HírekPlayIT selejtező #1 - Interjúk

PlayIT selejtező #1 - Interjúk

Kovács Márk | 2016.10.31 08:00
2496

Véget ért az első PlayIT kupa selejtező hétvégéje, ami számos meglepetést, izgalmat és fordulatot tartogatott számunkra. Már lassan hagyomány, hogy interjúkat készítünk versenyzőkkel és megosztjuk veletek a paklik felépítését is. Ez most sem volt másként, selejtező két döntősével, Justbravevel és Muhannussal beszélgettem.

 

A döntő első két fordulóját Justbrave uralta.

Druid - Mage (1-0)

Shaman - Mage (2-0)

A 3. fordulóban Muhanuss szépített.

Warlock - Mage (2-1)

Végül Justbrave bebiztosította a kijutását a PlayIT-re a 4. fordulóban, ahol harmadszor győzte le ellenfelét.

Warlock - Hunter (3-1)

Muhannus Freeze Maget, egy Face Huntert, Shamant és Warlockot hozott magával. Az interjúkban kiderül, hogy miért döntött a felsorolt - jelenleg nem igazán népszerű - paklik mellett.

 

Muhanuss Hunter

Pakli megtekintése

Muhanuss Shaman

Pakli megtekintése

Muhanuss Mage

Pakli megtekintése

Muhanuss Warlock

Pakli megtekintése

 

Justbrave lineupja egy Shamanból, Druidból, Warriorból Warlockból állt. Érdekes módon, Muhanuss nem Shamant, hanem Warrior-t bannolt.

 

Justbrave Warrior

Pakli megtekintése

Justbrave Druid

Pakli megtekintése

Justbrave Warlock

Pakli megtekintése

Justbrave Shaman

Pakli megtekintése

 

Freeze mage-et hoztál magaddal. Miért döntöttél így?

Muhanuss - Sokat gondolkodtam azon, hogy milyen taktikával fussak neki a versenynek. Két út vonal lehetséges: hozom a legerősebb paklit és lesz, ami lesz (Pavelnak ez a taktika bejött Last call-on), vagy targetelek egy decket. Az utóbbi jelenleg shamannal, warriorral, druiddal lehetséges. És itt jön a képbe a Freeze mage. Anno azért kezdtem el HS-ezni, mert láttam valakit Freeze magezni (ha jól emlékszem, pont Lotskot). Teljesen beleszerettem a pakliba, nemrég sikerült lecraftolnom, és ebben a hónapban már ki is használhattam ladderen, ami tele volt shamannal. Mivel a kedvenc deckem, gondoltam, elhozom, de még borzasztó sokat kell tanuljak vele. Így lett target shaman az ötlet.

Előző versenyeken nem indultál. Ennek mi az oka?

Justbrave - Már másfél éve próbálok kijutni a playit-re, de minden egyes alkalom ütközött egy családi eseménnyel (szalagavató, ballagás,etc). Már béta óta játszom, és az egykori Shadowflame tagja vagyok, jelenleg pedig Synthetic Shadows néven futunk boldiiiika, buci, fallendemon és raven közreműködésével.

Mit vársz az új kiegészítőtől?

Muhanuss - Az új kiegészítőnek egyelőre nem néztem utána, így semmilyen konkrétumot nem mernék mondani. Azt hiszem, twitteren láttam, ahogy a Blizzard egy munkatársa arról beszélt, hogy a priest játékosok örülhetnek majd. Nyilvánvaló, hogy sürgősen segíteni kell azon a caston.

Justbrave - Az új kiegészítőtől azt az érzést szeretném visszakapni, amit control vs control esetén kapok: számít, milyen outok vannak hátra, és melyik lapot hogyan kell kijátszanunk.

A shaman jövőjére sokan kíváncsiak, szerinted mi lesz a Blizzard következő lépése?

Muhanuss - A shaman jelenleg a legerősebb - nem tudom, hogy mit gondolt az, aki a Spirit clawst tervezte. Nehéz ez a balansz kérdés, hiszen most jött egy nerf csomag, ami szintén a shamant hivatott gyengíteni, erre itt tartunk. Talán a többi class kap power creep lapot, mint például a hunter a Cloaked huntresst.

Justbrave - A sámán nagyon sokáig játszhatatlan volt, pont, mint most a priest (ez mostanság változik, de meglátjuk mi lesz), abban az időben a paladin volt szinte bármilyen formában játszható. A pala nerf - ha jól emlékszem - egy kiegészítőn belül megvolt, illetve jött a rotálás is, ez így körülbelül rendben is volt (előtte a hunter járt hasonló cipőben), azonban a sámán már nagyon régóta uralja a mezőnyt, egy-két stat módosítással, illetve költség-módosítással tudná korrigálni a Blizzard.

Kinek szurkolsz a világbajnokságon?

Muhanuss - Thijsra fogadtam, de ha jól tudom, míg játszottam, kiesett. Ez meglepett kicsit, de látszott hogy nincs rendben valami, amit az első meccsen a druiddal művelt, azt rossz volt nézni. A maly druid jelenleg olyan, mint régebben a patron volt: óriási potenciál, de kevesen játsszák kiválóan, elég összetett pakli - nem véletlen nem hoztam én sem. Így, Thijs kiesése után a többi EU-snak szurkolok, főleg Hippinek, kár, hogy leadta a freeze maget.

Justbrave - Én thijs-nak drukkoltam, mert egy nagyon jó játékos, ezen kívül naiman ellen volt szerencsém versenyen, azóta követem, hogy minden létező versenyen ott van.

Még három hétvége van hátra, minden hétvégén egy szerencsés játékos biztosíthatja helyét a PlayIt döntőben.

Playit HSHU Muhanuss Justbrave Decklist

További híreink