HírekCold Blood, Flametongue Totem, E...

Cold Blood, Flametongue Totem, Equality, Hunter's Mark és Emerald Spellstone nerfek

Borovi Bence | 2019.01.31 20:00
4696

februári nerfek a Hearthstone-ban

Február 5-én újabb nerfek érkeznek a játékba. Négy Basic/Classic, és egy Kobolds & Catacombs kártya nerfje is érkezik.

A december 19-ei nerfek után, már érkeznek is az újabbak.

Amint a változások február 5-én életbe lépnek, a nem-Basic lapokat teljes áron lehet majd betörni két héten át. A Flametongue Totem és a Hunter's Mark Basic lapok és nem törhetőek be.

Alább olvashatjátok a nerfek magyarázatait!

Kattints a képre, hogy nagyban lásd (mobilon multi-touch-al is zoomolhatsz, ha rányomtál a képre)

Februári nerfek

Blizzard Entertainment cikkének a fordítása

Általában, amikor a változtatásokról beszélünk, minden egyes kártyánál elmagyarázzuk, hogy erre a változtatásra miért is volt szükség.

Most azonban másképpen csináljuk, mert a legtöbb változtatás ugyanazon ok miatt történik.


Úgy hisszük, hogy a Hearthstone akkor a legszórakoztatóbb, amikor a stratégiák folyamatosan fejlődnek. Amikor új kártyák jelennek meg szeretnénk, hogy a régebbi kiegészítők paklijai kapjanak néhány érdekes új adalékot, miközben teljesen új archetípusokkal is kísérletezhettek. Amint a Basic és Classic kártyák annyira széleskörűen hatékonyak lettek - nem számít, hogy mivel állsz szemben - , hogy azok határozzák meg milyen pakli stílusok életképesek minden egyes kiegészítőnél, akkor az előbb említett cél elérése meglehetősen nehézkessé válik.

A Basic és Classic szettek ideális esetben minden egyes kaszt "aromáját" és mechanikáját kellene, hogy adják. Ahogy már az előbb említettük, ezek a kártyák problémássá válnak, ha miattuk az összes többi stratégia sokkal kevésbé tűnik izgalmasnak. Ez nem jelenti azt, hogy az összes Basic és Classic kártyának hatástalannak kell lennie. Nagyon is fontos számunkra, hogy ezek a szettek is tartalmazzanak egy megfelelő számú kártyát, amelyek nagyszerű eszközök különböző szituációkra és különböző pakli archetípusokhoz.

Ezeket a kártyákat most azért változtatjuk meg, mert mindegyikük túlságosan uralkodóvá vált attól függetlenül, hogy éppen milyen stratégia népszerű, vagy milyen kártyák veszik körbe őket. Amikor a Basic és Classic kártyák már ilyen szinten mindenütt jelen vannak, akkor már nem tudnak a játékosok rugalmasan paklikat készíteni, végül pedig megszűnik miattuk a paklik közötti változatosság a Hearthstone-ban.

A következő változásoknak az a szándéka, hogy ezek a kártyák többé ne legyenek kötelező opciók ("auto-include"), hanem inkább bizonyos stratégiák köré épített paklikban szerepeljenek.

Cold Blood - 2 Manába fog kerülni (1 helyett)

Flametongue Totem - 3 Manába fog kerülni (2 helyett)

Equality - 4 Manába fog kerülni (2 helyett)

Hunter's Mark - 2 Manába fog kerülni (1 helyett)


Emerald Spellstone - 6 Manába fog kerülni (5 helyett)

Az egyetlen nem Basic/Classic változtatásunk. Az Emerald Spellstone-t egy hatékony játék-közepi/végi fenyegetésnek szánjuk, ezért eggyel növeljük a költségét, hogy kevésbé legyen agresszív, tempó opció a játék korai szakaszában. Ez a változtatás - a Hunter's Mark változtatással - a Hunterek dominanciáját hivatott orvosolni, miközben a Spellstone továbbra is egy életképes opció marad.

Alig várjuk, hogy miként rázzák fel ezek a változások a metát a következő hónapokban. Köszönjük, hogy elolvastátok, sok sikert a ranglétrán.

Forrás: Playhearthstone - Közelgő Balance változások - Február 2019

Vissza a főoldalra!

kártya nerf

További híreink