KépekVisszatérés Naxxramas-ba

#1

2020.07.22 18:00

VaBeZ profilképe

VaBeZ (Rare) - Közösség segítő

Suttogások, egy ősi sír mélyéről...
Mely horrort rejt termein belül.
Rémséges gúlok, mérgek rogyásig...
Ám az árnyak közt, leselkedik más is.
Lovagjai a halálnak és undormányok...
Aprítanak miszlikbe új kreálmányhoz.
Ha meg túlélnéd valami folytán...
Szép kis zsákmány vár bent rád.

Kerek 6 évvel ezelőtt, ezen a napon jelent meg a Hearthstone legelső kalandja, a Curse of Naxxramas. A hamarosan érkező Scholomance Academy kiegészítővel pedig Kel'Thuzad ismét tiszteletét teszi a játékban. Na meg, én még nem szántam rá magamat a Heroic Naxxramas hátlap megszerzésére... és a legutóbbi Visszapillantás a múltba kocsmai bunyó is kellemesen érintet. Úgyhogy, a felsoroltak tiszteletére (meg ürügyére), most megkísérlem végig vinni Naxxramas hősies kampányát.

15 ellenség, 15 nap, ha sikerrel járok pont kész lehetek az új kiegészítő megjelenése előtt. De hogy hat év elteltével is legyen kihívás a dologban, a retró jegyében kizárólag ebből a lapkészletből gazdálkodhatok:

Azóta több lapot is gyengítettek mára, de ez is csak növeli a kihívást, meg kíváncsi vagyok lehetséges-e még így kijátszani a kalandot. :) Hát, Anduin ebből jó eséllyel kimarad... :(

Szerkesztve: 2020.07.22 18:02

Ha remeg a föld, birodalmak hullnak porba.

#2

2020.07.22 19:33

VaBeZ profilképe

VaBeZ (Rare) - Közösség segítő

###VN Deathrattle Zoo
AAEBAf0GBNwCrwT7BbkNDTD3BIoGzgbOB7EIwgjECNkN9Q36DY4O9g4A

A hősképessége két manáért egy 4/4-et idéz... ez bizony csalás, úgyhogy fejjel a falnak, először a jó öreg zoo-val próbáltam lerohanni, mielőtt mindent ellepnének a pókok. Az első próbálkozásomnál sikerült feltartania, a harmadik körös Deathlord-ja nyert neki egy fontos kört, aztán úgy 10. kör környékén jól megszórt Locust Swarm-okkal. De másodjára már elkaptam, az ötödik körben két Doomguard-ot is asztalra hívtam, egyet kézből, egyet Voidcaller-rel (manával csalni mindig is betegnek számított).

Deathrattle-ös lényekkel ki lehet cselezni, az Abomination-jeit akár teljesen ellene fordíthatjuk, ha meg tán szorulna picit a hurok, akkor az Anub'ar Ambusher-je megölésével lassíthatjuk. Nem kezdte egyből nyomogatni a hősképességét, a kártyáival próbálja először felállítani a térfelét, de hosszú távon így sem  győznénk vele, az idő neki dolgozik. Nem sokat írhatok a paklimról, ez egy sima deathrattle-ös Zoolock. A Voidcaller-nél vigyázni a Flame Imp-pel a kezünkben. Sok egyes van, a Voidwalker is nagyon jó, de inkább időnyeréshez lesz ideális később, a kezdésnél főleg a Flame Imp-Zombie Chow-Undertaker triót akarjuk látni, utóbbi akár körről-körre nőhet az asztalon. A Knife Juggler a pici token-eket kezeli, a Dark Iron Dwarf az asztal bevételében segít, a Defender of Argus véd minket, megkerülhetetlenné teszi a deathrattle lényeinket, és jó a Locust Swarm fogadásához is. Meg utolsó löketnek bent van az öreg Leeroy Jenkins.

Érdekesség: egyetlen Curse of Naxxramas kártyát gyengítettek, az Undertaker-t, ami régen +1 életet is kapott, ha deathrattle lényeket idéztünk. Majdnem fél évet kellett erre várni, addig a Zoolock, és legfőképp a Face Hunter használta ki könyörtelenül. Ha sikerült kijátszani az első körre, akár meccsdöntő tempó előnyhöz juttathatott.

Hearthstone patch érkezik - Undertaker nerf-el és egyéb apróbb változásokkal

Ha remeg a föld, birodalmak hullnak porba.

#3

2020.07.23 19:45

VaBeZ profilképe

VaBeZ (Rare) - Közösség segítő

###VN Deathrattle Zoo
AAEBAf0GBNwCrwT7BbkNDTD3BIoGzgbOB7EIwgjECNkN9Q36DY4O9g4A

Zoo 2, Naxx 0. Elsőre lehagyott, másodjára elkaptam. Minden kezünkben lévő kártyáért egyet sebez randomra a hősképessége, kezdő kéznél még a normálisnál is jobban menjünk az egyesekre, de megfelel a Nerubian Egg is. A discard lapok is segíthetnek fogyasztani a kezünket, ha nagyon muszáj. De most is főleg egy negyedik körös Voidcaller-Doomguard bal horgossal sikerült eldöntenem a meccset.

Érdekesség: a Voidcaller a megjelenésétől kezdve egészen a kirotálásáig mindvégig meta lap volt, és hozzákötődnek az első életképes démon paklik. Naxxramas-tól a Zoolock-nál a Doomguard-dal, majd a Goblins vs Gnomes-tól a Handlock-nál Mal'Ganis-szal együtt fordult elő. Két évvel a rotációját követően, a Kobolds and Catacombs megjelenéstől vált ismét meta lappá, a vadonban máig alapköve a Cubelock-nak, ahol az említett démonok mellet főleg Voidlord-okat és Enhanced Dreadlord-okat idéznek vele.

Meta jelentés a júliusi szezon első hetéről

Szerkesztve: 2020.07.23 19:50

Ha remeg a föld, birodalmak hullnak porba.

#4

2020.07.23 20:15

Kacsito profilképe

Kacsito (Lich King) - Közösségépítő

BattleTag: Kacsito#21724

Közepes játékos

Keres: Gyakorló társat

Iderondítok egy kommenttel, hogy csak így tovább!

Bár... az a Mennydörgõ komisz egy jószág.

#5

2020.07.23 20:16 | Válasz: (#4) Kacsito (Lich King) hozzászólására

VaBeZ profilképe

VaBeZ (Rare) - Közösség segítő

Csak nyugodtan, nem privát fórum. :)

Ha remeg a föld, birodalmak hullnak porba.

#6

2020.07.24 21:42

VaBeZ profilképe

VaBeZ (Rare) - Közösség segítő


### VN MalyMill
AAEBAaIHBMQBpQO0A68EDbQB2QLtAs0DgATGBYgH9gf4B90IhgnbCvMMAA==

Nulla manáért két random ellenséges lényt dob vissza az ellenfél kezébe a hősképessége. Az asztalt, és ezzel együtt a zoo-t el is felejthetem, csak dobálnám ki a manám az ablakon. Viszont ingyen dupla Shadowstep minden körben... ide egy mill rugó jól jöhet, legalábbis azt gondoltam. Egy igen kezdetleges mill paklit építettem (nagyjából bedobtam a Coldlight Oracle-t és kész) zárásként Malygos-szal, főleg olcsó varázslatokkal, és csatakiáltásos lényekkel készültem a hősképessége ellen. Végül ezúttal is másodjára nyertem, a meccs elején tele pakolta az asztalát apró lényekkel (ahogy a képen látszik), így csak hatot tudott nekem sebezni körönként, amit aztán vissza is gyógyultam a két Earthen Ring Farseer-rel. Főleg ezzel teltek a körök, közben a fegyvereimmel vittem lefelé az életét. Mikor meg már 20 élete volt, az egyik farseer helyett Leeroy Jenkins-t kezdtem ráuszítani, és három kör alatt végeztem is vele.

Na, ezt a paklimat teljesen újraépítenem a történtek fényében, egyáltalán nem ajánlom. Túl sok a nehéz lény, a dolog Malygos-os részét is teljesen kukáznám, olcsó kártyát kellenek, más különben elégnek feleslegesen. Igazából, az Earthen Ring Farseer és Leeroy Jenkins is kaszt semleges, szóval bármely más kaszt is megtenné ezzel a taktikával. Csak időben magunknál kell tudni ezeket, és bízni abban hogy ugyanígy teleszemeteli a saját térfelét. Mágussal lehet pingelgetni vagy varázsokkal arcra menni, a többi fegyver forgató kasztnál fegyverekkel...

Érdekesség: Maexxna a Hearthstone egyik leggyengébb legendás lapja. Csak 2019 második felével kezdett érdemben játékot látni, a Battlegrounds mód megjelenésével, de ott is csak tech lapnak számít a hatosok között, semmi többnek. Ezenkívül, legfeljebb igen balszerencsés aréna- vagy felfedezés (discover) választék eredményeként találkozhattunk vele.

Ha remeg a föld, birodalmak hullnak porba.

#7

2020.07.25 12:08

Casualplayer profilképe

Casualplayer (Legendary) - Közösségépítő

Apropó, telepakolja a boardot az ellen: a nyuszikat sem az eszükért szeretjük. 

Így végre megvan az első szárny minden kaszttal.

Szerkesztve: 2020.07.25 12:13

#8

2020.07.25 18:46 | Válasz: (#7) Casualplayer (Legendary) hozzászólására

VaBeZ profilképe

VaBeZ (Rare) - Közösség segítő

Hát, gratula neked is, meg a nyúlnak is. :D Ha lett volna még egy köre, és berántotta volna minden idők legijesztőbb Iron Hide-ját...

Ha remeg a föld, birodalmak hullnak porba.

#9

2020.07.25 19:30

VaBeZ profilképe

VaBeZ (Rare) - Közösség segítő

### VN Hand
AAEBAf0GBvYCrwS5DYQOhQ76DgyTBPsFzgb7BpIHtgfOB+EHjQjECMwI3AoA

Bármikor meghal egy ellenség, egy 5/5-öst idézz a hősképesség. Agró újból kicsukva, legelőször egy Freeze Mage-et akartam építeni, lemondva megint az asztalról, de mivel sem Alexstrasza-m, sem Doomsayer-eim, ezért inkább egy olyan paklit akartam, aminek a lényeit nem lehet egy könnyen eltenni láb alól. Úgyhogy megint egy öreg kuriózumot, egy Handlock-ot építettem.

Ja igen, elfelejtettem valamit megemlíteni még az út legelején: ha igazán hardcore lennék, akkor Naxxramas-ból csak az adott szárnyakig elért lényekből játszanék, de szerintem így is elég kihívás lesz, és szeretnék még legalább ennyi változatosságot a dologba. Ebből a Handlock-ból például lazán kilehet dobni a legendás Naxx triót, a helyükre pedig mehetnek mondjuk Chillwind Yeti-k, Sen'jin Shieldmasta-k vagy Boulderfist Ogre-ék is, mert ezek inkább töltelék lapok, nem rájuk kell menni.

Ez már a negyedik alkalom, hogy első paklival, másodjára sikerült győznöm. Elsőre balszerencsém volt, Sylvanas Windrunner áthúzott egy 4/2 Abomination-t, majd Noth is kijátszott még egyet, így egy olyan kelepcébe kerültem, ahol elvesztettem a komplett térfelemet, neki meg termet 3 5/5-öse. Mindkét próbálkozásom hamar eldőlt, ennyi alapján úgy láttam főleg lényekre épül a paklija, és csak a Plague az, ami igazán kellemetlen lehet.

Kezdő kéznél főleg a Mountain Giant-et, a Twilight Drake-et vagy a Molten Giant-et akarjuk, de a Shadow Bolt, a Hellfire és a Soulfire is jó. Utóbbi varázslat, a Power Overwhelming és Leeroy Jenkins meccszáráshoz vannak. A többi lény meg főleg drága érték bomba. Ha Sylvanas Windrunner meghal, akkor előbb idéződik egy ellenséges 5/5-ös, és utána húz át egy lényt a képessége, szóval garantáltan elcsenhet valamit nekünk.

Érdekesség: a Sludge Belcher kis túlzással minden meta pakliban szerepelt Blackrock Mountain-ig. A kontroll és kombó paklinak védelem, az agróknak nyers értékek, a középtávú pakliknak mindkettő terén rengeteget nyújtott.

Szerkesztve: 2020.07.25 19:32

Ha remeg a föld, birodalmak hullnak porba.

#10

2020.07.26 20:41

VaBeZ profilképe

VaBeZ (Rare) - Közösség segítő

### VN Deathrattle Hand
AAEBAf0GBvYCzgbMCLkNhA6FDgz3BPsF+wa2B84H+weNCNwK9Q36DYEOjg4A

Hősképesség (0 mana): sebezz 3-at a bal szélen levő ellenséges lénybe. Megint milyen hívogató asztal fogad... Nosza, először megint a VN Hand-del próbáltam meg, de három vereség után beláttam, hogy változtatnom kell. Heigen paklija egy démon zoo, és a meccs elején egy Voidcaller-rel kezd a térfelén. Az első körében azonnal kiszórja az apró démonait a The Coin-nal, hogy a Voidcaller ne azokat idézze. A Doomguard hozzá a legdurvább célpont, de sok Voidcaller akad rajta kívül, szóval Matrjoska babaként is viselkedhet a Caller.

Túl passzív volt kezdésénél a paklim, és a Life Tap is nagyon az ő malmára hajtja a vizet, de nem feltétlen kéne még passzolni a Handlock-ot, a Molten Giant-ek nagyon jók. A hősképesség ugyan erősen akadályoz abban, hogy a térfelemről megállítsam, de pár deathrattle lénnyel talán maradhat valami nekem. Úgyhogy a VN Deathrattle Zoo-val vegyítettem a paklit. Kidobtam a  Mortal Coil-okat, mert egyszerűen nincs idő szerencsésen kihasználni, és nem is érne itt annyit az az egy húzás. A Shadow Bolt nem elég jó a kezdéshez, túl gyors a paklija, a Hellfire tud csak valamennyi időt nyerni. A Mountain Giant már a VN Hand-nél túl kockázatos (dupla Life Tap) és lassú volt a negyedik körre, így meg hogy lényeket is idéznék az első pár körre, végképp használhatatlan volna. A Faceless Corruptor túl lassú és mohó eszköz ide, ha kimegy egy [Twiligth Drake] vagy Mountain Giant, akkor minél előbb egy Sunfury Protector-nak vagy egy Defender of Argus-nak kell lemennie velük. Leeroy Jenkins és Loatheb túl nehéz és felesleges, muszáj folyamatosan kontroll alatt tartani a térfelünket, innen kell megnyerni a harcot. Egy Siphon Soul-t megtartottam: amellett, hogy bevegyük az asztal, az életünkre is nagyon kell figyelni, mert Heigan Soulfire-ökkel is beviheti az utolsó döfést, próbáljunk 8 élet felett maradni. Na jó, mi megy be: a zoo-mból átjön a kezdéshez a Nerubian Egg és a Haunted Creeper. Újra itt van a Voidcaller-Doomguard duó is, kibővülve trióvá a Dread Infernal-lal, ami szintén jó ha taunt-ot adunk rá. Középtávhoz a Sludge Belcher-t raktam, két lényt is képes feltartani. Végül megint, Stalagg és Feugen elfogadható, de le lehet nyugodtan cserélni őket másra is, itt sem zavarnak túl sok vizet (igaz Stalagg két [Errution]-t is kibír).

Háromszor vesztettem a VN Hand-del, majd a VN Deathrattle Hand-el negyedjére lett meg a meccs. Na, itt már azért volt némi kihívás, igaz belelköthetnék valahol abba, hogy ez csupán egy verseny, aminél rengeteg múlik a szerencsén. De majd később részletesen, Naxxramas alakul.

Érdekesség: Heigan the Unclean-nek nem csupán a lelke nem higénikus. ;)

Szerkesztve: 2020.07.26 20:42

Ha remeg a föld, birodalmak hullnak porba.

#11

2020.07.28 20:51

VaBeZ profilképe

VaBeZ (Rare) - Közösség segítő

### VN Taunt Up!
AAEBAZ8FAA/6AaMCtALcA/sE9AX3Bc8GigflB/YHrAjzDP4NgQ4A

(Nem. Nem feledkeztem meg Loatheb-ről.)

Négyet sebez egy manáért a hősképessége, szóval ez sem fog kímélni az asztalon. A Massive Runeblade egyszer sem szabad, hogy elérjen minket (20-at sebez hősiesen), mert utána ha más nem a hősképességével simán kivégez minket. Úgyhogy ne próbáljuk tartogatni a Mind Control Crystal-t, feltétlen az legyen az első körünk. Egyébként meg, legelőször kikémleltem a VN Deathrattle Zoo-val, utána pedig összedobtam egy taunt paklit fegyver ellenes kártyákkal. A legelső változatba több taunt-ot gyömöszöltem, de utána kapcsoltam, hogy a kisebbek feleslegesek, mert Unbalancing Strike (4 sebzés hősiesen). Azért választottam a paladin-t a harcos helyett, mert a hősképessége jó Razuvious-é ellen (hiába 2 páncél, ha 4-et el is veszthetünk, a Silver Hand Recruit-ok pedig hosszabb távon fenyegetőek rá nézve). Van gyógyítás is, kemény megvédeni magunkat az asztalon és fogadni a pengéit. Úgyhogy a fegyver ellenes lapokat ne dobjuk ki feleslegesen, négy is van neki a rúna pengéből, kritikus hogy mindre legyen válaszunk. Na, ez már tizednegyedjére lett meg, egy kimerülésig tartó küzdelem végén.

Érdekesség: Naxxramas volt a "deathrattle kiegészítő". Megjelenésével két és félszeresére (25-re) nőtt a deathrattle lapok száma, és a Death's Bite közülük a legelső, ami nem lény. Azelőtt az összes deathrattle lap a Klasszikus készlethez tartozott (amiknek fele legendás kártya volt, egészen 2017-ig, Sylvanas Windrunner kirotálásáig). Az Alap készletben máig nem szerepelt deathrattle kártya.

Szerkesztve: 2020.07.28 21:25

Ha remeg a föld, birodalmak hullnak porba.

#12

2020.07.29 20:47

VaBeZ profilképe

VaBeZ (Rare) - Közösség segítő

### VN Buff Up!
AAEBAZ8FBNwD9AW5DfoODUajAvsFzwb7Bq8H9gf4B48J8wz3DfoNjA4A

Egy manáért egy feltöltött mana kristályt és egy kártyát húz a hősképessége. Gothik-nak vannak olyan lényei, amik ha meghalnak olyan 0 támadásos lényeket idéznek nekünk, amik minden kör elején egyet sebeznek belénk. Na végre, szabad az asztal.

Először megint a zoo-val kezdtem, de nem lehet figyelmen kívül hagyni a térfelét. Utána arra gondoltam taunt-olhatnám a semmire kellő szellemeket, elővettem hát a Handlock-ot, de muszáj vigyázni az életünkkel. Úgyhogy a taunt-olás ötletét megtartottam, de újból a paladin-hoz fordultam, és a gyógyításon kívül tápoló kártyákat is vettem magamhoz. Tegyenek is valamit a kísértetek, ha már lopják a napot a térfelemen. Nem raktam be túl nehéz lényeket, mert tart magánál Corruption-öket. Nincsenek nála durvább közvetlen sebzések, de vannak Drain Life-jai, és így is elég nyomás alatt leszünk a kísértetek és az Abomination-ök miatt. Bent vannak ugye a Sunfury Protector-ok és a Defender of Argus-ok, és szorult helyzetre a Wild Pyromancer és az Equality. Tápoló és húzás gyanánt itt van még a Mad Scientist-Avenge duó, ha a Bosszút nem halászná ki a tudós, önmagában sem rossz, és jó olcsó aktiváló a piromániáshoz is. Utólag beraktam a Coldlight Oracle-öket is: kell a húzás, hogy szabadon tudjunk kombinálni a lapjainkkal (akár Loatheb és Sylvanas Windrunner helyére mehetnek Gnomish Inventor-ok), és Gothik pakliját is még jobban fogyasztják (mert középtávtól a hősképessége nekünk dolgozik). Apró emlékeztető: ha tele a térfelünk, nem idéződhetnek meg a kísértetek. Hetedjére lett meg, negyedjére ezzel a paklimmal.

Érdekesség: a kezdetekben egészen más sorrendben érvényesült a deathrattle mechanika. Így eshetett meg többek közt az is, hogy a Goblins vs. Gnomes idején, az Explosive Sheep-Poison Seeds kombó minden lényt elpusztított az asztalon. Ez így volt egészen a Whisper of the Old Gods-ig, mikor a deathrattle működésének módosításával ez a kombó megszűnt létezni. Máig ez volt az egyetlen kemény asztaltörlője, és máig a Poison Seeds maradt az egyetlen asztaltörlőre emlékeztető kártyája a druidának. Mert a kasztnak mindig is ezt szabták meg egyik gyengeségeként: az asztaltörlők hiányát.

Szerkesztve: 2020.07.29 22:22

Ha remeg a föld, birodalmak hullnak porba.

#13

2020.07.29 22:16

Sok energiát fektetsz a topikba, látszik hogy szereted és élvezed is! Az egész nagyon informatív, élménybeszámoló jellegű, és szinte minden szemszögből rávilágít az akkori Naxxramasos kalandra. Egy frissen kezdett játékosnak külön érdekesség ez a bemutató, de még egy veterán is kedvet kaphat, hogy a régi feltételek mellett megint megmérkőzzön a fertelmes hősökkel.

#14

2020.07.30 09:13

Kacsito profilképe

Kacsito (Lich King) - Közösségépítő

BattleTag: Kacsito#21724

Közepes játékos

Keres: Gyakorló társat

Már csak az a baj, hogy nincs egy ösvény, ami ide irányítja az olvasókat az oldalon :(

Bár... az a Mennydörgõ komisz egy jószág.

#15

2020.07.30 11:53 | Válasz: (#14) Kacsito (Lich King) hozzászólására

Legalább a legutolsó kommentek alapján ide lehet találni.

#16

2020.07.30 12:46 | Válasz: (#15) kossza (Golden Common) hozzászólására

Kacsito profilképe

Kacsito (Lich King) - Közösségépítő

BattleTag: Kacsito#21724

Közepes játékos

Keres: Gyakorló társat

Hidden quest: kell egy Naxx ellenség pakli a leírásban egy linkkel ehhez a képhez.

Mindegy is mik vannak a dekkben, a link elég :D

Bár... az a Mennydörgõ komisz egy jószág.

#17

2020.07.30 21:04

VaBeZ profilképe

VaBeZ (Rare) - Közösség segítő

Köszönöm mindenki, próbálkozom. Az önmagában még sovány tartalom, hogy én most hogyan játszom ki a kalandot. Ezért gondoltam pár aprósággal bővíteni a dolgot, a veteránoknak emlékkép, az újoncoknak meg valóban érdekesség gyanánt. Szerencsére mostanában új tagokkal gyarapodott az oldal. :) De ez sem nagy meló ám, a régi emlékeimnek és élményeimnek járok utána. Váratlanul feldobott az a kocsmai bunyó. :) Ja, és bőven elég az oldalsáv "értesítőnek", ne lihegjük túl. Akit esetleg érdekel ez a kis időutazás, az becsatlakozik, vagy már követ, esetleg fel is iratkozott ide.

Úgy tervezem ha sikerült megszereznem a hátlapot, akkor később még készítek egy részletesebb összefoglalót, most csak egyelőre az első benyomásaim rögzítem a legyőzött ellenfelek után.

Ha remeg a föld, birodalmak hullnak porba.

#18

2020.07.30 21:05

VaBeZ profilképe

VaBeZ (Rare) - Közösség segítő

### VN Control
AAEBAZ8FBLQC+wWKB7kNDaMC+wTPBvsG4Qf4B6wIjwnbCtwK8wz+DYEOAA==

5 manáért két lapot húz a hősképessége. A paklijában nincsenek lények, és erős összhangban a három lovassal, amik egyenként immunitást biztosítanak neki. Passzív kontroll stílusa van (mágus-pap-warlock) egy paladin titok lapos csomaggal, a rúna pengéje pedig egy 3 2/3, ami +6 támadó értékkel bír, ha mind a 3 lovas halott. (De ha nem ölnénk meg mindet, hanem legalább egyet elcsennénk? Hm... talán ide is visszajövök még.)

Kikémleltem a zoo-val, ide természetesen csapni való... nem férünk az arcához, a lovasok meg erősek. :D Szóval, előbb a lovasokat kell eltenni láb alól, és aztán végezni vele. Nos legelőször a Doomsayer ugrott be, de az nekem továbbra sincs, és arra is határozottan emlékszem, hogy...

- Doomsayer... most nagyon okosnak hiheted magad...

... nem is túl tanácsos használni, úgyhogy inkább megint elővettem a VN Taunt Up-ot!, mert talán azzal elég ideig fel tudom tartóztatni a lovasokat, hogy aztán...

- Equality? Nem amíg én figyelek!

Na ezt viszont elfelejtettem... de, a paladin gyógyításai ide is jók, csak a lovasokkal kell rafináltabbnak lenni. A VN Taunt Up!-ot dolgoztam át: mivel tiltva van, kivágtam a komplett Equality csomagot, a helyére pedig egy taunt csomag, két Stampeding Kodo és Sylvanas Windrunner került. A fegyver ellenes lapokból csak egy Acidic Swamp Ooze maradt a kezdéshez. Használ Avenge-eket, ezért betettem két Aldor Peacekeeper-t, a Sunwalker túl lassú és passzív, kiraktam mindkettőt.

Ennél a harcnál is főleg a kezdést kell túlélni: rendesen nekünk esnek a lovasok, de taunt-okkal és az Acidic Swamp Ooze-zal ki lehet húzni (mivel ugye nincsenek lények a paklijában, a Deathlord tökéletes). A Shadow Word: Pain tud kellemetlen lenni (főleg most hogy 2 mana!), ezenkívül csak Corruption-ök vannak nála eltávolítás gyanánt, és ha taunt-os lényre sütné el, akkor a lovasok kivárják vele a következő kört. Írtam már, nagyon jól jön, és kell is a gyógyítás. Mert még ha sikerülne is elállni az útjukat: ha már eléggé megmarcangoltak minket, akkor Rivendare-nél vannak Frostbolt-ok, Soulfire-ök és Drain Life-ok is. Egyszer 8 életről végzett velem így, és így maradtam 1 életre a képen is (alapból kánikula van, de akkor még jobban megizzadtam.) Vigyázzunk a titkokkal: az Avenge-dzsel mindenképp ügyeljünk, ahogy a Repentance-szel is, igaz sajnos a kezdéskor nem nagyon lesz idő erre. A Redemption-re meg legyen elég lényünk, de nem annyira veszélyes. Van nála Mass Dispel is, ezzel is számoljunk, mikor a térfelünket építjük. Hatodjára lett meg, élőholt kaszárnya megtisztítva a fény által.

Érdekesség: ugyan nem olyan rossz, mint Maexxna, de Baron Rivendare sem látott sokáig komolyabb játékot. Neki is csak a Battlegrounds mód megjelenése hozta el a megváltást, viszont Maexxna-val ellentétben, ott már kezdettől fogva nagyon erős ötösnek számít még a mai napig is. Ezenkívül, főleg Deathrattle alapú Mill Rogue paklikban szokott felbukkanni, amiket csak szórakozásból játsszanak, és még ezekben is csak elvétve találkozhatunk néha a báróval. Életükben és holtukban is barátok voltak Kel'Thuzad-dal.

Ismerd meg az instákat! – Naxxramas
(WowLore Fordítások)

Ha remeg a föld, birodalmak hullnak porba.

#19

2020.07.31 20:05

VaBeZ profilképe

VaBeZ (Rare) - Közösség segítő

### VN Play Time
AAEBAf0EAA+sAcABiwOABO0E+wSWBbwFvAj1DfcN+g3+DYEOiQ4A

4 manáért elpusztíthat egy ellenséges lényt a hősképességével, és van egy 3 4/8 kapója windfury-val, ami ha elhasználódik visszakerül a kezébe. Ennyi, nincs paklija, nincs a kezébe semmi, a körei végén nem ég ki (fatigue).

Szóval, csak ne hagyjuk hogy hozzánk férjen. A mágust választottam, hogy több fagyasztós lapom is legyen, ezen kívül tauntokat és pár deathrattle lényt raktam a hősképessége miatt, a Mad Scientist segít mielőbb élesíteni a védekezős titoklapokat. Nagyjából ennyi. Az Ice Lance-ek természetesen kivégzésnek is jók, ha már fagyasztva van a melák. Azt figyeltem meg meccs közben, hogy teljesen ignorálja a hősképességével a deathrattle lényeket. De tényleg, még a Deathlord-ot és a Sludge Belcher-t is inkább leverte, és csak aztán, a Slime-ra nyomta meg.

Egyből meglett. :)

Érdekesség: régen a barátságos lények halálához kötött titok lapok, a Duplicate, a Redemption és az Avenge azonnal aktiválódtak, ha a Mad Scientist deathrattle-je által kerültek játékba, mert bizony a tudós halála is beszámított. Később ezt az interakciót is felszámolták. A Mad Scientist máig erős kártya, igaz nem állandóan fordult elő a metákban. Megjelentését követően a Face Hunter és a Freeze Mage, a The Grant Tournament idejében a hírhedt Secret Paladin, majd a League of Explorers-től napjainkig elvétve a Reno Mage játszotta. A Mainstreets of Gadgetzan óta pedig máig alapnak számít a Secret Mage-nél a vadonban.

Ha remeg a föld, birodalmak hullnak porba.

#20

2020.08.01 20:42

VaBeZ profilképe

VaBeZ (Rare) - Közösség segítő

(Holnap írom le mit történt. Már most elküldtem volna, csak közben elment nálam a net, és minden elveszett, most pedig nem állok neki még egyszer.)

Érdekesség: ha Stalagg meghal az egyik játékosnál, akkor Thaddius akkor is megidéződik, ha Feugen a másik játékosnál halt meg korábban (és ez persze igaz fordítva is). Ha Stalagg és Feugen egyszerre hal meg, akkor mindkettejükért idéződik egy-egy Thaddius.

Ha remeg a föld, birodalmak hullnak porba.

Ha bejelentkezel, vagy regisztrálsz, akkor válasz írására, privát üzenetek küldésére és sok másra is lehetőséged lesz, illetve a captchát sem kell kitöltened!

Új vendég hozzászólás