HírekZonnenkraft cikkje a PlayIT-ról

Zonnenkraft cikkje a PlayIT-ról

Zonnenkraft | 2015.12.14 08:00
4129

Sziasztok! Magyar Zoltán vagyok, azaz Zonnenkraft a FrozenFlame csapatból! November végén részt vettem a PlayIT top8-as döntőjén, és sikerült megnyernem. Erről szeretnék egy kis élménybeszámolót tartani!

 

Mindenekelőtt beszéljünk az előzményekről. A PlayIT rendezett 2 elődöntőt az ESL-n, amelyekből az első 4-4 játékos kvalifikálta magát az offline döntőbe! Nagyon örült a csapat, hiszen Salastro és jómagam is bejutottunk, már csak azon izgultunk, hogy ne egymást kapjuk az első fordulóban, mint már számos szerencsétlen alkalommal. A PlayIT szervezői előre megadták a sorsolásokat és láttuk, hogy Palival csak a döntőben találkozhatunk maximum, ha sikerül addig eljutnunk.

Salastro és én is sokat készültünk, végül megszületett a line-up és le kellett adni előre az adminoknak. (Az én deckjeimet láthatjátok a cikk végén). Szombaton délelőtt kezdődött az élő döntő. Nem vagyok egy tájékozott ember Pesten így sikerült keresnem szintén PlayIT-re tartó embereket, akikhez csapódva eljutottam a helyszínre. Én kezdtem el a versenyt még pedig SasCool ellen. Nagyon szoros meccs volt, de sikerült 3-2-re nyernem, így a célom teljesült, azaz, hogy ne kelljen az első fordulóban hazamennem az rng miatt. Ezek után már kicsit felszabadultan tudtam játszani, az első meccs volt igazán szorongós számomra. A verseny Salastro vs Byslil meccsel folytatódott, nagy sajnálatomra Palinak nem sikerült tovább jutnia. Ezután jöttek az elődöntők, ott életem egyik legegyszerűbb meccse következett, nagyjából éreztem, hogy az ellenfelem milyen sorrendben hozza a deckjeit, rng se volt ellenem, így egy gyors 3-0-val tovább is jutottam a döntőbe. A másik elődöntő Boky és Byslil között dőlt el. Boky ejtett ki engem a kvali elődöntőjében, Byslil pedig Salastrot. Így tudtam, hogy egyikőjükkel se járok igazán jól.

Úgy döntöttünk Salastroval és Antival, hogy szétnézünk a PlayIT-en: fényképezkedtünk cosplay grillekkel, cosplayes srácokkal, akiket elsőre lánynak néztünk, bomba hatástalanító páncélos járművel és ránéztünk, hogy  egyéb standokra is. Mondhatom végtelen látnivaló és kipróbálni való volt, így nem is tudtunk mindent megnézni.

    

Aztán mondtam többieknek, hogy nézzünk vissza a HS színpadhoz, hátha én jövök már. Elég sok idő eltelt, amit tudtam, hogy Byslil 2-0-ra vezetett, de Boky visszahozta 2-2-re. Itt történt meg a verseny legfurább momentuma. Byslilnek lethal-ja volt, azonban valami gixer történt, így nem tudta felhelyezni a truesilverjét, így a muster-es kifegyverrel ütött arcba. Állítása szerint ő felhelyezte, de az animáció nem történt meg, így következő körben Boky megnyerte a meccset. A bírák végül úgy döntöttek a játékosokkal, hogy újra játszák a meccset, ott pedig Byslil diadalmaskodott. Szóval a döntőhöz érkeztünk…ott realizálódott bennem, hogy „huhh bakker a döntőben vagyok”. Byslillel beszélgettünk a verseny alatt sokat, mindketten tudtuk, mivel jött a másik. Végül ő a Druidámat én pedig az ő renolockját bannoltam. A reno deckek nem annyira stabilak szerintem, de mind a három deckem szenvedett volna ellene, így inkább bevállaltam a druid és paladin fiestát.

  1. meccs: Ő Palája vs Dragon Papom – win
  2. meccs: Ő Palája vs MechMagem – win (ez volt a legdurvább meccsem, kiraktam 5. körben a fel reavert, ő ezt következő körben lealdorozta, kb az egész deckem elégett pár kör alatt, viszont az early minionjaimmal sikerült bevinnem elég sok sebzést, aztán elkezdtünk tradelgetni. Elégett minden fireballom, antonidas is…a feladás határán voltam, erre felhúztam az utolsó lapok egyikéből a második fel reavert, mellette volt egy mirror entityből kapott quartermaster amelyre rátettem a tauntot adó spare partot, és pingeltem az arcát. 9 élete volt, elhasználta az aldorokat, a biggamehuntert a boomomra…így már csak egy taunt és heal menthette meg, ami nem volt nála, így egy hatalmas fordulattal meg lett a 2. meccs is
  3. meccs: Control Warrija és az én Midrange Palám – loose
  4. meccs: Druidja és a Midrange palám – sikerült megnyerni így a győzelem az enyém lett!

Első 3 helyezett:

1, FF Zonnenkraft

2, Byslil

3, Boky91

Nyereményeink 25,000 / 20,000 / 15,000 Ft értékű fülesek, érmek és oklevél volt. Azóta egyébként ezzel a fülessel streamelek, szóval örültem nagyon a nyereménynek.

Paklijaim:

Amire büszke vagyok, hogy a teljesen saját dragon papom nagyon jól működött. Nem titkoltam, én a druidák ellen készültem az összes paklimmal.

Végszó:

Nagyon örültem, hogy sikerült egy ilyen nagy versenyt megnyernem. Ez nagy erőt adott nekem, így úgy gondolom még több versenyen fogok elindulni. Ezzel bátorítanék mindenkit, hogy próbáljátok meg, nekem se elsőre jött az eredmény, de sikerülhet!

Facebook: www.facebook.com/frozenflamehs

Stream: www.twitch.tv/frozenflamehs

A meccsek: 

Egéb videók az eseményről: 

playit esport

További híreink