Összes pakli Új pakli

SA Control Paladin

Minden információCsak a pakli lapjai

Leírás

Itt a Scholomace Academyhez készült pakli kocepcióm. A control paladin a kedvenc deckem, szóval most is csináltam egy theorycraftolt paklit neki. Nem, nem biztos, hogy működni fog, mindenesetre aki szereti a control palát elszórkozhat majd vele.

A kontrol palát eddig leginkább a wincondition és a laphúzás hiánya akadályozta. Nos örömmel jelenthetem ki, hogy ebben a pakliban laphúzás az van! (Talán túl sok is.) Értéket pedig leginkább a visszakevert libramokból -és egyéb spellekből- szerez. Ugyan control pakliról beszélünk, de erre a deckre is jellemző az, ami az elődeire: control pakli léte ellenére képes nagy tempóra is egy-egy körben. Elég csak a mech-tojásos Mechano-Egg paladinra gondolni, az is képes volt egy-egy kör alatt igen megszaladni.

Educated Elekk révén képes nagy mennyiségű spellt a pakliba visszakeverni, de ennek a paklinak nem elsődleges winconditionja a fatigue, mert fel is tudja húzni, pillanatok alatt. Octosari és Vectus 16 kártyát húz elvileg, de ha Vectus mindkét tokenje képes ugyanazt a deathrattlet megkapni, akkor ez egy igen veszélyes képesség. Tulajdonképpen ebben a pakliban meg van oldva a paladin laphúzást érintő problémája. De Vectus nem csak ezért van itt. Az 5 mana 6/6 -két tokennel- már önmagában korrekt, főleg ha figyelembe vesszük, hogy a paladin köztudomásúlag szereti a tokeneket. Közepesen átsülve, és lehetőleg buffolva. A paldin primeja, Murgur Murgurgle szinte az egyetlen igazán erős paladin legendary a megelőző évekből, mely akár önmagában is képes meccset eldönteni. Ha Gift of Luminanceal sokszorosítod méginkább. Egyébként könnyen fel is tudja ez a deck húzni azt a bizonyos primeot/okat...

Silence miatt -mely újra nagyobbacska teret kapott- nem aggódnék igazán, hiszen nincs annyi némítás, amely egy lassabb meccsen elég lenne erre a paklira. A Subdue-High Abbess Alura dilemmát egyenlőre az új legendary nyerte, de ez még nem végleges, a két kártya üti egymást, csak az egyik legyen benne a pakliban egyszerre.

A Gift of Luminancera visszatérve: a spell számos lapra elnyomható, Octosarira mondjuk nem ajálnlott. Érdekes, és hasznos dolog, hogy előbb a spell kasztolódik el, és a spellburst képesség csak azután aktiválódik, ez High Abbess Aluraval eredményez egy szinregiát, mert:

High Abbess Alura kirak -> Gift of Luminance rárak -> divine shield felkerül -> 1/1 másolat megidéződik -> az eredeti példány spellburstja elhasználódik, az 1/1-esen viszont megmarad.

A paladin hagyomásnyosan hiányt szenved rushal rendelekző lényekben, talán mert a buffolás és a rush egy igen jó szinergiát jelent. Itt én használok egy Animated Broomsticket, mely egy boardclear lényegében, a libram of wisdomokat pedig akár egy körben is többször használahatom majd.

A Blessing of Authority OP.

Asztal takarításban is elég jól áll a pakli ahhoz, hogy ne kelljen Wild Pyromancert használni, amely ugyan egy gyakori lap volt a contorl paladinban, de mégiscsak elfoglalt két helyet, és nem is tudott maga helyett kártyát húzni.

Miért került bele Jepetto Joybuzz? Mert célzott laphúzást jelent, és tulajdonképpen nincs rosz targetje a deckben. Legroszabb esetben a két Aldor Attendant valamelyikét/mindkettőt találja el, és így 1 mana 1/3-ból, 1 mana 1/1-et csinál, de az a nyolcadik kör után már keveset számít. Ja, és azért még ebben az esetben is elmondhatom, hogy a libramok költsége csökkennt, és egy-két olyan lap, ami borzalmas topdecket jelent, kikerült a pakliból.

A Voracious Readert talán cserélni lehetne egy Lightforged Blessingre, érzés szerint. Talán. Vagy valmilyen módon némi healt csempészni a pakliba. Várom a probléma megoldását a kommentben.

Ez egy kiváló pakli!

8

FIGYELEM: Ennek a paklinak a lapjai már módosítva lettek, a változásokat a pakli jelenlegi lapjai alatt tekinthetitek meg!

Összes értékelés: 11

Max Stirner profilképe

Max Stirner (Golden Common)

Létrehozott paklik: 4

365 napon belül: 0

Átlagos értékelés: 5.5 (Hihetetlen)

Leggyakoribb kaszt: Paladin

Paladin lapok (23 db)

Név Mana Támadás Élet
Ashes of Outland kiegészítőAldor Attendant x2 1 1 3
Ashes of Outland kiegészítőHand of A'dal x2 2
Ashes of Outland kiegészítőLibram of Wisdom x2 2
Ashes of Outland kiegészítőMurgur Murgurgle x1 2 2 1
Legacy szettConsecration x2 3
Scholomance Academy kiegészítőGift of Luminance x1 3
Scholomance Academy kiegészítőLord Barov x1 3 3 2
Ashes of Outland kiegészítőUnderlight Angling Rod x2 3 3 2
Scholomance Academy kiegészítőHigh Abbess Alura x1 4 3 6
Ashes of Outland kiegészítőAldor Truthseeker x2 5 4 6
Scholomance Academy kiegészítőBlessing of Authority x2 5
Ashes of Outland kiegészítőLibram of Justice x2 5
Ashes of Outland kiegészítőLady Liadrin x1 7 4 6
Ashes of Outland kiegészítőLibram of Hope x2 9

Semleges lapok (7 db)

Név Mana Támadás Élet
Scholomance Academy kiegészítőAnimated Broomstick x1 1 1 1
Scholomance Academy kiegészítőEducated Elekk x2 3 3 4
Scholomance Academy kiegészítőVoracious Reader x1 3 1 3
Scholomance Academy kiegészítőVectus x1 5 4 4
Rise of Shadows kiegészítőJepetto Joybuzz x1 8 6 6
Saviors of Uldum kiegészítőOctosari x1 8 8 8

Pakli változások

Legutóbbi változtatás: 2020.08.01 06:26-kor, az alábbi változásokkal:

Név Mana Támadás Élet
- Scholomance Academy kiegészítőGift of Luminance x1 3
+ Rise of Shadows kiegészítőJepetto Joybuzz x1 8 6 6

Még több Paladin pakli

#1

2020.08.01 23:21

Mr. Gábor profilképe

Mr. Gábor (Epic) - Közösségépítő

BattleTag: RagingBull#2350

Tapasztalt játékos

Keres: Gyakorló társat

Szeretném ezt a paklit kipróbálni legalább egyszer és szívesen játszanék ellene is, maximum egyszer.. Ment a kék nyilacska!

#2

2020.08.03 21:48

Kacsito profilképe

Kacsito (Hall of Fame) - Közösség segítő

BattleTag: Kacsito#21724

Tapasztalt játékos

Keres: Egyebet

Közepesen átsütve :D

There must always be a Hearthstone Hungary…

Ha bejelentkezel, vagy regisztrálsz, akkor válasz írására, privát üzenetek küldésére és sok másra is lehetőséged lesz, illetve a captchát sem kell kitöltened!

Új vendég hozzászólás