Hírek4 éve nerfelték a valaha volt le...

4 éve nerfelték a valaha volt legerősebb paklit, Dean Ayala a Naxxramas egyensúlyáról

Borovi Bence | 2019.01.29 10:00
2058

Undertaker nerf

Pontosan négy éve történt, hogy az Undertaker Hunter dominanciája meggyengült. Ehhez elég volt egyetlen lap nerfelése.

Az Undertaker 2015. január 28-án nerfelve lett, ahogy ide kattintva, négy évvel ezelőtti cikkünkben láthatjátok. Az Undertaker Hunter átlagosan 55-57%-os nyerési aránnyal rendelkezett (egyedül a Midrange Druid volt képes 57%-os nyerési arányt elérni még a Force of Nature + Savage Roar kombó nerfje előtt) és a teljes meta 25%-át tette ki, ami rekord (gondoljunk csak bele, jelenleg Standarden a Hunter az összes paklijával tesz ki 25%-ot, vagy kissé többet, akkor pedig mindössze egyetlen egy pakli tett ki ennyit).

Blizzard Entertainment cikkének a fordítása

Még mindig megnevettet az Undertaker. Naxxramas egy érdekes kis szett volt. Ez volt számomra az első szett, amin dolgoztam, úgyhogy szeretettel tekintek vissza rá. Néhány érdekesség az egyensúlyról...

Undertaker: Egyszerűen csak rossz volt az egyensúlyt tekintve. Emlékszem, hogy legtöbbet a Warlocknál teszteltem ezt a lapot, mert általánosságban az a kaszt volt a legsikeresebb a harctér elárasztásában. Valóban extrém erős volt abban a pakliban, de a Scientisttel kombinálva a Hunterben egyszerűen brutális lett. Játszottuk azt a verziót, csak nem eleget, hogy ezt észrevegyük. Az egész tervező csapat mindössze négy főből állt annak idején, tehát sokkal kevesebbet tudtunk tesztelni, hiszen mi foglalkoztunk a következő szett megtervezésével, és Naxxramas egyjátékos módjának elkészítésével is. Mostanra a teljes tartalom tervező csapatunk sokkal nagyobb.

Deathlord: Eredetileg gyengébb volt, mert még soha nem készítettünk semmit előtte ilyen képességgel. 2/6-os volt, majd 2/8-as lett. Az egyensúlyt tekintve ezzel a kártyával voltam a legelégedettebb. Nehéz ilyen furcsa képességeket olyan szintre hozni, hogy játszva legyen, de ne olyan módon, hogy a játékosok az összes paklijukba beletegyék. Végül egy közepes erősségű zavaró kártya lett, és egy kiváló opció aggroval teli meták idejére, de kikerült a divatból, amint ezek már nem voltak túlságosan relevánsak.

Mad Scientist: Kétségtelenül az egyik legerősebb kártya, amit valaha készítettünk, de ezt már előre tudtuk. Új paklikat teremtett, és rávette a játékosokat arra, hogy érdekes secreteket tegyenek a paklijaikba, mint például a Spellbender, vagy a Snake Trap, amelyeket egyébként nem igazán láttunk. Nem hinném, hogy a Scientist egy jó példája lenne egy Classic, vagy Basic kártyának, de egy kaland mód kártyának, - ami idővel elhagyja a Standardet - , szerintem nagyszerű munkát végzett.

Sludge Belcher: Az agresszív paklik nagyon erőteljesek voltak Naxxramas tesztelése előtt, és után is, ezért tudtuk, hogy valami keményet akarunk, ami szembeszállhat velük! A Druid of the Claw egy amolyan aranystandard volt a premium Taunt lények között annak idején, ezért készítettünk valamit, ami egy kissé jobb volt nála. Annyira szerettük azt a játékmódot, hogy rendelkezünk egy erőteljes Semleges Taunt kártyával, hogy még több ilyet készítettünk. Néhány kártya, amely a Sludge Belcher példájának köszönheti erőszintjét: Annoy-o-Tron, Stonehill Defender, Tar Creeper, Corpsetaker, Twilight Guardian, Saronite Chain Gang, Rotten Applebaum, Witchwood Grizzly, Zilliax, Bog Creeper, Chillmaw, Primordial Drake és uh... a Giggling Inventor! Ezek közül néhány kártya nem lett olyan erőteljes, mint terveztünk, néhány pedig még erősebb lett :).

Voidcaller: Egy jó példája egy olyan kártyának, aminek örülök, hogy létezik, nem változtatnék rajta, de mégsem egy olyan kártya, ami bekerülne a jelenlegi Hearthstone-ba. Imádom a blöff szituációkat, amiket teremteni tud, amikor az ellenfélnek fel kell mérnie, hogy mekkora veszélyt hozhat rá a Deathrattle-je a lény elpusztításának potenciális jutalma mellett. Azt is imádtam, hogy sokkal inkább nagy démonok köré épített paklikat hozott létre. Azért nem hoznánk ma létre ilyen kártyát, mert óriási előnyt ad a játék kezdeti szakaszában, és nevetségesen nagy esély van rá, hogy valami nagyszerűt kapj belőle, mint például a: Voidcaller -> Voidcaller -> Mal'Ganis. Habár az átlagot tekintve rendben volt a végkimenetel, viszont a végkimenetelek választéka olyan széles, hogy a legjobbakkal szembeszállni eléggé igazságtalan érzés lehet.

Kel'Thuzad: Kel'Thuzad, mint karakter valószínűleg a kedvenc "Hearthstone-ossá alakított" karakterem. Továbbra is a kedvenc mondatom...

"There's no achievement for losing to Gluth!!! HAHAHAHAAHAA" (Nem jár achievement azért, ha kikapsz Gluth-tól!!!)

Forrás: Reddit.com/r/Hearthstone - Dean "Iksar" Ayala Naxxramas-ról és az Undertaker nerfről

Vissza a főoldalra!

naxxramas undertaker nerf deanayala

További híreink