Összes pakli Új pakli

Twist- Tempo Hunter

Minden információCsak a pakli lapjai

Leírás

Üdvözletem!

Nemrég újra elővettem a játékot, az új Twist szezon miatt, és gondoltam jó lesz egy kicsit nosztalgiázni a régi lapokkal. Nosztalgiámat viszont hamar letörte a Jade Druid, és C'thun Warrior áradat, ami ellepte a Twist rang létrát. 

Viszont nem adtam fel a dolgot, és bár megvannak a magam fun paklijai, melyeket szintén bemutatók majd, egyenlőre most azt a paklit hoztam el nektek, mellyel azért lehet is haladni a létrán, és viszonylag élvezetes is vele a játék. 

A két előbb említett pakli sajnos nagyon masszív tud lenni, Jade Druid ellen kontrol játék szinte esélytelen, a végtelen Jade Idol miatt ( hiányzik is a Skulking Geist ), míg a C'Thun Warrior, az aggro paklik ellen kiváló ellenszer, a rengeteg armor generáló lapja, és leszedései miatt. De a midrange és lassabb kontrol paklik is ingen csak megtudnak ellene szenvedni. 

Ám ez nem jelenti azt hogy ezek verhetetlenek lennének!

A mai pakli amit hoztam nektek, ugyan nem tökéletes ellenszer ezekre a paklikra, de összességében ezalatt a pár nap alatt ezzel tudtam a legjobban haladni.  

A fő lényeg, ahogy a pakli nevében is benne van, az a tempo játék kivitelezése. 

Ugyanakkor a random faktor még ennél a paklinál is befigyel, mivel a Ball of Spiders lapból, igen gyakran kaptam King Krush-t, ami sokszor meg is nyerte nekem a meccseket. Ezt alább láthatjátok majd képek formájában is. Ez persze nem jelenti azt hogy a Ball of Spiders fixen adja a King Krush a kezünkbe, egyszerűen csak "szerencsés" voltam.

Igyekezzetek minél kevesebbet szöszölni az ellenfél lényeivel, csak ha feltétlenül muszáj! Aggro/Tempo pakli révén nem sok lehetőségünk lesz a lassabb játékra, ennek fényében minél tovább tart a meccs, annál jobban csökken az esély a győzelemre.  

A Ball of Spiders ugyan a Twist formatban 3 manába kerül még így is azt kell mondanom hogy önmagában a lap lassú. Cserébe jó, vagy kevésbé jó lényekkel, de gyakorlatilag feltölti a kezünket. Aggro/tempo pakli esetében pedig ez nem egy elhanyagolható dolog. 

Nem mellesleg a pókokat, tudjuk kombózni más egyéb lapokkal is. Ott van például a Starving Buzzard, ami gyakorlatilag laphúzás a Ball of Spiders-el együtt. Akik hozzászoktak a gyorsabb játékhoz, lásd Standard, vagy Wild, azok most biztos legyintenek, mondván hogy,  ugyan már mi ez, itt viszont a Twist-ben picsit lassabbra lett véve a figura. Hiába vannak más különböző aggro paklik is jelen, sokkal másabb élményt nyújtanak, mint a Standard vagy Wild formátumban. Akik régebb óta játszanak azok biztos értik hogy mire gondolok.  

Ennek tudatában ez a kombó bőven belefér. 

Houndmaster szintén kiválóan alkalmazható a pókokkal. Érdemes lehet szimplán buffnak tekinteni a lapot, és ha így tesztek akkor a Houndmaster álltal felbuffolt egyik Webspinner-el, érdemes tovább rohamozni az ellenfél arcát. A taunt itt a legkevésbé lényeges. De nem mondom, ritkán az is jól tud jönni.

Nagyon részleteibe nem térnék ki a különböző lapokat illetően, inkább csak a főbb dolgokat említeném meg. 

Bár a leírás elején még azt mondtam hogy nem nagyon lesz lehetőségetek szöszmötölni az ellenfél lényeivel, és hogy a kontrol játék itt felejtős, azért egy két leszedés még így is elfért a listában. 

A Hunter's Mark + On the Hunt a főbb leszedési lehetőségünk. Ez leginkább a különböző taunt lényeknek szól, főleg az új Eyestalk of C'Thun lapnak, amit előszeretettel látok, Druid-nál főleg. De a nagy Jade szobrok ellen is kiválóan alkalmazható. 

Hunter's Mark + Explosive Trap szintén kiváló leszedési lehetőség lehet. Bár az Explosive Trap önmagában is jó lehet, más tempo, vagy aggro paklik ellen. Akár kivégzésnek is jó lehet, nem egyszer futott már bele az ellenfelem kis naivan. :P 

Az On the Hunt egyébként kiváló a Divine Shield-es lények feltörésére úgymond. Itt főleg Tirion Fordring, Sunwalker és C'Thun's Chosen lapokra gondolok. 

Kill Command lapot ne féljetek leszedésre használni!!!

Természetesen ezt a lapot továbbra is az ellenfél arcába szeretnénk küldeni, ám az esetek többségében, meglepő mód, de nem ez nyerte nekem a meccseket. 

Akinek esetleg nem elég a random faktorból azoknak tudom ajánlani a Dire Wolf Alpha helyére, tegyenek be Knife Juggler-t. :)

A Haunted Creeper, és Ball of Spiders lapok miatt ez is használható, bár ahogy látható, én megmaradtam a jó öreg Dire Wolf Alpha-nál. 

Sokkal megbízhatóbb, de ez már mindenki egyéni ízlésétől függ. 

Az Arcane Golem lapot érdemes tartogatni a megfelelő pillanatokra. Gyakorlatilag ez egy finisher lap lenne. Például ha az ellenfél lassabb paklival játszik, ne feltétlenül ajándékozzuk meg extra manával, ha tudjuk hogy a későbbi körökben fognak jönni a nagyágyuk. Ugyanakkor ha kitudjuk vele egycsapásra végezni az ellenfelet, akkor ne tétovázzatok! 

Aggro paklik ellen pedig nem számít, ellenük nyugodtan ki lehet játszani az Arcane Golem-t, szinte bármikor, és ha kell, leszedésnek is jól jöhet!

Leeroy Jenkins ugyan szintén itt van, de őszintén szólva nem őt tenném meg a végső ütőkártyámnak. Félre értés ne essék, nagyon jó az aggro paklikba, de nehezebb vele kombókat alkotni, ha csak nem vagy Rogue

( Kombó alatt ennél a listánál pedig az Ironbeak Owl, és Spellbreaker lapokra gondlok. Ezek szintén fontos lapjaink lesznek, bölcsen használjátok fel őket! Egyiket vagy másikat, mindenképp érdemes a végjátékra megtartani, a taunt és más egyéb lények miatt, amik utunkba állhatnak. 

Az ok amiért mindkettő szerepel egyszerre a pakliban, az szimplán a mana görbe miatt van. :D )

De az is tény hogy egy jól irányzott Glaivezooka-val együtt, Leeroy Jenkins igen csak szép sebzést tud már kiosztani, + a hősképesség. 

Viszont én az Arcane Golem-t jobban szeretem kombózni az Ironbeak Owl + Kill Command lapokkal együtt. 

Nagy-vonalakban ennyit szerettem volna a pakliról. Igazi oldschool, retro élményt biztosít ha valakinek esetleg ez is számítana. Új wild lapok pedig nem kerültek bele, sajnos vagy nem sajnos. Engem annyira nem mozgattak meg az új wild lapok, nem tudom ki hogy van vele. 

Minden esetre akinek felkeltette az érdeklődését a lista az tegyen vele egy próbát, és jó szórakozást kívánok hozzá!

Itt még kísérleti fázisban volt a pakli, és én mint a kiváló, és rutinos játékos természetesen el se olvastam hogy a Wailing Soul mit is csinál, csak megörültem hogy silence lap, akkor jó lesz! Igen ám, csak a kijátszásakor jött a felismerés hogy ez csak is az én lényeimet silenceli, az ellenfelét nem. :P

Mondanom se kell hogy úgy kivágtam a paklimból, mint a fosos macskát, ahogy mondani szokás. :D

Hát ahogy látható itt se sok hiányzott volna, de végül csak nem jött össze a dolog. Oly közel, még is oly távol. 

Warrior ellen nem szabad tökölni, de még így is nehéz ellenfél. Mire azt a sok armor mennyiséget lehámozza róluk az ember, már szinte beleőszül. :D

Hát igen, a Jade szobrok kicsináltak, pedig lett volna pár finomság a kezem ügyében a számára. 

Szegény Priest vesztét pont a Baron Geddon kijátszása okozta, amit és szépen ki is használtam. 

De azért a végén bepróbálkozott egy Dr. Boom.al. Egyébként csak nálam van az hogy az ellenfeleim Dr. Boom bombái belém mindig négyeket sebeznek, amikor meg én használnám, akkor meg az én bombáim egyeket sebeznek rajtuk?!

Magasztos látvány!

Az első és nagyon remélem az útolsó Raza the Chained Priest amivel találkoztam! 

Minden esetre megkapta amit érdemelt! Még magasztosabb látvány! :D

3

Alfons profilképe

Alfons (Rare) - Közösségépítő

BattleTag: alfons#2420

Létrehozott paklik: 464

365 napon belül: 46

Átlagos értékelés: 2.09 (Jó)

Leggyakoribb kaszt: Druid

Hunter lapok

Név Mana Támadás Élet
Mean Streets of Gadgetzan kiegészítőAlleycat x2 1 1 1
Legacy szettHunter's Mark x2 1
Whispers of the Old Gods kiegészítőOn the Hunt x2 1
Core szettExplosive Trap x2 2
Goblins vs Gnomes kiegészítőGlaivezooka x2 2 2 2
Legacy szettStarving Buzzard x2 2 2 1
Core szettAnimal Companion x2 3
The Grand Tournament kiegészítőBall of Spiders x2 3
Legacy szettKill Command x2 3
Legacy szettHoundmaster x2 4 4 3

Semleges lapok

Név Mana Támadás Élet
Legacy szettLeper Gnome x2 1 2 1
Core szettDire Wolf Alpha x2 2 2 2
Curse of Naxxramas kaland módHaunted Creeper x2 2 1 2
Legacy szettArcane Golem x1 3 4 2
Legacy szettIronbeak Owl x1 3 2 1
Legacy szettSpellbreaker x1 4 4 3
Legacy szettLeeroy Jenkins x1 5 6 2

Még több pakli a feltöltőtől ()

#1

2023.09.06 21:24

Casualplayer profilképe

Casualplayer (Premium) - Közösség segítő

Dum, dum, dumm, GRR4RRR!

Nem lehet megunni. 

Amúgy Leeroy általában mindig túl nehéz volt Hunterbe. Magam részéről a kedvenc befejezéseim az Unleash the Hounds, Timber Wolf, SKill Command és vagy Animal Companion meg egy utolsó lövés az Eaglehorn Bowval... ezek a kártyák körül forogtak. Szip, szip... azok voltak az idők.

#2

2023.09.07 11:50 | Válasz: (#1) Casualplayer (Premium) hozzászólására

Alfons profilképe

Alfons (Rare) - Közösségépítő

BattleTag: alfons#2420

Hát igen a régi szép idők! Bár bevallom így jobban bele gondolva, van pár olyan pakli ami abszolút nem fog hiányozni. :D

#3

2023.09.08 18:40

kossza profilképe

kossza (Epic) - Közösségépítő

Ezt majd ki akarom próbálni, talán az Undertaker is belefér majd a pakliba.

#4

2023.09.08 22:22 | Válasz: (#3) kossza (Epic) hozzászólására

Alfons profilképe

Alfons (Rare) - Közösségépítő

BattleTag: alfons#2420

Én még tudok javasolni mellé egy Hobgoblin-t is ha megvan az a lap. :)

De majd mutatok be olyan verziót is, ha minden jól megy. 

Mondjuk kicsit több deathrattle lap kellene akkor a pakliba, de lehet hogy ezek amik vannak is, elegek lesznek. 

#5

2023.09.10 10:53 | Válasz: (#2) Alfons (Rare) hozzászólására

Casualplayer profilképe

Casualplayer (Premium) - Közösség segítő

Mivel Én is mindig kerültem a metát állandóan van bajom több paklival is. Mondjuk ha nem wildról beszélünk Hunterbe elég nehéz meta mellé játszani. Hamar kijön, hogy az a pár móka lap miatt nem nyerek.

#6

2023.09.10 10:55 | Válasz: (#3) kossza (Epic) hozzászólására

Casualplayer profilképe

Casualplayer (Premium) - Közösség segítő

Ja, ja pontosan ez jutott eszembe. A jó.... hogy is hívják azt a kis... szóval a Weasel Tunneler is befér.

Ha bejelentkezel, vagy regisztrálsz, akkor válasz írására, privát üzenetek küldésére és sok másra is lehetőséged lesz, illetve a captchát sem kell kitöltened!

Új vendég hozzászólás