FórumÁltalánosKezdő Kérdések

#581

2019.10.10 16:00

Casualplayer profilképe

Casualplayer (Legendary) - Közösségépítő

Szívesen :) 

Az a lényeg, hogy mindig jól szórakozz amikor a játékhoz nyúlsz. ;) Ha te elvagy Zilli nélkül akkor ennyi. Bár Ő tényleg nagyon jó. 

#582

2019.10.10 19:02 | Válasz: (#578) Vyss (Common) hozzászólására

Nem tudom, hogy csak standardba gondolkodsz-e vagy esetleg a wild is érdekelne. Azért mondom ezt mert ebben a cikkben https://hearthstonehungary.hu/node/vadon-meta-jelentes-2019-szeptembererol VaBeZ fordításának köszönhetően teljesen látszik, hogy az Anuleh mage az egy olyan tier1-es deck ami 3600 dustba kerül és majdnem 60% winratet is el lehet vele érni. 

Ez a fajta deck olyan mint a szegénység :) örök. Ez a fajta deck mindig volt, van és lesz. Hol jobban hol rosszabbul teljesít de mindig használható. 

Ja és mellesleg evvel a deckkel ki tudnál mozdulni a 17-20-as rankról. Ez a deck simán legend rangot hozhat kis gyakorlással.

#583

2019.10.10 21:39 | Válasz: (#582) Dirtyfellow (Common) hozzászólására

Vyss profilképe

Vyss (Common)

Kezdő játékos

Köszönöm Dirty :) Ennek a paklinak használom a Standard verzióját, nagyon szórakoztató :) Nincs benne legendary-m, de a 3 manás "discover a Mage minion" madaras lappal (x2) még az is kerül bele néha :) Köszönöm a linket, átnéztem!! Minden minden lapot betörtem, ami Wild, csak a Standard-re koncentrálok :) Így egyszerűbb kicsit :)

#584

2019.10.10 22:48 | Válasz: (#578) Vyss (Common) hozzászólására

VaBeZ profilképe

VaBeZ (Rare) - Közösség segítő

9-3 az nagyon szép, gratula hozzá! Meg a "szabadon válaszható" legendás kártyához is! :)

A Colossus of the Moon nagy eséllyel haszna vehetetlen marad, max valami nagyon elvont pakli részeként tudnám elképzelni a folytatásban. Ha majd nem veszel több SoU pakkot, talán tényleg érdemesebb betörnöd, de ezt te dönts el. Velem az a baj, hogy szinte mindent megtartok, vadonban bármivel szívesen kísérletezgetek. :)

Szóval max két legendás, pap-harcos-druida-zsivány-mágus, és legyen mókás... ha most tényleg a létra neked az első, akkor a helyedben mindenképp várnék legalább egy hetet. A Doom in the Tomb esemény teljesen felforgatja a metát, csak később lesz kivehető mivel is érdemes létrázni.. meg igazából, utána megint pár hét és itt is van a következő kiegészítő, szóval megint nehéz döntés előtt állsz.

Majd holnap még átnézem a gyűjteményedet is, további jó játékot Vyss! ;)

Ha remeg a föld, birodalmak hullnak porba.

#585

2019.10.11 11:27 | Válasz: (#584) VaBeZ (Rare) hozzászólására

Vyss profilképe

Vyss (Common)

Kezdő játékos

Köszönöm!! Még nem teljes a szinkron a HearthstoneHungary-val :S Tudom, hogy már nem kell egyenként feltölteni a lapjaimat, de még nem csináltam meg az új metódus szerint :S Amint hazajutok, megnézem, hogyan kell, és meg fogom csinálni :S

#586

2019.10.11 18:46 | Válasz: (#584) VaBeZ (Rare) hozzászólására

Vyss profilképe

Vyss (Common)

Kezdő játékos

Sikeresen feltöltöttem a gyűjteményem! :)

#587

2019.10.11 19:15 | Válasz: (#586) Vyss (Common) hozzászólására

PHOENIX profilképe

PHOENIX (Admin)

BattleTag: PHOENIX#2680

Közepes játékos

Örömmel hallom! :)

Hearthstone Hungary Admin

#588

2019.10.11 21:20 | Válasz: (#587) PHOENIX (Admin) hozzászólására

VaBeZ profilképe

VaBeZ (Rare) - Közösség segítő

Max látod Bence... :P

..viszont én is örömmel olvasom Vyss. ;) Holnap már tényleg lesz időm átnézni a gyűjteményed. Próbálok majd ajánlani pár paklit, de még mindenképp várnék a poroddal a helyedben.

Szerk.: átnéztem a gyűjteményed, látom merre lehetne tovább menni innen, holnap összedobok pár paklit. ;)

Szerkesztve: 2019.10.13 20:26

Ha remeg a föld, birodalmak hullnak porba.

#589

2019.10.11 23:04 | Válasz: (#588) VaBeZ (Rare) hozzászólására

Vyss profilképe

Vyss (Common)

Kezdő játékos

Rendben, úgy lesz :) Köszi!! :)

#590

2019.10.14 12:59

Vyss profilképe

Vyss (Common)

Kezdő játékos

Csak egy kis szösszenet (morgolódás) a lassú gold-gyűjtögetés közben...:

Nem teljesen vagyok tisztában vele, hogy 20-as (létező legkisebb Standard szint, csak odáig tudok visszabukni) szinten a Ladderen miért van az, hogy minden 4-ik - 5-ik ellenfél arany karimás (500 win ugye az adott kaszttal), és olyan de olyan durva paklija van, ami minimum 20.000 dustos. És kb. napi legalább egyszer olyan is agyonver, akinek minden, de minden lapja arany színű. Még a legendary-k is. És nyomogatják a gombot, hogy Gratulálok, minden mozzanatomra :S Ez már a megalázó kategória :D :S Szóval gondolom szándékosan lebuknak legalulra, és ott könnyen jön a 3 win után a 10 goldok. Szóval érdekes. Igaz tavasszal kezdtem játszani, de összesen ha 5000 dust összejött eddig, lehet sokat mondok. Nem sok esély van sikereket elérni :S :D Ezért is lenne jó valami értelmes pakli, ami legalább fun. Mint a Mage, ami megduplázza a summonolt lényeket azonnal (mirror Mage talán?), vagy a Rogue, ami a sok véletlen lapnak köszönhetően sokszor ad be legendary lapot. Az a gondom, hogy csak vagy nagyon Budget paklikat tudok beguglizni, vagy túl drágákat :D Mindenesetre a Secret Mage pakli most nagyon megy mindenhol, de jobb lenne valami Spell Mage bumm-bumm. A murlock Shaman pedig elesett, jó ha 10% winrate jön össze vele, Uldum előtt volt minimum 60% :D Szóval egy jó Mage paklinak örülnék, most az tetszett meg nagyon. De a Secreten kívül nem találtam viszonylag olcsó és egyben hatékony megoldást.

Huhh. Csak úgy írtam. Elnézést :D :) 

#591

2019.10.14 14:56 | Válasz: (#590) Vyss (Common) hozzászólására

Casualplayer profilképe

Casualplayer (Legendary) - Közösségépítő

A sok full arany paklit Zayle, Shadow Cloak és aranyban craftolt Whizbang the Wonderful adja bárkinek. Bár így még bosszantóbb kikapni ellenük :D

Van olyan, hogy betelik a pohár mkinél. Ez része a játéknak. Sőt a profik (e-sportolók) egyik ismérve, hogy tudják kezelni az idegességet. Én pl volt, hogy innen is töröltem magam idegből (köszi druidák ;)) és még erről hosszasan beszélhetnék. :D Túl kell ezen lendülni, félretenni olyankor a játékot egy fél órára és mással foglalkozni. 

Pl én is kb 4 éve játszom de most is rank 16 körül funolgatok a létrán. És a kollekcióm is logikusan már sok féle lapból áll és mégis rank 16-on vagyok. Azt veszem észre, sokan csak hozzám hasonló koca játékosok így létra alsóbb fokain. (wildban meg egyenesen rank a 25 sokkal keményebb, full drága meta paklikkal nyomják a népek mint a 15) 

A tolvaj rugó bár nekem is nagy szerelmem de komoly létrázásra alkalmatlan. Ma rugóban csak tempót tudsz játszani. Szal ha tényleg tényleg csak az a cél, hogy a ladderen feljebb juss egy porszemet se költs arra a paklira. Sőt. Sajnos ladderrel és ma potens paklikkal kapcsolatban én egyáltalán nem tudok tanácsot adni. 

#592

2019.10.14 16:13 | Válasz: (#590) Vyss (Common) hozzászólására

VaBeZ profilképe

VaBeZ (Rare) - Közösség segítő

Nem teljesen vagyok tisztában vele, hogy 20-as (létező legkisebb Standard szint, csak odáig tudok visszabukni) szinten a Ladderen miért van az, hogy minden 4-ik - 5-ik ellenfél arany karimás (500 win ugye az adott kaszttal), és olyan de olyan durva paklija van, ami minimum 20.000 dustos. És kb. napi legalább egyszer olyan is agyonver, akinek minden, de minden lapja arany színű. Még a legendary-k is.

Igen, lehet szó Zayle, Shadow Cloak-Whizbang the Wonderful játékosokról, vagy könnyű aranyban reménykedőkről. Bár szerintem utóbbi játékosok inkább a Casual-ban "keménykednek" a létra paklijaikkal.

Én azt gondolom rengetegen főleg azért esnek visszább szándékosan a létrán, mert a kezdő, gyengébb játékosok farmolásával hamarabb megszerzik az arany hőskereteket. Attól félek az új alternatív hős portrék megjelenésével ez a jelenség újból gyakoribb lesz.

De persze olyanok is vannak, akiknél egyszerűen nem volt idő vagy kedv létrázni. Velem is megesett már, rosszul esett utána átgázolnom a "helyemig". Volna mit még újítani a létra rendszerén.

És nyomogatják a gombot, hogy Gratulálok, minden mozzanatomra :S Ez már a megalázó kategória :D

Nem tudom tudod-e már, leírom: ha "szószátyárba" botlanál, jobb klikk a hősportréjára, majd kattints a Squelch-re.

Na igen, minden játékos bázisnak meg van a maga alja népsége. Nem törődni velük, ez legyen a legnagyobb örömük életükben! :)

Ha remeg a föld, birodalmak hullnak porba.

#593

2019.10.14 16:50 | Válasz: (#591) Casualplayer (Legendary) hozzászólására

 Sajnos ladderrel és ma potens paklikkal kapcsolatban én egyáltalán nem tudok tanácsot adni.

Az a "baj" hogy senki se tud, mert ezzel a 2 havonta teljesen újraírom a metát (kieg és 2 hónap múlva lap buffolás vagy wildból hozzunk át lapot) dologgal a F2P játékos nem tud lépést tartani. Nekik nincs annyi dustjuk hogy 2 havonta teljesen új deckeket craftoljanak.

Lehet hogy írtam már de nekem egyre jobban azaz érzésem, hogy egyre "falánkabb" lett a Blizzard, és ennek az az eredménye, hogy  "szorítják" a F2P játékosokat. A kaland mód is egy vicc :) 2800 goldért kapsz 12deckket + 1 golden classicot (na meg jatékélményt :D már 3 kieg óta ugyanazt :D ). Evvel a tempóval szerintem csak azok tudnak "lépést tartani" akik minimum 150 eurót költenek 4 havonta. 

#594

2019.10.14 19:33 | Válasz: (#593) Dirtyfellow (Common) hozzászólására

Casualplayer profilképe

Casualplayer (Legendary) - Közösségépítő

Már másoktól is hallottam, hogy probléma ez a meta felrazós dolog a Blizztől. Őszintén szólva aljasak úgy ahogy vannak. Legalábbis a Hs-ben amit csinálnak tényleg bicskanyitogató. Ez a 135 lapos kieg dolog is egy aljasság. Miért kell egy évben 8 legendás egy kasztba? Még 4 különféle archetípust sem tudnak felmutatni kasztonként, (elméletben sem létezik ennyi standardban) nemhogy azok még játszhatóak is legyenek. Arról nem is beszélve, hogy jött pl druidba Lucentbark és a következő kiegben pedig egyáltalán nem is jött mellé semmi támogató lap hanem a quest érkezett és most mki azt játsza. Elég sok port és időt tettem abba a pakliba amit most teljesen sutba dobhattam. 

#595

2019.10.14 19:54 | Válasz: (#594) Casualplayer (Legendary) hozzászólására

És arról még nem is beszéltünk, hogy egyre kevesebb goldot és reward-ot lehet összeszedni. Itt van rá egy nagyon jó példa.

És arról ugye még nem is beszéltünk hogy egyre kevesebbszer ad a napi quest 60 goldosat. Van olyan hét, hogy nincs egy 60-as se. 

Kíváncsiságból kérdetem egyszer Maxim-ot (mert neki megvan az összes lap az összes kiegből) hogy mennyi csomagból lehet meg az összes lap de nem válaszolt :) 

#596

2019.10.14 21:20 | Válasz: (#593) Dirtyfellow (Common) hozzászólására

Vyss profilképe

Vyss (Common)

Kezdő játékos

A dust az jön - nem gyorsan, és nem a játék politikájának pozitív hozzáállása miatt: azért jön a dust, mert ha kapok/veszek egy paklit, biztos, hogy 4 lapot be tudok törni, mert van belőle kettő. Amint kijön az új kieg, a z addig spórolt goldot elköltöm rá, és pár csomag nyitás után ontja ugyan azokat a lapokat. Sokszor egy nyitáson belül van két ugyanolyan common lap. 10 pakliból simán van 8 ugyanolyan csak egy lapból. Másokból 5, 4, de minimum 3. Ömlik a kevéske dust, de a lapkészlet alig gyarapodik. Kék jön, lila már csak havonta 1-2. Legendary a kötelező 40 paklinként. Ez így nem annyira mókás. De tetszik a játék, nagyon, de akit egy idő után nem cs*sz fel, hogy lépten nyomon rommá verik, az nem is ember :S Ez nem hiszem, hogy jellemgyengeség, de ha nincs igazi jutalom, csak kattingatás, és várom, hogy felrobbanjon a hősöm 4 csatából 3-szor, az nem igazi kikapcsolódás a meló után :S :D :(

#597

2019.10.15 10:26 | Válasz: (#595) Dirtyfellow (Common) hozzászólására

Casualplayer profilképe

Casualplayer (Legendary) - Közösségépítő

Nem vezetek ilyen nagy ívű statisztikákat de f2p accountjaimon most Uldumban esett a legtöbb legendás és epikus lap. Átlag 6-7 és epikus pedig 18-20. Míg RoS idején 4-5 és 15-18 volt ez a szám. Por pedig 4-5 ezer a két kiegből összesen. De ez csak az ami pakkokból esett. Nem törtem be semmit.

Sztem egyszerűen nem számolja hány pakkot nyit. Ahogy én sem számolom soha. Már az is nagy dolog, hogy oda eljutottam, hogy legendás bontással fejezem be a bizonyos kiegek bontogatását. De hát ettől még ugye sokkal magasabb szinten lehetne végezni a kollekció maximalizálást de arra már nekem sem kedvem sem energiám. 

Szerkesztve: 2019.10.15 10:34

#598

2019.10.15 15:10 | Válasz: (#597) Casualplayer (Legendary) hozzászólására

Vyss profilképe

Vyss (Common)

Kezdő játékos

Én is csak azért figyelem, mert (elvileg) minden új kiegészítőnél az első tíz pakliban 100% eséllyel van egy Legendary, aztán a Legendary kibontásától minden rá következő maximum negyvenedik pakliban is kell legyen egy garantált Legó. A RoS bontogatásnál nagyon idegesítően fösvénynek éreztem a lootot, ezért az Uldumban számoltam őket, nyilván egy kis pontatlansággal, de az utolsó Legót kb. a meghatározott negyvenedik nyitáskor adta. Ennyire nem vagyok fanatikus, de ha jön a kövi kiegészítő, egy nagyon pontos statisztikát fogok nézni, mert akkor biztosan gyakrabban dobja majd a jó lapokat, nehogy bizonyítani tudjam ugye a jó lapok Blizzard által nekem szánt csekély porcióját a közösség felé XD 

#599

2019.10.15 19:20 | Válasz: (#598) Vyss (Common) hozzászólására

Itt még van egy pici pontatlanság a tudásodban :) Nem minden 40. csomagban van legó! Ha nem nyitsz 40 csomagból legót akkor "drasztikusan megnő" annak az esélye, hogy legót nyiss. A Blizz ugye számokat nem közöl , de én ezt úgy tudnám a gyakorlatba ültetni neked, hogy például : alapból 3 % esélyed van legót nyitni, ez a szám a 40. csomag után "drasztikusan megnő" mondjuk 40%-ra. De ugye ez nem 100% így az is elképzelhető, hogy csak a 48. csomagból esik legó :D 

Szerkesztve: 2019.10.15 19:21

#600

2019.10.15 19:35 | Válasz: (#599) Dirtyfellow (Common) hozzászólására

Vyss profilképe

Vyss (Common)

Kezdő játékos

Köszi :D vedd el a kedvem XD :D 

Ha bejelentkezel, vagy regisztrálsz, akkor válasz írására, privát üzenetek küldésére és sok másra is lehetőséged lesz, illetve a captchát sem kell kitöltened!

Új vendég hozzászólás