HírekMely Grand Tournament lapok hasz...

Mely Grand Tournament lapok hasznosak az aggro ellen?

Borovi Bence | 2015.08.19 13:00
3975

anti aggro grand tournament lapok

Sokaknak elege van már néhány idegesítő aggro pakliból, mint amilyen például a Face Hunter vagy az Aggro Paladin. Nézzük, hogy a Grand Tournament-ben melyik lapok segíthetnek, hogy ezek a paklik háttérbe szorulhassanak.

A kiegészítőben szerencsére nem igazán (vagy inkább egyáltalán) nem érkeznek aggro paklikat erősítő lapok, viszont "anti aggro" kártyák annál inkább. A Grand Tournament két új mechanizmusa (az 'Inspire' és a 'Joust') is a Control/Midrange paklik kedvelőinek kedvez.

Druid

Living Roots: 1 Manából lehet kettőt sebezni, ami tökéletes lehet például egy Flame Imp kivégzésére, de a két 1/1-es Sapling is hasznos lehet tempó előny megszerzésére.

Darnassus Aspirant: 2 Manából 2/3-as értékei miatt mindenképpen jónak számít, illetve a Druid kap vele +1 Mana Kristályt is, ami számukra nagyon előnyös lehet és még Silence-elni is lehet, hogy ne veszítse el a Mana Kristályt.

Hunter

Bear Trap: Az új Hunter secret a hős megtámadása után megidéz egy 3/3-mas medvét Taunt-tal, aminek az aggro paklik nem fognak örülni.

Powershot: Ez a spell kettőt sebez 3 lénynek, ami az aggro paklik lényeivel általában végezni fog.

Mage

Arcane Blast: Kettőt sebző spell, mint a Living Roots, tehát ugyanúgy lehet használni 2 Élettel rendelkező lények kivégzésére. Továbbá a Spell Damage-e könnyedén növelhető, hiszen kétszeres bónuszt kap.

Paladin

Tuskarr Jouster: Ez ugyan egy 5 Manás lény, de általában az 5. körben még nem végeznek ki az aggro paklik használói és egy 5/5-ös lény, ami még 7-et gyógyít is a hősödön lehetséges, hogy pont arra lesz jó, hogy megmentsen a közelgő haláltól. A következő körökben pedig már biztosan átveszed az irányítást a harctéren.

Priest

Flash Heal: 1 Manából 5-öt gyógyíthatsz a hősödön, vagy bármi máson, sőt az Auchenai Soulpriest mellett sebezhetsz is, de aggro ellen legfontosabb az 5 gyógyítás a hősödön.

Power Word: Glory: 4-et gyógyít a hősödön, ha az a lény támad, amire rátetted. Ha az ellenfél egyik lényére teszed rá (pl.: a Mad Scientist-jére), akkor azzal elérheted azt is, hogy az ellenfeled ne támadjon vele.

Rogue

Undercity Valiant: 2 Manából 3/2-es értéke mellé akár 1-et sebez is, amivel ki lehet végezni például egy Leper Gnome-ot. Azonban az már kérdéses, hogy megéri-e ezt használni a [Deafias Ringleader] helyett.

Shaman

Totem Golem: 2 Manából ez az egyik legnagyobb lény, csak Millhouse Manastorm-nak vannak jobb értékei nála, de őt kijátszani elég nagy hátránnyal is jár. Ugyan az Overload miatt igazából 3 Manába kerül, de azért az 1. körben Coin-nal kirakva elég erős tud lenni.

Healing Wave: 3 Manából aggro ellen elég nagy eséllyel 14-et gyógyít, ami már olyan sok, hogy szinte biztosan nem lesz esélye az ellenfélnek megölni, mert a játék későbbi szakaszában már úgysem lesz esélyük a kis lényeikkel.

Warrior

Sparring Partner: Eljön a Taunt Warrior-ok ideje? 2 Manából tűrhető 3/2-es értékekkel rendelkezik, sőt van Taunt-ja is, illetve még egy lényednek is Taunt-ot adhatsz, amikor kijátszod. Elég jó védelem.

Bolster: A Taunt-os lényeidnek +2/+2-t ad. Kérdéses, hogy ez mennyire lesz használható, mindenestre ez is egy "anti aggro" lap.

Bash: Aggro paklik ellen ezt kell használni a Shield Block helyett.

bash hearthstone kártya

Semleges

Gadgetzan Jouster: 1 Manából egy 2/3-mas lény, nem rossz ugye?

Flame Juggler: Kijátszásakor 1-et sebez egy véletlenszerű ellenségnek, emellé 2/3-as értékei is jók, valószínűleg sokat fogjuk látni a Control és Midrange paklikban.

Eydis Darkbane: A két Val'kyr egyike, szerintem ő mindenképpen jobb, mint a testvére, főleg a Priest-ek és a Paladin-ok fognak örülni neki. Például egy Power Word: Shield-el ha megtámogatod, már sebez is 3-mat.

Master Jouster: Aggro paklik ellen szinte biztosan jól jársz vele és hatalmas védelmet adhat, de Control-ok esetén már nem éri meg a kockázatot Sunwalker helyett.

Dragon-okat használó paklikban még az alábbi lapok is hasznosak lehetnek aggro paklik ellen:

Priest-eknek: [Wyrmest Agent]

Warrior-oknak: Alexstrasza's Champion 

Mindenkinek: Twilight Guardian

twilight guardian hearthstone kártya

Egyik olvasónk írt egy nagyon hosszú leírást a lapokról a saját véleménye szerint, amit ide kattintva tekinthettek meg.

Vissza a főoldalra!

grandtournament kártya aggro

További híreink