HírekA legszórakoztatóbb Un'Goro kárt...

A legszórakoztatóbb Un'Goro kártyák, amiket Rankeden sosem fogsz játszani

Borovi Bence | 2017.05.11 15:00
3580

The Last Kalidosaur artwork

A cikk az új kiegészítővel érkezett leghaszontalabb lapokról szól, amik egyben szórakoztatóak is.

 

Fun fact: A Hearthstone-ban más kártyák is vannak a kalózokon és Jade gólemeken kívül. Ha csak Rankeden játszol, talán nem is tudsz ezekről a szórakoztató lapokról, elvégre ott nem állják meg a helyüket. Talán ezek képesek megváltoztatni a világot és lángba borítani azt? Nos, vélhetőleg nem. De ez nem jelenti azt, hogy ne mókázhatnál egy kicsit olyan lapokkal, amik nem meta képesek. Vessünk hát egy pillantást az Un'Goro legszórakoztatóbb lapjaira, amiket valószínűleg sosem fogtok Rankeden játszani.

Chittering Tunneler

Chittering Tunneler

Egy olyan világban, ahol a Warlock keresi a saját identitását, egy olyan lap, mint a Chittering Tunneler csupán csak piszkálgatja annak ösvényeit. Igaz, ez a kártya jól bemutatja a Warlock alapvetését (sebzést a nagyobb haszonért), hiszen életért cserébe ad egy varázslatot.

Más kasztok is rendelkeznek hasonló lapokkal, viszont abból nem származik hátrányuk, ellenben a Tunneler-nél úgy tűnik, hogy csak azért lett ilyen, mert a játékos kárára ragaszkodtak a warlock tematikájához. Azt mondják, hogy Zoo pakliban egy ütős korai lap, míg a late-game-ben akár a meccset is megfordíthatja, ha jó varázslatot szerzünk belőle.

Szórakoztató egy randomon alapuló meccsen? Abszolút. Megéri játszani Rankeden? Tuti nem.

The Last Kaldeisaur Galvadon

The Last Kaleidosaur/(Galvadon)

Miután Brann Bronzebeard kiesett a standard-ból, a paladin quest elvesztette annak lehetőségét, hogy valódi fenyegetéssé válhasson. Ennek a küldetésnek az ereje a wild-ban mutatkozik meg, ahol a rengeteg spare part miatt roppant könnyen teljesíthető. Galvadon adaptjai nagyon ütősek lehetnének, ha volna bennük következetesség, nem pedig az RNJesus döntene.

Brann sajnos túl hamar hagyott itt minket. Ez a kártya, amint eléred a rank 15-öt, hasznavehetetlenné válik.

Primalfin Totem

Primalfin Totem

Sajnos a kártya a folyamatosan fennálló hatása ellenére sem biztosítja a megfelelő tempót Rankeden. Ellentétben a hasonlóan árazott Mana Tide Totem-mel, ez a lap nem könyörög azonnali elpusztításért. Főleg egy olyan metában, ahol a kis lényeket könnyebb elpusztítani, mint eddig bármikor.

Túl sok rendszeresen játszott, 2, 3 manás kártya van játékban manapság, amik, ezzel a totemmel ellentétben, szinte azonnali választ biztosítanak az aggro nyomására, igaz, ez néz ki az egyik legjobban az újak közül.  Bár néhány kártyával nagyon jó színergiát tud kialakítani, mint a Unite the Murlocs és a Murloc Warleader, de még így is túl lassú, még egy mid-range Murloc alapú Shaman paklinak is.

Hemet, Jungle hunter

Hemet, Jungle Hunter

Ha létezett valaha olyan lap, amiről az volt az érzésed, hogy „ez szórakoztatónak tűnik, de…”, akkor az az öreg Hemet, a dzsungel vadász. Értékelem, hogy próbálták megtartani Nesingwary úr alapvetését, miszerint mindent elpusztít, ami az útjába kerül, de így túl nagy kockázatot hordoz magában.

A nyilvánvaló felvetés szerint, ez a kártya a late-game-re való, mikor már nem az alacsony költségű, töltelék lapjaidat akarod felhúzni, de így sem tűnik igazán előnyösnek, a meglévő kockázat miatt. Ha olyan paklid van, amiben rengeteg 3 manás vagy alacsonyabb költségű lap szerepel, akkor fogod Hemet-et, kirakod, aztán bízol abban, hogy olyan topdeck-et fogsz húzni, amivel nyersz is. Ez elég messze áll a biztostól.

Explore UnGoro

Explore Un'Goro

Szeretsz veszélyesen élni? Úgy érzem, ezt a lapot sokkal inkább "LEEEEROY JEEEEEEENKINS"-nek kellett volna nevezni, mert kb annyira YOLO. Értem az ötletet, ami szerint ez a kártya azt mondja, hogy „ha te nem csináltál jó paklit, ess neki még egyszer”, mi több, érdekes is a felvetés. Mindenesetre én nyerni szeretek. Az Explore Un'Goro pedig úgy tűnik, nem hagyja, hogy ez megtörténjen.

Nagyra értékelem, hogy ez a kártya egymagában összefoglalja a Hearthstone egyik mechanikáját, de ennek ellenére, sosem fogja elhagyni az aréna és a casual meccseket.

Bright-Eyed Scout

Bright-Eyed Scout

Egy olyan játékban, mint a Magic: The Gathering, ahol lehetőséged van arra, hogy kiválaszd, milyen lap legyen a paklid tetején, ez a négy manás lap rendkívül hasznos volna. Azonban emlékeztetnélek titeket arra, hogy ez a Hearthstone, ami sokkal inkább előnyben részesíti a véletlenszerűséget, az „interaktivitást” és az első körös kalózokat. Én kérek elnézést.

Egyszerűen ez a lap is túl sok kockázatot rejt magában. Sokkal valószínűbb, hogy egy kevés manába kerülő lapot tesz drágává a kulcsfontosságú pillanatban. És míg eldöntöd magadban, hogy érdemes-e kijátszani, addig a Rank 10-es ellenfeled már bekerített, elpusztította a legjobb lényeidet, és éppen arra sarkall, hogy nyomj rá a cencede-re.

Élvezd, hogy kijátszhatsz egy 5 manás Execute-ot.

Forrás: The Most Fun Cards From Un'Goro You'll Never Play in Ranked

ungoro kártya fun

További híreink