HírekMeta jelentés Naxxramas harmadik...

Meta jelentés Naxxramas harmadik szárnya után

Borovi Bence | 2014.08.11 10:00
6170

Naxxramas meta military quarter

A múlt héten a Military Quarter is elérhetővé vált, aminek köszönhetően a meta tovább változott. A Hunter-ek kezedenek visszatérni, a Mage talán most először a legkevésbé népszerű kaszt.

 

Fontos megjegyezni, hogy ez a jelentés aszerint készül, hogy mely kasztokat játsszák a legtöbbet és nem aszerint, hogy melyik a legerősebb. Azonban ez a kettő általában összefügg, de nem minden esetben.

Korábbi meta jelentéseinket itt találjátok.

1. Warlock (múltkor: Druid)

A Warlock-ok ismét a toppon vannak és úgy tűnik, hogy a 90%-uk Zoo-t játszik. Ennek két oka van, az egyik, hogy mindenki szeret a Zoo-val játszani, mert gyorsan lehet vele haladni fölfelé a ranglétrán, a másik oka pedig, hogy elérhetővé vált az új Warlock kártya, a Voidcaller amit természetesen mindenki szeretne kipróbálni a Zoo paklijában. Több változat is létrejött már a Zoolock-okból, vannak akik Void Terror-t, és vannak akik Hellfire-t használnak és úgy látjuk, hogy a Zoo népszerűsége a jövőben sem fog csökkenni.

2. Druid (múltkor: Warlock)

Természetesen a Druid-ok is itt vannak köszönhetően a mindig kellően erős és kiegyensúlyozott paklijaiknak. A Spectral Knight és Loatheb megjelenésével pedig csak még erősebbé váltak, hiszen ezek a kártyák a Miracle Rogue-ok ellenszerei. Az új kártyákkal a Druid olyan erőssé vált, mint eddig soha és nehéz lesz még egy olyan kasztot találni, ami annyira egységesen erős lenne minden más ellen, mint a Druid.

3. Hunter (múltkor: Shaman)

Már nyugodtan mondhatjuk, hogy a Midrange Hunter-ek visszatértek. Az egykor elképesztő népszerűségnek örvendő pakli a Haunted Creeper és Webspinner segítségével ismét kifejezetten erős lett. Népszerűségük a Miracle Rogue hanyatlásának is köszönhető. A pakli eléggé kiegyensúlyozottan erős a többi kaszttal szemben, egy jó Buzzard + Unleash the Hounds kombóval pedig tucatnyi kártyát húzhatsz magadnak, így jó választás lehet versenyeken és "ranked" meccseken egyaránt. Ugyan a Hunter-ek többsége Midrange-el játszik, de ennek ellenére a Face Hunter is eléggé erős, bár a legtöbb pakliban megtalálható már a Sludge Belhcer, ami egy kis fejfájást okozhat nekik. Úgy gondoljuk, hogy még további érdekes Hunter paklikat láthatunk hamarosan.

4. Shaman (múltkor: Rogue)

shaman meta hearthstone naxxramas

A héten megkaptuk az új Shaman kártyát, a Reincarnate-t és senki sem tagadhatja, hogy nagyon élvezetes ezt a lapot kijátszani, a kártyával létrehozható kombinációk száma szinte végtelen. Tekintve, hogy a legtöbb Naxxramas-ban érkezett kártya Deathrattle-lel rendelkezik, a Reincarnate elképesztően erős tud lenni, ha jól használják. Az elkövetkezendő hetekben várhatóan még népszerűbbek lesznek a Shaman-ok.

5. Rogue (múltkor Hunter)

Habár hatalmas visszaesést látunk és alig játszanak a Rogue-al, senki sem vitathatja a Miracle erejét. Továbbra is az egyik legerősebb pakli, azonban ha Loatheb-be futnak, akkor vége a meccsüknek. Továbbá az új Naxxramas-os kártyák nem illenek a Miracle Rogue paklijába, ennek is betudható a pakli - és a kaszt - hanyatlása. Azonban az új lapok nagyon is jól beleillenek a Tempo Rogue paklijába és izgatottan várjuk, hogy a béta idejében uralkodó Tempo Rogue vissza fog-e térni.

6. Paladin (múltkor: Priest)

A Paladin-ok újra jelen vannak a metában az új Tauntadin paklijukkal. A legutóbbi nagy Hearthstone versenyeken többen is játszottak ezzel a paklival, ezért nagyon gyorsan népszerűvé vált a "ranked" meccseken is. A Sludge Belcher és Loatheb megjelenésével a Paladin egy sokkal megbízhatóbb és egységesebb kaszttá vált. A ranglétra jobb helyein nem túl hatásos a pakli, azonban különösen élvezetes játszani.

paladin meta Hearthstone Naxxramas

7. Priest (múltkor: Mage)

Nem sok változás történt a Priest-ekkel az elmúlt héten. Nagyon sokan mondják, hogy az elkövetkezendő két hétben érkező lapokkal - beleértve a Priest kártyáját is, a Dark Cultist-ot - hihetetlenül erős lesz ez a kaszt, de jelenleg még semmi nem történt. A Zoolock ellen meglepően jól teljesítenek, de a paklik többsége ellen esélyük sincs, mint például az új Tauntadin pakli, vagy az aggro bármely formája, ami nem Zoolock. Remélhetőleg napokon belül tényleg meglátjuk a Priest-ek igazi erejét, csak ki kell várnunk.

8. Warrior (múltkor: Warrior)

Néhányan azt mondják, hogy a Warrior elképesztően erős, néhányan pedig ennek az ellentettjét állítják. Ha megnézitek a rangsorolt meccseket, hamar észrevehetitek, hogy Warrior-ok szinte nem is léteznek. Ez talán annak köszönhető, hogy a Zoolock-ok túl népszerűek és meglehetősen hatásosak a Warrior-ok ellen. Esetleg a következő hetekben várható a Warrior-ok felemelkedése is az új Death's Bite nevezetű fegyverüknek köszönhetően?

9. Mage (múltkor: Paladin)

Az elmúlt hetekben a Mage-ek csak zuhantak hátra és most elérték a legutolsó helyet. Naxx megjelenése után a Freeze Mage-ek teljesen eltűntek és nem jött helyettük semmi új. A Duplicate nem túl erős és a többi Naxxramas-os kártya sem működik együtt a Mage lapjaival. Azért reméljük, hogy még visszatérnek a metába és nem ők lesznek az a kaszt, akik a következő patch-ig teljesen hanyagolva lesznek, mint az elmúlt hónapokban a Priest-ek.

Hamarosan 4 új ellenséget győzhettek le, egy csomó új kártya, kasztkihívások és talán végre eljön a Priest-ek ideje!

Forrás: IHearthU - Meta Report

meta naxxramas

További híreink