HS BlogokAz Őrzők - Archaedas, Hodir...

HS Blog: Az Őrzők - Archaedas, Hodir, Mimiron

2023.07.21 07:17
318

Az Őrzők - Archaedas, Hodir, Mimiron

Ebben a blogban egyszerre három őrző is bemutatásra kerül.

A korábbi őrzők történetei a bevezető blogból érhető el.

Archaedas

Archaedas egyike volt a titánok által alkotott őrzőknek, akiket a Pantheon azzal bízott meg, hogy távollétükben vigyázzanak Azerothra. Khaz'goroth a föld és a kovácsolás uralmával ruházta fel. Ő hozta létre a földalatti kamrákat, amelyekben az Ősi Istenek (Old Gods) raboskodtak, valamint a Szív Kamráját (Chamber of Heart), és ő Norgannon Korongjainak őrzője. Bár egy ideig halottnak hitték, miután kalandorok behatoltak Uldamanba, Mathias Shaw kémmester feljegyzése szerint Archaedas „csupán mozgásképtelen” lehetett.

Azeroth Rendezése

Archaedast Khaz'goroth ruházta fel hatalommal. Freyával együtt harcolt és legyőzte Therazane-t, a Kőanyát. Ezután beomlasztotta az aqiri barlangokat, így a felszínre kényszerítve őket, ahol legyőzhetők voltak. Archaedas megépítette a Szív Kamráját, hogy gondozza Azeroth világlelkét.

Archaedas révén Khaz'goroth a proto-sárkány Neltharionba vezette erejét, hogy átalakítsa őt a Sárkánymegtestesülések egyikévé.

Loken árulása

Amikor Lokent megrontotta Yogg-Saron, Archaedas és Tyr elmenekültek barátjukkal, az óriásnő Ironayával, valamint a Viharormok (Storm Peaks) mechagnómjaival, földszerzetekkel (earthen) és vrykulokkal. Archaedas és Tyr készítettek egy pajzsot, amelyet Igazságőrnek (Truthguard) neveztek el. A pajzsot egy vrykul bajnoknak adták, aki segített leleplezni Loken árulását. Archaedas és szövetségesei később ellopták Norgannon Korongjait Ulduarból, és délre menekültek.

Loken két C'Thraxxit küldött a csoport után, de Tyr feltartóztatta őket, és közben az életét adta. A vrykulok hátramaradtak, hogy tisztelegjenek előtte. Archaedas és a többiek délre, Uldamanba utaztak, és ott elrejtették Norgannon Korongjait. A földszerzetek a Hús Átkától (Curse of Flesh) tartva kérték, hogy hibernációba helyezzék őket, amíg eljön a nap, amikor megtalálják a gyógymódot. A mechagnómok, bár tudták, hogy ők is átkozottak, önként jelentkeztek, hogy ébren maradnak és őrködnek a földszerzetek felett. Ironaya és Archaedas szintén hibernációba vonult Uldaman csarnokaiban.

Jelenkor

Hosszú szunnyadás után Archaedas végül felébredt, de kalandorok, akik beszivárogtak Uldamanba harcképtelenné tették. Miután ádáz harcot vívott, fegyvereit hátrahagyta. Az nem tisztázott, hogy félelemből vagy tiszteletből. Lehetséges, hogy nem halt meg a harc során, egyszerűen csak harcképtelenné vált.

Kalandor útmutató

Uldaman mélyén található egy kamra, amely a titánok egyik legnagyobb kincsét tartalmazza, amelyet maga Norgannon hozott létre. Eddig azonban egyetlen felfedezőnek sem sikerült hozzáférnie az ereklyéhez, mert minden ilyen kísérlet aktiválja a nagy őrző Archaedast, egy hatalmas őrzőt, aki erőteljes támadásai és valóságos szolgaserege révén könnyedén elintézi a kincskeresőket. Az Uldaman mélységeiből származó legrégebbi és legerősebb kőből készült Archaedas olyan félelmetes ellenség, mint amilyen ősi.

Hodir

Hodir egyike volt a Pantheon által létrehozott Őrzőknek, akik a titánszülött (titan-forged) seregek élére álltak az Ősi Istenek erői ellen. Hodirt Golganneth ruházta fel hatalommal. Thorimmal és Ra-val együtt harcolt és legyőzte Al'Akirt, a Szélurat.

Eltűnt, miután Loken elárulta a többi titán őrzőt. Valójában a Tél Templomát (Temple of Winter) egykor őrző fagyóriásokat Loken tűzóriásai ölték meg, magát Hodirt pedig Ulduarban fogságba ejtették.

Ulduarban a Tél Csarnokaiban (Halls of Winter) raboskodott, amíg bátor kalandorok ki nem szabadították. Ezt követően segített legyőzni Yogg-Saront.

Légió

Bár Odyn megszólaltatja a Gjallarhorn hangját, amelyre Ulduar őrzői esküvel kötelesek válaszolni, nem tudnak, mert a Lángoló Légió megszállta Ulduart. Odyn elküldi Valarjarjait, hogy segítsék Ulduar erőit a védekezésben. Hodir egy portálon keresztül üldözőbe vette a démonokat, miközben azok visszavonulnak. A másik oldalon, Niskarában Hodirt elfogta és megrontotta a Légió, de Thorim és a Valarjarok összefogtak, hogy megmentsék őt. Megmentése után hálából felajánlja, hogy segít a kalandoroknak, és Égvárban (Skyhold) marad.

Mimiron

Mimiron (barátai Mimirnek hívják) egyike az őrzőknek. Egykor a Feltalálás Templomában (Temple of Invention) lakott, de elhagyta azt, miután Loken és Yogg-Saron megrontották. Azt mondják, hogy mechanikus szolgái mintha egymás ellen fordultak volna. A megmaradt mechagnóm őröket pedig ismeretlen forrás rontotta meg.

A régi időkben

Mimiron egyike a Pantheon által létrehozott Őrzőknek, akik a titánszülött (titan-forged) seregeket vezetik az Ősi Istenek (Old Gods) erői ellen. Norgannon adta neki a hatalmat. Ő és Loken harcoltak és legyőzték Neptulont, a Hullámvadászt.

Miután Lokent Yogg-Saron manipulálta és véletlenül megölte Sifet, Thorim feleségét, kétségbeesetten próbálta titokban tartani. Loken volt a felelős Mimiron haláláért is, laboratóriumi balesetnek tüntetve fel azt, de Mimiron mechagnóm követői megmentették a lelkét, és létrehoztak egy mechagnóm testet, amelyben Mimiron tovább élhetett. Azóta sem teljesen épelméjű.

Az ősi időkben Mimiron felfedezett egy kaja'mite nevű ásványt, és annak tulajdonságait próbálta meghatározni, ezért különböző fajokon kísérletezett. Megállapította, hogy az érc rendkívül erős, és hogy megnöveli alanyai intellektusát. Az egyik ilyen alany egy kis primitív faj volt, amely az Ulduar melletti erdőkben kóborolt. A kaja'mite fogyasztásával egy új, rendkívül intelligens fajjá alakultak át, amelyet ma goblinok néven ismernek.

Vissza a HS Blogokhoz!

További híreink