HS BlogokAz Őrzők - Tyr

HS Blog: Az Őrzők - Tyr

2023.07.20 07:50
203

Az Őrzők - Tyr

Harmadiknak érkezzék az őrzők leghatalmasabbika Tyr.

A korábbi őrzők történetei a bevezető blogból érhető el.

Tyr

Tyr egy titánszülött (titan-forged) Őrző (Keeper) volt, és a leghatalmasabb az őrzők között. Egykor a Rend Templomában (Temple of Order) lakott, Ulduarban. Tyr, Loken csatlósai ellen harcolva halt meg, miután annak árulása Tyr és Archaedas tudomására jutott. A ma Tyr Bukása (Tyr's Fall) néven ismert sírban temették el, egy tó alatt, a mai Tirisfal Ligetek (Tirisfal Glades) nevű területen, amelyet végső áldozatának tiszteletére neveztek el.

Tyr-t a Sárkánymegtestesülések kedves barátjának tekintik, akikkel együtt győzték le Galakrond-ot réges-régen. A vrykulok Lokentől való megóvásukért hozott hősies áldozata miatt tisztelték őt, és legendáját továbbadták az emberi leszármazottjaiknak. Tyr volt az ihletője az Ezüstkéz Lovagjainak (Knights of the Silver Hand).

Tyr egyike volt a Pantheon által létrehozott Őrzőknek, akik a titánok és az Ősi Istenek közötti háborúban a titánszülött seregek élére álltak. Tyr-t Aggramar ruházta fel erővel és bátorsággal. Az Őrzők leghatalmasabbjaként a nagy harcos Tyr hatalmas kalapáccsal volt felfegyverkezve, és bátorságot ébresztett mindenkiben, aki mellette harcolt.

Tyr fegyvere Az Ezüstkéz (The Silver Hand)

Odynnal együtt harcolt és legyőzte Ragnarost, a Tűzurat. Csatájuk során Ragnaros visszavonult a birodalma szívébe, ahol a legerősebb volt, és sűrű, sötét füsttel töltötte meg azt. Tyr kalapácsa ezüstös jelzőfényként ragyogott a sötétségben, és ide-oda, oda-vissza mozgott. A furcsa mozdulatok összezavarták Ragnarost, aki azt hitte, Tyr és Odyn túl gyáva ahhoz, hogy megközelítse őt. Amikor Ragnaros eloszlatta a védelmét, Tyr áttört a füstön, és letaglózó csapást mért rá. Odynnal az oldalán a földre vitték a Tűzurat.

Loken lázadása

Amikor egyik őrzőtársa, Loken, a megrontás áldozatává vált, csak Tyr és Archaedas nem esett áldozatául Loken mesterkedéseinek. Tyr már régóta sejtette, hogy valami nincs rendben Lokennel, így nem érte meglepetés. Mivel azonban Loken hatalmas seregekkel rendelkezett, Tyr, Archaedas és barátjuk, Ironaya a Viharormok (Storm Peaks) peremén rejtőzött el, hogy megtervezzék a következő lépésüket, amíg Loken vadászott rájuk. Miután kereste, de nem találta őket, Loken feltételezte, hogy messzire menekültek Ulduarból.

Loken később kirobbantotta a Winterskorn háborút, amelyet a Winterskorn vrykulok és a földszerzetek (earthen) között vívtak. A háború alatt Tyrhez és társaihoz fordultak segítségért az ostromlott földszerzetek. Tyr és barátai azonnal előbújtak rejtekhelyükről, hogy a földszerzetek élére álljanak, és megtámadják a Winterskornokat, végül egy időre visszaszorítva őket. Tyr a társával, Archaedas-szal együtt kovácsolt egy pajzsot, amit Igazságőrnek (Truthguard) neveztek el, és odaadták egy Yrgrim, az Igazságkereső (Yrgrim, the Truthseeker) nevű vrykul bajnoknak, hogy segítsen leleplezni Loken árulását. Ez lehetővé tette számukra, hogy sok vrykul-t átállítsanak maguk mellé. Miután a Winterskornok visszatértek, immár proto-sárkányokon lovagolva, Tyr magához hívta a Sárkánymegtestesüléseket, hogy segítsenek nekik végleg véget vetni a háborújuknak. Segítségükkel legyőzték a vrykulokat, és a Winterskornok nagy részét mély hibernációba helyezték.

Ezüstkéz Lovag, egyik kezében Tyr fegyverével az Ezüstkézzel másikban az Igazságőr

A Winterskornok legyőzése után Tyr úgy döntött, ideje megvívni a harcot Loken ellen. Ellenkező esetben továbbra is konfliktusokat szít, és mindent elpusztít, amit tud. Tyr és szövetségesei úgy döntöttek, hogy ellopják Norgannon Korongjait, hogy kivizsgálják Loken árulásának mértékét. Mielőtt elindította volna a tervüket, Tyr-nek fel kellett készülnie. Ő és Ironaya a Sárkányszigetekre (Dragon Isles) utaztak, ahol Tyr tiszta ezüstből kovácsolt pikkelyt adott a Sárkánymegtestesüléseknek. Ez egy ajándék volt, amellyel kijátszhatták az áruló Loken terveit, bár a megtestesüléseknek még nem mondták el a célját. Tyr utoljára elbúcsúzott jó barátaitól, és bár segíteni akartak anélkül, hogy tudták volna, hová megy, Tyr ragaszkodott hozzá, hogy ezt csak ő és az Őrzők tehetik meg.

Tyr Ulduar bejáratához ment, hogy elterelje Loken figyelmét azzal, hogy felszólította adja át Ulduar irányítását. Eközben Archaedas és Ironaya beszivárogtak Ulduarba, és ellopták a korongokat. Ezután visszaszöktek a Viharormokon keresztül, és arra készültek, hogy messzire meneküljenek arról a területről, hogy új menedéket találjanak, ahol elemezhetik az adatokat és megtervezhetik támadásukat. Tyr sok titánszülöttet tudott összegyűjteni, amelyek elkísérték őket útjuk során: vrykulok, akiket már sújt a Hús átka (Curse of Flash), a legtöbb túlélő földszerzetet és sok mechagnómot. Jotun, Tyr barátja hátramaradt, hogy megpróbálja megakadályozni, hogy Loken üldözze őket.

Halála

Amikor Loken felfedezte a Korongok ellopását, pánikba esett, mert arra gondolt, hogy ha a Pantheon megnézi a Korongokon lévő információkat, akkor az az életébe kerül. Kétségbeeséséből Loken szörnyűséges C'Thraxxi szörnyeket küldött Tyr csoportja után, akiket Zakajz, a Megrontó (Zakajz, the Corruptor) és Kith'ix néven ismertek. Hetek múlva megtalálták Tyrt és társait, messze délre, egy nyugodt tisztáson. Tyr megparancsolta Archaedasnak és Ironayának, hogy a többiekkel együtt meneküljenek tovább délre, míg ő ott maradt, hogy feltartóztassa a C'Thraxxikat. Hat napon és hat éjszakán át harcoltak, és végül Tyr úgy döntött, hogy feláldozza az életét, hogy megvédje a barátait. Minden megmaradt energiáját egy vakító robbanásban szabadította fel, végezve Zakazj-al és saját magával is. A súlyosan sebesült Kith'ix nyugatra menekült, és nem tért vissza.

egy C'Thraxxi

Barátja tiszteletére Ironaya a tisztást „Tyr Bukásának” nevezte el, amit a vrykul nyelvre Tirisfalnak fordítottak. Sírt építettek, és ott temették el Tyrt és ellenségét, ahol elestek. Ezután a sír tetején egy szentélyt hoztak létre Tyr ezüstkezéből, áldozatának emlékére. A sírban tárolták a kalapácsát, Az Ezüstkezet is. A vrykulokat annyira meghatotta Tyr áldozata, hogy elhatározták, hogy letelepednek a csata helyszínén, és örökké őrzik Tyr sírját. Archaedas, Ironaya, valamint a földszerzetek és mechagnómok tovább mentek dél felé, és végül Uldamanban telepedtek le.

Tyr keze

Vissza a HS Blogokhoz!

További híreink