Összes pakli Új pakli

Standard- Az elementálok természete! ( elemental shaman )

Minden információCsak a pakli lapjai

Leírás

Shaman jó kis dolgokat kapott a minisetből. Nem állítanám hogy metapakli lesz az elemental shaman de sokkal játszhatóbb lett. Hihetetlen amúgy hogy 2 darab lap ennyit tud dobni egy paklin. Primal Dungeoneer kiváló nagyon kellet a shamanak és az új elemental is jó ( Wailing Vapor ). 

Én csak így random összedobáltam de így is teljesen élvezhető a játék vele. Al'Akir + Rockbiter örök kombó, és még Alex is van benne. Új murloc legendás is kiváló.

Ajánlom szintén ezt a paklit, jó szórakozást kívánok hozzá!

4

Alfons profilképe

Alfons (Rare) - Közösségépítő

BattleTag: alfons#2420

Létrehozott paklik: 464

365 napon belül: 46

Átlagos értékelés: 2.09 (Jó)

Leggyakoribb kaszt: Druid

Shaman lapok

Név Mana Támadás Élet
Core szettLightning Bolt x2 1
Forged in the Barrens kiegészítőWailing Vapor x2 1 1 3
Darkmoon Faire kiegészítőCagematch Custodian x2 2 2 2
Core szettRockbiter Weapon x2 2
Core szettHex x1 3
Forged in the Barrens kiegészítőPrimal Dungeoneer x2 3 2 3
Ashes of Outland kiegészítőSerpentshrine Portal x2 3
Darkmoon Faire kiegészítőWhack-A-Gnoll Hammer x2 3 3 2
Forged in the Barrens kiegészítőEarth Revenant x2 4 2 6
Forged in the Barrens kiegészítőLilypad Lurker x2 5 5 6
Ashes of Outland kiegészítőShattered Rumbler x1 5 5 6
Core szettFire Elemental x2 6 6 5
Core szettAl'Akir the Windlord x1 8 3 6

Semleges lapok

Név Mana Támadás Élet
Forged in the Barrens kiegészítőKindling Elemental x2 1 1 2
Darkmoon Faire kiegészítőGyreworm x1 3 3 2
Darkmoon Faire kiegészítőCircus Amalgam x2 4 4 5
Forged in the Barrens kiegészítőMutanus the Devourer x1 7 4 4
Core szettAlexstrasza the Life-Binder x1 9 8 8

Még több Shaman pakli

Még több pakli a feltöltőtől ()

#1

2021.06.04 18:55

Kacsito profilképe

Kacsito (Hall of Fame) - Közösség segítő

BattleTag: Kacsito#21724

Tapasztalt játékos

Keres: Egyebet

Hallos Scalard!? Alex is van benne! :D

There must always be a Hearthstone Hungary…

#2

2021.06.04 19:46 | Válasz: (#1) Kacsito (Hall of Fame) hozzászólására

Scalard profilképe

Scalard (Golden Common)

BattleTag: Scalard#2175

Közepes játékos

Hát figyu, Sámánnak kettő is elkélne, és levehetnék négyre úgy talán megkarcolna. :D

Borzalmasan kevés sámánnal találkozok, szerintem kifejezetten intelligens játékot kíván meg (szinte minden sámán játékos szokott köszönni), nem rajtuk múlik, hogy a béka segge alatt trónolnak, a Blizzard szarik a kasztra. Én örülnék többet találkoznék velük, mert ha nagynéha kikapok tőlük leginkább azért van mert nincs lehetőségem gyakorolni velük annyit a meccseket. (meg az azt is jelentené, hogy kevesebb palával is játszok :D)

#3

2021.06.04 22:14 | Válasz: (#1) Kacsito (Hall of Fame) hozzászólására

Alfons profilképe

Alfons (Rare) - Közösségépítő

BattleTag: alfons#2420

Hehe csak a biztonság kedvéért került bele, na meg kb mással nem is tudna nyerni még ha Al'Akir nem jönne be. :)

#4

2021.06.04 22:32 | Válasz: (#2) Scalard (Golden Common) hozzászólására

Alfons profilképe

Alfons (Rare) - Közösségépítő

BattleTag: alfons#2420

Sajnos az egész hearthstone egy vicc, én már lassan ott tartok hogy classic és minden más formátum mehet a levesbe. Konkrétan ma találkoztam wildban olyan magel ami 0 manából egy kör alatt kifingatott. Fosta az olcsó spelleket magából, és már ez első meccs ilyen volt bronz 10-en. De hát ez milyen fun az ellenfelem szerint, ja az volt szavakkal nem tudnám kifejezni, a mákos jó.... anyukáját. :/ :D 

Standardban meg röhej hogy kijöttek új lapok és kb 20-30 meccsből talán ha 4-5 alkalommal láttam új lapokat? És az is mind shaman volt?! Nevetséges hogy emberek ennyire lusták még arra is hogy legalább kipróbálják az új dolgokat. Nem mivel nincs új meta pakli így mindenki marad a régi jól begyöpösödött, akarom mondani bevált pakliknál. Hó eleje van silver10-ről holnapra tuti meglesz a legend.. vagy én nem értem. Jó nem kell mindenkinek játszani a minisetel és azt is értem hogy nem akar vagy nem tud rá fizetni, de hogy ennyire ne érdekelje az embereket. Aztán meg megy majd a hisztériázás ha már túl unalmas a meta. Én továbbra is fent tartom hogy most sikerült a legszarabb metat összehozni amit csak lehetett. Pedig voltak már undorító metak máskor is de ez nálam mindent visz. 

Szarakodnak a nerfekkel is, értelmesen nem mernek hozzányúlni semmihez se, amiből csak lehet kisajtolják a pénzfizetési lehetőséget, nem kommunikálnak le értelmesen semmit se meg sehogy se. Szarnak az egészre. Én eljutottam oda ha azt mondanák hogy lehúzzák a rolót nem siratnám meg, max azt az időt amit eddig is beleöltem. Kár értem mert amúgy önmagában a játékkal semmi bajom nincs. 

#5

2021.06.05 08:23 | Válasz: (#4) Alfons (Rare) hozzászólására

Kacsito profilképe

Kacsito (Hall of Fame) - Közösség segítő

BattleTag: Kacsito#21724

Tapasztalt játékos

Keres: Egyebet

Ha nem jönne több kieg boldogan lefarmolnám az egészet :)

Amúgy egyetértek minden szóval. Említettem is valahol, hogy az APM Mage volt az első ellenfelem bronz 10-en.

Úgy gondolom, hogy a matchmaking fejlődhetne olyan irányba, hogy az ilyenek egymással versenyezzenek, mi meg egymással :D én meta dekket nem is jatszom, csak ha írok róla. Amíg van csillagom boldogan haladok DR huntival, vagy ami eszembe jut (trójai falovas Druid!?).

A dia5 a cél, de már nem is biztos, hogy az epic lapért. Nincs már annyi új lapom, és nem is használom annyit őket. Inkább a csillagok tetszenek. Aminek még semmi értelme. Nem játszom casualt, mert az nem ad a win-ek számában, és akarom az arany portrékat.

Egy szó mint száz, éljen az offmeta, meg a classic, meg a classic offmeta, (van a csőben egy cikk is róla ;) :D). Nem mellesleg köszönjük az igyekezetet az új kártyák bebikázására, 20 dekk per kieg nem semmi meló, főleg, hogy minden kasztot leírsz, pedig általában az ember max 2-3 kaszttal próbálkozik.

Szóval köszi!

There must always be a Hearthstone Hungary…

#6

2021.06.05 10:59 | Válasz: (#5) Kacsito (Hall of Fame) hozzászólására

Alfons profilképe

Alfons (Rare) - Közösségépítő

BattleTag: alfons#2420

Én köszönöm a figyelmet! Az az igazság hogy ma már jobban élvezem azt hogy agyaljak egy pakli megépítésén mint hogy a metat követve net deckeljek én is. 

Valamelyik nap is feladtam egy meccset mert rossz lapjaim voltak. Az illető felvett barátnak megkérdezni hogy miért adtam fel mikor szerinte egy rossz paklival ment. Standard OTK rouge paklival volt, lehet hogy metaban rossz de akkor se tudtam rá reagálni. Inkább feladtam hogy ne húzzuk egymás idejét. Épp másik meccs közepén voltam mikor az kedves kolléga feltette a kérdését. 1 perc se telt el már retardáltnak meg hülyének nevezet csak mert nem reagáltam rá abban a másodpercben. 

Az angolom amúgy se valami jó így lassabban tudok válaszolni bárkinek. De az hogy konkrétan 1 percet se tudott várni, és már pocskondiáz az számomra elképesztő. Ilyen azért régebben ritkábban fordult elő szerintem. Minden esetre az ilyen megmozdulások nem tesznek jót se az embernek se a játéknak.  

Kissé lehet elragadtattam magam tegnap írtakkal, de attól tartom magamat a véleményemhez. Nagyon elszomorít hogy ma már egyáltalán nincs az mint még anno classic idején hogy tényleg csak szórakozásból leüljön az ember játszani a játék mellé. Akkor is volt meta de én tisztán emlékszem hogy én is rank 15-ön bohóckodtam sokáig és nem jött szembe annyi fullos meta deck, mint ma már bronz 10-en.

Egy nagy hazugság hogy a szintednek, és játékodnak meg-felelő, azonos szintű játékost állít eléd. Vajon miért nem láthatjuk játék közben mint régen a rangoknál is hogy a másik játékos bronzon vagy diamondban játszik? Csak a nevét láthatod majd mikor felvesszük egymást barátnak derül ki hogy ő már magasabb szinteken játszik csak mondjuk sokat vesztett, és akkor meg összesorsol egy silveresel? 

Érdekes ahogy hangoztatják azt hogy nem akarják hogy mindenki legendet elérje, ennek ellenére rengeteg olyan játékossal találom szembe magam hogy még 500 wint se érte el egy egy kasztal de már legend hátlappal rendelkezik. 

Régebben az hogy valakinek arany hős portréja és legend hátlapja volt jelentett valamit, mert tudtad hogy ügyes volt és sikerült nagy nehezen elérnie ezeket, ma meg már ezt is sikerült elértékteleníteni. 

Az hogy jönnek új lapok amik lehet nem jelentősek meta szempontjából, már azt is jelenti hogy senki nem is akar velük még csak játszani sem, nem hogy kisérletezni az röhej. Nem hiszem hogy a fejlesztők is annyira örülnének ennek, ha már voltak szívesek elkészíteni nekünk. 

Tudom hogy most már alap és elvárt dolog lett de amikor először bejelentették hogy 3 kieg+ most már 1 miniset jön majd 1 évben, én soknak tartottam. 

100-on felül van a lapoknak a száma minden kieg megjelenésekor, + ott vannak a wild lapok ezeket nehéz egyszerre figyelemben tartani és az idő múlásával csak nehezebb lesz majd. Nem védeni akarom őket, csak kicsit gondoljunk bele a lapokat végignézve hogy milyen feltételeknek, követelményeknek kell megfelelniük. De például azt nem értem hogy egy egy régebbi mechanikát miért nem hoznak vissza egy új kiegben? Pl inspire, echo stb. Vagy ha visszahoznak is miért nevezik másnak?

Egyszerűen annyi mechanika lesz már hogy nem lehet majd észben tartani. 

Szintén elszomorít az a mentalitás és hozzáállás a játékosok részéről hogy net deck huszárként elhitetik magukról hogy milyen jók, miközben technikailag ők is csak más pakliját másolva jutottak el oda ahova. Mert valaki vagy valakik csak kitalálják ezeket a paklikat is, ilyen vagy olyan módon. 

És épp ezért mikor valami más szokatlan, eltérő paklival találkoznak és látják hogy ők vannak fölényben, egyből megy a BM és szívatás, lehülyézés. 

Miközben a másik oldalon meg lehet hogy csak akar egy két fun meccset játszani. 

Szomorú az is hogy ha rankeden haladni akarsz konkrétan csak az aktuális meta paklikkal teheted meg, mással nincs esélyed, vagy csak szenvedés az egész. 

És én szerintem egy játéknak elsősorban a szórakozásról nem pedig a hajtépésről kell szólnia. Persze kinek mi a szórakozás. 

Számomra kiváló példa arra hogy hogyan kellene jól csinálni az a YuGiOh Duel Links. Viccen kívül az a játék sokkal freetoplay barátabb, ritka lapokat sokkal könnyeben és jobban be lehet szerezni. Van amikor csak úgy hozzád vágnak egy egy ritkább lapot vagy moneyt stb. Farmolni is sokkal könnyebb ráadás úgy hogy akár nem is kell más játékos ellen játszani. És ami még szebb hogy akár full meme paklival is tudsz eredményt elérni, és még szórakoztató is. Ha van egy problémás lap akkor azt limitálják hogy mennyit tehetsz a paklidba vagy egy időre megy banlistára, majd előkerülhet későbbi szezonokban megint. Ezzel kb alternatívan megvan oldva hogy ahelyett hogy szét nerfelnének valamit csak parkolópályára teszik egy időre. Így nem érzed azt hogy tök feleslegesen szerezted be a lapot. És bízhatsz abban hogy később ugyanúgy használható lesz majd. 

Hasonló megmozdulás volt a hs részéről ez a core set-s dolog is. Nem akarom a fent leírt játékot se reklámozni de ott pl nem tolják a pofádba a mikrotranzakciókat se. Van de legalább nem tolják az arcodba. Nem tökéletes az a játék se ott is van mocsok unfair pakli, és meták, de sokkal jobb ellenük egyrészt játszani mert van esélyed fordítani a meccsen régi lapokkal is és gyorsabban is reagálnak egy egy problémára a fejlesztők is. 

A régi HS rendszerben is tudom hogy a rank 15 és 10 nem volt valami nagy szám, de érdekes mód jobban élveztem mert saját paklikkal jutottam el odáig. Nem is nagyon tudtam az akkori meta paklikkal játszani mert nem voltak meg a lapok stb. 

Ma meg már mindenki felüti a különböző oldalakat és kiválasztja a leghatékonyabbat. Nem is azt ami tetszik neki. Mert a lényeg a győzelem. De igazából mit ér el vele az ember. Én már kifejezetten unom ezt a hörcsög játékot hogy minden hó elején kezd a 0-ról. Aztán egyik alakalommal van mázlid könnyen megvan minden, másik alkalommal meg kínszenvedés árán sincs meg amit szeretnél. Wildban kifejezetten nem tetszik hogy van 3-4 kaszt aminek van egy mocsok unfair paklija és akár évekig azt tolják. Anno mikor felvezették a standard ötletét már akkor voltak akik megmondták hogy ez lesz. A standard kapja a priorítást a wild meg megy a levesbe. Most az hogy néha esetleg rendeznek egy egy versenyt oda, ez kb arra jó hogy megmutassák az embereknek hogy ez a format is még létezik. 

A mostani standard meg számomra elképesztő hogy hogyan gondolták komolyan a mage, priest, és paladin végtelen értékekkel való machinálást. 

Ilyeneknek nem szabadna létezni, későbbiekben is problémás lesz ez nem csak most. Főleg hogy kitudja milyen lapok jönnek még ami meg kitudja hogy wildban is milyen pakliknak ad majd újra teret. Nagyszerű példa a quest mage és rouge. A rouge questet is hányszor nerfelték? 

Ha limitálnának egy egy lapot pl mennyit lehetne belőle kijátszani libram esetén, máris nem lehetne végtelen értékekről beszélni de attól még megmaradna a pakli erőssége csak nem csalna úgymond. 

Vagy valami ilyesmi. De olyanok se legyenek már mint a bohóc esetén hogy a druida 6.körben már kirakja és az egykét kaszton kívül a többi isnta conced mert azoknak nincs rá olyan lapja ami megoldhatná a helyzetet. 

De amíg a pénz és üzlet motiválja a céget is és ameddig a játékosok ebbe beletörődnek ( mert az hogy nem lehet ezzel mit csinálni nem igaz, ez csak a probléma félresöprése, a cégnek meg válasz arra hogy nem kell megerőltetniük magukat fele annyira sem, miközben meg forog a lé. de mikor drasztikusan csökkent a játékos bázis megtudtak alkotni egy Battlegroundot például amit máig az egyik legjobb játékmódnak tartanak sokan a hsben. ) addig nem is várjuk el hogy változni is fog valami. Szerintem 2 kieg és az 1 miniset bőven elég lenne egy évre, és lehet érdemesebb lenne kevesebb lapot belerakni egy egy új kiegbe. Mondjuk 80 lap. Így hamarabb megtudná szerezni a lapokat mindenki és normálisabban is lehetnem balanszolni. Kevesebb töltelék lap lehetne akkor stb. Ez csak az én elképzelésem nem mondom hogy jó megoldás is.

A kozmetikai dolgokkal kapcsolatban így hogy most már goldért is meg lehet venni őket nincs problémám. Így valóban eldöntheti mindenki hogy ki miben akar fizetni vagy hogy kell e neki vagy sem. 

Én minden esetre kitartok a továbbiakban is továbbra is fogok paklikat készíteni mert szeretem csinálni. Ha meg lesznek olyanok akiket érdekel is, akkor már megérte. 

Köszönöm nekik is a figyelmüket, és érdeklődésüket!

Szerkesztve: 2021.06.05 11:07

#7

2021.06.05 11:59 | Válasz: (#4) Alfons (Rare) hozzászólására

Scalard profilképe

Scalard (Golden Common)

BattleTag: Scalard#2175

Közepes játékos

Ez nagyon érdekes amit mondasz, mert a kieg óta mindenkinél találkoztam új lapokkal, (egy kettőt alig várok hogy kikaparjak) de lehet még pár szívás és megveszem a minisettet mert összejön a gold, és ezentúl nem érdekelnek a hátlapok :D 

Amúgy ez tényleg fun :D ha Te csinálod, az a baj vele nem lehet végigvinni mert az ellen megunja a banánt és kilép. :D viccet félretéve ezért nem játszok Wildban, ott olyna hajmerezstő dolgok vannak hogy csak így nézek. Oda szerintem 3-4 éves tapasztalat tuti kell. Classicon elgondolkoztam, oda majdnem minden lapom meg van kikaparnék néhányat ami kell azt meglátjuk mire megyke vele.

Standard védelmében azért annyit elmondanék, hogy nem nagyon van más választásod, van egyfajta játék amivel haladni tudsz, ha meg váltasz elkezdesz veszíteni. Én is összepakoltam még van 3 másik dekket, de hát nem jók. Ellenem is jött egy pala, nem nyomta a secreteket, hetedik körre halott volt. Pedig pakolgatta ám a bika lényeit. És ez a követklező kiegig szerintem így is marad sajnos. Ha legalább lenne két féle út, már változatosabb lenne. Egy éve konkrétan a negydeik körig ki se lehetett találni ki milyen típusú játékot nyomat az adott kaszttal. Én is bőszen pakolgattam a varikat hogy elhitessem magamról nem Reno mage vagyok :D

De le a kalappal, tényleg én is úgy érezm az egy éves xpm alapján hogy ez egy elég fos ami most van.

#8

2021.06.05 12:01 | Válasz: (#5) Kacsito (Hall of Fame) hozzászólására

Scalard profilképe

Scalard (Golden Common)

BattleTag: Scalard#2175

Közepes játékos

WoWban van ilyne hogy a 20 BG közül melyikkel nem akarsz játszani és azt kipipálod mert pl vért hánysz tőle, vagy meg van minden achi és csak megy vele az idő. Itt is lehetne, hogy nah milyen kasztot pipálj ki... bár lehet akkor a keresés nem 10 mp lenne hanem 10 perc :D Meg biztos nincsenek ebben a játékban Botok? Egész elképesztő hogy mindegy mikor akarok játszani talál egy ellenfelet.

#9

2021.06.05 12:19 | Válasz: (#6) Alfons (Rare) hozzászólására

Scalard profilképe

Scalard (Golden Common)

BattleTag: Scalard#2175

Közepes játékos

"Egy nagy hazugság hogy a szintednek, és játékodnak meg-felelő, azonos szintű játékost állít eléd. Vajon miért nem láthatjuk játék közben mint régen a rangoknál is hogy a másik játékos bronzon vagy diamondban játszik?" 

Ezen már én is agyaltam? Mondjuk az én fejem totál tele van ennek a szarrágó cégnak a conspiracy theory-aival mert mióta megtudtam hogy a WacCraft 2 úgy volt kódolva hogy minél többet veszítesz annál szarabbul játszott a gép, és így végül képes voltál legyőzni... ha ilyet 97-ben meg tudtak már csinálni, akkor bármit megtudnak ma már. Aztán azt hazudnak amit akarnak. Legjobb hogy ezt anno éreztem, hogy ha újrakezdek egy meccset, visszatöltök egy állást már mintha könnyebb lenne. Elsőre sose sikerül, de harmadikra meg simán, de azt hittem azért mert rutint szereztem, meg tudom mi hol van a térképen, merre kell menni, stb. Közben meg itt szórakoznak az emberrel, hogy béna, jó hát legyen már egy kis sikere.

"És én szerintem egy játéknak elsősorban a szórakozásról nem pedig a hajtépésről kell szólnia." igen de ez már E-sport :D

"Anno mikor felvezették a standard ötletét már akkor voltak akik megmondták hogy ez lesz. A standard kapja a priorítást a wild meg megy a levesbe. "

Ezen a Wildon sokat gondolkodtam, és ez lehet nem fog tetszeni, de kb ez a nyugdíj, mindenki szarik rá, csak annak fontos aki benne van, kb hálásak lehetnek az emberek hogy megmaradnak a lapjaik ott, az egy játszótér, ott ellehetsz velük, de a lényeg a Standard hát azt tolja az a 10-20 ember a Tournamenteken is :D Az hozza a pénzt. Ugyanezt csinálja WoW-ban is, az új kieg a SL az a lényeg, az előtte lévő 7 bugos? Kit érdekel? Nem működik egy quest, kit érdekel? Évekig nem javítják, meg nyomatja a help rendszerük a kamuszöveget. De ugyanilyen az egész játékvilág, hát abból nincs pénz, hogy egy neked keves 10-20 éves játékkal játssz, vagy megoldják hogy az egyáltalán kegyeskedjen elindulni modernkori rendszereken. (A GoG ebből a szempontból iszonyatos terheket vett le az ember válláról) Ha kell majd reforgeoljuk, ami miatt már a régi szép nosztalgikussal se tudsz játszani, mert felhazsnáltuk a kódját, és összeolvasztottuk, ééérted reforged. Hányás

#10

2021.06.05 12:29 | Válasz: (#6) Alfons (Rare) hozzászólására

Scalard profilképe

Scalard (Golden Common)

BattleTag: Scalard#2175

Közepes játékos

"A mostani standard meg számomra elképesztő hogy hogyan gondolták komolyan a mage, priest, és paladin végtelen értékekkel való machinálást. "

biztos magam ellen bezsélek, de ezt én is utálom, ezektől a Created by lapoktól is agyfaszt kapok, multkor volt egy meccsem Priesttel, és ők jelenleg elég easy winek, az egyetlen esélyük kb ha a végtelenségig húzzák a lapjaikat, nekem még volt kettő lapom, neki meg 18, hogy a picsába csinálja ezt? Egy öt perces meccset félórára elhúzott, és ha nem vagyok olyan előrelátó hogy C'thun testvért beleteszem a pakliba, akkor felszívja az összes spellemet, és életben marad... well played.

"De olyanok se legyenek már mint a bohóc esetén hogy a druida 6.körben már kirakja és az egykét kaszton kívül a többi isnta conced mert azoknak nincs rá olyan lapja ami megoldhatná a helyzetet. " bár a hatodik körben rakná ki :D

Szerintem nagyonértékesek ezek a gondolatok, azt is mutatja hogy egy játékos aki a kezdet óta nyomja hogyan csalódik a cégben aki egy klassz játékot ígért neki aztán meg folyamatosna szétbaszta (ugyanezt csinálta a WoW-al is, de hát úgy látszik valaki sosem tanul). De pont az ilyenek mint te alkotják az igazi játékosokat, akik megpróbálják a saját képükre formálni azt ami éppen adatik, cska ez néha nagyon nehéz, és szerintem most ez van, a következő kieg után nagyobb lesz a választék. 

Továbbra is azt mondom hatalmas blődség hogy egyszerre ölnek meg 3 kieget, ha 3 havonta lenne változás és mindig kirotálna az éppen aktuálisan legöregebb kieg sokkal barátibb lenne, sokkal változatosabb maradna a játék. (De ugye azzal több meló is lenne).

#11

2021.06.05 16:10 | Válasz: (#7) Scalard (Golden Common) hozzászólására

Alfons profilképe

Alfons (Rare) - Közösségépítő

BattleTag: alfons#2420

Naaa tegnap óta csak felfedezték az új lapokat is? :DD 

Amúgy örülők ha kitaláltak és jöttek új paklik, én tegnap ki voltam akadva azon hogy alig találkoztam új lapokkal standardban. Direkt rászántam a fél napomat és egyszerűen alig találkoztam új lapokkal nem hogy paklikkal. Csak az eddigi meta paklikkal. Konkrétan szám szerint felírtam magamnak direkt hogy hány játék alatt látok majd új lapokat. És ilyen szempontból kiszámíthatóak a hs játékosok mert az volt amire számoltam. Az előző minisetnél szintén ugyanígy jártam. 

Direkt 4 kasztal mentem 5-5 meccset, standardban. ( warrior, mage, druida, shaman ) 25 meccsből 8 játékban volt, ( 4 shaman, 2 druida, 2 warlock ) és olyat is számoltam amiben csak elvétve volt 1-2 lap a minisetből. 

Persze ahogy írtam én is megértem ha valaki nem akar költeni rá semmilyen formában sem, és inkább gyűjt kövi kiegre. Szerintem árban 2000 gold 35 új lapért még határeset. 

Viszont azt nem akarom elhinni már pedig a tapasztalat azt bizonyítja ha valami nincs kihatással a metara akkor az embereket az nem érdekli. Csak a győzelem számít semmi más. És igazából valóban rá vagyunk kényszerítve a net deckek használatára ha haladni akar az ember előre. Múlt szezonban sikerült wildban most először elérnem nekem is a diamond rangot. Addig saját paklival ( wildos lock and load hunterrel ) mentem előre. Utolsó meccseknél mikor már csak 1 győzelemre voltam a szint lépésre mindig olyan ellenfelet adott ami fixen megvert, vagy nekem jöttek a lapok rosszul. 

Elegem volt és azt mondtam hogy jó akkor nézek valami meta net decket. Érdekes mód egyből meglett. Örültem mert végre sikerült elérni azt a szintet, másrészt meg borzasztó csalódott is voltam hogy nem saját paklival sikerült ezt elérnem. Azóta meg wildban minden hülyeség szembejött már velem is bronzon. 

Abszolút nem érzem azt hogy annyira megérte. Jó több packot nyithattam, több dust jutott, húrrá. :DD 

Köszönöm szépen amúgy a hozzászólásokat! A wow és warcraftos dolgok újak és érdekesek voltak számomra. főleg a warcraft 2, eszméletlen. Valahogy én is ezt érzem a HS-nél de nem csak most, már évek óta hogy "szórakoznak az emberrel, hogy béna, jó hát legyen már egy kis sikere."

Én direkt megfogom nézni majd ebben a hónapban, megyek  wildban direkt meta deckel, hogy most is sikerül e majd elérnem ugyanoda mint előző hónapban. Mert nekem van egy olyan gyanúm hogy nem fog engedni ha vért hugyozok se.

Én nem állítom azt hogy nem számít ki hogyan játszik egy egy paklival, kell némi ismeret, tapasztalat az egészhez, de én azt viszont állítom hogy a szerencsén több múlik. És nem csak arra értem hogy amikor kéne nem ad kulcs lapokat egy egy szituációhoz ( megfigyelésem hogy amikor kéne egy leszedés abban a meccsben nem adja a kellő lapot, mikor meg kezdesz egy másik meccset rögtön első körökben oda adja amikor meg már nem biztos hogy kell. és gyakran előfordul ez nem csak egyszer kétszer. ) hanem inkább arra hogy a paklidnak mindig a legrosszabb matchupokat adja. 

Ha meg szerencséd van és kifogsz egy jó szériát akkor jönnek a 70-80% winrates paklikkal hogy ezzel lett legend, másoknak meg nem működik. Azok panaszkodnak, az illető aki meg szerencsés volt lehülyézi a többit hogy nem tudnak vele játszani. :D 

Mindegy ez van, nem tetszik és nem is fogom elfogadni ezeket a dolgokat, hogy megmondják nekem mivel játsszak mert ők tudják jobban helyettem is. 

Akkor meg mi szükség rám, ja hát fizetni azért csak jó lenne, a pénzed azért az csak megfelel nekünk?! Kár hogy amikor belekezdtem az egészbe anno akkor első célom az volt hogy összegyűjtsem az összes lapot, aztán a standard rotációval ezt az elképzelést szépen keresztül húzták. Azóta csak azokat kraftolom le amiben én személy szerint látok fantáziát, vagy csak tetszik, akár jó akár nem. 

Mindegy épp eleget fejtettem már ki szerintem hogy mi a bajom a játékkal, elszomorít mert amúgy szeretem, de ahonnan indult és amivé lett, nekem nem adja már azt az élményt. Egyenlőre nálam marad a classic ( az is ameddig tart, de ha nem vennék el is csak örülnék neki ) ami szintén unalmas lesz egy idő után de legalább ha vesztek tudom miért vesztek, nincs az a random fiesta mint a jelenlegi többi formatban. 

Illetve alapok gyűjtése és paklik építése ami maradt még. Aztán hogy a jövőben mi lesz majd elválik. Én mindig bizakodom, ha nem tenném már rég abba hagytam volna. Bár lehet hogy jobban is jártam volna. :D  

#12

2021.06.05 17:05 | Válasz: (#9) Scalard (Golden Common) hozzászólására

Qwerjjj34 profilképe

Qwerjjj34 (Rare) - Közösségépítő

BattleTag: qwerjjj#2645, qwerjjj34#2944

Ha legendben vagy látod a másik rankját. A matchmaking kb ugyan olyan szintü ellen dob össze de manipulálva teljesen, direkt dob össze ilyen vagy olyan pakli ellen. A wildal sajnos tényleg nem foglalkozik a blizzard mert hát ugye a standard jobban hozza a pénzt. A tournamenteknek semmi értelme 100% szerencse az egész, simán lehet hogy még azok is manipuláltak.

#13

2021.06.05 17:28 | Válasz: (#11) Alfons (Rare) hozzászólására

Kacsito profilképe

Kacsito (Hall of Fame) - Közösség segítő

BattleTag: Kacsito#21724

Tapasztalt játékos

Keres: Egyebet

Májusban mentem egyet a Warrior dekkemmel (Hogger kontroll warri!). 14-1. Csak úgy repültem a létrán, minden meta dekket agyonvertem. Majd ha felteszem, akkor teszek mellé képeket is. Jött vele az on-the-roll achi fullban. Sosem volt még ilyen jó a rátám.

Aztán jön 15 mínusz, amit nem számolsz XD. 90+% winrate lehetséges, csak van egy kritikus mintaszám, aminél értelmes a ráta. Ez nem 10, vagy 100. Hanem mondjuk 30000. És ha azt mondjuk 500 játékos adja ki, na azt a winratet elhiszem. Aztán más kérdés, hogy nem csak a matchup a faktor, hanem a skill, meg az kaszt/dekk specifikus skill is. Simán lehet, hogy egy specialista minden metán minden ellen képes legenda maradni, ha van hozzá kedve (öregapánk, vagy qwerjjj pl.).

A netdeck inkább egy csorda szellem eredménye. Persze nem alaptalan. Mindenesetre szerintem illik testre szabni a dekkjeinket.

Szerkesztve: 2021.06.05 17:29

There must always be a Hearthstone Hungary…

#14

2021.06.05 21:55 | Válasz: (#12) Qwerjjj34 (Rare) hozzászólására

Alfons profilképe

Alfons (Rare) - Közösségépítő

BattleTag: alfons#2420

Ezt nem tudtam hogy legendben látjátok egymás rankját. Jó tudni, köszönöm az infot, legalább ezt is tudom most már. 

#15

2021.06.05 22:15 | Válasz: (#13) Kacsito (Hall of Fame) hozzászólására

Alfons profilképe

Alfons (Rare) - Közösségépítő

BattleTag: alfons#2420

Hát gratulálok ennek a két emberkének, nagyon ügyes játékosok akkor, ezt mindenféle irónia nélkül írom!

Netdeckek használatával alapvetően nincs gondom inkább az hogy rá vagy kényszerítve hogy azokat használd. Meg ugye nem is mernek változtatni rajta mert akkor biztos nem lesz jó. Ami esetek nagy többségében így is lesz, de jól is elsülhet. A másik hogy kb lapról lapra tudod hogy mit fog az ellenfeled kijátszani. Én személy szerint jobban szeretem ha megtudnak lepni valamivel.

Classicban pl egy warrior kijátszott ellenem egy lorewalker cho legutóbb. Na az meglepő volt, meg fun. Mégis megtudott azzal az egy lappal is fogni valamelyest mert freezmagel voltam én meg, és pont olyan spelljeim voltak amivel nem tudtam eltávolítani egyből, laphúzást meg nem akartam adni. :D 

Standardban ott a mage, hiába random lapokkal játszik, nagyjából mindig betudod tippelni mit fog választani és kijátszani. Éppen ezért idegesítő számomra mikor már előre tudod minden lépését és ennek ellenére se tudsz rá normálisan reagálni. 

Jó írtam korábban is hogy már most annyira nem vészes, de lehet azért mert kezdek megbékélek vele, csak engem hadjanak békén. :D

Majd várom a képeket! 

Ha bejelentkezel, vagy regisztrálsz, akkor válasz írására, privát üzenetek küldésére és sok másra is lehetőséged lesz, illetve a captchát sem kell kitöltened!

Új vendég hozzászólás