Összes pakli Új pakli

Classic- Mill Druid

Minden információCsak a pakli lapjai

Leírás

Azért emelem ki ezt a képet, mivel konkrétan ez a lap a Youthful Brewmaster segítségével jelentős mennyiségű face sebzésektől mentett meg. A sok kis lénye meg pont nem voltak elég erősek hogy egyből letudják volna szedni a pályáról. Így lényegébe oda vissza raktam a taunt-os lényemet, míg végül sikerült vele kifárasztanom a Zoo-t.

Üdvözletem!

Mai alkalommal megint csak egy Classic paklit hoztam nektek, ami nem más mint egy Mill Druid pakli. Először is szeretném leszögezni hogy a képek ne tévesszenek meg senkit se, a pakli nem jó, és lényegében csak a szebb pillanatokat válogattam ki. :) 

A teszt során 10 meccsből 6 verség és 4 győzelem lett a végeredmény. 

Szerencsétlenségemre sok aggro paklival találtam szembe magam amik ellen sokszor nem tudtam mit tenni. Ezzel rá is tértünk a pakli fő gyengeségére. Az pedig maga az agresszív stratégia. Legyen szó akármilyen tempo vagy aggro pakliról, ez a lista konkrétan szenved ellenük. 

Ami nem is meglepő, hiszen jóformán nem sok fegyverünk van velük szemben. Ráadásul minden egyes laphúzásnak örülnek, hiszen ezzel is pont a kezükre játszunk a mi stratégiánkkal. Classic-ban fontos szerepe van a laphúzásnak mivel nem sok lehetőség van rá hogy a fél paklinkat feltudjuk húzni egy két lap segítségével. Kivétel ez alól a Miracle Rogue. Neki ott van a Gadgetzan Auctioneer plusz a Preparation és más egyéb combo lapok. 

Így lényegében a mi stratégiánk olyan az aggro paklik számára, mintha meghívnánk őket még egy körre a pultnál. ( Jobb nem jutott eszembe, elnézést :P )

Azzal hogy felhúzzuk nekik a kívánt lapokat és még csak meg se kell erőltetniük magukat hozzá, hát maradjunk annyiban hogy nem csoda ha mindig kikaptam tőlük. 

Lassabb paklikkal szemben viszont egész jól muzsikált a lista. Természetesen a Force of Nature + Savage Roar kombó itt is nélkülözhetetlen, és jóformán csak azzal tudunk nyerni, ha a fatigue fenyegetés nem lenne elég. Főleg Control Warrior pakliknál érvényesül ez igazán. 

Épp ezért alacsony szintekre abszolút nem tudom ajánlani a paklit mivel ott sok az aggro pakli, talán magasabb szinteken meglehet vele tréfálni az ellenfeleket ahol jobban előfordulnak már lassabb paklik is. 

Druid még egy talány számomra, mivel a mana ramp dolgaival szintén megtudja oldani azt, hogy ne legyen tele a keze, miközben meg izmosabb lényekkel pakolja tele az asztalát. Amikkel szintén meggyűlhet a bajunk akár rövid távon is. 

A legfőbb baj ezzel a mill stratégiával a már korábban említettek mellett az, hogy lényegében mindent beáldozunk egy stratégia kedvéért, ami vagy bejön vagy nem. 

A Rogue jobb mill pakli ilyen téren, mert vannak olyan laphúzó lapjai is, melyek a kisebb lények leszedésére is alkalmasak. Igaz a Druid arzenálban is előfordul egy két hasonló lap, ám azok van hogy visszafelé is eltudnak sülni. Aggro pakli ellen nem feltétlenül szeretnénk Naturalize lapot elhasználni, mivel igaz hogy leszedhetünk vele egy lényt a térfeléről ( pl Doomguard ), de cserébe meg adunk a kezébe 2 lapot. 

Ráadásul a Coldlight Oracle lapot, ami a fő mozgató eleme ennek az egész stratégiának, a Druid nehezebben tudja kihasználni mint a Rogue. A Rogue ugyanis rendelkezik még egy olyan lappal, ami hatalmas előnyt tud adni, ez pedig nem más mint a Shadowstep. Ennek segítségével szintén visszatudja venni a kezébe a Coldlight Oracle-t, ami máris kettővel olcsóbb lesz a kezében. 

Nem mindegy hogy 3 vagy 1 manáért cserébe tudunk valamit kijátszani. Ráadásul a Rogue ezt jól összetudja fűzni kombó lapokkal is, miközben folyamat húzza a lapokat. 

Druid erre nem képes. Ám mégis amiért megpróbálkoztam egy Mill jellegű paklival az nem más mint a Naturalize lap. Nem rég említettem hogy aggro paklik ellen milyen rossz tud lenni ez a kártya, cserébe control jellegű paklik ellen kiváló tud lenni. 

Valamint nagyban hozzájárul a Mill stratégiánk kivitelezéséhez is. Szintén elengedhetetlen lapunk lesz még a Youthful Brewmaster, és Shadowstep hiányában itt van nekünk az Ancient Brewmaster. Ez a lap egyébként egész jó tud lenni aggro paklik ellen is, de mirror meccsekben is sokszor jól tudott jönni, Chillwind Yeti-k ellen. 

Innervate lapunk szintén nagyon hasznos, főleg a már előbb említett Ancient Brewmaster miatt is, na meg természetesen a Force of Nature + Savage Roar kombóhoz is nagyon jó. 

Az Argent Squire végül lecseréltem egy Worgen Infiltrator-ra. Nem mintha jobb lenne, viszont van hogy ezzel a lappal jobban letudok szedni pl egy Flame Imp-t stb.

A Loot Hoarder lapokat is szintén lecseréltem Novice Engineer-rekre. Statokban sokkal rosszabb mint a Loot Hoarder, cserébe gyorsabban tudunk lapokhoz jutni. Ami sokszor életmentő tud lenni, főleg a későbbi körökben. 

A két Wild Growth helyére én a következő lapokat tudom javasolni. Lehet akár megint csak 2 Loot Hoarder a további laphúzás miatt. Bár van elég lehetőség rá enélkül is, érzésem szerint. 

Doomsayer egy érdekes választás, ám az a baj vele hogy az aggro paklik sok esetben inkább ignorálják ezt a lapot, és helyette maximalizálják a bevitt sebzés mennyiséget. 

Faerie Dragon már egy fokkal érdekesebb választás, mivel ezt a lapot nem lehet direkt sebző varázslatokkal leszedni. Megtévesztésnek se rossz, ha ellenfelünk azt hiszi hogy valami aggro, vagy tokken Druid paklival játszunk. 

Wild Pyromancer talán az egyik legjobb választás ha aggro ellen akarunk valamit érni, mivel az olcsó spell lapjainkkal jól lehet kombózi. Akár még asztalt is takaríthat. 

Bloodmage Thalnos se egy rossz választás ilyen téren. A Spell damage sokat számíthat, főleg a korai körökben. Ha meg leszedik akkor lényegében egy Loot Hoarder csak egy kis extrával. 

Keeper of the Grove nagyon fontos lapunk, mivel Silence mellett a 2 sebzés is nagyon sokat számít. Főleg a korai körökben aggro paklik ellen.

Swipe az egyedüli érdembeli fegyverünk a gyorsabb paklik ellen. De az ellenfél arcának is jót tud tenni ha kicsit ráncba szedjük vele. :P 

Druid of the Claw szintén fontos lapunk. Az esetek többségében a Taunt lény lesz kijátszva, ám van mikor a Charge-os macska is jól tud jönni. Főleg a Savage Roar kombóval, finishernek. 

A Venture Co. Mercenary-t, végül lecseréltem Elite Tauren Chieftain legendásra.

Egyrészt mert E.T.C is tökéletesen beleillik a Mill stratégiába az extra lapjával, más felől a Big Game Hunter nem tud vele mit kezdeni, ha önmagában nézzük a lapokat. A Venture Co. Mercenary effektje viszont nagyon durván tud hátráltatni minket ha úgy adódik. Az értékei pedig nem feltétlenül kárpótolnak minket ezért cserébe. 

Plusz mikor még ezzel a paklival kísérleteztem, akkor még nem volt meg nekem az Elite Tauren Chieftain lap. :)

King Mukla hasonló elven működik mint a Naturalize. Jól meg kell válogatni a pillanatot hogy mikor akarjuk az ellenfelünk kezét, banán hegyekkel elárasztani. 

Azért mondtam banán hegyeket, mert a King Mukla-t is érdemes lehet a Youthful Brewmaster, illetve az Ancient Brewmaster lapok segítségével többször is kijátszani. Ha meg valami lényt agyon buffol a banánokkal, arra ott van a Naturalize. Ravaszabb játékosok a banánokat szét is szórhatják a gyengébb lényeik közt, ezzel is nyomást gyakorolva ránk. Erre érdemes lehet figyelni. 

Röviden a teszt meccsek eredményei a következők:.

1. meccs, Face Hunter ellen veszteséggel zárult. 

2. meccs szintén egy Face Hunter elleni vereséggel zárult. 

3. meccs, ZooLock ellen zajlott, vereséggel zárult. 

4. meccsnél a Control Warrior ellen, már sikeresen tudtam alkalmazni a mill stratégiát. 

5. meccs megint csak egy Control Warrior ellen zajlott, és megint csak tudtam nyerni. Egyébként ugyanaz a játékos volt ellenem, mint az előző meccsben. 

6. meccs már egy Paladin ellen volt. Itt szintén tudtam nyerni, szerencsémre nem egy aggro listával jött velem szembe az ellenfelem. 

7. meccs, már megint egy ZooLock ellen volt, vereséggel a végén. 

8. meccsnél megint egy Control Warrior-ral kellett farkasszemet néznem. Akárcsak az előző Control Warrior meccseknél, itt is tudtam nyerni. 

9. meccsnél aztán megint egy ZooLock-al sorsoltak össze. Természetesen vereséggel zárult a dolog. 

10. meccs milyen meglepő de megint csak egy ZooLock ellen volt. Szintén verességgel zárul a dolog. 

Ezzel pedig végére is értem a pakli bemutatásnak. Ahogy azt már korábban is írtam, ne ezzel a paklival kezdjetek neki a havi szezonoknak! Alacsony szinteken elpicsáznak benneteket ezzel a listával az aggro paklik. Cserébe magasabb szinteken látnék benne potenciált, főleg ha sok a Warrior, vagy Handlock a létrán. 

Összességében ez a pakli inkább fun, mintsem komolyan használható vagy vehető, de egynek elmegy szerintem. Egyedinek se feltétlenül mondanám mert én is belefutottam már hasonló pakliba. Csak természetesen nagy ritkán.

Ha valaki esetleg Classic-ban már unná a Combo Druid paklikat akkor azoknak ez a lista egy jó kikapcsolódás lehet egy két meccs elejéig. 

Minden esetre akinek felkeltette az érdeklődését az tegyen vele egy próbát, és jó szórakozást kívánok hozzá!

Következő alkalommal egy Classic Mage paklit fogok hozni nektek. Hogy milyet az még egyenlőre legyen titok. :)

2

FIGYELEM: Ennek a paklinak a lapjai már módosítva lettek, a változásokat a pakli jelenlegi lapjai alatt tekinthetitek meg!

Összes értékelés: 2

Alfons profilképe

Alfons (Rare) - Közösségépítő

BattleTag: alfons#2420

Létrehozott paklik: 371

365 napon belül: 153

Átlagos értékelés: 1.92 (Jó)

Leggyakoribb kaszt: Druid

Druid lapok

Név Mana Támadás Élet
Vanilla szettInnervate x2 0
Vanilla szettNaturalize x2 1
Vanilla szettWrath x2 2
Vanilla szettSavage Roar x2 3
Vanilla szettKeeper of the Grove x2 4 2 4
Vanilla szettSwipe x2 4
Vanilla szettDruid of the Claw x2 5 4 4
Vanilla szettForce of Nature x2 6

Semleges lapok

Név Mana Támadás Élet
Vanilla szettWorgen Infiltrator x2 1 2 1
Vanilla szettNovice Engineer x2 2 1 1
Vanilla szettWild Pyromancer x2 2 3 2
Vanilla szettYouthful Brewmaster x2 2 3 2
Vanilla szettColdlight Oracle x2 3 2 2
Vanilla szettKing Mukla x1 3 5 5
Vanilla szettAncient Brewmaster x2 4 5 4
Vanilla szettElite Tauren Chieftain x1 5 5 5

Pakli változások

Legutóbbi változtatás: 2022.09.10 12:59-kor, az alábbi változásokkal:

Név Mana Támadás Élet
- Vanilla szettWild Growth x2 2
- Vanilla szettVenture Co. Mercenary x1 5 7 6
- Vanilla szettArgent Squire x2 1 1 1
- Vanilla szettLoot Hoarder x2 2 2 1
+ Vanilla szettWorgen Infiltrator x2 1 2 1
+ Vanilla szettNovice Engineer x2 2 1 1
+ Vanilla szettWild Pyromancer x2 2 3 2
+ Vanilla szettElite Tauren Chieftain x1 5 5 5

Még több Midrange Druid pakli

Még több pakli a feltöltőtől ()

Ha bejelentkezel, vagy regisztrálsz, akkor válasz írására, privát üzenetek küldésére és sok másra is lehetőséged lesz, illetve a captchát sem kell kitöltened!

Új vendég hozzászólás