HírekNyilatkozat a Blizzard elnökétől...

Nyilatkozat a Blizzard elnökétől a Grandmaster versenyen történtekről

Borovi Bence | 2019.10.12 13:00
2442

J. Allen Brack

A Blizzard elnöke, J. Allen Brack kiadott egy nyilatkozatot a vitatott döntésükkel kapcsolatosan vagyis, hogy kitiltottak egy hongkongi profi Hearthstone játékost.

Rövid összefoglaló:

  • Elismeri, hogy túl gyorsan döntöttek.
  • A kapcsolataik Kínával nem befolyásolják döntéseiket.
  • A versenyeknek az eseményekről kell szólniuk, és nem a megosztó közösségi, vagy politikai nézetekről.
  • Blitzchung meg fogja kapni a Grandmaster 2. Szezonjában szerzett pénzét. A kitiltása pedig 1 évről 6 hónapra csökken.

J. Allen Brack üzenete:

Blizzard Entertainment cikkének a fordítása

Helló Blizzard Közösség...

A múlt heti Hearthstone Grandmaster versenyen történtekről szeretnék mindenkivel beszélni. Hétfőn hoztunk egy olyan döntést, hogy büntetést szabunk ki blitzchung nevű játékosunkra, és két közvetítőre is, miután a játékos a hivatalos Hearthstone csatornánkon osztotta meg nézeteit a hongkongi eseményekkel kapcsolatosan.

A Blizzardnál a következő az elképzelésünk: "hozzunk össze a világot epikus szórakoztatással". Cégünk alapelvei közül a következők érvényesek itt: Gondolkozz Globálisan; Vezess Felelősségteljesen; és Mindenkinek Számít a Szava, ami arra bátorít mindenkit, hogy osszák meg a nézőpontjukat. Hétvégi cselekedetünk után sokan megkérdőjelezték, hogy vajon még mindig elkötelezettek vagyunk-e az alapelveinkért. Teljes mértékben, és el is magyarázom.

Az esport programjaink kifejezik elképzelésünket, és alapelveinket. Az esport azért létezik, hogy lehetőségeket teremtsen a játékosoknak a világ bármely pontján, különböző kultúrákban, különböző hátterekkel rendelkező személyeknek, és együtt összejöhessenek versenyezni, illetve megoszthassák a játék iránti szenvedélyüket. Elképesztően fontos számunkra, hogy megvédjük ezeket a csatornákat, és azt a célt is, amit szolgálnak: hogy összehozza a világot epikus szórakoztatással, ünnepli a játékosainkat, változatos, és befogadó közösséget épít.

Hogyan is érvényesülnek azok az alapelvek ebben az esetben:

A hivatalos esport versenyünk közvetítése egy olyan platformként lett használva, hogy egy győztes megossza nézeteit a világgal.

Interjúkat készítünk a legprofibb versenyzőkkel, és megosztjuk, hogyan éreznek. Szeretnénk velük együtt átérezni azt a pillanatot. Az kovácsol össze minket, - a közösséget - legerőteljesebben, amikor halljuk a versenyző izgalmát.

A hétvégén blitzchung arra használta fel ezt a lehetőséget, hogy a hongkongi szituációról nyilatkozzon - ezzel megszegve szabályainkat, melynek tudatában volt, és megértett. Ezért kellett cselekednünk.

"Mindenkinek Számít a Szava", és arra bíztatunk mindenkit a közösségünkben, hogy osszák meg nézőpontjukat, azokon a helyeken, ahol kifejezhetik magukat. Azonban a hivatalos közvetítésnek a versenyről kell szólnia, és egy olyan helynek kell lennie, ahol mindenkit szívesen fogadunk. Ezért a hivatalos csatornáinknál szeretnénk, ha csak a játékra összpontosítanának.

Mi a szerepe a közvetítőknek ezeken a műsorokon?

Azért veszünk fel közvetítőket, hogy növeljék a játék izgalmát. Tőlük lesz nézhetőbb a műsor, és segítenek, hogy az esport élménye a nézők számára továbbra is a versenyről szóljon és a nagyszerű játékosainkról.

Az üzenet tartalma alapján hoztuk meg döntésünket?

Része a "Gondolkozz Globálisan; Vezess Felelősségteljesen; és Mindenkinek Számít a Szava" elveinknek, hogy észrevegyük azt, hogy játékosaink és rajongóink szinte a világ minden tájáról jelen vannak. Célunk, hogy a játékosok könnyebben összekapcsolódhassanak a közös érdeklődési körökben, - ilyen például a játékaink iránti szenvedélyük - , és ezzel egy közösséget alkossunk.

Egyáltalán NEM aszerint hoztuk meg a döntést, hogy milyen nézeteket vall blitzchung. Tisztázzuk: A kapcsolataink Kínával semmilyen befolyással nem bírtak a döntésünk meghozatalában.

Ezek a szabályok azért vannak, hogy a globális közösség érdekében a játékra koncentráljunk, és a versenyre; ez volt az egyetlen dolog, amit megfontoltunk, amikor döntést hoztunk.

Ha ellenkező nézőpontot képviselt volna ugyanilyen megosztó és szándékos módon, akkor is ugyanígy éreztünk volna, és ugyanígy cselekedtünk volna.

OK, de hogyan cselekedhetett volna jobban a Blizzard, és most hova tovább?

Az elmúlt napokban sok játékos, közvetítő, esport rajongó, és alkalmazott is aggodalmait fejezte ki a büntetés meghatározása miatt. Tartottunk egy kis szünetet, meghallgattuk a közösséget, hogy végiggondoljuk mit kellett volna jobban csinálnunk. Utólag már látjuk, hogy a folyamat nem volt megfelelő, és túlságosan elhamarkodott döntést hoztunk.

Biztosítani szeretnénk mindenkit, hogy a jövőben is egy biztonságos és befogadó környezetet tartunk fent az összes játékosunk számára, a szabályaink és folyamataink egyértelműek. Ezzel egy másik fontos Blizzard alapelvnek teszünk eleget: Játssz Szépen, Játssz Tisztességesen.

A versenyen blitzchung tisztességesen *játszott*. Most már úgy gondoljuk, hogy meg kell kapnia a nyereményeit. Megértjük, hogy egyeseknek ez nem a nyereményről szól, és néhányaknak talán tiszteletlenség is egyáltalán erről beszélni. Nem ez a szándékunk.

De a tisztességes játékhoz az is hozzátartozik, hogy az illető a meccs előtt és után is megfelelő magatartást tanúsít, különösen amikor a játékost elismerik a közvetítésen a győzelméért. A felfüggesztéssel kapcsolatban pedig úgy gondoljuk, hogy hat hónap sokkal inkább helyénvaló, utána pedig ismét játszhat a Hearthstone profijai közt, amennyiben úgy dönt. Következményekkel jár, ha valaki szándékosan eltér az esemény mondandójától, vagy megzavarja a közvetítést.

A közvetítőknek pedig az a céljuk, hogy a versenyen maradjon a hangsúly. Ez itt nem történt meg, és őket is felfüggesztjük hat hónapra.

A továbbiakban is érvényesíteni fogjuk a versenyszabályzatot annak érdekében, hogy a közvetítéseink mindig a játékról szóljanak és ne válljanak egy olyan platformmá, amelyen megosztó közösségi, vagy politikai nézeteket osztanak meg.

Céljaink egyike a Blizzardnál, hogy minden játékos, legyen bárhol is a világban, politikai nézeteitől, vallásától, származásától, nemétől, vagy bármi egyéb megfontolástól függetlenül mindig biztonságban és otthon érezhesse magát akár versenyzik, vagy csak élvezi a játékainkat.

A Blizzardnál mindig rátok hallgatunk, és keressük a módját, hogy tovább fejlődjünk - ez kultúránk része. Köszönjük türelmeteket, miközben folyamatosan tanulunk.

Tisztelettel,

J. Allen Brack
A Blizzard Entertainment Elnöke

Forrás: Blizzard.com - Nyiltakozat a Blizzard elnökétől a Grandmasters-ön történtekről

Vissza a főoldalra!

blizzard jallenbrack

További híreink