HírekDean Ayala a gyors nerfekről, Ba...

Dean Ayala a gyors nerfekről, Barnes-ról és a kiegészítőkről

Borovi Bence | 2019.01.26 19:00
2302

Dean Ayala és Reno

Az IGN készített egy interjút Dean "Iksar" Ayalával, a Hearthstone vezető játéktervezőjével. Az interjú a gyorsan érkező Rastakhan nerfekről szólt, a tavalyi év kiegészítőiről, és Barnes-ról.

Nerfek:

 • Már tudták, hogy milyen változásokat szeretnének, (a Nourish és a Wild Growth már régóta rajta volt a nerf listájukon) csak az volt a kérdés, hogy azonnal változtassanak, vagy várjanak még egy hónapot, ahogy szoktak.
 • Úgy érezték, hogy egyértelműen szórakoztatóbb lenne a játék, ha azonnal meglépnék a változtatásokat, ezért korán érkeztek a nerfek.
 • Általában azért nerfelnek olyan későn, mert időt adnak a metának a "lélegzésre", vagyis a változtatásokra, a tesztelgetésekre, és nem mindig tudják, hogy miként fognak alakulni a dolgok. Viszont a Druid esetében már teljesen egyértelmű volt, hogy itt már semmilyen kísérletezés nincsen folyamatban, ezért volt jó döntés korán nerfelni.
 • A csapat jelenleg kifejezetten elégedett a metával.
 • A Hunter ereje jelenleg eléggé magas, ezért megfigyelés alatt tartják. Bár mostanra kissé stabilizálódott, azért aktívan figyelik. Minden nap új meta jelentéssel rendelkeznek, ezért azonnal látják, hogy merre haladnak a folyamatok.
 • Viszont az a helyzet, hogy a Hunter így is eléggé izgalmas, mert legalább négy különböző típusa is versenyképes, azok pedig nagyon eltérnek egymástól (pl.: egy Midrange Hunter egy Cube Hunter-től). A problémás az, ha például mindig a Kill Command-tól kapsz ki, vagy minden egyes meccsen az Animal Companion-t látod.
 • Figyelik továbbra is, hogy például 3 hónap múlva is szórakoztató lesz-e Hunter ellen játszani.

Kiegészítők:

Az IGN szerint 2018-ban nem voltak olyan erőteljes lapok, mint előtte a Death Knight-ok, a Questek, vagy a Legendary fegyverek. Ez tervezett volt, vagy csak így alakult?

 • Dean Ayala szerint az emberek többsége azt nézi, hogy egy paklinak hány százalékát teszik ki a lapok a legújabb szettből, de ők nem feltétlenül ezt figyelik.
 • Az elmúlt évben a leggyakoribb paklitípus az Odd (Páratlan) és az Even (Páros) volt, és ha megnézzük például az Odd Paladint, akkor látszik, hogy nem túl sok új lap szerepel benne, de tegyük fel a kérdéseket. Más a stratégia? Újnak hat ez a stratégia, ez másabb, mint amit eddig csináltak a Paladinok? Szerintem a válasz igen. Tehát, amíg a játékosok kísérletezgetnek, és új típusok születnek meg, addig pontosan az történik, amit szerettünk volna.
 • A jövő héten végeznek a 2019-es év első szettjének balance-ával (kiegyensúlyozásával).

Barnes

Az IGN arra kérdezett rá, hogy mik Ayala jelenlegi érzései a Big Priest-ről Wildban, mert állandóan jelen van, és nagyon sokat beszél róla a közösség.

 • Nem akarják azt csinálni, hogy csak úgy változtassanak azért, hogy változzon valami. Ha változtatnak, akkor annak azért kell lennie, hogy jobbak legyenek a dolgok.
 • Ayala szerint érdekes jelenleg a Wild. A Big Priestet pedig nem igazán játszák magas szinteken. Csak nagyon megosztja az embereket az a pakli.
 • Nagyon sokat beszélgetnek Barnes-ról, de egyelőre semmi tervük nincs vele kapcsolatban. Sok játékosnak az a kedvenc paklija, de nagyon megosztó is tud lenni.

Az IGN szerint a pakli úgyis túlélheti, ha változtatnak Barnes-on, így mindenki boldog lehetne.

 • Dean Ayala egyerért, mert a Resurrect Priest is létezik Standardben Barnes nélkül, és több esetben is ugyanazt az elképzelést valósítja meg, amit a Big Priest. A kérdés az, hogy Barnes megváltoztatásával, azoknak a játékosoknak, - akiktől elveszik ezt - , továbbra is lesz valami, ami igazán szórakoztató számukra? Ayala nem igazán tudja erre most a választ, de sokszor előjön ez a kérdés a belső beszélgetéseken.

A teljes interjút megtekinthetitek ide kattintva, az IGN oldalán.

A borítóképen Dean Ayala mellett a kutyája látható még, akit Renonak hívnak, a képet pár napja osztotta meg Twitteren, ami kapcsolódik a "Hearthstone kuttyantás - 2019 január" cikkhez.

Vissza a főoldalra!

interjú deanayala

További híreink