HírekA HCT első női bajnoka lenyűgözö...

A HCT első női bajnoka lenyűgözött mindenkit Los Angeles-ben

Beküldve: , által. Megtekintve:1429

BaiZe

Ismerjétek meg BaiZe-t, a HCT első női bajnokát!

Blizzard Entertainment cikkének a fordítása

Az elmúlt hétvégén a Los Angeles-i Blizzard Arénában láthattuk az első női játékost egy HCT bajnokságon. Wang 'BaiZe' XinYu egy jól ismert Hearthstone versenyző Kínában, de Nyugaton is jobban elkezdték megismerni, amikor továbbjutott a Hearthstone Wild Openen. A korábbi teljesítményei a NetEase Gold sorozatában mind említésre méltóak, de a nagy világszintű bemutatkozása most történt meg a HCT Nyári Bajnokságán.

Már a verseny előtt sokak felfigyeltek rá az egyedien alakított paklijai miatt. Módosította a népszerű Token Shamant Master of Evolution-nel, Cult Master-ekkel és Prince Taldaram-mal. A Zoo, Priest és Tempo Rogue paklijai ugyan hasonlítanak a többi játékoséra, de senki más nem hozott ilyen felállást - részben azért, mert az ő egyetlen játékos, aki nem játszik Druiddal.

Pénteken beszéltünk BaiZe-zel, hogy miként alakult a karrierje eddig a pillanatig - és úgy tűnik volt már néhány izgalmas pillanata. "Tavaly márciusban kezdtem a Super Premierben, ez a HCT playoff megfelelője. Idén júniusban az USÁ-ba utaztam a Hearthstone Wild Openre. Júliusban végre a HCT Summer playoff-ban játszhattam." - árulta el BaiZe.

Egész életében Blizzard rajongó volt, a Hearthstone elkezdése előtt a Warcraft III-at és a World of Warcraft-ot élvezte. Amellett, hogy professzionálisan játszik, legtöbb idejét castolással tölti Kínában. Mit szeret csinálni a Hearthstone-on kívül? "Szeretek olvasni és filmeket nézni, illetve elkezdtem zongorázni tanulni." - válaszolta.

BaiZe jól szórakozik, de ez nem jelenti azt, hogy ne érezné a nyomást is. "Professzionális Hearthstone játékosként mindig meg akarod mutatni, hogy jól tudsz teljesíteni nagy színpadokon is. Nem akarok úgy kimenni a színpadra, hogy az emberek azt mondják nekem, hogy én vagyok a legjobb női játékos ebben a játékban. Azt nem szeretem. Ki akarok menni oda és bizonyítani akarok."

BaiZe

BaiZe először Pavel 'Pavel' Beltukovval játszott pénteken, ami egy rendkívül kiélezett forduló volt. Uralta a meccset a Shaman mirroron, de Pavel kiegyenlített a Tempo Rogue-jával BaiZe Highlander Priestje ellen.

Aztán következett a nap legjobb meccse, amikor BaiZe nagyon ügyesen játszott a Highlander Priest mirrorban. Az egyik pillanatban egy váratlan lépéssel - 5 Manás potion-t kért Kazakus-tól - összezavarta Pavelt, majd egy erőteljes következő körben kijátszotta Lyra the Sunshard-ot, miután átverte Pavelt, aki egy Priest of the Feast-et játszott ki.

Sajnos a negyedik meccsen BaiZe Rogue-ja nem járt sikerrel Pavel Shamanja ellen, az ötödik meccsen pedig folyamatosan szerencsétlenül húzott.

Watch live video from PlayHearthstone on www.twitch.tv

A végeredménytől függetlenül ez egy izgalmas forduló volt és nem véletlen, hogy BaiZe-ről beszéltek a legtöbben a versenyen. Hálás az összes új rajongójának és szeretné, ha követnék őt Weibon, - a Twitter kínai megfelelője - de elismert "Az egy kissé nehezebb lehet a Nyugati rajongóimnak!".

A nepszerű Shaman paklijáról is megosztott néhány részletet. "Kéy Shaman kártya van, amit nem szeretek, de szerepel a többi pakliban - a Mana Tide Totem és a Thing from Below. Nem tartom őket hatékonynak a Druid és Rogue paklik ellen. Valami agresszívabbat szerettem volna és ezért gondoltam a Master of Evolution és Cult Master lapokra. Ezek miatt jutott hely Prince Taldaram-nak is, ami egy rugalmas és nagyon érdekes kártya."


Elképesztő volt nézni, ahogy BaiZe az előző világbajnokkal, Pavellel küzdött  Los Angelesben és reméljük, hogy még látjuk  őt későbbi versenyeken is. Mit gondoltok a meccseiről? Írjátok meg a hozzászólásokban!

Pavel paklijai:

Highlander Priest

Pakli megtekintése

Prince Rogue

Pakli megtekintése

Evolve Shaman

Pakli megtekintése

BaiZe paklijai:

Highlander Priest

Pakli megtekintése

Prince Rogue

Pakli megtekintése

Evolve Shaman

Pakli megtekintése

Keleseth Zoolock

Pakli megtekintése

Forrás: Battle.Net - Hearthstone: A HCT első női bajnoka lenyűgözött mindenkit Los Angeles-ben

Vissza a főoldalra!

hct esport

További híreink