Összes pakli Új pakli

Wild Odd Paladin

Minden információCsak a pakli lapjai

Leírás

Sziasztok!

Jelenlegi Wild paklimat szeretném veletek megosztani, egy saját fejlesztésű Odd Paladint. Tudom, erről a pakliról sokaknak a "cancer" szó jut eszébe, de Widban nagyon komoly matchupjai is vannak, így azt gondolom, ott egy kicsit kihívást jelentőbb a paklival játszani.

Az alapkoncepciót nem részletezném, szerintem már mindenki találkozott vele korábban. Pár szó a lapokról, amik nem minden odd palának képezik gerincét:

Stonehill Defender: Abszolút kötelező lap nekem. Wildban sok Kingsbane Rogue jön szembe, ellenük életmentő az 1+1 taunt (esetleg lifesteal). Mirror matcheket is eldönthet (meg úgy anblokk bármilyen aggróba szaladunk jó lap), a kivett taunt javíthatja a managörgébénket, segíthet megtartani az asztalt, vagy lategameben kitartani addig, míg felhúzzuk a Leeroy-t.

Witch's Cauldron: Iszonyat szórakoztató lap, RNG nyilván, de hatalmas potenciállal. Néha cserbenhagy bennünket, néha meccseket nyer, de összességében ami fontos, hogy value-t generál nekünk. Megéri egyet beszorítani.

Big Game Hunter: Jogos lehet a kérdés; minek a BGH a két bagyoly mellé? Fő feladata, hogy taunt minionokat takarítson le (The Lich King, Hooked Reaver, feltauntolt Giantok) de néha csak tempo swingből is megéri lekapni vele egy-egy miniont. Big Priest/Odd Mage ellen Ragnarosra is megtarthatjuk.

Egyéb alternatívák létrázáshoz:

Loatheb: Ha nagyon elszaporodnak ellenünk a Big Priest-ek és a Secret Mage-k a létrán, feltétlenül szorítsuk be. A többi deck ellen annyira nem jelentős a megléte, de ettől még kiváló lap ebbe a koncepcióba.

Gluttonous Ooze: A Kingsbane Rogue a leggyakoribb ellenfél Rank 5 fölött a WIld Ladderen, ellenük beférhet ez a kis latyak. (De! a Kingsbane nélküle is verhető, ha jó a mulligan.) A Cubelock/ Aluneth Mage duó ellen is hasznos lehet besuvasztani.

Chief Inspector: Secret Mage/Freeze Mage ellen lehet counter lap. Mivel a Secret Hunter-ek és a Secret Paladin-ok jelenléte a létrán nem számottevő, ezért kimaradt a 30-as listából.

 

MULLIGAN:

A jó mulligan kiemelkedően fontos az Odd Palánál, mert az earlygame a legerősebb szakaszunk, és ha nem sikerül túl jól, akkor szinte lehetetlen visszajönni.

Rogue (Kingsbane, Odd) - A Rugó minden vállfaja nagyon agresszív Wildban, az első 3 kör kritikus, takarítsuk az asztalát. Mikor elfogy a keze és már csak Kingsbanenel/Hero Powerrel üt, tauntozzunk. Igyekezzünk egy jól felépített Quartemasterrel vagy Leeroyyal a 6. körre kivégezni, mert Myra's Unstable Element a semmiből visszahozhat neki meccseket. 8/10

Priest (Big, Dragon, Combo, OTK) - Utálatos matchup. Nagyon sok board clear, self heal, removal lap. Próbáljuk a 4 attackos minionokra kihegyezni magunkat, az ellen a legvédtelenebb (Blessing of Might). A 4. körig ne szaggassuk meg magunkat, Spirit Lash és Shadow Word: Horror is visszavethet minket. Ha Big Priest ellen játszunk, NE öljük meg a lényeit, menjenek a silencek, és izomból arcba. 4/10 (Big Priest) 7/10 (Dragon, Combo, OTK)

Warlock (Even, Demonlock, Zoo, Mecha'thun) - Nagyon népszerű kaszt, és nagyon szerteágazó paklikkal játszik. Amire nagyon figyeljünk: mindenképp kerüljük a Divine Shieldet a saját lényeinken, csak erősítik a Defilet. A 4. körös Voidcallert silenceljük le. Ha jól játszunk, hamar bedarálható, de figyeljünk arra, hogy minél többet sebezzük, annál inkább futunk bele nagy tauntokba. (Molten GiantHooked Reaver). A Voidlordot MINDENKÉPP silenceljük, és Mal'Ganisra tartsunk meg egy BGH-t. 7/10 (Evenlock, Demonlock) 9/10 (Zoo, Mecha'thun)

Mage (Secret, Freeze, Odd) - Talán a legrosszabb matchup. Asztalfagyasztó/sebző varázslatok, arcba sebző spellek, erős board. A legnagyobb gondunk az Ice Block szokott lenni, illetve a tele asztalunk, amit befagyasztanak. Tényleg nagyon nehéz megverni. 3/10 (Secret, Freeze) 6/10 (Odd)

Shaman (Even) - Sámánból már csak az Even fordul elő ladderen, amiből bár kiveszett a Flametongue Totem, továbbra is komoly erőt képvisel. Egyszerűen elképesztően gyorsan tudja telepakolni a boardját, és mire elfáradunk, jönnek a Sea Giantek meg a Thing from Belowok. Oda kell figyelni, és egy kis szerencsével verhető. 6/10

Paladin (Odd) - Ez a verzió alapjáraton előnnyel indul a mirror matchek többségében, de azért ne becsüljük le az ellenfelet sem. Mulligan nagyban befolyásolja a meccs alakulását, na meg persze a laphúzás is. 8/10

Egyéb (Hunter, Warrior, Druid) - Ritkán fordulnak elő a létrán. Warrior-ból főleg az Odd, Pirate típusok, Druid-ból Mill, Hunter-ből Mech típusra számítsatok. Druid ellen a legfontosabb körbejátszani a Spreading Plaguet, Hunter ellen pedig Rallying Blade kötelező a sok 3 életű lénye miatt a játék elején. A Warrior egy kellemetlen ellenfél a sok amorjával, szerencsére ritkán jönnek szembe a létrán.

 

Kérdéseket, észrevételeket, hozzászólásokat nagyon szívesen várok!

Jó játékot

 

 

 

 

Ez egy kiváló pakli!

8

Szöcsi profilképe

Szöcsi (Diamond Common)

Létrehozott paklik: 9

365 napon belül: 0

Átlagos értékelés: 12 (Hihetetlen)

Leggyakoribb kaszt: Druid

Paladin lapok

Név Mana Támadás Élet
Legacy szettBlessing of Might x2 1
Knights of the Frozen Throne kiegészítőRighteous Protector x2 1 1 1
Legacy szettDivine Favor x1 3
Goblins vs Gnomes kiegészítőMuster for Battle x2 3
Whispers of the Old Gods kiegészítőRallying Blade x1 3 3 2
Whispers of the Old Gods kiegészítőSteward of Darkshire x2 3 4 3
The Grand Tournament kiegészítőWarhorse Trainer x2 3 3 4
Goblins vs Gnomes kiegészítőQuartermaster x2 5 2 5
Journey to Un'Goro kiegészítőVinecleaver x1 6 4 3

Semleges lapok

Név Mana Támadás Élet
Mean Streets of Gadgetzan kiegészítőPatches the Pirate x1 1 1 1
Legacy szettSouthsea Deckhand x2 1 2 1
Legacy szettIronbeak Owl x2 3 2 1
Journey to Un'Goro kiegészítőStonehill Defender x2 3 1 5
The Witchwood kiegészítőWitch's Cauldron x1 3 0 4
Legacy szettBig Game Hunter x1 4 4 2
Kobolds & Catacombs kiegészítőFungalmancer x2 5 2 2
Legacy szettLeeroy Jenkins x1 5 6 2
Kobolds & Catacombs kiegészítőCorridor Creeper x2 7 2 5
The Witchwood kiegészítőBaku the Mooneater x1 9 7 8

Még több Paladin pakli

Ha bejelentkezel, vagy regisztrálsz, akkor válasz írására, privát üzenetek küldésére és sok másra is lehetőséged lesz, illetve a captchát sem kell kitöltened!

Új vendég hozzászólás