HírekBúcsúzunk Ben Brode-tól

Búcsúzunk Ben Brode-tól

Borovi Bence | 2018.04.21 13:00
3386

Ben Brode Hearthstone

Ben Brode nélkül egy kiegészítő bejelentése sem lesz már a régi, ebben biztosak lehetünk. Egy korszak lezárult Ben Brode és a Hearthstone történetében.

Lehetséges, hogy nem ő volt a legjobb játék rendező, de mint a "Hearthstone arca" úgy pótolhatatlan lesz. Senki nem fog tudni olyan beleéléssel és nevetéssel videókat csinálni, mint ő. A BlizzCon Hearthstone színapdánál is mindig elképesztő hangulatot teremtett. Egy óriási személyiséget veszített el a játék.

Ben Brode a Blizzardnál:

Dolgozott a WarCraft III-on, a World of Warcrafton egészen a Wrath of the Lich Kingig, a WoW: TCG-n is dolgozott, majd a Hearthstone csapatba került.

2015-ig "Senior Game Designer"-ként dolgozott a Hearthstone-on, majd 2015-ben ő lett a Hearthstone "Lead Designer"-e, tehát a kártyákat tervező csapat vezetőjévé vált. Valamikor a 2016-os év folyamán pedig a Hearthstone "Game Director"-ává vált, vagyis a játék vezetőjévé, ez a lehető legmagasabb pozíció.

Azt nem tudjuk, hogy ki vette át a helyét.

Teljesen váratlanul ért mindenkit Ben Brode távozása, hiszen kedden még Chakkit üdvözölte a Hearthstone csapatban, aki korábban a TempoStorm Hearthstone csapatában volt.

Szerdán pedig egy videót osztott meg, amit az Ars Technica készített vele. Néhány érdekesség:

 • A legőrültebb kártya, amit valaha készítettek: World Flipper - Megfordította az egész harcteret fejjel lefelé és úgy kellett volna játszani. A másik őrült kártya az Auto-Pecker lett volna, ami egy mechanikus csirke és mindig sebzett volna a hősödre, amikor ráviszed az egeret.
 • Sőt még egy olyan őrült lapot is terveztek, ami 3 Mana, 1/1. Battlecry: +1/+1-et kap minden egyes egymás után elvesztett meccsedért. 
 • Megkérdezték Bentől, hogy egyszerre mennyi kiegészítőn dolgoznak, amire ezt válaszolta: "Nos, a Witchwood most jelent meg, tehát az készen van. A következő szettünk, amiről nem fogok elárulni most semmit, már a végső tervezési folyamaton is túl van, tehát már csak az egyensúlyra, az élvezeti faktorra, és a kártyák egyértelműségére fókuszálunk. Az azt követő szettünk a végső tervezési folyamatban van, a 2019-es év első kiegészítője pedig a kezdetleges tervezési fázisban jár jelenleg, vagyis most tervezzük meg a kártyákat és a témát, illetve azt, hogy milyen mechanizmusok lesznek benne."
 • Úgy gondolták, hogy Valeera the Hollow sokkal népszerűbb lesz.
 • Mivel több Mage kártya ment már a Hall of Fame-be, mint Hunter, ezért lehetséges, hogy néhány Mage kártyát betesznek a Classic szettbe.
 • A "fatigue" Jeff Kaplannak (az Overwatch játék rendezője) köszönhető, aki még a játék korai fázisában próbálta ki a Hearthstone-t az Innkeeper ellen. Olyan sokáig szórakozott, hogy elfogytak a lapjai, akkor pedig kiírta a játék, hogy "vesztettél". Ezt követően találták ki a mostani "fatigue" rendszert, ahol minden körben eggyel több sebzést kapunk, ha kifogytunk a lapokból.

Íme a teljes videó:

Ben Brode:

 • Kedvenc kártyája Lord Jaraxxus. A második, harmadik, negyedik és ötödik kedvenc kártyája is Lord Jaraxxus.
 • Brewmaster Monkkal játszik a World of Warcraftban.
 • Imádja az összes kártyajátékot, ezekkel már mind játszott: Magic: The Gathering, OverPower, Wyvern, Netrunner, Pokemon TCG, Battle Spirits, WoW TCG, Mortal Kombat TCG és Rage.
 • 4 Mana, 7/7. Kockás flanel ingek. HAHAHAHAHAHAHAHHHA!!!
 • Egy 1-től 10-es skálán mennyire szórakoztató Ben Brode? Hát 14! - Whirthun
 • Március végén sok személyesebb információt is megtudtunk Ben Brode-ról, ezeket itt olvashatjátok:

Miért szerettük annyira? Hát ezekért:

Ben Brode kockás ingek

A Hearthstone 2013. március 12-én jelent meg. Ben Brode 2018. április 20-áig dolgozott a Hearthstone-on, ebből az utolsó két évben ő irányított mindent.

Egy idézet egy facebook hozzászólásból: "Ez a játék már sosem lesz olyan, mint amilyen tegnap volt. Ő volt a kávéban a cukor, a tortánkon a hab ,az égen a nap, a fény a sötétségben!"

Sok sikert és szerencsét kívánunk kívánunk a Hearthstone RNG Istenének, Ben Brode-nak a jövőben is! :)

Vissza a főoldalra!

benbrode

További híreink