HírekVadon meta jelentés 2020. május-...

Vadon meta jelentés 2020. május-júniusáról

| 2020.06.20 19:00
2019

Blades Edge Mountains Overworld

Üdvözöl titeket újra a Vicious Syndicate, a Wild Data Report sorozatuk 23. részével! Ma meglessük hogyan alakult a vadon meta térképe május 18. és június 6. között.

A jelentés 60.000 lejátszott mérkőzés alapján került összeállításra.

Az eredeti cikk angol nyelven a Vicious Syndicate oldalán:

A Hearthstone Hungary-n megjelent előző rész:

Hellfire Peninsula

Vadon meta jelentés 2020. április-májusáról

Üdvözöl titeket újra a Vicious Syndicate, a Wild Data Report sorozatuk 22. részével! Ma meglessük hogyan alakult a vadon meta térképe április 20. és május 9. között.

Abszolút Tier 1 paklik

Pirate Aggro Warrior 11760

Pakli megtekintése

Totem Even-tempo Shaman 9400

Pakli megtekintése

Odd-aggro Demon Hunter 7880

Pakli megtekintése

Big Combo Shaman 7440

Pakli megtekintése

Highlander Combo Priest 15840

Pakli megtekintése

Tartalomjegyzék

A kasztok aránya

A kasztok értékelései

Kasztok áttekintése és paklik

Demon Hunter

Druid

Hunter

Mage

Paladin

Priest

Rogue

Shaman

Warlock

Warrior

Meta jelentés vége

A kasztok aránya

összes rang

Diamond Rang 4-1

Legenda rang

Mage

A mágus a formátum királya, a Gyémánt 4-en túli tartomány ötödét elfoglalva. Ugyan a legendás szintek kapujának eléréséhez legtöbbször az Aluneth Mage-hez fordulnak, azon túllépve éles váltás történik kaszton belül: ahogy a játékosok egyre jobban a Reno Priest felé hajlottak - ami egy igen erős, jól körülhatárolt választásnak bizonyult -, addig a többi játékos a kemény ellenszeréhez, a Quest Mage-hez folyamodott, így a legendás szinteken belül ez a legfelkapottabb mágus pakli.

Warlock

Az egyetlen jelentős változás, amit a warlock-nál láttunk, az a Mecha'thun Warlock-ok gyakoribb előfordulása: valószínűleg ez a pakli remek eredményeinek tudható be a Reno Priest-tel szemben. A kaszt továbbra is egész változatos, négy eltérő pakli típusa lát játékot.

Priest

A Reno Priest vált a formátum legnépszerűbb paklijává, miközben a Big Priest-et változatlanul, szerényen játsszák. Az előző meta jelentésünkben már említettük a Reno pap kiváló teljesítményét a mezőny közel összes tagjával szemben, leszámítva a vadon leggyorsabb kombó paklijait. Ez a tény biztosan felbátorította a játékosokat arra, hogy a pakli ellen fellépve vagy egy természetes ragadozóját, vagy bizonyos kártyákat választva játszanak.

Demon Hunter

Bár gyengítették, a démonvadász jelenléte maradt erősnek a vadonban: a kasztot túlnyomó többséggel továbbra is az Odd Demon Hunter képviseli.

Nemsy Necrofizzle

Megérkeztek a buffok, és nerfek, még egy napig érhető el a Shopból Nemsy

Megérkezett a 17.2.1-es patch, ami 12 kártyát is megváltoztat, és amelynek tartalmáról már a múlt héten is írtunk. Ne feledjétek, hogy Nemsy is még mindig könnyedén megszerezhető!

Arsenico Pirate Pandaren

Warrior

Miután annyi jelentésen át csak a mezőny legvégén bandukolt, a harcos most végre áttörést ért el, és Pirate Warrior paklijával fontos pozíciót szerzett kasztjának a vadonban. A Corsair Cache rengeteget jelentett a pakli kezdésének konzisztenciájában, így a típus ma rendkívül csábító választásnak számít azoknak, akik hatékonyan szeretnének haladni a létrán.

Paladin

A paladin kasztja mostanában jóval változatosabbá vált: legfelkapottabb paklija a Mech és a Murloc Paladin, ám láttunk kísérletezgetéseket különbféle (Pure, valamint Horsemen/Control) Libram Paladin-okkal is, az Aldor Attendant erősítése óta. Az Odd (páratlan) Paladin erejéről és konzisztenciájáról már szó szerint minden jelentésünkben nyomatékosan írunk, de a játékosok nem lelkesednek érte.

Ancestor's Call Hearthstone kártya

Shaman

A sámán képviselete a formátumban visszafogott, viszont a kasztja drámai átalakuláson megy keresztül. Mert hosszú-hosszú időt követően, ma nem az Even (páros) Shaman a leggyakoribb paklija. A balansz módosítások után megalakult a Big Shaman, ami azóta szép lassan megerősödött népszerűségben.

Druid

A druida nem tudott felnőni az iránta érzett rajongáshoz, így hanyatlásnak indult. Legjobban kivehető paklija maradt a Jade és az Aviana Druid.

Hunter

A Reno Hunter-t valamivel többet viszik, és most úgy tűnik mintha egy kifinomult típus lenne, amiben eddig a kasztjának komoly hiánya volt.

Rogue

A zsivány kasztja változatlanul kész káosz, egy paklija sem jutott komolyabb helyhez, vagy gyakorolt bármiféle hatást a vadon körforgására.

A kasztok értékelései

Diamond 10-5 rang kasztok

Diamond rang 4-1 kasztok

Legenda rang kasztok

Ancharrr Hearthstone kártya

Tier 1

A Kalóz harcos visszatért, és újból dominál a vadonban. A konzisztenciával és erőforrással, amit Ancharrr nyújt, és a Ship's Cannon-nal okozható robbanékony körökkel, a pakli erőszintje magasra szökött. Most hogy a formátum legjobb paklija lett, érdekes lesz megfigyelni hogyan reagál majd rá a mezőny, és hogy a pakli miként tudja majd kezelni, hogy célkeresztbe került. Ha túl gyakoriakká válnának a fegyver ellenes kártyák, akkor lehet a Kalóz harcos újabb fegyverekhez, vagy a Hoard Pillager-ért nyúl majd.

A Kalóz harcost a Páros sámán és a Páratlan démonvadász követi szorosan. Ugyan nem lát sok játékot, a Páros sámán egy nagyon kemény pakli ebben a metában, aminek egyedül a Reno Priest bizonyult rossz ellenfélnek. A Páratlan démonvadász érzi a harmadik balansz hullám hatását, de még mindig kényelmesen Tier 1, ami jól szemlélteti milyen beteg pakli is volt még a balansz hullámok előtt.

Polidorus Rex: Lady Vashj

Voidform Hearthstone kártya

Ugyan csak pár hete bukkant fel a vadonban, a Nagy sámán meglepően domináns Tier 1 pozíciót foglal el. Bár szenved a Reno Priest-től, bámulatos teljesítménye a különböző agresszív paklikkal szemben olyan fegyvertény, amit nem lehet alábecsülni. Mivel a semmiből jött, kíváncsiak vagyunk, milyen kincsek lehetnek itt elrejtve, amik felfedezésre várhatnak.

A Tier 1 maradékát az Aluneth mágus és a Reno pap teszi ki, ami senkit nem érhet meglepetésként. Az Aluneth mágus már nagyon régóta jó. A Reno pap lehet talán a formátum legjobban körülhatárolt paklija, remek szórással kis híján minden ellenféllel szemben.

Kerüljétek el a reménytelen meccseket a Küldis mágusokkal és a Mecha'thun warlock-okkal, és a Reno pap bizonyít.

Még egyszer, a Páratlan paladin a Tier 1-ben foglal csendesen helyet, hiába olyan keveset játszott. A típus minden rajongás nélkül, de állandóan bizonyította rátermettségét a formátumban.

Tier 2

A Masina és a Murloc paladin maradt a Tier 2-ben. A paladin vélhetően azért ilyen szerény szereplő ebben a metában, mert keményebb és izgalmasabb agresszív paklik akadnak a vadonban.

A Cubelock és a Disco Warlock teljesít a legjobban a kasztjukon belül. A Discard Warlock-ban úgy tűnik van elég kitartás, hogy kompetitív választás maradhasson a formátumban. A Kockalokk kissé gyengült, főleg a Reno papok miatt, ami igen szenvedős meccseket okoz.

A Küldis mágus maradt Tier 2 a legendás szinteken belül, ám győzelmi mutatója Gyémánt 4 és 1 között ezúttal is negatív lett, mert ott kimondottan agresszív a légkör. A pakli gyengesége a különböző agresszív paklikkal - kiváltképp a Kalóz harcossal - visszatartja.

Tier 3

Szerény paklik komoly problémákkal, és kiforratlan paklik hatalmas lehetőségekkel. Utóbbira kiemelkedő példa a Reno galaxis mágus: nagyon valószínű, hogy ennél sokkal többre képes, ám akadnak csapni való altípusai, amik lerontják a nyerési rátáját. Úgy gondoljuk csak meg kéne tisztulnia.

Kasztok áttekintése és paklik

DEMON HUNTER


Odd Demon Hunter

Frozen Shadoweaver Hearthstone kártya

Hiába gyengítették többször is, nem hajlandó engedni szorításán a vadon metának. Még mindig a legerősebb paklik egyike, és Gyémánt 4-től továbbra is a legnépszerűbb választás a Legenda eléréséhez. Ugyan gyengítését követően többen is kirakták a Crimson Sigil Runner-t, a kártya valószínűleg most is megérdemel egy helyet. A Priestess of Fury ellenben már nehezebb eset. Most hogy 7 életről 5-re gyengítették, sokkal könnyebb leszedni. Változatlanul kemény tud lenni több olyan lassú pakli ellen, mint amilyen a Reno pap is, de ahhoz már nem tűnik elég jónak, hogy megérje.

Nem sok rossz riválisa akad, habár úgy tűnik felbukkant egy újabb. A balansz módosítások előtt, a Páros sámánt könnyedén verte, ám a mostani balanszolást követően ez megváltozott. A Kalóz harcos szintén gondot tud okozni, és a legfőbb kiváltója annak, hogy egyre többen kezdtek Glacial Shard-okat és Frozen Shadoweaver-eket használni. Mindkét lény kellően rugalmas, és jók a tükörmeccsek alkalmára is.

Freeze Odd Demon Hunter:

Odd-aggro Demon Hunter 7880

Pakli megtekintése

Aggro Demon Hunter

Kezdi komolyan érezni a balansz hullámok, és a kiforrottabb meta hatását. A mezőny szinte összes legnépszerűbb és legerősebb tagjával szemben alulmarad, és csak elfogadható szintet hoz passzív, vagy törékeny paklik ellen.

Aggro Demon Hunter:

Pirate Aggro Demon Hunter 8840

Pakli megtekintése

DRUID


A legritkábban előforduló kasztok egyike.

Jade Druid

Úgy becsüljük a Tier 3-ban lehet, lehangoló a szórása: gyakran keresztülgázolnak rajta az olyan agresszorok, mint a Kalóz harcos vagy a Páratlan démonvadász, és az olyan lassú hatalmakkal sem győzi, mint a Kockalokk vagy a Reno pap.

Jade Druid:

Jade Druid 9600

Pakli megtekintése

Aviana Druid

Továbbra is játsszák és kísérletezgetnek vele, hála a Juicy Psychmelon-nak, amivel a komplett győzelmi kondíciót fel lehet húzni a pakliból. Malygos-os és King Togwaggle-ös altípusa is van, de mindkettő közel azonos alapra épül. Az előbbi változatnál mostanában megjelent Sathrovarr, aki kisebb lelkesedést váltott ki a pakli iránt, mert vele akár már az ötödik körben lehetőség nyílhat egy OTK-ra, hála a Biology Project-nek és az Overgrowth-nak.

Aviana Malygos Druid:

Aviana-Malygos Combo Druid 12600

Pakli megtekintése

Aviana Togwaggle Druid:

Aviana-Togwaggle Mill Druid 13960

Pakli megtekintése

HUNTER


Reno Hunter

Az egyetlen vadász pakli, amit eleget játszanak ahhoz, hogy megítélhessük a mai meta fényében, és mivel több népszerű pakli ellen is gyengének bizonyult, így a Tier 3-ban találhatta magát.

Semmi kiemelkedő erősséget nem tudott felmutatni a hegylakó kártyáin kívül, pedig a mágus és a pap például ezek mellett még erős alapokra és szinergiákra épülnek. Nem olyan borzalmas, mint az a pár mém változata, amikkel a létrán akadhattok össze, de eléggé középszerű.

Reno Hunter:

Highlander Control Hunter 20900

Pakli megtekintése

Blades Edge Mountains Byway


MAGE


Aluneth Mage

Még mindig kiváló, viszont kezdi gyengeségek jeleit mutatni. Gyémánt 4 és 1 között, ebben az évben legelőször, kiesett a Tier 1-ből. Ez a kisebb visszaesés a metában növekvő, vele szemben egyre ellenségesebb légkörnek tudható be. A Reno pap felemelkedésével egy komoly kihívás elé került, miközben megritkultak azok az ellenfelei, amik ellen remekel. Ráadásul az előnyét is elvesztette az olyan továbbfejlődött riválisaival, mint a Kalóz harcos.

Elnézve a stagnáló szerkezetét, és a figyelem hiányát a legtöbb profi játékostól, érdekes lesz nyomon követni, képes lesz-e érdemben fejlődni valamerre.

Aluneth Mage:

Aluneth Secret Mage 3640

Pakli megtekintése

Quest Mage

A formátum legpolárisabb paklija: dominál az olyan lassabb ellenfelek, mint a Reno pap vagy a Mecha'thun warlock ellen, ugyanakkor nevetségesen gyenge az olyan agresszorok, mint a Kalóz harcos vagy a Páratlan démonvadász ellen. Pechjére, a vadon most épp az agresszív paklik irányába tart. Így hát, ugyan elfogadható, de nem valami megbízható választás létrázáshoz, főleg a Legenda megszerzéséhez. A szerkezetet illetően nagy az egyetértés, csak pár kártya eltérés van a paklik között.

Hijo Quest Mage-e:

Waygate-quest Combo Mage 9920

Pakli megtekintése

Reno Galaxy Mage

A pakli, aminél komoly lehetőségek vannak a fejlődésre. Teljesen lerángatják az erősen varázslat és sárkány alapú, védekezős altípusai, amik kimondottan gyakoriak az alsóbb szinteken, és borzalmasan mennek. Viszont, láttunk erősen lényekre támaszkodó változatokat is, amik egész jól működtek, és amiket a HCTS Wild Tournament pár játékosa fejlesztett ki.

Ezeknél a listáknál kevesebb varázslattal, és csak minimális sárkány szinergiával élnek. A lényeg pedig, hogy ellentámadást lehessen indítani az ellenfelekkel szemben. Egész gyakoriak ezek a paklik a legendás szintek tetejénél, az alsóbb szintekre viszont felszívódnak. A feltüntetett paklink egyetlen kártyában tér el Hijo Legenda 1-es paklijától, illetve attól, amit Corbett és Hijo játszott a már korábban említett tornán.

Reno-Galaxy Mage:

Highlander Control Mage 29280

Pakli megtekintése

Reno Quest Mage

Erősen visszaesett meccs számok terén, pedig folytatólagosan is becsülendő eredményeket hoz. A sima Küldis mágusnál kevésbé polárisabb: a lassabb győzelmi kondíciójával nem annyira hatékony lassú ellenfelek ellen, mint a küldis nővére, viszont sokkal jobban képes kezelni az agresszorokat. Továbbra is a sárkányos altípusa számít alapnak.

Reno-Quest Mage:

Waygate-quest Highlander Mage 22340

Pakli megtekintése

PALADIN


Mech Paladin

Hihetetlenül tudja nyitni a meccseket a Galvanizer-Mechwarper, és a Smuggler's Run-Grimestreet Outfitter duóval. Ha van elég ideje megvalósítania a tervét, roppant veszélyes. Viszont szenved az erősen agresszív paklikkal szemben, amik korábban veszik be az asztalt, és beelőzik. Hátrányból pedig nem tud visszavágni, ezért Tier 2.

Mech Paladin:

Mech Aggro Paladin 3780

Pakli megtekintése

Murloc Paladin

Két választható altípusa van: Tip the Scales-szel, vagy anélkül. Erre a meta jelentésünkre, az utóbbit ajánljuk. A típusnak nagyon jó kezdési lehetőségei vannak a Vilefin Inquisitor-ral, és a többi egy manás murloc-kal. Egy első körös Imprisoned Sungill a harmadik körre aktiválódva, és a Coldlight Seer-rel kombózva fenyegető tud lenni, hisz egy Felfin Navigator-rel vagy Gentle Megasaur-ral hamar elszabadulhat a pokol. A görbe mentén kijátszott murloc-jaival, amiket közben még folyamatosan tápol is, nehéz helyzet elé tudja állítani a passzív ellenfeleket.

Murloc Paladin:

Murloc Aggro Paladin 10800

Pakli megtekintése

Odd Paladin

Baku the Mooneater megjelenése óta jelen van a vadonban. Két manáért két 1/1-es Silver Hand Recruit-ot idézni mindig is keménynek számított, hát még olyan kártyák mellett, mint a Quartermaster, a Faceless Corruptor, és a Fungalmancer, amikkel azonnal nyomást lehet gyakorolni az ellenfelekre. Úgy becsüljük a mai metában is Tier 1, és talán a legkeményebb ragadozója a Páratlan démonvadásznak.

Odd Paladin:

Odd-aggro Paladin 9460

Pakli megtekintése

Egyéb

Az Aldor Attendant és a Libram of Justice megerősítése felbátorította a játékosokat különböző Pure Paladin-ok, illetve egyéb Libram Paladin-ok kipróbálására. A kísérletezgetések még mindig túl koraiak, úgyhogy nem tudjuk kellően kiértékelni ezeket, amíg nem válnak elég népszerűekké.

Pure Midrange Paladin:

Pure Midrange Paladin 9520

Pakli megtekintése

Matthew Demino: Draenei Paladin


PRIEST


Reno Priest

A formátum egyik legdominánsabb paklija, figyelembe véve milyen magas a meccs száma és a győzelmi aránya. Szórása roppant kiegyenlített, csupán pár egyoldalú ragadozója akad, amik viszonylag inkonzisztens pakliknak számítanak.

A sárkányos csomag lehetőséget teremt az agresszorok megállítására, míg Raza the Chained és Shadowreaper Anduin párosa az egyik legjobb lategame győzelmi kondíció a vadonban. Meg a többi hegylakó kártyával az oldalán igen kevés gyenge pontja van. Csupán a leggyorsabb, legkevésbé interaktívabb kombó paklik képesek megbízhatóan verni.

Hijo Reno Priest-je:

Highlander Combo Priest 15840

Pakli megtekintése

Big Priest

Továbbra is az erőtáblázatok legaljánál. Nagyon megbízhatatlan, és nagyon lassú abban, amit csinál, mert csak a hat manás Shadow Essence-szel lehet belevágni a behemót lények idézésébe. Olyan gyenge és lehangoló, hogy innen már csak kihalhatna, de mégis, még mindig van egy jelentősebb játékos kör, ami ragaszkodik hozzá. De várjuk ki mit szólnak majd ha meglátják a Nagy sámánt!

Big Priest:

Big Combo Priest 10360

Pakli megtekintése

ROGUE


Odd Rogue

Egy bebiztosított pakli nélkül maradt kaszt legkompetitívebb reménye, ami úgy a Tier 2 környékén lehet. Játékterve az asztal bevétele a Poisoned Daggers-szel, erős kaszt egyeseivel a Spymistress-szel és a Buccaneer-rel, és komoly tempó körökkel középtávnál a Faceless Corruptor-ral, a Fungalmancer-rel, és a Vilespine Slayer-rel. Továbbra is valószínűleg azért nem túl népszerű, mert létezik egy hozzá nagyon hasonló, sokkal erősebb pakli a Páratlan démonvadász képében.

Odd Rogue:

Odd-aggro Rogue 9840

Pakli megtekintése

Galakrond Rogue

A vadonban lehet akár OTK-zni is vele, mert a Galakrond, the Nightmare, és Heistbaron Togwaggle Wondrous Wand-ja által ingyenesen felhúzott kártyákkal, szinergiában vannak a Spectral Pillager-ek. Viszont maga a pakli szenved a meccsek kezdésnél, keresztülmennek rajta az agresszorok, a Kalóz harcos és a Páratlan démonvadász. Meg a győzelmi kondíciója sem elég gyors a formátum határozott kombó paklijaiéhoz képest.

Galakrond Rogue:

Galakrond Combo Rogue 10680

Pakli megtekintése

Thief Rogue

Mókás lehet vele játszani, ha imádjátok a randomot, mert minden meccs másnak és újnak hat. Viszont a megbízhatatlan random érték nem nyerő recept a vadonban. A Spectral Cutlass fontos védelmet biztosít az agresszív ellenfelekkel szemben, de ha a Kalóz harcost elkezdenék egyre durvábban célba venni fegyver ellenes kártyákkal, akkor ez a pakli keményen megszenvedné.

Thief Rogue:

Thief Combo Rogue 6640

Pakli megtekintése

Undead Rogue


SHAMAN


The Lurker Below Hearthstone kártya

Even Shaman

Változatlanul hozza a győzelmeket. Az egyik legerősebb pakli, amit a létrára vihettek, csupán pár rossz ellenfele akad, a szerkezete pedig erősen a totem szinergiákra épül (Splitting Axe, Totemic Might, Totemic Surge). Ami a kártyaválasztásokat illeti, még széles körben el kell terjednie a The Lurker Below-nak: arra számítunk meg is próbálják majd a játékosok, mert a kártyát már a megerősítése előtt megérte használni, és két plusz életpont bizony komoly erősítés.

Even Shaman:

Totem Even-tempo Shaman 9400

Pakli megtekintése

Big Shaman

Most pedig: ha ebben a meta jelentésben meta bontót kéne bemutatnunk, akkor az ez a pakli volna! Szó szerint a semmiből jött. A legdöbbenetesebb, hogy egyedül arra várt, hogy felfedezhessék, mert a sikeressége egyáltalán nem függött a mostani balansz hullámoktól. A paklit elsőnek mao221111 népszerűsítette, aki Legenda 5-ig ért vele, még a Torrent olcsósítása előtt.

Hijo Big Shaman-ja:

Big Combo Shaman 7440

Pakli megtekintése

AoOWld Big Shaman portrait

Ahogy a neve adja, hatalmas lények kicsalása a győzelmi kondíció, az Ancestor's Call, a Muckmorpher és az Eureka! segítségével. Kevés gyenge pontja akad: gondjai vannak a silence vagy a transform mechanikák ellen, amik ma leggyakrabban a Reno Priest-nél fordulnak elő. Kemény az agresszív paklikra, miközben komoly kihívást jelent több lassú paklira nézve is, a behemótjai hatalmas nyomást gyakorolnak az ellenfeleire. Ez a pakli a tökéletes emlékeztetője annak, hogy a vadon sokkal felfedezetlenebb formátum a standardnál, és hogy itt mindig megvan az esélye egy teljesen új, erősen kompetitív pakli megtalálásának.

Reno Shaman

Ghostdog Reno Shaman-ja:

Corrupt-quest Highlander Shaman 17660

Pakli megtekintése

WARLOCK


Cubelock

Kiesett a Tier 1-ből, első sorban a Reno pap népszerűségének továbbnövekedése miatt. Anduin paklija sosem számított jó ellenfelének, és csak még rosszabb lett a helyzet, mióta teljesen megszabadultak a Doomguard-októl: így nem tud nyomást gyakorolni a papra, akinek meg több ideje nyílik véghezvinni a maga játéktervét. Mindeközben meg, a Páratlan démonvadász egy roppant felkapott agresszív pakli, és könnyedén át tud menni a masszív taunt falakon, hála a Consume Magic-nek, ami egy kegyetlenül beteg kártya a vadonban.

Hijo Cubelock-ja:

Control Cubelock 12300

Pakli megtekintése

Discard Warlock

Kiállta az idő próbáját, nem csupán a véletlen szülte. Ugyan ha jól húz szinte közel verhetetlen, két dolog miatt kaphat ki: ha elveszti az asztalt, vagy ha betesz neki a discard mechanika random természete.

Corbett Discard Warlock-ja:

Discard Zoolock 4800

Pakli megtekintése

(Ramses változatának kódja a pakli leírásánál)

Mecha'thun Warlock

Áldozatai a lassú paklik, amik elég időt hagynak neki az érvényesüléshez, például a Reno pap, a Kockalokk vagy a Jáde druida. Ugyanakkor szenved a gyakran előforduló agresszív pakliktól, ezért csak Tier 3. Az új pakli (a Bloodbloom drágítása utáni) sokkal érzékenyebb a zavaró tényezőkre, de ha bemákoljátok a hatodik körre Hemet, Jungle Hunter-t, akkor bármikor, bárhogy, bármilyen ellenfelet verni tudtok vele.

Mecha'thun Warlock:

Mecha'thun Combo Warlock 15000

Pakli megtekintése

Renolock

Leeroy Jenkins Hearthstone kártya

Hasonló helyzetben van, mint a Nagy pap: hű követői állandóan játsszák, de nem tud előnyöket felmutatni a kaszt többi paklijával, vagy a formátum többi hegylakó paklijával szemben. Reno Jackson olyan kemény agró-ellenes győzelmi kondíció, amilyen például a Kockalokknak nincsen, viszont annak a lategame terve sokkal koherensebb. Ennél a paklinál több győzelmi kondícióval is számolni lehet: Bloodreaver Gul'dan és N'Zoth, the Corruptor mellett Brann Bronzebeard, Zola the Gorgon, Kazakus és Barista Lynchen kész értékbányát jelent, valamint vannak zavaró tech kártyák is a Dirty Rat-tel és a Gnomeferatu-val.

Kezdeményezések történtek a pakli passzív természetének megváltoztatására: páran kísérletezgetni kezdetek a retró Leeroy Jenkins-Power Overwhelming-Faceless Corruptor kombóval, ami 20 közvetlen sebzést ér.

Hazer Renolock-ja:

Highlander Control Warlock 23880

Pakli megtekintése

WARRIOR


A legutóbb balansz hullám keserédes volt számára. Egyrészt, minden változatosság kiveszett mára a kasztjából, egyedül a Kalóz harcos maradt meg neki. Másfelől, miután a Páratlan démonvadász veszített az erejéből, a paklija a formátum legerősebbjévé vált.

Pirate Warrior

Ma ezt a paklit kell legyőzni a létrán. Rengeteget erősödött a konzisztenciája a Corsair Cache-sel és Ancharrr-ral: a legendás fegyver sok kártyát képes felhúzni, és állandóan lehet tápolni. Ha a pakli keményen kezd, szinte megállíthatatlannak tűnik, igaz mintha a sámánok és a papok képesek lennének ellenállni neki.

Mivel egyre több fegyver ellenes kártyával próbálják célba venni, a játékosai elkezdtek több fegyverrel kísérletezni. Még nem tiszta, hogy pontosan mely fegyvert kéne még használni, jelenleg két választás van: a Wrenchcalibur kimondottan erős a hegylakó szinergiák megbénítására, míg a Livewire Lance a gyorsabb ütközeteken erősebb.

Jonahrah Pirate Warrior-ja:

Pirate Aggro Warrior 11760

Pakli megtekintése

(Corbett Livewire Lance-es változatának kódja a pakli leírásánál)

Outland banner

Ezzel a meta jelentésnek vége!

Írjátok meg véleményeiteket kommentben, hogy ti mi gondoltok a meta helyzetével kapcsolatban, illetve ha bármi kifogásolni valót találtatok a fordításom olvasása közben, arról is jelezettek itt bátran.

Meta jelentés fordításokkal a Standard formátum esetén egy, a Vadon formátum esetén másfél-két havonta igyekszem jelentkezni a Vicious Syndicate csapatától.

Vissza a főoldalra!

meta wild

További híreink