HírekMagni Bronzebeard, az új Warrior...

Magni Bronzebeard, az új Warrior hős története

Borovi Bence | 2015.10.03 10:00
5463

magni bronzebeard

"Khaz Modan-ért!" - Magni Bronzebeard. A tovább után Ironforge egyik legnagyszerűbb királyáról, Magni Bronzebeard-ről olvashattok.

A három Bronzebeard testvér legidősebbje, Magni sorsa az volt, hogy ő lesz a király a hegy alatt. Magni mindennél jobban szerette testvéreit. Már fiatalon tudta, hogy mit várnak tőle a jövőben. Ezért megrémült, hogy vajon olyan király lesz-e, amilyenre Ironforge-nak szüksége van. Titokban azt kívánta, hogy az apja és a testvérei tovább éljenek, így a népe egy jó királyt kaphatna. Ha ma megnézzük, hogy Magni milyen hatásos és erős király lett, nehezen lehet elképzelni, hogy egyszer egy kételyekkel teli herceg volt.

ironforge

Ironforge bejárata

A Második Háború egyik hőse volt, gyakran ő vezette csatába a hadseregét. Amint Lordaeron Szövetségének seregei felszabadították Ironforge-ot, megígérte, hogy a királysága támogatja őket.

Harmadik Háború

Lordaeron királyságának bukása idején a középső testvérét, Muradin-t megölték Northrend-en. A herceg Arthas Menethil egy levelet küldött Magni-nak, amiben azt állította, hogy Muradin-t egy Undead ölte meg, de feláldozásának köszönhetően Arthas meg tudta szerezni a Frostmourne-t és hamarosan visszatér Lordaeron-ba. A levél arra is utalt, hogy Muradin testét visszaszállítják, azonban ez sosem történt meg. Idővel Magni rájött, hogy Arthas tehet Muradin haláláról.

magni

Az Ashbringer készítése

Muradin halálát követően High Inquisitor Fairbanks és Alexandros Mograina látogatta meg a királyt, Magni-t. Hogy megbosszulják Muradin-t, Magni elkészítette az Ashbringer-t, ami szembeszáll Arthas-al, a Frostmourne-al és az Undead-ekkel. Azonban Magni sosem hitt abban, hogy a törp mesterkovácsok képesek érzelmeket átadni a kovácsolt fegyverüknek, a Nagy Üllő előtt állva azon gondolkodott, hogy Muradin-t soha többé nem láthatja. Ezért összes dühét, haragját és bosszúvágyát felhasználva készítette el az Ashbringer-t. Amikor elkészült, átadta Mograine-nek az általa készített legjobb pengét.

ashbringer

A Harmadik Háborút követően

Magni egyetlen gyerekét Moira Bronzebeard-et fogságul ejtette Emperor Thaurissan és mágikus bűbáj varázslat alatt tartja, ezért Thaurissan-t szolgálja kérdések nélkül. Idővel a varázslatnak köszönhetően Moira beleszeretett a császárba és született egy gyerekük. A királyság kétségbeesésére ez a gyerek az örököse Ironforge trónjának és a Blackrock-i császárságnak is.

A World of Warcraft: Cataclysm-ben:

Az elementál invázió alatt ő is jelen volt egy találkozón Stormwind-ben, ahol a Szövetség többi vezetőjét tájékoztatta Ulduar tábláiról. Ulduar felfedezése közben a törpök rejtélyes táblákat találtak, melyeket a titánok készítettek. Egy olyan kristály aktiválása megmentené népét a kataklizmától. Azonban amikor Ironforge szívében kísérletezett egy szörnyű átok kővé változtatta Magni-t.

magni kővé változva

A tragédiát követően megérkezett a lánya Moira, aki saját magának és csecsemő korban lévő fiának követelte a trónt. Megérkezett Muradin is, hiszen kiderült, hogy nem halt meg, de elvesztette emlékezetét és éveken át nem talált vissza. Ironforge-ban a teljes felfordulás megakadályozása érdekében létrejött a Council of Three Hammers (a Három Kalapács Tanácsa), akik azóta is irányítják Ironforge-t.

A Három Kalapács Tanácsának a tagjai:

  • Bronzbear klántól: Muradin Bronzebeard
  • Wildhammer klántól: Falstad Wildhammer
  • Dark Iron klántól: Moira Bronzebeard, fiával Fenran Thaurissan-nal

Miért mondja Magni, hogy "Khaz Modan-ért!"?

Mert Khaz Modan a Bronzebeard klán otthona.

A Hearthstone-ban Magni Bronzebeard az alternatív Warrior hős, akit valós pénzért lehet csak megvásárolni.

Ezzel elérkeztünk a hőstörténetek végére is, de nem kell aggódnotok, hiszen hamarosan érkeznek a Grand Tournament lapjainak a történetei.

magni bronzebeard artwork

Vissza a főoldalra!

hőstörténet magni warrior

További híreink