HírekMike Morhaime, a Blizzard elnöke...

Mike Morhaime, a Blizzard elnöke visszavonul, az új elnök J. Allen Brack

Borovi Bence | 2018.10.04 08:00
2952

Mike Morhaime Blizzard Entertainment

Mike Morhaime, a Blizzard Entertainment társalapítója és az elnöke volt a kezdetektől, egészen 27 éven át. Most viszont átadja helyét J. Allen Brack-nek, de tanácsadóként azért továbbra is a cégnél marad.

Mike Morhaime:

Blizzard Entertainment cikkének a fordítása

Kedves tagjai a Blizzard közösségnek,

Amikor a Blizzard alapítója, Allen Adham először megkért engem, hogy csatlakozzak hozzá a Silicon & Synapse (a Blizzard eredeti neve) létrehozásához, elképzelni sem tudtam, hogy micsoda elképesztő kalandban lesz részünk 27 éven át. Eredeti célunk és értékeink mindössze négy egyszerű szót tartalmaztak: "We make great games (Nagyszerű játékokat készítünk)". Ezt az állítást már az első játékunk előtt kijelentettük és elkötelezettek voltunk, hogy valóban megfeleljünk ennek az állításnak.

Miután sok éven keresztül az iparág legtehetségesebb embereivel dolgozhattam, - akikkel játékokat és világokat hoztunk létre nektek, amelyekben játszhattok - , most úgy döntöttem elérkezett az ideje, hogy valaki más vezesse a Blizzard Entertainmentet. Mostantól csak tanácsadója leszek annak a cégnek, amit oly annyira szeretek és csodálok. Elnöki feladataim a Blizzardnál átszállnak barátomra, kollégámra, megbízható tanácsadómra, aki már régóta a World of Warcraftot irányítja, ő J. Allen Brack.

J. egy inspiráló vezető, aki megingathatatlan elkötelezettséget mutatott a Blizzard közössége iránt az elmúlt 12 évben, amit itt töltött a cégnél. A World of Warcraft vezetőjeként megmutathatta elképzeléseit, kreativitását, elkötelezettségét a minőség iránt és együtt a fejlesztői csapattal egy olyan élményt hoztak létre, ami példátlan az iparágban. Nem is lehetnék boldogabb, hogy J. fogja vezetni a céget, hiszen így tudom, hogy a Blizzard a jövőben is nagyszerű játékokat fog készíteni az ő vezetésével.

Hálás vagyok az összes keményen dolgozó és tehetséges embernek a Blizzardnál az elkötelezettségük és kreativitásukért. Az ő hitük az alapelveinkben és gondoskodásuk a játékosok iránt nagyban segítették a Blizzardot, hogy újabb magaslatokat érjen el, olyanokat, melyeket el sem tudtunk képzelni.

Továbbá hálás vagyok a teljes közösségnek. Oly sok mindenen mentünk keresztül. Nemcsak, hogy velem voltatok a legjobb pillanatoknál és életem legnagyobb dicsőségeinél, hanem a legnehezebb időkben is ott voltatok nekem. Szerencsés lehetek, hogy oly sokatokat megismerhettem személyesen, a nagyon sok üzenet, e-mail, Tweet, Reddit beszélgetés és fórum hozzászólás is egy hihetetlen kapcsolatot hozott létre. Még a Twitch chat is. Mindig élvezettel, vigasszal és inspirációval töltött el látni a ragyogó ötleteiteket, a reakcióitokat és a szenvedélyeteket, ami jelen van az összes közösségünkben és nap, mint nap fejlődik.

Amikor létrehoztuk a Blizzardot csak nagyszerű játékokat szerettünk volna készíteni. Aztán észrevettük, hogy amiket létrehozunk játékok, azok igazából csak a vázát adják a közösségnek és az emberi együttműködésnek. Ha visszatekintünk, akkor gyakran a legtovább tartó és legjelentőségteljesebb élményeink a játékokon belüli kapcsolatok, amelyeket kialakítunk és bővítünk. Igazából semmit sem tudtam volna megcsinálni nélkületek. Mi hoztuk létre ezeket a világokat, de ti adtatok nekik életet az elkötelezettségetek, artworkjeitek, cosplay-eitek és videóitok által.

Valóban hiszem, hogy ebben az elképesztő közösségben megvan a lehetőség arra, hogy egy ragyogó fénye legyen az iparágnak azzal, hogy egy pozitív példát állít az emberi befogadással, a toleranciával és mások elfogadásával kapcsolatban. A Blizzard egyik fő értéke, hogy mindig játszatok szépen és becsületesen. Tudom, hogy ez a közösség képes megváltoztatni a világot.

Egy megtiszteltetés volt szolgálni ezt a közösséget 27 éven át és köszönöm a sok éven át tartó támogatásotokat. Alig várom, hogy a közösség egy tagja legyek köztetek. Találkozunk a Battle.neten!

A ti Blizzard játékostársatok,

Mike Morhaime

Köszönjük az elmúlt 27 évet Mike!

J. Allen Brack:

Blizzard Entertainment cikkének a fordítása

Blizzard közösség,

A mai nap az érzelmek örvénye lett. Először is mély hálát érzek Mike iránt. Ő hozta létre a játékipar legikonikusabb játékait, és ez vett rá arra, hogy a Blizzardhoz jöjjek. Nemcsak egy inspiráló vezető, hanem egy bölcs és türelmes mentorom volt a Blizzardnál. És egy jó barát. 13 éve az egy elképzelhetetlen álom volt, hogy csatlakozzak a kedvenc cégemhez, a World of Warcraft csapatába. Most viszont kiválasztottak a Blizzard vezetésére, ami egyszerre hatalmas megtiszteltetés és borzasztóan nagy felelősség.

Ennek végrehajtásához segítségemre lesznek az elkötelezett és tehetséges alkalmazottak a Blizzardnál, akik mind ugyanazt a célt tűzték ki, amit mi mindig üldözünk - hogy összeskössük a világot a legepikusabb szórakoztató élményeken keresztül. Minden egyes alkalmazottunknak a Blizzard értékek és a "játékos az első" mentalitás a legfontosabb, amelyek cégünk alapját is képzik. Ezzel a hittel képesek voltunk nagyszerű játékokat teremteni különböző műfajokban és platformokon. És még több érkezik - jelenleg több játékon dolgozunk, mint eddig bármikor a Blizzard történetében.

Ahogy átkerülök egy fejlesztői csapat vezetéséből egy teljes cég vezető szerepébe, egy egész tapasztalt vezetőkből álló csapat fog támogatni itt a Blizzardnál. Örömmel jelentek be két új tagot a vezetésben. Ray Gresko, már 10 éve dolgozik a Blizzardnál, neki köszönhetjük az Overwatch-ot és a Diablo III-at is, mostantól ő a fejlesztési igazgatónk. Allen Adham, a Blizzard eredeti alapítója és a World of Warcraft vezető tervezője, hamarosan csatlakozik az igazgatói csapathoz, miközben továbbra is figyelemmel kísére több játék fejlesztését is. Ray és Allen tudása és tapasztalata elengedhetetlen lesz a Blizzard fejlődésében a jövőre nézve.

Egy dolog a jövőben sem fog változni: az elkötelezettségünk, hogy kik vagyunk mi, mint cég: első a játékélmény, kötelező a minőség mindenben, amit teszünk és meghallgatjuk a közösséget. A BlizzCon az IRL (valós életbeli) ábrázolása annak, hogy mennyire összekötődünk a közösséggel, ez az esemény pedig már egy hónapnyira sincs és az összes Blizzardos alkalmazott ezt várja a legjobban. ...És, ahogy mindig, most is készülünk néhány meglepetéssel.

Soraimat szeretném azzal zárni, hogy megköszönöm Mike-nak az elmúlt 27 évet a csodálatos munkájáért: Alig várom bölcsességedet és segítségedet, mint tanácsadó. És köszönök mindent, amit tettél annak érdekében, hogy létrehozd a céget és a játékokat, amelyeket imádunk.

J. Allen Brack

Források: World of Warcraft fórum: Egy üzenet Mike Morhaime-tól

World of Warcraft fórum: Egy üzenet J. Allen Brack-től

Vissza a főoldalra!

blizzard mikemorhaime jallenbrack

További híreink