HírekVadon meta jelentés 2020. áprili...

Vadon meta jelentés 2020. április-májusáról

| 2020.05.21 09:00
4752

Hellfire Peninsula

Üdvözöl titeket újra a Vicious Syndicate, a Wild Data Report sorozatuk 22. részével! Ma meglessük hogyan alakult a vadon meta térképe április 20. és május 9. között.

 

A jelentés 70.000 lejátszott mérkőzés alapján került összeállításra.

Az eredeti cikk angol nyelven a Vicious Syndicate oldalán:

A Hearthstone Hungary-n megjelent előző rész:

Dragonblight

Vadon meta jelentés 2020. január-februárról

Üdvözöl titeket újra a Vicious Syndicate, a Wild Data Report sorozatuk 21. részével! Ma meglessük hogyan alakult a vadon meta térképe január 9. és február 15. között.

Abszolút Tier 1 paklik

Odd-aggro Demon Hunter 7320

Pakli megtekintése

Aluneth Secret Mage 3640

Pakli megtekintése

Pirate Aggro Warrior 11760

Pakli megtekintése

Totem Even-tempo Shaman 9400

Pakli megtekintése

Highlander Combo Priest 15840

Pakli megtekintése

Tartalomjegyzék

A kasztok aránya

összes rang

Diamond Rang 4-1

Legenda rang

Sok minden változott a legutóbbi jelentésünk óta.

Hearthstone patch

Hearthstone Patch 17.0.2: 9 nerf, 1 buff, hibajavítások

Megérkezett a frissítés a kártyák változásaival, és néhány hibajavítással. A patch tartalmáról már mindent tudtunk a múlt héten is, de ebben a cikkben ismét áttekinthetitek a változásokat.

Hearthstone Patch 16.6

Hearthstone Patch 16.6: Új Legendary, kártya buffok, Battlegrounds újítások, Ashes of Outland előrendelés

Már itt is a patch! Lépjetek be, és kaptok egy Legendary-t, de több izgalmas változás is történt!

Ashes of Outland megjelenés Hearthstone Hungary

Megjelent az Ashes of Outland

Megjelent az Ashes of Outland kiegészítő, és vele együtt a Demon Hunter kaszt is! Sok szép Legendary-t és jó játékot kívánunk mindenkinek!

  • Az Open the Waygate és a Bloodbloom gyengítésre került.
  • 10 kártyának a gyengítését visszavonták.
  • Megjelent az Ashes of Outland kiegészítő.
  • Valamint egy teljesen új kaszt is érkezett a játékba, a démonvadász képében.

Rengeteg minden történt, ám a vadonban mégis, változatlanul a mágus és a warlock vezet meccsszámok terén.

Aluneth Hearthstone kártya

Mage

A mágus minden szinttartománynak az ötödét foglalja el. Kasztján belül most Aluneth Secret Mage paklija a legnépszerűbb választás, a Quest és a Reno (Quest) Mage-ek pedig megritkultak az Open the Waygate gyengítését követően. Megjegyeznénk, a küldi nélküli Reno mágust nagyon keveset játsszák, viszont az adatait nem vontuk egybe a küldis Reno pakliéval.

Warlock

Hand of Gul'dan Hearthstone kártya

Mint mindig, a warlock változatos pakli típusokban dúskál, viszont az előfordulásuk aránya megváltozott. A Darkest Hour Warlock megsemmisült, a Mecha'thun Warlock-kal játszott meccsek száma meg jelentősen csökkent a Darkest Hour drágítása után. A Cube és a Reno Warlock helyzete maradt a régiben. Miután megannyi éven át csupán egy igen szerény pakli volt a formátum történelme során, mára a Disco (Zoo) Warlock végre valahára egy népszerű résztvevőjévé vált a vadonnak.

Harbringer Illidan

Demon's Bite Hearthstone kártya

Demon Hunter

Míg Jaina és Gul'dan fontos főszereplők maradtak, Illidan közben tiszteletét tette a formátumban. A démonvadász készlete ugyan csak töredéke a többi kaszt számára elérhető lapoknak, ám ez mégsem gátolta meg a vadon felforgatásában. Legfontosabb szövetségese Baku the Mooneater lett, akivel egy roppant erős hősképességre, a Demon's Bite-ra tett szert. Az Odd (páratlan) Demon Hunter úgy tűnik hatalmas siker lett, mert Gyémánt 4-en túl a leggyakrabban előforduló pakli.

Priest

Raza the Chained Hearthstone kártya

A pap kasztja a mai napokban merőben más. Most hogy Raza the Chained ismét a régi, a Reno Priest visszatérése a metába hatalmas volt, és csak úgy tombol a vadonban. Számítottunk rá hogy ismét erőssé válik majd, ám népszerűsége azt is mutatja, sokak tekintenek rá kedvencként. A Big Priest tartja játékos táborát annak ellenére, hogy Barnes drágítása óta csupán árnyéka önmagának.

Paladin

Outland nem nagyon érintette a paladint. Házán belül a legnagyobb történés a Murloc Paladin felemelkedése volt meccsek tekintetében. A Mech és az Odd Paladin maradtak pontosan ugyanazoknak a régi típusoknak, mint ahogy ezelőtt is.

Warrior

A harcos kisebb reneszánsznak örvendhetett. A Pirate Warrior egyre nagyobb figyelmet élvez a Corsair Cache (korábban meg Ancharrr) megjelenése óta. Az Odd Warrior is több játékot lát, törekedve arra, hogy meglovagolhassa az agresszív paklik jelen helyzetét a formátumban. Végül akad pár Dead Man's Hand Control Warrior is, Kargath Bladefist-tel és a Bulwark of Azzinoth-tal.

Shaman

A sámán kasztja rengeteg paklira van aprózódva, ám úgy tűnik, közülük csak egy tudott kiharcolni magának helyet. Az Even (páros) Shaman már hosszú ideje kasztja egyetlen, megbízható zászlóhordozója.

Druid

A druida egy nagyon rendetlen kaszt. A Jade Druid a legfelismerhetőbb paklija, amit aztán különböző, kísérleti jellegű Aviana (Combo) Druid-ok követnek.

Hunter

Nem úgy érződik, mintha a vadász meg tudná vetni a lábát a formátumban. Több eltérő paklija tesztelését is észleltük, viszont egyik sem tudott felmutatni jelentős eredményeket.

Rogue

A zsivány ül legalul. Ahogy a vadász is, több pakli típusa is akad, de egyik sem kulcs szereplő a vadonban.

A kasztok értékelései

Diamond 10-5 rang kasztok

Diamond rang 4-1 kasztok

Legenda rang kasztok

Tier 1

Kinek kell hatévnyi kaszt kártyakészlet? A démonvadász helyzete a vadonban még a standardban lévőnél is erősebb: a Páratlan démonvadász egyszerűen dominálja a metát, minden szinttartományban bámulatos győzelmi mutatókkal. Leszedései hatékonyak, lényei erősek, ám sikereinek főforrása a hősképessége.

Ugyan a Páratlan démonvadász egy igen erős pakli, lenyűgöző szórással, akad pár ellenfél a vadonban, akik előnyös helyzetből várják, igaz a legtöbbjük tagadhatatlanul alulértékelt: a Páratlan paladin, a Reno pap, a Kalóz és a Páratlan harcos.

A többi top meta pakli szereplése senkit nem érhet meglepetésként, hisz már ezelőtt is Tier 1 paklik voltak.

  • Az Aluneth mágus már hosszú ideje kemény pakli.
  • A Kalóz harcos játéka komolyat fejlődött a Corsair Cache-sel.
  • A Kocka warlock roppant rugalmas pakli.
  • Ugyan a Páratlan paladin hallatán sokan csak néznének a szemükkel, de meggyeznénk, hogy jelenleg a legkeményebb ragadozója a formátum legerősebb paklijának, a Páratlan démonvadásznak.

Az elitek sereghajtója a Reno pap, méghozzá nagyon biztató szórással. Amellett hogy jó a Páratlan démonvadász ellen, remekül megy a többi top meta paklival szemben is. Achilles sarka a tiszta kombó paklik: a Mecha'thun warlock, a Küldis mágus és az Aviana druida végzetesek ránézve, viszont most egyik sem top meta pakli (igen, a Küldis mágus ma nem számít annak a vadonban). Így hát igen szép helye van a mezőnyben, és idővel valószínűleg még erősebb lesz.

Toon Shadowreaper Anduin

Tier 2

A megújult, agresszív Discard Warlock kompetitív. Szenved a meta pár legerősebb paklijától, úgyhogy nem számítunk rá, hogy domináns erő lesz ebben a metában. De másokkal szemben megállja a helyét, és kimondottan jól szerepel az olyan kombó paklik ellen, mint amilyen a Küldis mágus is.

A balansz módosítások egyértelműen hatottak a Küldis mágusra, így jelenleg elég vegyesen teljesít, kiváltképp Gyémánt 4 és 1 között, ahol a meta különösen hatékony, és agresszív. A mezőny egyszerűen kegyetlen lett a Küldis mágussal szemben, és már nincsenek meg a domináns eredményei a lassabb paklikkal.

Tier 3

Az Agró démonvadász elsősorban a kaszt semleges kalóz csomagot vegyíti kemény kaszt kártyáival, viszont jóval alulmarad a Páratlan démonvadászhoz képest a gyengébb hősképessége miatt.

Itt találhatjuk a Páratlan harcost, a Jáde druidát, és a Renolokkot is. A Jáde druidát sokan a meta egyik legjobb paklijának tartják, ám a valóság mást mutat. Mi arra következtettünk, hogy igen túlértékelt.

Kasztok áttekintése és paklik

DEMON HUNTER


Teljesen felforgatta a vadon terepét. Megérkezése előtt sokan még szkeptikusak voltak azt illetően, miként is fog majd boldogulni a formátumban, ahol több kiegészítőnyi lemaradásban van. Nos, a válasz egyszerű: elég beteg kártyával, és félelmetes hősképességgel.

Battlefiend Hearthstone kártya

Odd Demon Hunter

Minden szinttartományban, torony magasan a legjobb pakli. Ráadásul a legnépszerűbb pakli is Gyémánt 4-től a legendás szintekig, kétszer annyi meccsel a háta mögött, mint a többi kaszt felének. Bár látszólag a pakli alapját többnyire már kiismerték, garantáltan finomítgatni fogják még, hiszen új pakli típus, amit még kétszer (és hamarosan harmadszorra) balanszoltak is. Sok változata akad, mintha a játékosok el lennének kényeztetve választékkal.

Viszont nem sérthetetlen, enyhén hátrányos helyzetből indul a népszerű Reno pappal és Kalóz harcossal szemben. Azt is érdemes megemlíteni, hogy komolyan szenved a Páratlan paladintól, ami a teljesítményének tükrében a formátum egyik legalulértékeltebb paklija. Akad pár kényelmetlen tech kártya is, mint például a Blowtorch Saboteur, vagy olcsó fagyasztó képességek, amik komolyan megzavarhatják.

GetMeowth Odd Demon Hunter-je:

Odd-aggro Demon Hunter 7320

Pakli megtekintése

Kayn Sunfury Hearthstone kártya

Aggro Demon Hunter

Nem volt akkora bivaly, mint a páratlan fivére, de eddig indokoltan jól teljesített. Mint a vadon legtöbb agresszív paklija, ez is a kalózokra épül, játéka a tempó körökről, és a bevitt sebzésekről szól a Ship's Cannon-nal és Patches the Pirate-tel. Nehéz helyzetbe kerül, ha olyan domináns agresszorral kell megküzdenie, mint amilyen az Aluneth mágus vagy a Páratlan démonvadász. Viszont komoly vérengzést rendez, ha elég ideje jut lerohanni és kivégezni riválisait.

Aggro Demon Hunter:

Pirate Aggro Demon Hunter 8840

Pakli megtekintése

DRUID


Jade Druid

Kael'thas Sunstrider Hearthstone kártya

Nem volt a legjobb paklik egyike az elmúlt hetekben. Közel sem. Ugyan megfelelően tudja feltartani az olyan agresszorokat, mint a Kalóz harcos vagy az Aluneth mágus, mindez eltörpül amellett a kínszenvedés mellett, amit a Küldis mágusok vagy a warlock-ok ellen kell megélnie. Meg egyáltalán nem olyan hatékony Reno papok vagy Páratlan démonvadászok ellen, mint azt hinni lehetne.

Bizonyos játékos körök rajongása ellenére, a legtöbben azért felismerték milyen is ez a pakli valójában, így a képviselete viszonylag alacsonyan, 2% környékén áll a létra magasabb szintjeinél.

Többen továbbra is játsszanak azokkal a paklikkal, amikből azért lett kidobva az Oaken Summons-Archmage Vargoth csomag, hogy inkább Kael'thas Sunstrider köré épülhessenek. Mondjuk Kael'thas drágítását, és a mai meta agresszív természetét elnézve, talán ezt a megoldást még érdemes lehet újra megpróbálni.

Hijo Jade Druid-ja:

Jade Druid 9600

Pakli megtekintése

WoW Zangarmarsh

Aviana Druid

Egész jó Reno papok ellen. Reméljük, a pakli rajongói díjazzák ezt a kijelentésünket… mert hasonlót többet róla ugyan már nem fognak olvasni tőlünk. Elég sok változata van, több lehetséges gyilkos kombóval. De amire fontos emlékezni az összessel kapcsolatosan, hogy borzasztóak. Olyan gyorsan összerogynak az agróktól, mint egy olcsó strand ágy.

Dane Aviana Druid-ja:

Aviana-Malygos Combo Druid 12380

Pakli megtekintése

HUNTER


Már egy ideje a vadon gyengébb kasztjaihoz tartozik. Bár elég változatos, és több pakli típusa a felszínt kapargatja, egyik sem tudott érdemben hatást gyakorolni a metára, és egyikben sincs rejtett potenciál.

A két kaszt egyike, ami nem tudott egy paklit sem felmutatni, amit eleget játszottak volna a Tier listáinkra való felkerüléshez. Két paklijáról vannak kisebb minta számaink, jöjjön az első:

Zixor, Apex Predator Hearthstone kártya

Reno Hunter

Azóta szerényen kompetitív, mióta a Saviors of Uldum-mal hozzáfért Zephrys the Great-hez és Dinotamer Brann-hez. Ugyan több lehetséges irányon is elindultak nála, általában akkor ment a legjobban, ha sokkal agresszívebbre vették a taktikáját (hasonlóan a standardos rokonához). A feltüntetett listánk a kínai, Hé Zòng Lián Héng meta jelentésből van.

合纵连横 Reno Hunter:

Highlander Control Hunter 19400

Pakli megtekintése

Dragon Hunter

A másik alacsony mintaszámú pakli, ami ezek alapján Tier 3. Itt két választás van. Az egyiknél Call of the Wild-okat, Prince Keleseth-et és Spiteful Summoner-eket játszanak, ezt adjuk át nektek. A másiknál több varázslatot, többek közt Corrosive Breath-et használnak. Kiváló középtávú és tempó eszközei vannak a típusnak, de nincs meg nála az a bizonyos kezdés, ami elengedhetetlen a vadonban.

Spiteful Dragon Hunter:

Dragon-Spiteful Tempo Hunter 10440

Pakli megtekintése

Egyéb

Deathrattle Hunter:

Deathrattle Tempo Hunter 9280

Pakli megtekintése

Even Hunter:

Beast Even-aggro Hunter 5020

Pakli megtekintése

MAGE


A legjátszottabb kaszt. Ugyan az Open the Waygate gyengítésre került, a legendás szintekből még mindig több mint 10%-ot foglalnak el vele. Emellett az Aluneth mágus egyike a formátum legnépszerűbb és legkeményebb paklijainak, szóval a létrán valószínűleg minden ötödik meccseteken mágusokkal találkozhattok.

Waygate-Quest Mage

Evocation Hearthstone kártya

Nagyon felkapott. Viszont a küldijét most már nehezebb teljesíteni, az agresszív ellenfeleknek több ideje nyílik a megölésére, szóval úgy láttuk, szenved az agressziótól. De még mindig elég gyors, hogy megtarthassa domináns szerepét a vadon lassabb paklijaival szemben. Erős kontroll ellenes választásnak számít, erősen poláris szórással. Ha elég gyorsak vagytok ellene, nem lesz gondotok a létra megmászásával. Ám ha nem végeznétek vele időben, biztosan frusztráló lesz kezelni.

Hijodaikan Quest Mage-e:

Waygate-quest Combo Mage 9920

Pakli megtekintése

Reno Quest Mage

Astromancer Solarian Hearthstone kártya

Küldis nővéréhez hasonlóan az Open the Waygate a győzelmi kondíciója, viszont a hegylakó kártyákért cserébe minden lapjából csak egy darabot tart magánál. A dupla kártya használat nyújtotta konzisztencia nélkül, a küldi teljesítése nehezebb, a riválisaitoknak több ideje van megzavarni titeket, vagy érvényre juttatni a saját játéktervüket. Így a küldis nővéréhez képest százalékokat veszítetek a lassú paklikkal szemben, ugyanakkor jobb esélyeitek lesznek az agresszív paklikkal. Összességében kevésbé poláris, mint a hugi, de nem kimondottan jobb nála.

Reno Quest Mage:

Waygate-quest Highlander Mage 22340

Pakli megtekintése

Aluneth Mage

Netherwind Portal Hearthstone kártya

A legjobb választás kaszton belül, a formátum egyik legjobban teljesítő paklija. A megbízható, durva mana csalással amire képes, és a rendkívül hatékony agró ellenes kártyáival - mint a Arcane Flakmage és a Flame Ward -, a paklinak kedvező vagy kiegyenlített helyzete van minden agresszor ellen, leszámítva a Masina paladint. Ráadásul perzselős taktikáját legerősebb kártyája, Aluneth ereje táplálja, így igen fenyegető a lassú ellenfelekre nézve. Egyedül a páncélhalmozós paklik, és a Reno pap tud megbízhatóan keresztbe tenni neki. Valóban, az egyik legjobb választás létrázáshoz.

Aluneth Mage:

Aluneth Secret Mage 3640

Pakli megtekintése

Reno Galaxy Mage

Hijo Reno Galaxy Mage-e:

Highlander Control Mage 29280

Pakli megtekintése

Grand Astromancer Capernian


PALADIN


Odd Paladin

A vadon egyik legalulértékeltebb paklijának bizonyult: hiába nyújt Tier 1-es teljesítményt, alig haladja meg az 1%-os előfordulási arányt. Nem jutott támogatáshoz, és jó ideje nem is változott, valószínűleg ezért nem olyan elterjedt. A Páratlan démonvadász felemelkedése mindenesetre jó hír számára, hatalmas tényező a sikerességében.

Odd Paladin:

Odd-aggro Paladin 9460

Pakli megtekintése

Replicat-o-tron Hearthstone kártya

Mech Paladin

Nem sok mindenről tudunk beszámolni: változatlanul tökéletes Aluneth mágusok ellen, és változatlanul megbénul a Devolve-tól és a Plague of Flames-től. Igen keveset változott, viszont nem rég mao221111 Legenda 1 lett paklijával, amiben helyet kapott az új Replicat-o-tron.

Replicat-o-tron Mech Paladin:

Mech Aggro Paladin 3780

Pakli megtekintése

Murloc Paladin

Underlight Angling Rod Hearthstone kártya

Közel egy év után a kasztnak van egy harmadik paklija is, amiről beszélni lehet. Kiváló támogatáshoz jutott az Ashes of Outland-ből, amivel tökéletes választássá vált a lassabb paklik ellen. A játékosok két eltérő változatát próbálgatták: a Tip the Scales csomaggal, vagy anélkül. Egyetlen varázslatként kombinálva a Prismatic Lens-szel, a Tip the Scales segítségével a pakli már korán képes murloc-okkal ellepni az asztalt. Viszont ezért olyan erős varázslatokról kell lemondani, mint a Crystology vagy a Hand of A'dal

Corbett Murloc Paladin-ja:

Murloc Aggro Paladin 10800

Pakli megtekintése

Tip the Scales-es Murloc Paladin:

Murloc Aggro Paladin 10340

Pakli megtekintése

PRIEST


Shadowreaper Anduin Hearthstone kártya

Reno Priest

Raza láncai vége ismét lekerültek, így a pakli újból a vadon legjobbjai közé tartozik. Jól kezeli az agresszorokat, és sok lassú ellenféllel szemben is remekel. Csupán egy gondja akad, ami miatt nem lehet igazán domináns erő, és egyúttal talán a formátum legjobb paklija.

Tehetetlen a vadon leggyorsabb kombó paklijaival, köztük a Küldis mágussal és a Mecha'thun warlock-kal szemben. Végzetesek ránézve, de ha csak egy kicsit is gyengülne az előfordulásuk, még előrébb juthatna az erőszint táblázatoknál

Goku Dragon Reno Priest-je:

Highlander Combo Priest 15840

Pakli megtekintése

Big Priest

Helyzete Barnes drágítása óta változatlan: szívás. Amit érdemes megemlíteni, hogy az alsóbb szintek játékosai végre észrevették ezt. Hiába szenvedett, állandóan az egyik legnépszerűbb pakli volt a létra legalján és a legendás szinteken kívül. Viszont ez már nem így van, a Bronz és az Arany liga között, már a saját kasztján belül sem a legfelkapottabb. Hosszú gyászmenet után, de most már talán végre, végre készek voltak búcsút venni a paklitól.

Garenbrig Big Priest-je:

Big Combo Priest 10360

Pakli megtekintése

ROGUE


A létra legnépszerűtlenebb kasztja, és a vadászhoz hasonlóan egy paklija sem tudott beférkőzni az erőszint táblázatainkra. Ám nincs minden veszve.

Odd Rogue

Spymistress Rod Hearthstone kártya

Ugyan csak alacsony mintaszámainak alapján, de Tier 1! Csupán találgatni tudunk, de lehet azért elhagyatott, mert a játékosok feleslegesnek érzik: a Páratlan démonvadásszal a stílusuk hasonló, ahogy a szórásuk is, viszont Illidan paklija az abszolút legjobb a vadonban, és közel lehetetlen kiszorítani innen. Az is közrejátszhatott a helyzetében, hogy nem jutott új kártyákhoz, nem fejlődött, a játékosok pedig elvesztették az érdeklődésüket iránta. Épp úgy, mint a Witchwood szekta többi tagjánál, a Páratlan paladinnál és a Páros sámánnál is.

Az viszont nem kérdés, hogy továbbra is nagyon jó választás létrázáshoz, nagyon megbízható. Csak nem fényűző. Talán a Páratlan démonvadász gyengítése után újra meglátogatják majd.

Odd Rogue:

Pirate Odd-aggro Rogue 9720

Pakli megtekintése

Kingsbane Rogue

Kingsbane Rogue:

Pirate-Kingsbane Aggro Rogue 8840

Pakli megtekintése

SHAMAN


Tele van szeméttel meg kísérletekkel, és csupán egy biztos paklival.

Even Shaman

Kasztja egyetlen kompetitív reménye. A Totemic Might-os, Totemic Surge-ös, Splitting Axe-es változatát most már mindenhol a legjobbnak tartják. Asztalelárasztó képességével még gyorsabb lett a lassú paklik ellen. Ráadásul a Totemic Might lett a pakli egyik legerősebb kártyája, mert rendkívül fontos eszköz a meta némely legnépszerűbb agresszív paklijaival szemben.

Sam17HS Even Shaman-ja:

Totem Even-tempo Shaman 9400

Pakli megtekintése

Reno Shaman

Esett neki pár új játékszer, de egyik sem oldotta meg a pakli inkonzisztenciáját. Több eltökélt hívője akad, akik megállás nélkül kísérletezgetnek vele, ezért adunk nektek alapot.

Sipiwi Reno Shaman-ja:

Corrupt-quest Highlander Shaman 17200

Pakli megtekintése

Egyéb

A kaszt többi pakliját nem játsszák eleget ahhoz, hogy határozottan megítélhessük, viszont egyiket sem találtuk valami bíztatónak.

Murloc Shaman:

Murloc Aggro Shaman 6400

Pakli megtekintése

GetMeowth Aggro Shaman-ja:

Overload Aggro Shaman 8640

Pakli megtekintése

WARLOCK


Cubelock

Enhanced Dreadlord Hearthstone kártya

Épp olyan domináns erő a metában, mint nem olyan régen is. Egy nagyon jó, új védekezős démonhoz jutott a Enhanced Dreadlord-dal, és egy újabb korai leszedéshez az Unstable Felbolt-tal. A pakli kemény a legtöbb agresszív paklira (kivéve a Páratlan démonvadászt), miközben félelmetes nyerserővel és meccsfordító trükkökkel rendelkezik a kontroll paklik ellen. Mivel a meta légköre agresszívebb lett, többen kitették a Doomguard-okat, hogy a Sense Demons és a Voidcaller garantáltan védekezős démonokat idézzenek. Így a pakli sokkal jobb agresszorok ellen, viszont romlott a teljesítménye a lassabb paklik, mint például a Reno pap vagy a Mecha'thun warlock ellen.

Ha azon csodálkoznátok, miért szenved mindezek ellenére a Páratlan démonvadásztól: Consume Magic.

Hijo Cubelock-ja:

Control Cubelock 12300

Pakli megtekintése

Demonmistress Malista

Discard Warlock

Nightshade Matron Hearthstone kártya

A kaszt vadonos családjának legújabb tagja. Új kártyáival Outland-ből, többi évnyi kudarc után végre kellően konzisztenssé vált. A Hand of Gul'dan pokolian erős laphúzás, ilyen megbízható pakli pörgetéssel, és azzal a meglepően sok sebzéssel, amit a Fist of Jaraxxus-okkal, a Doomguard-okkal és a Soulfire-ökkel képes kiosztani, egy olyan agró paklivá vált, ami lassú és kombó paklikból táplálkozik. Ám visszatartják a viszonylag gyenge eredményei a Démonvadásszal, az Aluneth mágussal, a Páros sámánnal és a Kockalokk-kal szemben.

Corbett Discard Zoolock-ja:

Discard Zoolock 4800

Pakli megtekintése

Kael'thas Sunstrider Hearthstone kártya

Mecha'thun Warlock

A Bloodbloom drágítása után sokan azt hitték, vége a paklinak. Ugyanakkor másokat ez felbátorította arra, hogy újból kipróbálják, és megvizsgálják a győzelmi kondícióját. Az eredmény pedig egy olyan utód lett, ami még gyorsabban pörgeti végig a kártyáit, és beveti Dollmaster Dorian-t, a Plot Twist-et, és a Kael'thas Sunstrider-Cataclysm duót. Ugyan a típus változatlanul érzékeny az agresszióra és a Dirty Rat-re, de még mindig él azok számára, akik imádják a stílusát. Profitált a Küldis mágus bukásából, illetve a Reno pap felemelekedéséből.

TheRottenZombie Mecha'thun Warlock-ja:

Mecha'thun Combo Warlock 15000

Pakli megtekintése

Renolock

Jutott némi erősítéshez, nevükön az Unstable Felbolt-hoz, Kanrethad Ebonlocke-hoz, Keli'dan the Breaker-hez, és az Enhanced Dreadlord-hoz. De mindez nem volt elég, hogy a mai metában magas szinten teljesítsen. Kimondottan gyenge mágusok, démonvadászok és a többi warlock ellen, pedig most ezek a létra leggyakoribb paklijai. Ezt nem kompenzálja eléggé, hogy jó a Kalóz harcosra meg a Páros sámánra.

GetMeowth Renolock-ja:

Highlander Control Warlock 25200

Pakli megtekintése

WARRIOR


Újra van fény az alagút végén. A mai metában akad pár út a kasztnak a boldoguláshoz, két merőben eltérő stratégiával van jelen a létrán.

Pirate Warrior

Corsair Cache Hearthstone kártya

Egyfelől, továbbra is itt van a jó öreg kalóz banda. A legújabb Ancharrr-os változatban minden egyes fegyvert kidobtak a legendás vasmacskán kívül, míg ugyanúgy bent vannak a Corsair Cache-ek, Captain Greenskin, a Bloodsail Cultist-ek és az Upgrade!-ek. Szóval a meccseken mihamarabb magukhoz veszik Ancharrr-t, hogy laposra verhessék vele az ellenfél hősét, miközben körönként két lapot is húznak. Ami kártyát meg felhúznak, azok vagy jól működnek együtt vele, vagy fejlesztik a horgonyt.

Roppantul jó a Küldis mágus ellen, és azon kevés paklik egyike, amik képesek pozitív eredménnyel zárni a Páratlan démonvadásszal szemben, így a formátum egyik legjobb választásának számít.

Jonahrah Pirate Warrior-ja:

Pirate Aggro Warrior 11760

Pakli megtekintése

Bulwark of Azzinoth Hearthstone kártya

Odd Warrior

Másfelől, továbbra is itt van a jó öreg Baku the Mooneater. Ez a pakli minden egyes agresszort eltapos, ami a Küldis mágusokra vadászik. Szóval elméletben jól teljesíthet ebben a metában. Viszont a vadonban még mindig akad pár ellenfél végtelen értékekkel vagy sebzéssel, ami természeténél fogva fenyegető a pakli leszedés központú stratégiájára. Emiatt Tier 3, nem tudja megbízhatóan hozni a sikereit, és erősen függ a meta alakulásától.

BMKing69 Odd Warrior-ja:

Odd-control Warrior 14040

Pakli megtekintése

Outland banner

Ezzel a meta jelentésnek vége!

Írjátok meg véleményeiteket kommentben, hogy ti mi gondoltok a meta helyzetével kapcsolatban, illetve ha bármi kifogásolni valót találtatok a fordításom olvasása közben, arról is jelezettek itt bátran.

Meta jelentés fordításokkal a Standard formátum esetén egy, a Vadon formátum esetén másfél-két havonta igyekszem jelentkezni a Vicious Syndicate csapatától.

meta pakli wild

További híreink