HS BlogokAz Őrzők - Loken

HS Blog: Az Őrzők - Loken

2023.07.24 07:11
1346

Az Őrzők - Loken

Elérkeztünk az utolsó őrző bemutatásához. Remélem élveztétek ezt a kis blogsorozatot. Most pedig következzék Loken.

A korábbi őrzők történetei a bevezető blogból érhető el.

Loken

A halálom… a világ végét jelenti.

Loken egyike volt annak a kilenc titán őrzőnek, akiket a Pantheon azzal bízott meg, hogy távollétükben vigyázzanak Azerothra. Loken volt Yogg-Saron, az Ulduar mélyén bebörtönzött Ősi Isten (Old God) legfőbb börtönőre. A Halálisten (Death God) suttogásai azonban végül arra késztették Lokent, hogy elárulja bajtársait, és lerombolja a titánok művét. Ulduar és az Akarat Kohója (Forge of Wills) irányítása alatt Loken egy vashadsereget hozott létre, hogy harcba szálljon egész Északszirten (Northrend). Végül bátor kalandorok állították és ölték meg.

A régi időkben

Loken egyike volt azoknak az Őrzőknek, akiket a Pantheon teremtett, hogy vezesse a titánszülött (titan-forged) seregeket az Ősi Istenek ellen. Norgannon adta neki a hatalmat. Ő és Mimiron harcoltak és legyőzték Neptulont, a Hullámvadászt.

Loken viszonyt folytatott Sif-fel, testvére, Thorim feleségével. Yogg-Saron az Ulduarban lévő börtönéből megzavarta Loken gondolatait, és arra késztette, hogy Sif-re vesse magát, mert elhintette benne a gondolatot, hogy elveszíti. Loken véletlenül megölte a nőt. Elborzadt attól, amit tett, de túlságosan félt elmondani Thorimnak az igazságot, ezért elhitette Thorimmal, hogy Arngrim, a fagyóriások királyának műve volt az egész, így Thorimot a szövetségesei ellen fordította. Loken meg akarta állítani a háborút Thorim és Arngrim seregei között egy sereggel, amelyet az Akarat Kohója segítségével hozott létre, de Loken tudta nélkül Yogg-Saron a Hús Átkával (Curse of Flash) fertőzte meg a kohó belsejét, amely a titánszülötteket lassan húslénnyé változtatja, és ez átterjedhet azokra is, akiket az átok létrejötte előtt hoztak létre.

Miután Thorim kétségbeesésében visszavonult a Viharok Templomába (Temple of Storms), Loken kétségbeesetten próbálta fedezni tetteit, még ha ehhez Yogg-Saron hatalmát kellett is felhasználnia, mert ha Algalon vagy a Pantheon valaha is rájön arra, hogy mit tett, végeztek volna vele. Megrendezte Mimiron halálát, laboratóriumi balesetnek tüntetve fel, bár Mimiron mechagnóm követői új mechagnóm testet hoztak létre, amelyben az Őrző lelkét elhelyezték. Loken megtámadta és legyőzte Hodirt és Freyát. Meggyőzte a titánszülött Helyát, hogy zárja börtönbe Odyn-t a Vitézség Csarnokában, és magának követelte az Elsőszámú (Prime Designate) címet, amelyről Odyn eközben lemondott. Loken azt várta, hogy Ra délről feljön és kivizsgálja, mi folyik itt, de Ra nem érkezett meg. Ezt követően Loken száműzte az összes titánszülöttet Ulduarból, és visszavonult a komplexum mélyére.

Az utolsó két Őrző Tyr és Archaedas volt, akik látták, mit tett Loken a többiekkel, ezért elmenekültek, mielőtt még elkaphatták volna őket, barátjukkal, az óriásnő Ironayával és a Viharormok (Storm Peaks) földszerzeteivel (earthen), mechagnómjaival és vrykuljaival együtt. Tyr és szövetségesei ellopták Norgannon Korongjait, amelyek a világ összes történelmét rögzítik, hogy kiderítsék, mekkora Loken árulása. A lopást felfedezve Loken a C'Thraxxi nevű szörnyetegeket küldte Tyr csoportja után, Tyr azonban életét áldozta a lények elleni harcban, míg társai a korongokkal együtt elmenekültek.

Norgannon Korongjai

Loken megrémülve attól, hogy mi történne, ha Tyr, Archaedas és Ironaya megmutatná a korongokat Algalonnak, és felfedné árulását, létrehozta a Korok Törvényszékét (Tribunal of Ages), és hamis információkkal töltötte meg, hogy eltüntesse a nyomait. Szinte az összes, a Törvényszékben található információ hamis volt. Loken megváltoztatta az Algalonnak küldött jelet is, hogy egyetlen élőlény se léphessen vele kapcsolatba, és csak Loken halála után érkezhessen meg hozzá.

a Korok Törvényszéke

Az ébredés

A bebörtönzött Yogg-Saron évezredeken át nem tudott mást tenni, mint hogy az Őrzőket, Lokent is beleértve Ulduarban tartotta. A hatalma gyenge volt rajtuk, és eredménytelennek bizonyult meggyőzni őket arról, hogy közvetlenül segítsenek az Ősi Istennek. Csak akkor, amikor Cho'gall, az Ősi Istent imádó Alkony Pörölye (Twilight's Hammer) klán tagja beszivárgott Ulduarba, és meggyengítette Yogg-Saron láncait, nőtt meg az entitás befolyása az Őrzőkön. Yogg-Saron megparancsolta Lokennek, hogy hozzon létre egy új sereget az Akarat Kohójával. Loken kezében a kohóval vas törpék és vrykulok légióit alkotta meg, akik csak a vérontásra és a háborúra vágytak.

Yogg-Saron börtöne

Jelenkor

A Lich Király elleni háború idején Thorim végül rájött az igazságra, és a Hodir Fiait (Sons of Hodir) szolgáló kalandorok segítségével visszaszerezte fegyverét és páncélját, majd háborút indított áruló bátyja ellen. Azonban kiderült, hogy ez egy jól kidolgozott csel volt, amit Loken követett el, hogy kicsalogassa őt a Viharok Templomából (Temple of Storms). Így a sötét mesteréhez való közelség megadta neki az erőt, hogy visszaverje Thorim támadását. Ezután elfogta és Ulduarba vitte Thorimot és proto-sárkányát, Veranust, hogy Yogg-Saron őrületbe kergethesse.

Loken legalább két alkalommal vette igénybe Ignis, a Kemencemester (Ignis, the Furnace Master) szolgálatait. Az egyik ilyen alkalom, mikor Veranust, Thorim proto-sárkányát, Borotvapikkellyé (Razorscale) változtatta. Megparancsolta továbbá Kologarn, a hatalmas kőépítmény megépítését, hogy őrizze az Ulduar belső csarnokaiba vezető Törött Sétányt (Shattered Walkway).

Kologarn

Amikor megölték a Villámcsarnokokban (Halls of Lightning), Loken azt mondta, hogy a halála „ennek a világnak a végét jelenti”, majd Azeroth térképe lángra lobbant, és egy fénycsóvát lőtt az ég felé. Az Ulduarban található arhívum konzol szerint az „Algalon üzembiztos” (Algalon failsafe) - egy automatikus vészjelzés az Elsőszámú halálát követően - Loken halála után azonnal aktiválódott, ami Algalon, a Megfigyelő (Algalon, the Observer) megérkezését eredményezte.

Algalon, a Megfigyelő

A konzol ezután folytatta: „Az Elsőszámú elpusztulását a bolygó rendszerszintű összeomlásának első figyelmeztető jelének tekintik. Algalon, a Megfigyelő entitás érkezését bolygódiagnosztika követi, amely két lehetséges válaszjelzés egyikét eredményezi. Alfa válaszkód: jelzi, hogy minden rendben van, és Omega válaszkód: jelzi a bolygó újraszervezését.”.

Amikor megkérték, hogy magyarázza meg az „újraszervezést”, a Konzol azt válaszolta:

A bolygó és az élő szervezetek lebontása alapelemekre: fémekre, kőzetekre, gázokra. Ezt követi az egyes elemeknek a bolygó eredeti tervrajzává való visszaállításának időszaka.”.

Más szóval, a titánok elpusztítanák egész Azerothot és mindent, ami rajta van, majd újjáépítenék a pusztításból visszamaradt nyersanyagokból - ezzel hitelessé téve Loken utolsó leheletének szörnyű figyelmeztetését.

A Korok Törvényszéke

a Korok Törvényszéke (bekapcsolt állapotban)

A Korok Törvényszéke egy hamis rendszer, amelyet Loken azért hozott létre, hogy elfedje az általa elkövetett bűnöket és amelyek nem történelmi tényeken alapulnak.

A Korok Törvényszéke szerint Lokent a Pantheon Azeroth legfőbb védelmezőjének nevezte ki, aki az aesir (viharóriások) és vanir (földóriások) élére állt az Ősi Istenek megfékezése után. Testvérével, Thorimmal, a Viharúrral, valamint Hodir-ral, Freya-val, Mimir-rel és Tyr-rel együtt Lokent jelölték ki őrzőnek, hogy vigyázzon Yogg-Saron börtönére, mélyen Ulduarban. Idővel azonban Loken engedett az Ősi Isten suttogásának, és szövetségesei ellen fordult, átvette az irányítást Ulduar felett. Egy bizonyos ponton Loken globális háború kitörését idézte elő a viharóriások és a földóriások között, amelynek a „semlegesítésük” vetett véget. E háború befejezése után Loken a földszerzeteket, az óriásokat és a vrykulokat sztázisba helyezte a kijelölt fogva tartási létesítményekben (feltehetően olyan létesítményekben, mint Uldaman vagy Ulduar).

Vissza a HS Blogokhoz!

További híreink