HírekValeera Sanguinar, a Rogue

Valeera Sanguinar, a Rogue

Borovi Bence | 2014.02.10 20:25
1263

Árva. Tolvaj. Gladiátor. Orgyilkos. Rogue.

 

Valeera drawing

A Rogue meséje

A blood elf Valeera Sanguinar már fiatal korában elvesztette szüleit és árván maradt. Gyerekkorában csakúgy maradhatott életben, ha lopott. Egy sikertelen lopás után először bebörtönözték, majd eladták Rehgar Earthfury-nak, aki az erőszakos gladiátorok egyik edzője és úgy látta, hogy még nagy harcos válhat a tolvajból. Valeerá-t Rehgar egy csapatba tette egy night elf druid-dal, Broll Bearmantle-lel és egy rejtélyes, de erős férfival, aki nem emlékezett rá, hogy ki volt és hogyan került ork földre.

Valeera fight

Orgrimmari (az orkok fővárosa) érkezésük után kénytelenek voltak együtt harcolni: különben nem élték volna túl a gladiátor párbajokat az ősi Dire Maul arénában. Hamarosan nagyon jó csapattá váltak. Valeera sebességével, Broll alakváltó képességeivel és az ember ügyességével az ő hármasuk győzedelmeskedett minden gladiátor ellen. A sok győzelem után az ember a "Szellem Farkas"  nevet kapta ("Lo'Gosh" Tauren nyelven).

Valeera Sanguinar

Az idő múlásával sikerült megmenekülniük rabszolgasorsukból. Jaina Proudmoore és tanácsadója Aegwynn segítségével néhány sötét varázslatot sikerült eloszlatniuk, melyek Lo'Gosh emlékezetét blokkolták. Lo'Gosh-nak sikerült visszanyernie emlékeit és kiderült, hogy ő Varian Wrynn - Stormwind városának (az emberek fővárosa) elveszett királya! A csapat elutazott Stormwind-be, hogy visszaköveteljék Varian jogos helyét a trónon.

Míg utaztak Stormwind-be megtudták, hogy Varian egy hasonmása a királynak tettette magát. A hasonmást az egyik tanácsadója kontrollálta és manipulálta: Lady Katrana Prestor - ő a fekete sárkány, Onyxia emberi formában. Amint megpillantották a sárkányt, a sötét varázslatok, melyek Varian emlékeit blokkolták, megszűntek. Onyxia felfedte valódi alakját és megpróbálta elpusztítani a hősöket. Egy kemény küzdelem után Valeera, Varian, Broll és a többiek legyőzték Onyxiá-t és kiszabadították Varian fiát, Anduin-t a sárkány karmai közül.

Amint Stormwind jogos királya elfoglalta trónját, felajánlotta Valeerá-nak és Broll-nak, hogy maradjanak Stormwind-ben, hiszen itt megbecsülik őket, továbbá a király ügynökei és testőrei lehetnének. Valeera elfogadta az ajánlatot, de a szándékai nem voltak egyértelműek: Nem akarta szolgálni sem a Hordát, sem a Szövetséget, ő csakis Varian-t és Anduin-t szolgálja. Stormwind-ben Valeera végül kapott egy olyan helyet, amit a hazájának hívhat és a barátaival együtt lehet, akiket megszeretett.

Valeera képességei Rogue-ként szinte páratlanok: az ő bájai és ügyessége segítségével könnyen támadhatja az egyik ellensége után a másikat a csata hevében. A Hero Power-jével megidézheti kedvenc fegyvereit: Egy pár gonosz tőrt.

Ha hagyod kibontakozni, akkor Valeera elintézi az ellenfelét - vagy bármely lényt, mely az útjába áll. Harci stílusa a sebességén alapul és addig üti folyamatosan az ellenfeleit, amíg meg nem halnak. Amikor kombó kártyát használ, az ő kaszt-specifikus képessége gyakran még többet sebez, vagy egyéb hasznos effektet idéz elő. Ne vedd le a szemedet erről a Rogue-ról egy pillanatra sem!

Reméljük, hogy élveztétek ezt a betekintést Valeera történetébe és a Hearthstone rogue-ának szerepébe.

A rogue kártyáit megtekinthetitek az adatbázisunkban itt! A rogue legendary kártyája Edwin VanCleef!

Rexxar, a hunter-ről olvasható cikkünket itt találhatjátok meg, Gul'dan, a warlock-ról olvasható cikkünk pedig itt található.

hőstörténet valeera rogue

További híreink