HírekBeperelték az Activision Blizzar...

Beperelték az Activision Blizzardot, mivel zaklatják a női dolgozóikat - Kártya bemutatók törölve

Borovi Bence | 2021.07.22 21:30 | Módosítva: 2021.07.23 17:35
3133

Activision Blizzard

Kaliforniában beperelték az Activision Blizzardot, mivel zaklatják az ott dolgozó nőket, nem léptetik őket elő, és egyenlő fizetést sem kapnak.

 

Törölve lett több kártya bemutatása is (Alliestrasza is úgy döntött, hogy ma nem mutatja be a Blizzardtól kapott kártyáját) annak érdekében, hogy ez a fontos hír ne tűnjön el a kártya bemutatók árnyékában, hiszen ez sokkal fontosabb, mint néhány kártya.

A pert két éves nyomozás előzte meg, amiben a kaliforniai DFEH (Tisztességes Foglalkoztatásért és Lakásügyért) megállapította, hogy minden téren diszkriminálják a cégnél a női dolgozókat. Többek között nem léptetik elő a nőket, mert "lehetséges, hogy terhesek lesznek", felháborítónak tartják, hogy elmennek a munkából azért, hogy a gyereket elhozzák az óvodából, kevesebb fizetést (és bónuszt) kapnak, mint ugyanazon munkát végző férfiak, az irodában nyíltan poénkodnak előttük a nemi erőszakról, gúnyolódnak a szexuális együttléteikről, továbbá egyesek átadnak feladatokat női munkatársaiknak, hogy ők addig játszhassanak.

Sőt egy nő öngyilkosságot is elkövetett egy céges úton. Öngyilkossága előtt folyamatosan szexuálisan zaklatták, és a róla készült meztelen fótokat nézegették a munkatársai a céges bulin.

Természetesen az Activision Blizzard is reagált a vádakra, szerintük ilyen dolgok nem töténtek meg, és számunkra nagyon fontos a sokszínűség, illetve az egyenlőség, továbbá a cégnél nincs helye zaklatásoknak. Minden ilyen esetet nagyon komolyan vesznek, és kivizsgálnak, illetve minden esetben meghozzák a szükséges intézkedéseket.

Forrás: Bloomberglaw

A teljes bírósági jelentés ide kattintva megtekinthető (csak 18 éven felülieknek ajánljuk, hiszen azt is részletezik, hogy pontosan mit is tettek azzal a nővel, aki végül öngyilkos lett).


Frissítés #2: A péntek esti három kártya bemutató is törölve lett.


Frissítés: Így már érthető, hogy tegnap a Blizzard elnöke (J. Allen Brack) miért beszélt egy órán át a nők jogairól - próbálta szépíteni a helyzetet.

A jelentés szerint Alex Afrasiabi több nőt is zaklatott az évek során. 14 éven át dolgozott a Blizzardnál, majd egyszer csak kilépett (kirúgták?) valamikor 2020. júniusában, de erre csak 2020. decemberében derült fény. Azóta a Twitter fiókját is törölte.

Vissza a főoldalra!

activision blizzard botrány zaklatás

További híreink