikban, de már nem volt olyan erős lap, mint régen.      

 

Patch 1.0.0.3890 - (2014-12-01)

Ez a lap régen gyakorlatilag az összes Warlock pakliban megtalálható volt. A változtatással ismét a rush alapú paklikat akarták visszább szorítani. Ez sikerült is, hiszen ezzel a változtatással, valamint azzal, hogy a GvG-ben megérkezett a Darkbomb, szinte teljesen eltűnt a meta játékból ez a lap. Malylockban mindmáig megtalálható, amely a kontrol alapú paklikat leginkább az OTK-ja segítségével tudja kivégezni. Ehhez Emperor Thaurissanra is szükség van.

 

Patch 1.0.0.3890 - (2015-03-31)

Lényegében hibajavítás történt. Eddig csak a Blood Impet, a Flame Impet , a Voidwalkert, a [Succubus]t, a [Fel Guard]ot, valamint a Dread Infernalt tudta megidézni. Ez kibővült már Lord Jaraxxusra, valamint az azóta érkezett összes démonra is.

 

 

Shaman lapokat érintő változások

Patch 1.0.0.3388 - (2013-06-22) - Alpha

Első ránézésre nem tűnik egy gyilkos lapnak, azonban… Mivel akár kettő is lehetett belőle a pakliban, ezért gyakorlatilag ingyenessé lehetett tenni a Knife Juggler + Youthful Brewmaster kombinációját, amelynek az ingyenességéből fakadóan csak a kör a vége tudott véget vetni.  Sokat vesztett a kaszt ezzel a változtatással, hiszen az új lap gyakorlatilag csak annyit tud, hogy 29 lapból áll a pakli.

 

Patch 1.0.0.3890 - (2013-10-02) - Beta

A Healing Totem a változtatás után már nem tudta gyógyítani a hőst. Ugyan a későbbiekben hozzáadták a játékhoz a Vitality Totemet még sem ugyan az a kettő. Pedig milyen sokat számítana ez a képessége a mai meta játékban.

 

Paladin lapot érintő változás

Patch 1.0.0.3890 - (2013-10-02) - Beta

A Paladin kasztot érintő egyetlen egy változtatás. Most már többe kerül megbüntetni a kontrol alapú játékot.

Vissza a főoldalra!

kártya változások nerf buff

További híreink